Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny opamiętajcie się 😅 Zaczynam się bać hehehe Gorzej, jak jedyna zostanę na grudzień 😂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Magda sz informuj jak sytuacja, trzymamy kciuki żeby to był fałszywy alarm
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Madera2000 wrote:Kiedys tez tak slyszalam ale nie bylam pewno ze to jest to. A co w tym tak boli? To dlugo trwa? Czy cos dale ze sie szybciej zacznie porod?
Od momentu wizyty na porodowce zaczelam sie denerwowac porodem 😅😅🙈Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
U mnie ciężko powiedzieć... malutka była taka chyba ani spokojna ani jakaś szalona w brzuchu taka normalna wydaje mi się. A po urodzeniu... szkoda gadać. Wieczny ryk i nieprzespane noce przez 6 miesięcy... teraz mój brzdąc jest dużo bardziej aktywny i modlę się codziennie żeby wyszalał się w brzuchu i żebyśmy nie mieli tego co 3 lata temu ;p
Magda_sz może to już czas. Nie zwlekaj . Bedzie wszystko dobrze;***Haschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Magda Sz trzymam kciuki ✊
Może jeszcze przytrzymaja w szpitalu dzieciątko ale jak się rozkrecilo to juz zatrzymac się nie da...
Szczerze to wolę rodzic tydzien czy dwa za wczesnie niz po terminie...
Olza oj tak hormony takze robią swoje 😉
Tez mam swojego czasem chec udusic... Dzis po polowie dnia sprzatania pytam nic nie mówisz jak się czujesz... Odpoeiedzial ze ma zakaz😜 a na koniec dnia podsumował tylko ze dostal plaskostopia 😂
Malamia na przykladzie córki jak bylam w ciąży to zawsze była bardzo aktywna w podróży kopala i się krecila. Po urodzeniu kilometr spaceru to wyczyn, wychodzilam w trakcie drzemki do sklepu jeszcze doszlam zaraz sie budzila i ryk ani cyc ani ręce tylko wsciekolosc ze nie wyspana to samo w podrozy autem po co spac w aucie... 3 h w podróży nawet oka nie przymknela, po roku zadypiala na okolo 1h w podrozy. W te wakacie bylo 12h podrozy i przepala 1h!!! Gdzie podkresle moja corka to mega spioch, spala od urodzenia jak w zegarku obecnie zalicza w ciagu dnia 2 - 3 h drzemki, ale najlepiej w łózku nie w wózku czy w aucie.
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Magda mocne kciuki za Was i czekamy z niecierpliwością na info ✊✊✊✊✊😘😘😘😘😘😘29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
W samochodzie skurcze zbladly, ktg miałam 40 min zapisało się kilka ale nieregularnie, szyjki prawie ni ma ale rozwarcia tez nie ma. Czekam na decyzję czy do domu czy jak. Moja polozna miała interweniować żeby mnie nie trzymali bez sensu na patologii. Jakby to była akcja to bym już leżała na porodówce, zastanawiająca jest tylko ta szyjka. Także nadal wiem że nic nie wiem
najgorsze teraz są ruchy dziecka na ten pokurczony brzuch, mam wrażenie że mi coś pęka
-
Magda sz... To jak by nie było to szykuj się że jestes druga w kolejce po meggs... Pewnie na dniach się rozsypiesz 😉
Trzymam kciuki za was✊
To chyba twoja tesciowa wspominala ze ciąży z chlopcem nie przechodzisz poza termin 😉 raczej się sprawdzi 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 23:17
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Magda_sz, chyba faktycznie niedlugo rozpakujesz sie
Byc moze Synek jeszcze chce Wam dac chwile na organizacje
Daj znac jakie sa zalecenia lekarzy.
Maxi, mial byc w terminie wiec nie tak do koncaSwoja droga tesciowa caly czas jest zdziwiona, ze spodziewamy sie dziewczynki a nie chlopca, poniewaz zgodnie z jej oszacowaniem powinien byc chlopak 😁
Maxi lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Wracamy do domu na oczy szreka. Mam nadzieję że Tadzik posiedzi jeszcze troszeczkę. Nadal co jakiś czas czuję skurcze ale raczej nie groźne- teraz tylko takie spinanie brzucha. Tadzik rusza się jak oszalały, ładny łobuz co...matkę tak stresować a teraz sobie hasa jakby nigdy nic.
Maxi no jak przed czasem urodzę to się nie sprawdzi bo wg teściowej chłopcy co do dnia wychodząmało tego moja przyjaciółka miała Sanco i wyszło jej że chłopak po chromosomach a moja teściowa twierdzi że po brzuchu to dziewczynka i ona jest pewna że się dziewczynka urodzi... No przekonamy się w styczniu
Maxi lubi tę wiadomość
-
Ale te teściowe to uparciuchy, fakty faktami, ale one i tak wiedza lepiej 😁
Dziewczyny, macie problemy z kręgosłupem? Ja już nie wiem jak mam leżeć, na plecach nie mogę bo mi słabo, na brzuchu to wiadomo, ale na bokach z kolei strasznie mnie boli odcinek piersiowy, w ogóle nie wiem dlaczego. A jak chodze boli lędźwiowy 😂🙈 starość nie radość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Laseczki.... Zjada mnie ciekawość i mam pytanie odnośnie naszej fizyczności i seksualności teraz i po porodzie.
Z racji tego że to moja pierwsza ciąża to i taka podróż w nieznane, jeśli mogę zapytać jak to u was wygląda bądź wyglądało.? Ja od miesiąca mam zakaz bzykania się / kochania / seksu / stosunku nazywajcie to jak chcecie i muszę wam przyznać że ciężko mi jak cholera. Od zawsze uwielbiam seks teraz przez infekcję która wywołała skurcze mam zakaz który mam nadzieję zaraz się skończy. Jestem poprostu niewyżyta. Aż wstyd się przyznawać... Z resztą z tego też powodu nie śpię właśnie bo nie mogę zasnąć. Wiem że mojej drugiej połówce też brakuję konkretnie seksu choć staram się zaspokajać jego potrzeby na inne możliwe sposoby ale nie mogę ulżyć sobie. Jak sobie radzicie .?
Jak wracaliście do seksu po połogu.? Czy dla mężczyzn to również może być stresujące po urodzeniu dziecka? Zastanawiam się czy seks sam w sobie się zmienia pod względem odczuć, jest lepszy czy gorszy. Jest laktacja, jest opieka nad dzieckiem i zmęczenie. Do tego też pewnie dochodzi strach bądź brak ochoty. Czy panowie mają z tym problem czy wręcz odwrotnie, cieszą się że mogą już cieszyć się ciałem swojej ukochanej które przed chwilą przechodziło zupełna rewolucję.
Proszę nie odbierzcie mnie źle to dość nietypowy post bo chyba żadna nie pisała o tym tutaj, nie wiem czy dziewczyny wgl poruszają takie tematy ale jakby nie patrzeć to seks jest dość ściśle związany z ciążą. W końcu niekiedy starania odbierają radość ze współżycia kiedy wpadamy w rutynę z programem dni płodne owulacja i niepłodne.
Przybliżcie mi proszę to czego mogę się spodziewać, co nieuniknione a o czym mogę całkowicie zapomnieć. Na naszym wątku mogę nazwać się laikiem bo z tego co pamietam większość z was już ma dzieci więc i doświadczenie.19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Magda trzymam kciuki żeby Tadzik posiedziałem jeszcze troszeczkę ❤️
Co do seksu po porodzie to mi przez nacięcie i pęknięcie wracało się bardzo trudno. Pierwszy raz próbowaliśmy po ośmiu tyg a i tak to były tylko próby które kończyły się niczym. W moim przypadku dużo pomogły globulki dowcipne na zasadzie nawilżania. A znam też takie osoby które nawet do końca połogu nie czekały bo się tak super czuły więc naprawdę każdy jest inny..