Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś zaliczyłam wizytę u prowadzącego-na nfz
Już chociaż wiem że cc będzie raczej w skończonym 38 tv
I on umowi z lekarzem termin. Tzn wcześniej dzwonił na oddział i umawial teraz zadzwoni do kolegi w tym okolicznym szpitalu dokładnie nie wiedza jak z wyprawka szpitalna, pewnie jak u nas było...ale najlepiej bedzie jak któregoś dnia podjadę i sobie obejrzę, podpytam o niby banalne szczegóły (np u nas nie trafialo się na salę pooperacyjna...dzidzius byl niemal id razu z mama i to całą dobę), i się spakuję 😉 -
Dziewczyny i my mielismy dzisiaj USG 3ciego trymestru.
Wszystkie pomiary prawidlowe, zdrowy chlopczyk, 1939 gram, szyjka 45mm.
Uparciuch nadal siedzi dupka na dolekamciaelcia, pola89, aganieszkam, Muki85, michaga82, Maxi, magda sz, taka_mama, Zanes, pawojoszka, Meggi89, Malgonia, Limonka, AnitaK, anna23, Malamia, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Maxi wrote:Mi dziś doktor oznajmił że proszę sie nie spodziewać że urodzi Pani naturalnie😒 nadcisnienie, po cc jestem, corka była duza, jeszcze dziecko ulozone poprzecznie.. Nawet jeżeli się obroci to watpi zeby ktos sie podjął odpowiedzialnosci abym rodzila sn. Nie wiem skąd ta nagla jego zmiana. Podsumowal tylko tyle ze tak to jest teco chcą rodzic sn mają cc i te co mogą sn chcą cc...
Ogolnie wszystko na tą chwilę przebiega dobrze, kazal isc do internisty w zwiazku z nadcisnieniem chociaz nadcisnienie narazie jest na poziomie akceptowalnym. Wczoraj dziecko mialo głowę na poziomie żeber dzis w prawym boku... 😒 Nic nie mowil ile szyjka ma ale powiedzial ze wszystko ok. Nasstepna wizyta 7.11 to bedzie 34 tc i w listopadzie mam jeszcze 28. wizytę.. Kolejne usg mam zrobic miedzy 35 a 37 tc. Jezeli bedzie cc to zostalo mi ok 7 tyg 😮
14.10 w lidlu ubranka dla dzieci, body, dresy, kurtki, czapki i reczniki... Beda tez ubrania dla kobiet w ciazy.Maxi lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Maxi wrote:Mi dziś doktor oznajmił że proszę sie nie spodziewać że urodzi Pani naturalnie😒 nadcisnienie, po cc jestem, corka była duza, jeszcze dziecko ulozone poprzecznie.. Nawet jeżeli się obroci to watpi zeby ktos sie podjął odpowiedzialnosci abym rodzila sn. Nie wiem skąd ta nagla jego zmiana. Podsumowal tylko tyle ze tak to jest teco chcą rodzic sn mają cc i te co mogą sn chcą cc...
Ogolnie wszystko na tą chwilę przebiega dobrze, kazal isc do internisty w zwiazku z nadcisnieniem chociaz nadcisnienie narazie jest na poziomie akceptowalnym. Wczoraj dziecko mialo głowę na poziomie żeber dzis w prawym boku... 😒 Nic nie mowil ile szyjka ma ale powiedzial ze wszystko ok. Nasstepna wizyta 7.11 to bedzie 34 tc i w listopadzie mam jeszcze 28. wizytę.. Kolejne usg mam zrobic miedzy 35 a 37 tc. Jezeli bedzie cc to zostalo mi ok 7 tyg 😮
14.10 w lidlu ubranka dla dzieci, body, dresy, kurtki, czapki i reczniki... Beda tez ubrania dla kobiet w ciazy.
To zupełnie jak ja czuje mojego młodego! Już mnie żebra po prawej stronie bolą, wiec podejrzewam, ze tam właśnie jest główka!
Za tydzień mam usg to się dowiem, ja bym bardzo chciała SN rodzic, ale jak będzie to zobaczymy.
A widziałam, E chodzimy do tego samego lekarza od usg, bardzo fajny lekarzMaxi lubi tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Maxi z tego co mój lekarz mi mówił jeszcze przed 1 porodem to nadciśnienie on też od razu kwalifikuje do cc. Ja nie mam nadciśnienia ale za to jestem otyła i mam cukrzycę ciążową i z tego powodu lekarz rekomenduje mi ponowne cc. Ale widząc, że się jeszcze waham powiedział mi że i tak o cc będzie decyzja dopiero po 35 tc gdyż tylko wtedy da się w miarę dokładnie przewidzieć wagę dzicka, ułożenie oraz inne parametry.
Do tego lekarz powiedził mi , że cc będzie w ostatnim tc czyli skończone 39 musi być. Ale też z racji cukrzycy nie mogę przenosić ciąży a powtórne cc powoduje, że nie mogą mi podać oxytocyny jakbym się uparała na SN. Więc powoli przyzwyczajam się do wizji cc.
Marzyło mi się SN ze względu na to, że mam już 37 lat za a w marcu skończę 38l i marzyłam o 3 dziecku jeszcze przed 40tką. Ale raczej już się nie wyrobię.
Lekarz uczciwie poinformował mnie też że cc może rodzić dodatkowe zrosty co przy jednym drożnym jajowodzie może mi utrudnić kolejne zajście w ciąże.
Teraz też się udało tylko dlatego, że miałam jak on to nazywa płukanie jajowodu. Tzn nie udała mi się laparoskopia zwiadowcza gdyż miałam masę zrostów przy pępku i lekarz zrobił mi badanie drożności przy pomocy usg. I był opór przy podaniu płynu więc on kilkakrotnie zwiększał ciśnienie i w końcu się udało udrożnić jajowód. Strasznie mnie to bolało, ale poskutkowało bo badanie miałam w lutym a w marcu od razu zaszłam w ciąże ( wcześniej 1,5 roku próbowaliśmy).
No cóż jakoś to przeżyję tym bardziej, że kiedyś myślałam, że w ogóle nie uda mi się być mamą.
Jak sobie policzyłam to cc będę mieć za 7 tygodni, o ile coś innego nie przyspieszy decyzji.
-
Jak Was tak czytam to uświadamiam sobie że jeżeli łożysko zostało tam gdzie było to cc za 9-10 tygodni 😱 ja nie wiem kiedy ten czas zleciał. W ogóle to mam wrażenie że jestem w czarnej d... . Ciuszki są ale niewyprane, wózek też jest i to by było na tyle. Fotelik planuję kupić w listopadzie. Łóżeczka brak. I całej masy drobiazgów
apteczno kosmetycznych również brak. Chyba czas najwyższy się za to zabrać bo potem będzie za dużo wydatków na jeden miesiąc.
Może temat się już był, ale ponieważ nadal mam budyń zamiast mózgu to nie zarejestrowałam. Co kupujecie do kąpieli dla Maluszków? Ziaja? Nivea? Hipp? Nie pamiętam już co ze starszą używałam bo to dawno było 😜08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
taka_mama wrote:Jak Was tak czytam to uświadamiam sobie że jeżeli łożysko zostało tam gdzie było to cc za 9-10 tygodni 😱 ja nie wiem kiedy ten czas zleciał. W ogóle to mam wrażenie że jestem w czarnej d... . Ciuszki są ale niewyprane, wózek też jest i to by było na tyle. Fotelik planuję kupić w listopadzie. Łóżeczka brak. I całej masy drobiazgów
apteczno kosmetycznych również brak. Chyba czas najwyższy się za to zabrać bo potem będzie za dużo wydatków na jeden miesiąc.
Może temat się już był, ale ponieważ nadal mam budyń zamiast mózgu to nie zarejestrowałam. Co kupujecie do kąpieli dla Maluszków? Ziaja? Nivea? Hipp? Nie pamiętam już co ze starszą używałam bo to dawno było 😜taka_mama lubi tę wiadomość
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
witam serdecznie. gratulacje dla wszystkich przyszłych mamuś. od jakiegos czasu prowadzę strone na fb ,gdzie pokazuje rzeczy uszyte przeze mnie dla dzieci i nie tylko. jesli któraś z Was jest zainteresowana to zapraszam, może potrzebujecie kocykow lub organizerow do łóżeczka, albo przytulanki dla Waszych pociech. wszystko szyte z najwyższej jakości polskich tkanin.
https://www.facebook.com/Przytulankowo-411741856072488/
w razie czego zapraszam do kontaktu przez fb.
Życzę wymarzonych porodów i pozdrawiam. -
W ogóle dobry skład ma hipp i babydream. A nieve ziaja Johnson baby to dramat. Możesz poczytać na internecie o składach
taka_mama lubi tę wiadomość
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja polecam kosmetyki serii cutishelp
Świetny balsam , emulsja do mycia itp
A z innej beczki.. Dziewczyny czy któraś z was cierpi na hemoroidy ? Obawiam się ze mnie dopadły i nie mam pojęcia co zrobić 🤔 Zaparcia mam od początku ciąży, ale ostatnio jak się załatwiam to leci mi naprawdę sporo krwi .. Nie czuje ostrego bólu, może takie minimalne pieczenie ale martwi mnie ta krew
-
Karolajnos wrote:Ja polecam kosmetyki serii cutishelp
Świetny balsam , emulsja do mycia itp
A z innej beczki.. Dziewczyny czy któraś z was cierpi na hemoroidy ? Obawiam się ze mnie dopadły i nie mam pojęcia co zrobić 🤔 Zaparcia mam od początku ciąży, ale ostatnio jak się załatwiam to leci mi naprawdę sporo krwi .. Nie czuje ostrego bólu, może takie minimalne pieczenie ale martwi mnie ta krewSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Mi też już w 20tc wyskoczył jeden hemoroid, na szczęście nie pękł. Pojawia się o znika i tak w kółko. Też stosuje maść posterisan.Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
I ja jestem po wizycie , 31tc i maly wazy prawie 1700gr
ladnie urosl. Wszystkie parametry w normie. Dr chce odstawic acard i zredukowac ilosc heparyny po 35tyg. Nastepna wizyta za 2,5tygodnia.
Tez niestety mam hemoroidy, smaruje posterisan i bardzo pomaga. Raz mi krwawil ale delikatnie. Trzeba przy nich uwazac zeby nie dopuscic do zaparc. Przy suplementacji zelaza to jest bardzo trudne dlatego jestem szczesliwa ze dzis Dr powiedzial ze juz nie musze brac, hemoglobina juz wzrosla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2019, 22:49
Muki85, AnitaK, taka_mama, juudi, michaga82, Zanes, aganieszkam, kamciaelcia, marian_the_baby, Limonka lubią tę wiadomość
-
Też mam od ok 20 tygodnia. Jak zaczynają krwawić to smaruję tormentalum (coś jak tormentiol ale bez boru, którego nie można w ciąży) i po 2-3 dniach ładnie wysusza, niestety samych hemoroidów nie leczy. Ostatnio mam coraz częściej zaparcia, pomimo, że odstawiłam żelazo. A na szkole rodzenia mówili, że zbyt silne parcie przy zaparciach osłabia mięśnie dna miednicy. Zawsze też się boję, czy nie wywołam sobie tym jakiś skurczy. Taka niby bzdura, a potrafi człowieka zestresować
-
Musiałam was doczytać, bo po osttatnim poscie jak poszlam na drzemke to prawie do 18 spalam. Jakoś to na mnie wplynelo negatywnie nagle dr mówi o cc a do tej pory że mogę sn.... Tak bardzo chciałam tak dla siebie sama z sobą się zmierzyć i z wlasnymi trudnosciami. Tak jak piszecie dziewczyny niektorych rzeczy się nie przeskoczy i jak trzeba to co zrobić, najwazniejsze zdrowie i mamusi i maluszka.
Michaga fajnie ze po plukaniu jajowodu szybko Wam się udało... Mi też licznik tyka i zawsze chciałam mieć 3 dzieci. Ale gdyby mialo byc 3 dziecko to zalezne od zdrowia i przebiegu porodu.
Norvegian Radziszewski od usg fantastyczny człowiek. Nagra ci badanie na pendrive jak wezmiesz ze sobą. Juz u niego umowilam usg na 15 listopada w 35 tc bo pozniej ma urlop.
Taka mama ja polecam penaten mydełko do mycia / kąpieli.
Hemoroidy mialam w pierwszej ciąży. Bylam z tym problemem u proktologa. Mialam tabletki diosminex i maść. Najlepiej posc do specjalisty. Mi proktolog powiedzial ze gdyby hemoroidy krwawil to od razu mam wracacac do niego. Został tak w formie nieaktywnej jeden niewielki po pierwszej ciazy... Wytne go napewno po tej ciazy 🙂19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Ja właśnie nie mam pojęcia nic a nic na ten temat, nawet nie wiem czy to hemoroidy, bo mówię nic nie boli właściwie a leci krew, żelazo biorę już od 3 miesiąca ciąży a już 8 leci.. Dlatego podejrzewam ze to właśnie to, bo wiem ze przez zaparcia często się tworzą. Czyli na wizycie jak powiem lekarzowi to on mnie zbada czy bez gadania da maści ? 😅
-
Maxi, ja w pierwszej ciąży bardzo przeżyłam to że będzie cc, a ja tak bardzo chciałam sn. Tym razem wychodzę z założenia że ma być tak aby było bezpiecznie dla Maluszka. Niestety bardzo często nie mamy wpływu na to w jaki sposób urodzimy. Wzorem jednej z Was podczytuję mamy październikowe. Wczoraj jedna dziewczyna opisywała swój poród. Pojechała na ktg, które wyszło tak źle że od razu zabrali ją na cc, nawet do męża nie zdążyła zadzwonić. Także możemy sobie planować a życie i tak swoje...
juudi, Maxi lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Cześć, gratuluję udanych wizyt i oby dzieci tak ładnie rosły do samego terminu.
Taka_mama też to czytałam, masakra nigdy nic nie wiadomo. Grunt, to trafić na dobrego lekarza który będzie umiał szybko zareagować.
Co do hemoroidów i zaparć to ja jeden dzień nie jadłam owoców i we wtorek umierałam na wc. Też poleciała mi krew ale wydaje mi się, że to niekoniecznie hemoroid był bo nic tam ani wcześniej ani później nie wyczułam, to raczej jakieś pęknięcie błonki było bo dużo tej krwi też nie było. Ale teraz co dziennie kefirek i suszone śliwki i śniadanie popijane wodą z ogórków ( bardzo mi smakuje ostatnio) i jakoś do końca listopada muszę wytrwać.