Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w ciąży też lubię pokazywac brzuch, nie trzeba wciągać
mam żywa nadzieje ze istnieje pamięć mięśniowa i jakoś wrócę do formy. Pawojoszka no brzuszek masz niezlyz jak jeszcze tyle zostało to naprawdę można się pomylić czy to 38 TC czy 30 ale wyglądasz szczuplutko i tak
pawojoszka lubi tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Ja mam już +12kg.
U mnie jutro wizyta u diabetologa zobaczymy co tym razem wymyśli moja pani doktor.
Co do imion to my mamy wiecznie z moim problem i jeszcze po porodzie dzieci jakis czas są bezimienne. Ula wyszła trochę przypadkiem ale to fajne imię można modyfikować na różne sposoby no i co było dla mnie ważne niepopularne i mi się nie kojarzy no i pasuje jak ulał do trzpiota. Rozia mi by nie przeszła ale Róże można zamienić na Rozi. Mi się podoba Basia bo Baśki to fajne babki,Pola ale to z sentymentu do jednej cioci no ale wyszedł chłopak i masz . Coraz bardziej podoba mi się Filip ale to jeszcze nieoficjalne bo z mężem nie uzgadniane
Ula to takie imię na każdy etap życiaZnam Ule do 40stki i mam Panią Urszulę po 60tce, wszystkie fajne
Zastanawiałam się jak wołać na Różę, bo Rózia też mi się nie podoba, a Rozi nawet fajnie
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
My w rodzinie mamy Różę, i mowimy Różyczka.
Dziś pytalam corki czy bobo ma mieć Nikodem czy Mikołaj. Ale i ona mowi nie Nikodam. MYkołaj! Celowo napisalam przez my bo corka tak fajnie akcentuje te imię 😁 nie mniej jednak opiepszylam meza ze decyzja ma byc nasza a nie swiata i pospieszyl się z rozglosem imienia bez mojej akceptacji🙄 ja trawię to wszystko... Mam czas do namyslu a mąż do przekonania mnie. Ale bez przymusu rodziny. Nie lubię skrótów imion typu Mikuś, chyba bym oszalała... Kiedys taka pani przy mnie woła do synka bardzo zmiekczajac jego imię Kup(b)cia... Wiecie nawet z Kuby moze wyjsc koszmarne imię 🙄😅19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Z góry sorki, ale muszę się Wam pochwalić. Dostałam dziś paczkę z ubrankami od siostry i kuzynki mojego narzeczonego. Aż mnie zamurowało ile tego jest. Jestem przeszczęśliwa 🥰🥰🥰
Teraz pranie, prasowanie i sortowanie. Gdzie ja to pomieszczę 😱
Cieszę się jak małe dziecko 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 15:01
michaga82, Kasik, Zanes, Maxi, kamciaelcia, aganieszkam, pawojoszka, magda sz, taka_mama, marian_the_baby, Limonka, pola89, anna23, Malamia lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Maxi Nikodem też często zdrabnia się do Nikuś a to brzmi bardzo podobnie jak Mikuś. Za to mikołaj można zdrabniać do Miki a Nikodem do Niki
Tak więc oba imiona w gruncie rzeczy są bardzo do siebie zbliżone. Mam znajomego Mikiego , który jest bardzo sympatyczny i gdyby nie to, że jest przy tym tochę ciapowaty to to imię byłoby pewnie u nas bardzo wysoko w rankingu.
Przed wybraniem imienia dla synka Mikołaj było w ścisłej naszej trójce. Ale w końcu wybraliśmy Piotr a obiecaliśmy sobie, że jak będzie kiedyś drugi syn to będzie Jaś. Ale z jasiem nie wyszło więc będzie Łucja, która też początkowo ze względu na zdrobnienia na początku nam nie pasowała.
Ja lubię jeszcze imiona tj. Maria i Anna. Anna to imię teściowej ale mamy już kilka anek w najbliższym otoczeniui więc nie chciałam kolejnej a mąz stwierdził , że jak Anna nie może byc to tez nie Maria ( to imię mojej mamy) więc wybraliśmy trzecie w kolejce. Maria podoba mi się w szczególności za to zdrobnienie Mania i też podobne to jest do Ania.
Co do krytyki9 wyboru imienia to ja nigdybym nie skrytykowała czyjegoś wyboru. Ale też nie kłamię więc jako ktoś powie że swojemu dzicku nada na imię ... a potem spyta np "Prawda że ładnie" to mam problem z odpowiedzią.
Tak mamy w najbliższej rodzinie moja bratowa ma na imię Anna a pierwszej córce dała na imie Hanna dla mnie to prawie to samo imie, tym bardziej dla mojego męża który jest chrzestnym małej. Mąż pochodzi z podhala gdzie na wszystkie Anny woła się Hanka ( teściowa też dla wszystkich jest Hanką) Do tego wśród znajomych mam też małe Anie i mój czasem myli się i do chrześnicy woła Aniu a do bratowej Haniu. Masakra bo to niezręcznie wychodzi, a jego za Chiny nie umiem upilnować , żeby mówił poprawnie.
Maxi, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
A jeszcze wracając do zdrobnień to mój inny brat ma syna Roberta ale od razu zapowiedział że nie można do niego mówić Robercik, więc jak był mały to tylko Robuś pozostawało mojej mamie do mówienia.
Zaś ten brat od Hani drugiej córce dał na imię Michalina po naszej babci. Dla mnie to imię ma dużo zdrobnień np. Misia lub Miśka, ale bratowa Anka zabroniła tak zdrabniać i wolno tylko Michalinka lub Michasia. Mam męża Michała i dla wsyztkich od zawsze był on Miśkiem ale właśnie ten mój brat mówi do niego "Miczu" co jest dla mnie totalnie posranym zdrobnieniem ale się nie komentuję, żeby mieć święty spokój. Ale dla mnie to taka hipokryzja jest zabronić komuś zdrabniać imię córki ale nie zapytać się czy używane w stosunku do kogoś zdrobnienie/ksywka jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 15:33
-
Kuźwa wykralam sobie te skurcze bo dopiero co pisałam że u mnie nie ma a od dziś mnie brzuch pobolewa jak na okres😑 ćmi mnie dziwnie a sama z 3 latkiem jestem 😕 oby przeszłoSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
pawojoszka wrote:Kamcia chyba by było ciężko skoro już tyle czasu jest Małgosia to się już pewnie przyzwyczaił
powiedziałam mu
iiiiiiiiiiiiii
"Ula zawsze mi sie podobało"
toż to teraz facet narobiłEwe90, AnitaK, delilah11, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Maxi wrote:Mój suwaczek nowy z fajna mama przestał poprawnie działać. Czy tylko u mnie czy ktos też zauważył ze ma błąd?
Mi też się zacina i czasem przeskakuje co 2 dzień.
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Ewe gratuluję kawiarni
zazdroszczę tak pozytywnie
Ja się zastanawiam czy nie mam za mało ubranek. Niby jak to ostatnio wszystko wyciągnęłam żeby posegregowac to wydawało mi się tego sporo. Poza tym wszyscy doradzają że nie ma sensu kupować dużo, bo nawet nie obejrzę się jak szybko będzie z tego wyrastał. No i już sama nie wiem.
Mój suwaczek z fajna mama też się zaciął. Zmieniłam na innyEwe90 lubi tę wiadomość
25 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Kamcia to żeś teraz namieszała.
Malamia z ubrankami rób jak ci serce dyktuje ,co z tego że będzie szybko wyrastać a kto ci zabroni stroić i przebierać i fotografować sto razy dziennie? To jest wyjątkowy czas i krótko trwa mozesz go celebrować na swój sposób . Nie ma sensu kupować na siłę ale jeśli coś ci się podoba i możesz sobie pozwolić to nie przejmuj się takimi drobiazgami jak logika. A jeśli wolisz minimalizm i bardzo będziesz przeżywać że czegoś nie zdążyłaś ubrać to kup trochę a resztę na bieżąco jak już maleństwo będzie w domu.
Z moim suwaczkiem też coś nie gra. -
mam podobne zdanie jak pawojoszka odnośnie wyprawki dla dzieciątka-zwłaszcza jesli jest pierwsze, takie wystarane, wyczekane
te chwile tak krótko trwaja-czemu w pełni nie korzystac? to takie nasze malutkie laleczki do strojenia, tulenia, wachania.... -
Ja po wizycie
mała waży 1500g(idealnie 50 centyl), na 100% dziewczynka, ale nadal ułożona miedicowo. Mam nadzieję, że się przekreci
wszystkie parametry wnet idealnie do wieku ciąży
A i mój suwaczek też nie działaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 21:02
Muki85, mmalibu, martaszymi, Malgonia, pawojoszka, juudi, Maxi, magda sz, Ewe90, Limonka, taka_mama, pola89 lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Maxi wrote:Mój suwaczek nowy z fajna mama przestał poprawnie działać. Czy tylko u mnie czy ktos też zauważył ze ma błąd?
mmalibu lubi tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja też wczoraj sortowalam do prania ubranka i nawet nie sądziłam że mam tego tyle
sporo dostałam ale nie mogłam sobie odmówić kupowania tych różowych slicznosci 😍😍 tak jak mówicie dziewczyny będę stroic ile mi się będzie tylko chciało
Suwaczek też mi się zacinal z fajnamama i zmieniłam i teraz jest okciążowy mózg i mnie w pełni, dziś zapomniałam o zajęciach w szkole rodzenia, a były to te na które najbardziej czekałam, z masażu z partnerem ehhhhhh, ale przynajmniej pranie zrobione☺️
AnitaK lubi tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018