X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka:
    https://www.lamillou.com/shop/medium-torba-feeria/feeria-premium-zip-torba-medium-z-saszetka-bad-fish

Upolowalam jak mieli promocje -15% ;-)

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.lamillou.com/shop/medium-torba-feeria/feeria-premium-zip-torba-medium-z-saszetka-bad-fish

Mi sie ta podoba, tylko nie wiem, czy da sie ja do wozka zainstalowac.. no i wolalabym jednak na zywo zobaczyc.
    Ja nie jestem fanka zakupow przez internet. Stata juz jestem ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyglada moja na zywo ;-) w komplecie sa specjalne mocowania to wozka takie zaczepy wiec spoko :-) juz kupilam tez motylek i wkladke do spacerowki w tym samym wzorze :)

958081e63151.jpg

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w sklepie Ponko weszły do sprzedaży kocyki do fotelików, szczerze mówiąc to myślałam że cena będzie trochę niższa.

https://ponko.pl/pl/p/Kocyk-do-fotelika-0-13-kg-SEN-JEDNOROZCA/40

Widzę że piszecie o torbach. Ostatnio jak szukałam kogoś kto uszyje kokon to znalazłam dziewczynę która szyje również torby. Ogólnie jej prace wyglądają cudnie. Nie mam pojęcia jak wychodzi cenowo.

https://www.facebook.com/LilAna-LilAna-1818310961809483/?ti=as

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam spieorek do fotelika tez z LA Millou w rozmiarze S. Pasuje i do gondoli i do fotelika.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na instastory widze ze na kod #lovelamillou rabat na wszystko -20%

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie znam ale na szkole rodzenia położona powiedziała nam że te aspiratory do odkurzacza są dla noworodkow za mocne, mogą uszkadzać śluzówkę nosa i wchodzą za głęboko.Ogolenie że są dla dzieci a nie dla noworodkow. Co do kąpieli mi koleżanka poleciła olej ze słodkich migdałów, emolienty do mnie nie przemawiają. Mam próbki, będę sprawdzać jak coś się będzie działo. Tak samo kremy i oliwki, podchodzę minimalistycznie do maluszka, najwyżej będę reagować na bieżąco.

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera z wozkiem jakos od razy bardziej sobie to wyobrazic umiem :)

Taka mama no cena jest spora...
    Ja patrzylam ba te lidlowe. On line mozna tylko rozowy kupic. Nivy u nas dziewczyna, ale moze jeszcze poczekam czy bedzie w sklepie ten szary dostepny przed grudniem.

Ja wzielam oliwke bo chcialabym masowac maluszka (moze nie noworodka).

age.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mali
    Aspirator nawet nie wchodzi do nosa...ni da rydy
    Poza tym mój odkurzacz ma regulację ssania...
    Noworodka ma się tylko 28 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarek tylko przykłada się do dziurek no i jest regulacja odlurzacza, wiem jak to brzmi jak ktoś tego nie widział, moje pierwsze skojarzenie- przecież to dziecku mózg wyssie, a tu naprawdę niespodzianka bo super się sprawdzal- chyba jedno z lepszych odkryc ludzkości :)

Dziś badania, jutro wizyta no i jadę po wizycie do pracy zabrać rzeczy,trochę tego tam mam.

Belly pokazuje 53 dni do dnia W, pamiętam że niedawno było 200, no ekspres. Pierwsza ciąża trwała dla mnie cala wieczność. Wypadkowe ciąże są jakieś szybsze:D wczoraj przypomniano sobie jak zrobiłam test, ten szok, niedowierzanie, płacz, reakcja męża...to było tak niedawno. W lutym stałam przed lustrem i patrzyłam na brzuch myśląc no za rok może jakis lokator tam zamieszka, no to zamieszkal za miesiąc hehe.

Ale tak całkiem serio to naprawdę nie wiem jak zabezpieczyć się po ciąży, do menopauzy mi daleko, trzecie dziecko moooooze kiedyś, ale to tak w perspektywie 7 lat. Moja poprzednia metoda zawiodla
    (9-22 dzień cyklu nie ma seksu bez zabezpieczeń.) Brać hormony ileś lat..no też jakoś słabo, implant ma za dużo działań niepożądanych, a spirala... Moja koleżanka z belly z sierpniowek 2015 miała kilka mc wkładkę hormonalna no i wlasnie jest w 3 ciąży... Na USG i dzidziuś i wkładka na swoim miejscu więc moja ostatnia nadzieja czyli ta wkładka jednak odpada. Macie jakieś pomysły?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz
    zabezpieczaj się, zabezpieczaj XD XD XD
    kalendarzyk nie działa XD XD XD
    jakkolwiek działaj XD XD XD

za mnie troszke los zdecydował

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda sz jest dobra metoda na niezachodzenie. Zacznij sie starac o ciaze.. serio ;)

Meggs, Malamia, magda sz, marian_the_baby lubią tę wiadomość

age.png

• Olza Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zastanawia temat antykoncepcji bo więcej dzieci nie planuje, chociaż do nowego roku nie bede o tym za duzo myśleć.
    Doświadczenie mam z tabletkami brałam kilka lat, wniosek jeden działają, ale wymagają dyscypliny, w moim przypadku endokrynolog kazał odstawić.
    Po pierwszej ciąży założyłam wkładkę hormonalną- dla mnie koszmar... zapłaciłam 1500 zł razem z założeniem, a po 6 miesiącach musialam wyjąć. Przytyłam 15 kg, a okres mialam co 25 dni który trwał 10 dni i był bardzo bolesny. Podobno dużo kobiet chwali sobie wkładkę, bo miesiączka zanika itd... ale ja jestem specyficznym przypadkiem.
    Teraz zostaje mi chyba szklanka wody przed... :)

• juudi Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj sie zapomnialam i zjadlam kabanosa. Czy myslicie ze jest to niebezpieczne i powinnam leciec robic test na toxo?

ma6nky9zewfu5ea1.png
    atdchdge5fgohmhe.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda aż też mam taki problem... My już więcej dzieci na pewno nie planujemy, mój mąż po 40tce. Ja brałam tabletki lata i swoją funkcję spełniły, ale mi libido leciało... Teraz jak nie biorę to nawet częściej myślę o seksie, jestem wrażliwszana na dotyk.. Czytałam o spirali, ale podobno najnowsze badania wykazują że wiele kobiet ma skutki uboczne i w ogóle kiepsko... Jakieś kulki są też miedziane, nowość.. Będę pytac lekarza. U nas staranie o ciążę kończy się ciąża w pierwszym cyklu więc nie działa, my plodni jak króliki 😂

relg6iyem5hi69f7.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia żebyś wiedziała, tak miałam. Z córką, nie było łatwo. Później brałam tabsy odstawiłam 2 lata temu, rok jechaliśmy tak na czuja że 9-22 zawsze gumki, no i w lutym miałam dziwny okres 3 dniowy i kilka dni za wcześnie, 8 DC było tulenie ale po 5 min kazałam założyć mężowi gumkę bo myślę 8 dc to tak na pograniczu. Więc można ten nasz "ostatni" raz potraktować jak stosunek przerywany, niektorzy tak jadą latami i nic a tu proszę. Myślałam że mąż trzyma plemniki na wodzy a jednak nie... dlatego wielkie było moje zdziwienie jak zrobiłam test. Bardzo wcześnie musiałam mieć też owulke z tego wynika co mi się raczej nie zdarzalo, zwykle ok 19 DC. Także ten plemniczek mi wielką wolę życia :)

marian_the_baby lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas podobnie, z córką trochę zeszło, teraz byliśmy na wakacjach, stwierdziliśmy że w ciążę się tak szybko nie zachodzi (w końcu przekonaliśmy się 2.5 roku wcześniej) więc można szaleć. No i bach.
    Ja przez kilka lat używałam Lady Compa i byłam bardzo zadowolona. Ale nie wiem jak się to sprawdza przy wstawaniu w nocy do dzieci.

• taka_mama Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam taku dylemat bo nie wiem czy do gondoli kupić Młodemu lekki kombinezon i ciepły śpiwór, czy ciepły kombinezon i jakiś kocyk czy coś. Córka jest z października i miałam dla niej zimowy kombinezon (była chudzina więc się w nim topiła) i koc. A teraz nie wiem co kupić. Jak Wy robicie?

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my kurcze jacyś mało płodni jesteśmy 😂 W sumie to od ślubu (6lat) lecimy na stosunku przerywanym i żadnych wpadek nie było. Wprost przeciwnie. Z pierwszym synem zaszłam w ciążę po ponad rocznych staraniach i laparoskopii, a teraz dopiero w cyklu stymulowanym.

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_mama wrote:
    Dziewczyny mam taku dylemat bo nie wiem czy do gondoli kupić Młodemu lekki kombinezon i ciepły śpiwór, czy ciepły kombinezon i jakiś kocyk czy coś. Córka jest z października i miałam dla niej zimowy kombinezon (była chudzina więc się w nim topiła) i koc. A teraz nie wiem co kupić. Jak Wy robicie?
    Ja mam cieplejszy kombinezon. Zamierzam dodatkowo regulować temperaturę kocykami.

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ