Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda sz i jak sytuacja?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Dziewczyny a ja mam takie troche krepujace pytanie. Czesc z was ma hemoroidy i stosuje procto glyvenol. Czy zauwazylyscie na poczatku stosowania zeby sie Wam te hemoroidy powiekszaly? Mialam taka jedna mende, mysle sobie zalecze ja przed porodema po dwoch aplikacjsch mam juz xaly odbyt w zylakach. One n8e sa bolesbe abi bic, ale wyszly mi z hedbegi cztery dziady, a jakby sie zmiescily to pewnie i wiecej by bylo.. i nie wiem czy to tak ma byc, czy odstawic czy co z tym zrobic?
-
mój gin juz w poprzedniej ciązy mówił, że w ciązy hemoroidów nie leczymy...co z jednej strony ma sens...sama ciąza je powoduje, możemy "zaleczyć" ale czym wyleczymy później
ja mam duży problem(jak u Małgoni) ale to efekt zaparc poprzednio i brak czasu na leczenie po ciązy, a potem ciąza z zaskoczenia... -
Wzięłam nospe przed 6, no i prysznic, po pół godz zwymiotowalam, kilka razy też siedzialam na kibelku. Skurcze mam nadal ale już nie są regularne, tyle że jak przyjdzie taki jeden raz na 15 czy 20 min to boli jak diabli. Przypuszczam że to przepowiadajace, nie jadę do szpitala jeszcze bo boje się że mnie zatrzymają z byle powodu a tak to co mi grozi, poród chyba jak coś
jak mi się zacznie jakaś regularna akcja czy wody odejdą to pojadę.
anna23, Muki85 lubią tę wiadomość
-
Pawojoszka dzwoniłam do mojej połoznej bo już nie wiedziałam co robić jak godzinę po nosie nie przeszło (fakt też że nie wiadomo czy się wchłonęła w pol godz) , powiedziała że jak mam skończone 36 tc, to już akcji nie wyciszą, dobrze jakby jeszcze posiedzial tydzień ale spokojnie na tym etapie dzidzia sobie poradzi i jak pojawi się regularność to mam dzwonić do niej.
-
Magda to może faktycznie dzidzia już gotowa 🙂Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Magda sz w końcu listopad się zaczął to już nie przelewki robi się poważnie. Chociaż ja w poprzedniej ciąży trafiłam na oddział że skracająca się szyjka i mnie podtrzymywali lekami bo stwierdzili że 36 tydzień to jeszcze nie czas ale ja nie miałam skórczy no i pewnie ci szpital to inaczej
-
Ale mnie zdziwilo, ze one mi po tej masci wylazly. Byl sobie jeden, od miesiaxa taki sam, a posmarowalam mascia i nastepbego dnia rano bylo ich 4
mize to jakos zwirksza ukrwienie i one napuchly, bo byly wczesniej, tylko nie wiedzialsm o nich 🤔
Naloze jeszcze masc wieczorem i zrobie przerwe i zobaczymy. Oby zlazlo
Magdasz, nam nadzieje, ze sue uspokoi i jeszcze z tydzien wytrzymacie. -
Malgonia
A ja podejrzewam po prostu że one nie wylazly po maści tylko maść za słaba, ciąża wysoka i hemoroidy i tak żyją swoim życiem 😉
Ja nie mialam takich po ciąży poprzedniej, one teraz wyszły...nie mam zaparc, urok ciąży i nie doleczenie po poprzedniej
Nie dokuczaja więc nic nie robie
Polsrodki na moje to na pewno za mało ale ostro(farmakologicznie oczywiscie A nie skalpelem) biore się od nowego roku
Moja mama miala hemoroidy. Uznaję że genetycznie i to mnie dopadlo (jak też haluksy po babci i dowód na od 20.roku zycia po rodzinie ze strony ojca) -
Magda sz przedwczoraj miałam identyczna sytuacje. To moja pierwsza ciąża wiec kompletnie nie mam pojęcia jakie to uczucie mieć jakiekolwiek skurcze i który skurcz jest ktory i czy to w ogole skurcz 😅 ale co chwile łapały mnie skurcze ( pierwszy raz byłam pewna ze to jakiś skurcz😂 ) takie, ze aż nie mogłam usiedzieć bo całe wnętrze mnie bolało, wiec pomyślałam jak Ty ze pójdę na kąpiel , partner to miał takie przerażenie w oczach po opowiastkach ze tu już pierwsze narodziny mamy ze szok😅 no ale po kąpieli na szczęście przeszło , od tamtej pory spokój , nie mam pojęcia co to było ale mam nadzieje ze u Ciebie to samo i tez przejdzie , trzymajcie się tam w dwupaku !!
-
Magda kciuki żeby się wyciszyło i dzidziutek jeszcze troszkę tam posiedział
ale masz rację teraz już nie będą hamować, mi tak samo powiedzieli jak byłam, podali scopolan i jeśli po nim się wyciszy to przepowiadacze a jak nasili to jedziemy rodzic. Na tym etapie dzieci są już raczej bezpieczne i nic złego nie powinno się stać
Ja też mam paskudnego hemoroida, wyskoczył mi 2 dni temu, w pn mam wizytę u swojego prowadzącego mam nadzieję że mi coś na niego poleci, nie boli jakoś specjalnie ale jest spory.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 11:15
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018