Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja zamowilam ten na baterie. Jak mi przyjdzie to moze zrobie mu jakies testy. Jak vedzie slaby to dokupie ten do odkurzacza, ale cgcialam miec cos co i u babci bedzie dzialac i na spacerze.
A a'propos spacerow czy ktoras z Was kupowala osobno torbe do wozka i ma jakas sprawdzona firme?
Patrzylam w swiecie dziecka na towarowej ale byly ze 3 modele. Wydake mi sie ze na targowku bylo wiecej, ale z chlopem to ciezko sie oglada, a dla mnie samej to jakis hektar tam jechac -
Ale mi rozjaśnilyscie sytuacje! Dzięki! ❤️
Ja mam straszny problem z odcinkiem piersiowym kręgosłupa od kilku dni, odzywa się najbardziej jak się kładę, na lewym i prawym boku boli tak samo mocno, tak ze nie mogę zadbać (EDIT: zasnąć 😁). Oj ciężko zaczyna byćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 10:00
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja kupilam torbe z La Millou Feeria rozmiar M bad fish. Wydaje sie spoko, na w zestawie saszetke i takie zaczepy do wozka. Ogladalam tez Skip Hop, byly fajne i mialy duzo kieszonek ale ostatecznie jej nie wybralam. La Millou zamawialam przez neta.
Malgonia wrote:To ja zamowilam ten na baterie. Jak mi przyjdzie to moze zrobie mu jakies testy. Jak vedzie slaby to dokupie ten do odkurzacza, ale cgcialam miec cos co i u babci bedzie dzialac i na spacerze.
A a'propos spacerow czy ktoras z Was kupowala osobno torbe do wozka i ma jakas sprawdzona firme?
Patrzylam w swiecie dziecka na towarowej ale byly ze 3 modele. Wydake mi sie ze na targowku bylo wiecej, ale z chlopem to ciezko sie oglada, a dla mnie samej to jakis hektar tam jechacWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 10:10
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam elektryczny aspirator. Opinie są różne i nie wiem czy się sprawdzi, zobaczymy. Ten co się samemu wyciąga nie kupuje bo można nabyć infekcje od dziecka, bo wciągamy jego zarazki przy przeziębieniu, więc już lepiej kupić do odkurzacza. Emolientów nie kupuje, tylko ograniczę się na razie do minimum: płyn do kąpieli i lekki krem nawilżający.
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Ja mam do odkurzacza i taki na baterie tego drugiego nie używałam ale u 3letniego dziecka sobie nie radzi więc może u noworodka tak 🙂 co do płynu do kąpieli to kupiłam Oillan i oliwke bo w zimie powietrze suche i będzie gorzej niz w lecie a oliwke z hippa bo można do wody dać parę kropel i fajnie natłuszcza. A torbę do wózka kupiłam na allegro bo reszta ma takie ceny że kosmos a przecież nie będę z tą torba na wybieg chodzić wiec dla mnie to zbędny wydatek 🙂 a ta z allegro jest spoko szara i print ms na dole w pandy 🤣 akurat mi to nie przeszkadza
Malgonia lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
zanes
myslę ze opinia że elektroniczny nie radzi sobie z trzylatkiem do mnie bardzo przemawia
bo katarek z dorosłym daje rade
a wiadomo-jak cos sie ma (katarek) mysli sie o czyms innym (na baterie jest przenośny)
stałam sie wrecz fanką katarka
bo jak katar u nas rzadkościa, tak te czopy suche i twarde dawały sie we znaki, raz na kilka dni a jaki spokój ducha -
Do pielęgnacji urzywam płyn do kąpieli i oliwkę po . Sudokrem w razie odparzenia i mąkę ziemniaczane . Kłopotów skórnych nigdy nie mieliśmy więc nie urzywam nic specjalnego na takie okazje.
Co do odciągania to takie urządzenia gdzie kładzie się rurkę do ust mnie obrzydzają ,wiem że to jest tak skonstruowane że się glutow nie najemy ale mimo wszystko nawet jak ktoś to urzywa to już mam kluchę w gardle ,wogole żadko odciągami katar ,bo tak jak mówi kamcia to powoduje jeszcze większą produkcję wydzieliny ,w razie w raczej aromaktiv i inne smarowanie do inhalacji.
A jakby się któraś z was zastanawiała czy szczepić po urodzeniu na rota to wam powiem że moje dzieci szczepione i właśnie połowa pół nocy wymiotowała ,reszta jeszcze się trzyma ale niektórzy już ledwo . Sterta prania i tylko patrzę żeby od nich nie załapać tego dziadostwa. Pogoda niestety nie sprzyja suszeniu ,dobrze że mam suszarkę bębnowa bo nie wiem jak bym się z tej góry prania wygrzebałaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 11:23
-
Jak już jesteśmy przy takich sprzętach, jaki termometr polecacie? Dla Antosia miałam ten bezdotykowy microlife nc 150 i bardzo się rozczarowałam... Za każdym razem pokazywał inną temperaturę. Ogólnie jest polecany, może mi się trafił jakiś wadliwy egzemplarz. W każdym razie był beznadziejny. Myślę o takim do ucha teraz. Doradzicie coś?Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
ja mierze tylko pod pachą
bezdotykowo jedynie dla kontroli np czy lek zadziałał choc juz raczej z doświadczenia w takich momentach czesciej ufam własnej dłoni/ustom
nigdy nie ingerowałam w goraczke na podstawie bezdotykowego
ale tez nigdy nie mierzyłam doodbytniczo-pod paszka mozna w kazdym momencie zmierzyc, nawet przez sen dziecka (w kazdym wieku)
ale mam też microlife-na kazdym dziecku najpierw ucze sie jego "zdrowej" tempbo starszy zawsze i od zawsze ma wyzsza (bliżej 37), ale on tez typ zimnolubny
no i warto uważnie czytac ulotki dołączone do takich sprzetów-w moim termometrze jest napisane , gdzie i jak mierzyc (czyli linia a nie punkt skroń-czoło)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 11:33
-
Ja miałam zamiar kupić do ucha ale nie wyobrażam sobie wkładać dziecku tej końcówki bo latać za rocznym dzieckiem po domu żeby mu zmierzyć temp. Przy synu miałam bezdotykowy ale syn go upuscil i zepsuł teraz kupam też bezdotykowy z brauna taki najnowszy i jest super już go testowałam na sobie akurat bo miałam gorączkę w tanten week nie przekłamuje temperatury i szybko mierzy do tego pokazuje jak blisko czoła trzeba trzymać termometr żeby odpowiednio odczytał temp. Szczerze polecam choć jest drogi bo prqiwe 200 złSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Zamowilam termometr do ucha braun a z kosmetycznych rowniez staram sie ograniczac do minimum. Mam oliwke hipp babysanft sensitive od 1. dnia życia (moze byc tez uzywana do kapieli) a na odparzenia planuje make ziemniaczana za poleceniem na SzR i mam tez maly bepanthen w razie czego
Kapanie przez pierwsze okres czasu bede ograniczac do minimum za rada kolezanek mieszkajacych poza PL aby chronic naturalna warstwe ochronna noworodka
Zastanawiam sie nad kremem na niepogode (fajne zestawienie na srokao.pl https://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-niepogode.html) ze wzgledu na okres zimowy.
Coreczka 11.2019 -
A sluchajcie czy takim noworodkom robi sie inchalacje przy katarze? Czy to juz starszym dzieciom?
A co fo kremu to ja zamowilam mustele, w duzej mierze przy tej pierwszej wyprawce bazuje na tym co uzywala bratowa. Wiadomo, ze nie wszystko jest dla wszystkich, ale od czegos musimy zaczac
A taki aspirator do odkurzacza chyba dokupie. W sumie to nie jest az tak drogie a wole w razie awarii byc przygotowana. Serio placz dziecka mnie przeraza.Limonka lubi tę wiadomość
-
Malgonia chyba nie ten link
mówię o tej, ja mam blossom wprawdzie, ale rozmiar M i mieściłam pół domu zawsze
https://www.lamillou.com/shop/medium-torba-feeria/feeria-premium-zip-torba-medium-z-saszetka-papagayo
Tylko ja mam bez zameczka zewnętrznego niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2019, 18:58
-
Haha, chyba mialam cos w historii kopiowania
https://www.lamillou.com/shop/medium-torba-feeria/feeria-premium-zip-torba-medium-z-saszetka-papagayo
Ja na ta patrzylam, ale w porownaniu do Waszych to malenstwo
Musze sie rozejrzec, niewiele sobie w tej ciazy kupuje wiec moge sobie sprawic chociaz fajna torebke