Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera no masakra jakaś... niestety też uważam że po porodzie będzie tylko gorzej z Twoim mężem... zwłaszcza jak nic z tym nie zrobisz... wiem że łatwo się mówi A gorzej zrobić zwłaszcza w ciąży jak nie na się siły i budują hormony ale takim księciem to trzeba wstrząsnąć 😖
-
A co do terminu porodu to chyba rzadkość aby trafić w termin😁
Chociaz moja znajoma ma 2 siostry i łącznie z nią wszystkie z jednego dnia i miesiaca tylko innego roku rodzone to jest az niemożliwe nie wiem co ta mama robila aby tak im wyszło 😁
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
To mój mąż akurat jest tym gatunkiem co wymarł, bo od zawsze tylko on kąpię Adasia żebym nie musiała się zginąć. Od kiedy zaczęła mi się skracać szyjka to on też go usypia ja mam im tylko przynieść mleko. Pomaga mi w sprzątaniu w domu ile wlezie, wiadomo łazienkę raczej przetrze niż umyje ale i tak szał. Jak wraca po 15 z pracy to on w większości zajmuje się Adasiem. Naprawdę nie mogę nic a nic narzekać. Oprócz tego że nie umie odciąć pepowiny od swojej mamusi to ideał.
W seksie też zawsze stara się żeby wszyscy byli zadowoleni, teraz widzi jak często jestem zmęczona to nawet nie nalega. -
Jak was czytam to Bogu dziękuję za takiego męża jakiego mam, fakt są dni że się mu nie chce czegoś robić i leży przed tv ale.rozumiem to przez 5 tyg tyra po 12 godzin bez wolnego na drugim końcu świata. Jak wraca zawsze mu daje czas na odpoczynek i ogarnięcie się wkurza mnie czasami że muszę mu mówić żeby odkurzyć czy coś ale rozumiem że to facet i oni takich rzeczy nie zauważają 😂 u nas sporo się zmieniło po chorobie męża i problemach z zajściem w ciążę in vitro nas mega złączylo i teraz doceniamy każdą chwilę razem wiem że będzie ciężko jak mała się urodzi ale mój mąż uwielbia dzieci i syna ogarniał nawet w nocy żebym nie musiała wstawać nawet teraz wstaje do syna jak się budzi.Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja czekam na ostatnie paczki mam nadzieje i jade z mama na zakupy bo się uparła że kupi coś małemu wcale mi to nie przeszkadza bo na teraz wszystko mam ale moge wziąć coś na 68 i bedzie na pozniej. Tesciowa wgl nie rusza tematu nawet nie chce zeby go ruszala bo do syna to co chwile kupie to kupie tamto. Teraz jak wychodzi tylko mu obiecuje ze cos mu kupi a nic nie kupuje a maly czeka. I na początku przyszłego tygodnia myśle się spakować, Gin powiedzial ze do nastepnej wizyty 14.11 na pewno wytzrymam a pozniej sie okaze.
Kręgosłup - hmmmm w tej chwili chyba najlepiej spać na stojąco. Jak leze wszystko boli plecy pachwiny brzuch i wgl na boku tez mam maly brzuch wiec moge na brzuchu choc nie zawsze...
Seks po porodzie.... Spróbowalismy w ostatnich dniach pologu , libido wzroslo ale bynajmniej ja czulam sie jakbysmy to robili pierwszy raz, bylo troche inaczej niz przed ciaza i porodem. Czulam jakby mi sie skurczyla ale tylko pierwsze kilka razy i moj tez nie byl zadowolony bo myslal ze bedzie jak dawniej ale ja nei mialam juz tak ochoty jak dawniej bo tu musialam do malego wstac jesc przebrac i wgl z cyckow mleko sie lalo ale syzbko minelo i pojawilo sie przyzwyczajenie do nowej roli10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja od razu po ślubie zaczęłam stopniowo angażować męża w obowiązki domowe. No i teraz mam z nim tak dobrze
czasem trzeba kilka razy powtórzyć, żeby cos zrobił, jak to facet, ale bardzo dużo mi pomaga a teraz w ciąży jest bardzo wyrozumiały. Nawet nauczyłam go gotować
i bardzo dobrze mu to wychodzi. Staram się robić tak, że np.ty odkurz a ja umyje podłogi albo gotujemy razem. No i oczywiście warto faceta doceniać nawet za zwykłą pierdołę jak wymiana żarówki
. Albo nie nawidzę myć garów i często mi skóra na dłoniach pęka od tego i często jak chcę umyć naczynia to on: ja to zrobię, bo będziesz miała brzydkie ręce 😅
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
A propo tego że facetowi trzeba wszystko pokazać to raz poprosiłam mojego żeby umył kabiny prysznicowe. No i umył: dosłownie tylko kabinę (szyby), brodzika i kranu już nie, no bo przecież miał umyć kabinę 😂 od tamtego czasu już się nauczył. Co do opieki nad dzieckiem to złego słowa nie powiem. Od małego tylko on ją kąpął, nie było też problemu żeby wstał do niej w nocy, tylko trzeba było go budzić bo on jej w ogóle nie słyszał.
Madera, ma Twoim miejscu bym się poważnie zastanowiła co z tą sytuacją zrobić. Nie dasz rady tak funkcjonować z noworodkiem.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Co do sexu po porodzie to dużo zależy od samego porodu czy sn ,czy was mocno ponacinaja ,wiadomo potem rana ,która musi się zagoić . Jednakże ja z pierwszym synem i z drugim tez byłam podszyta jak nadziewany indyk ale tak już po trzech tygodniach jak plamienie ustało i rana w miarę się zagoiła to sama chciałam ,mój raczej po porodzie boi się i pierwszy nie zaczyna tematu. Przy kolejnych dzieciach to obniżenie nastroju i zmiany hormonów odczuwałam bardziej ,nie miałam poprostu ochoty a i odczucia w porównaniu z tymi w ciąży były słabsze ,potrzebowałam więcej czasu i zainteresowania żeby mieć z tego satysfakcję czy wogole ochotę ale to mija z czasem i po kilku miesiącach jest znowu ok.
Madera kobieto twój książę miałby że mną ciężkie życie . Co to za tekst że jemu się nie chce ? Toż bym tydzień w domu palcem nie ruszyła bo mi się nie chce ,nie na obiadu ? No nie chciało mi się nie ma czystych ubrań? Sorry. Foch za brak sexu ? Wyprowadziła bym się z sypialni aż by mnie wystarczająco mocno zmotywował do powrotu . Nie trzeba sprzątać ? Ok to nie sprzątam ,skończyły się czyste naczynia? Ojej, no przecież mówiłeś że nie ma potrzeby sprzątać ,to umyj sobie bo wiesz mi się nie chce. Jak już by mnie zmęczyła zabawa w kotka i myszkę to bym pewnie wzięła dziecko i pojechała do rodziców np . Ja jestem wredna baba i jak mi chłop podpadnie to ma przerąbane na całej linii potrafię gryźć i warczeć całymi tygodniami. Moj też pracuje co prawda na cześć etatu bo jest recista ale w domu robi normalnie ,sam się czasem nawet weźmie , oczywiście nie zawsze tak było ,lata pracy ,czasem mnie wnerwia że siedzi i nie widzi że to czy tamto trzeba ,czasem mnie doprowadza do furii swoją nieporadnością i tym że w domu to cwaniakowac umie a jak trzeba się odezwać to nie potrafi. No i nigdy nie powiedział że utrzymuje rodzinę bo ja mam więcej pieniędzy niż on bo wszystkie świadczenia są na mnie.
Madera ja mam szóstkę dzieci taki gagatek jak twój nie zagrzałby miejsca u mnie ,partner ma być partnerem i wsparciem a nie wrzodem na tylkuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 10:58
anna23, taka_mama lubią tę wiadomość
-
Rano mu wszystko wygarnelam, co mnie wkurza i chyba cos zrozumial. Ja sie rano gorzej czulam i poszlam sie polozyc to sie bawil z corka zamiast ogladac tv, sam sobie zrobil sniadanie bo na fochu mu jedynemu nie zrobilam. Jadac do pracy powiedzialam ze ma tu liste zakupow i ma po drodze kupic to powiedzial ze nie ma problemu. Stwierdzil tez ze musi posprzatac strych bo bo wkurza balagan a nie moglam sie doprosic od miesiaca.
Czy ten seks jest im tak potrzebny ze potrafia byc tacy wredni? Nie kumam tego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 10:53
-
To mój jest przedstawicielem gatunku wymierajacego w takim razie 😍
Na nic nie narzeka, wszystko rozumie, dzielimy się wszystkim właściwie bez słów... Teraz jest sam od 10 dni z synem a nawet chatę posprzątał bo mi się w zeszłym tygodniu nie chciało 😁
Wkurza mnie czasem też, wiadomo, ale generalnie anioł nie facet 💕anna23 lubi tę wiadomość
-
No ja bym duzo dala zeby moj się nauczył gotować, kilka razy musial jak nie było już żadnej mrożonki w zamrażarce
ale to było niezjadliwe....ziemniaki za szybko wyciągnął i jeszcze stal i je poganiał żeby się szybciej gotowały, kotlety bez panierki suche te mięso... Bleeh więc już wolę sama niż jak on to zrobi bez serca
Teraz powiedziałam że z okazji narodzin syna poproszę o thermomixa bo będzie jadł same mrożonki z biedry. A z drugiej strony mąż jest złota rączka, wszystko naprawi, nawet meble wymyśli, zamówi plyty i z tego złoży (3 stolarzy u nas było żeby zabudowę pieca zrobić i nikt nie był w stanie tego zrobić a mezowi się udało) więc coś za coś, przez to jest mi lzej i nie muszę go prosić miesiącami ale no on bez seksu świruje,obraza się jak dziecko..wkurza mnie to ale jak moja mama powiedziała że kazdy facet tak ma i że w tym tkwi nasza przewaga, bo na seks lub jego brak możemy dużo zdziałać. No coś w tym jest.
-
Co do seksu to powiem tyle : BOŻE JAK MI SIĘ GO CHCE.... Nie mieliśmy żadnej akcji od starań... Najpierw plamienia, krwawienie w 9tc zakaz pieszczot , później założyli mi szew i też absencja....zas jeśli chodzi o pracę domowe jestem w szoku ze mój tak dobrze sobie z większością radzi. Od zalozenia szwu przejął większość domowych obowiązków. Wiadomo czasem jest niedosprzatane i rozumiem go, pracuje i też ma prawo być zmęczony ale jak go o coś poproszę to robi. I tu wychodzi mój paskudny charakterek bo czasem zbierze opr że robi coś nie tak (nie tak jak ja bym to zrobiła 😂😂😂) a znosi te moje wybuchy że stoickim spokojem. Chyba mu coś kupię w prezencie za te ciężkie i mroczne czasy29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Mi maz rok temu na imieniny kupil Thermomix i juz nie wyobrazam sobie bez niego zycia. My mamy specyficzna sytuacje bo ja i corka jestesmy na bezglutenie, bezmleczne, bez jaj, wiekszosc rzeczy kupuje ekologiczne. Te zakupy czesto wymagaja duzo zachowu, trzeba odwiedzic kilka sklepow zeby zdobyc wszystko, czesc przez Internet. Duzo latwiej mi wyrobic ciasto na chleb, buleczki, ciasta majac TM. Codziennie gotuje rozne zupy. Dzieki temu corka je bardzo roznorodnie, zje i kapusniak, barszcz, grochowke, krem z groszku, zupe z ciecierzycy, szpinak, brukselke. Uwielbia lasagne. A czesto rozmawiam z rodzicami to dzieciaczki tylko akceptuja rosol, pomidorowa, parowki i bulki z serem. Wiec naprawde na jedzenie nie mam co narzekac. Maz jak cos gotowal to tez bylo srednie, do tego on nie bardzo ogarnia te czary mary z zamianami produktow w diecie eliminacyjnej, ja sie dlugo tego uczylam na poczatku bazujac na roznych blogach. Jak sie urodzi maly to mam caly arsenal sprzetow, TM5, prodiz, parowar Tefal ☺️
W sumie sobie tak pomyslalam ze ja tez czesto nie powiem ze potrzebuje pomocy bo uwazam ze wszystko zrobie lepiej, a jak sie za cos zabierze to musze sie gryzc w jezyk zeby nie komentowac 🙈nie lubie sie prosic bo wole sama zrobic a potem mam focha ze tego nie zauwazyl i mi nie powiedzial ze on zrobi za mnie. Kolezanka mi doradzila ze faceci sami nie zauwazaja i trrzeba im jasno powiedziac co maja zrobic dac dokladne instrukcje. Bede probowac zobaczymy. Dzis podzialalo.
Maz jakby nie patrzac ma swoje plusy nie jest skapy, jak cos potrzebuje do domu to zwykle mu podam kilka argumentow i bez problemu to kupuje np suszarke do prania, nowy piekarnik, pralke. Mialam stare auto i jak zaszlam w ciaze to mi zrobil niespodzianke i kupil nowe z salonu, zeby nam bylo wygodniej jezdzic do szkoly i pozniej z malym.
magda sz wrote:No ja bym duzo dala zeby moj się nauczył gotować, kilka razy musial jak nie było już żadnej mrożonki w zamrażarceale to było niezjadliwe....ziemniaki za szybko wyciągnął i jeszcze stal i je poganiał żeby się szybciej gotowały, kotlety bez panierki suche te mięso... Bleeh więc już wolę sama niż jak on to zrobi bez serca
Teraz powiedziałam że z okazji narodzin syna poproszę o thermomixa bo będzie jadł same mrożonki z biedry. A z drugiej strony mąż jest złota rączka, wszystko naprawi, nawet meble wymyśli, zamówi plyty i z tego złoży (3 stolarzy u nas było żeby zabudowę pieca zrobić i nikt nie był w stanie tego zrobić a mezowi się udało) więc coś za coś, przez to jest mi lzej i nie muszę go prosić miesiącami ale no on bez seksu świruje,obraza się jak dziecko..wkurza mnie to ale jak moja mama powiedziała że kazdy facet tak ma i że w tym tkwi nasza przewaga, bo na seks lub jego brak możemy dużo zdziałać. No coś w tym jest.
-
Ja też od początku związku 11 lat temu mówiłam mojemu, że pracujemy po równo, obowiązki domowe dzielimy po równo. I nie mogę narzekać, on myje łazienkę, robi większe zakupy, umyje podłogę i też jest złotą rączką więc bardzo dużo oszczędzamy na tym co on sam potrafi zrobić. Teraz maluje mieszkanie. Jak robi jakieś remonty to ja przejmuje resztę jego obowiązków domowych, dobrze się tu dogadujemy. Ale i tak mnie wkurwił strasznie przedwczoraj bo wrócił najebany od sąsiada mimo że się umówiliśmy już jakiś czas temu, że to nie jest czas na takie wyskoki. Że ma być teraz w pogotowiu żebym się czuła bezpiecznie, mamy rodzić razem. Przeplakalam pół dnia wczoraj z bezsilności nad jego głupotą, nad tym że jakby się wtedy poród zaczął to by mnie tak bardzo zawiódł a alkohol okazał się ważniejszy. Przeprosił mnie ale widać że nie rozumie czemu się zdolowalam bo przecież ostatecznie nic się nie stało. A to tylko wypadek przy pracy. Uważa że to moje hormony a zaburzył moje poczucie bezpieczeństwa i zaufanie do niego.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
A co do seksu u nas też zero od czasu starań, plamienia, krwawienia, krótka szyjka, już się przyzwyczailiśmy. Nie mamy na szczęście wysokiego libido więc nie ma kłótni w związku z tym, że tak się ułożyło że trzeba pozostawać w abstynencji.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Wiecie, z tymi chłopami to tak jest, ze wystarczy ze czegoś nie zrobi a my kobiety mamy tendencje do wyolbrzymiania tego czego nie zrobił albo zrobił źle 😝 zapominając kompletnie o tym co dla nas robi
(masło maślane ale wiecie... baby brain) czasem trzeba stanąć z boku i zobaczyć cała sytuacje obiektywnie
no i przede wszystkim mieć świadomość ze nasze hormony nami sterują
))
Ja z kolei szału dostaje jak mój nie przytula brzuszka i się tak mało nim interesuje, ale przeglądałam to z nim, i zrozumiałam ze on go nie czuje, nie widzi wiec nie jest w stanie się AŻ tak wczuć jak ja. Ale wie, ze jak się urodzi to będzie już inna bajka. I jestem w stanie to zrozumieć, ponoć sporo facetów tak ma, ale cooo się naplakalam ze ma w dupie te ciąże to wiem tylko ja 🤣🤣 a to Żr kupuje mi wszystko co najlepsze, wozi mnie praktycznie wszędzie gdzie chce coś załatwić i spełnia zachcianki to już zapomniałam 😜😜Meggi89, Madera2000, martaszymi, Malamia lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Magdasz to wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że możesz rodzić.
Z moim nie mam tak dobrze żeby moje zachcianki spełniał ,jak dostanę kwiatka na urodziny to wszystko czego mogę się spodziewać. Sama muszę sobie kupić jak mam zachciankę o tyle dobrze że już mi nie jęczy że po co ci to? Jak to było dawniej, ale i tak mi przykro bo czasem miło by było gdyby pomyślał o czymś więcej niż czubek swojego nosa . Co do dziecka to też jakoś nie wykazuje inicjatywy w końcu grudzień za pasem a on się słowem nie zająknął że może by w tym miesiącu coś już kupić uznał to za naturalne że ja to kupię jak przyjdzie czas .