Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda_sz, trzymam mocno kciuki aby skurcze wyciszyly sie
Jak czujesz sie po dluzszym czasie od zazycia nospy?
Malgonia, tak jak napisala Pawojoszka, polecalabym cyclo3fort (dostepny bez recepty). Gin mi przepisala na pekajace naczynka (noga/nos) i faktycznie pomoglW ciazy caly uklad krwionosny jest mocno obciazony i dziala 'podwojnie' stad pojawiaja sie nasilone dolegliwosci.
Olza lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Ja się też już motywuje do pakowania. Dziś caly dzien sprzątam kuchnie wszystko z szafek myje, a ze brak zmywarki to trochę to trwa. Torby w miedzy czasie mąż wyciągnął to przepralam je bo dawno nie używane. Nie mam torby dla bobo bo wywiozlam duze torby do rodziców od roku korzystam tylko z walizek. Zapakuje tez córkę na wszelki gdyby co awaryjnie do siostry ją zawieść czy znajomych to wrzucę ze 2 bluzki, pizamke i spodnie.
Od wczoraj tez boli mnie brzuch, wkurzylam się na swojego faceta i uzylam takich decybeli w głosie aż teraz mam chrype. Pozniej jechalam na zakupy to wszystko mnie kuło każdy krok to kucie od brzucha po pochwe. Dziś juz nie kuje tylko calosciowo tempy ból. Czasem myślę pojechala bym na ip, ale narazie nie jestem gotowa aby mnie zostawili nawet na obserwacji. Muszę pozyczyc torbę zapakowac Bobo, siebie to juto ogarne do torby. No i ostatnie 3 zamówienia muszę zrobić. Wogole wczoraj bylo 6 stopni odczuwalne - 2 i pomyslalam ze jak tak w grudniu będzie to to co mam z pajacykow jest zacienkie. I jest na smyku pajac biały firmy Fisher-Price z panda na klatce piersiowej, w rzeczywistosci go widzialam w sklepie bardzo mi się spodobał na zdjeciu nie oddaje tego uroku, ale zamowilam na wszelki bo jest milusi i cieplutki ale nie puchaty. Akurat byla promo z 90 na 60 pln. Wzielam rozm. 62 bo pomyslalam ze czasem i do kwietnia lubią chlody powracać w sumie czasto dopiero w kwietniu konczy się sezon grzewczy.
Więc potrzebuję czasu conajmniej do 15.11 na kompletne spakowanie, sprzątanie, no i menicure i pedicure. To dopiero 34 tc bede rozpoczynać więc jeszcze chwilę niech Bobo sobie siedzi, a pozniej mogę jezdzic i się kontrolowac na ip 😜😁19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Limonka nadal mam skurcze, nie są regularne ale bolesne
sama nie wiem co robić bo są mocniejsze ale ciężko mi nawet stwierdzić co ile są, wzięłam jeszcze jedna nospe i jest tak samo. Może się przejade na IP przed noca, najgorsze że wszyscy wyjechali i nie mamy nawet co z córką zrobic
-
magda sz wrote:Limonka nadal mam skurcze, nie są regularne ale bolesne
sama nie wiem co robić bo są mocniejsze ale ciężko mi nawet stwierdzić co ile są, wzięłam jeszcze jedna nospe i jest tak samo. Może się przejade na IP przed noca, najgorsze że wszyscy wyjechali i nie mamy nawet co z córką zrobic
polecam
-
Ja zdazylam uzyc tej masci 3 razy. Jakos n8e sadze by do tej pory ich nie bylo i nagle same z siebue eyskoczylyby dokladnie tego dnia gdy je posmarowalam wiec to na pewno jakis zwiazek ma. Gorzej, ze skoro u Was tak nie bylo to znaczy, ze u mnie cos poszlo nie tak
A moja mama juz miala dwie operacje na to paskudztwo i chcialam zaleczyc to w zalazku, ale widze, ze nie ma ci tego tykac.
Ja wczoraj zaczelam pranie. Nie mam co prawda dalej mebli, ale juz dluzej nie moglam zwlekac. Jak to ogarne to tez sie spakuje i bede spokojniejsza choc o to. -
Magda_sz, moze faktycznie lepiej podjechac na IP jesli nic nie bedzie zmieniac sie po kolejnej nospie(?) Moglby ktos ze znajomych lub blizszych sasiadow przez ten czas zostac z Corcia? Ew. sprowadzic kogos do tego czasu.
Z apka tez fajny pomyslCoreczka 11.2019 -
Martaszymi:spotkalam się z umówiona położna, porozmawiałam z nią co i jak. Rzeczywiście 1000 zł, ale że mam krążek i może dość szybko akcja się rozwinąć zasugerowała kontakt na początku telefoniczny żeby nie było tak że przyjedzie na godzinę i będzie to 1000 zł płatne. Już z nim a radziłam więc pogadałyśmy szczerze..
-
Limonka właśnie lipa taka że dosłownie wszyscy których znam na tyle żeby im zostawić córkę wyjechali, sąsiedzi najbliżsi też...moje przyjaciółki, rodzina męża tez, my sami mieliśmy dzis jechać tam gdzie rodzina męża no ale wiadomo. Myślałam że jak mąż powie teściowej jaka sytuacja to zreflektuje się i przyjedzie ale no dupa. Więc jakby to miało być w ten weekend to rodzilabym tylko z moją położna, jak zawsze ktos był to jak na złość...nawet dzwonilam do mamy przyjaciolki Mai z przedszkola i też wyjechali. Chyba w ostateczności zadzwonię jeszcze do jej cioci z przedszkola ona jest z Marek więc może nie jechała gdzieś dalej.
-
Magda może lepiej jedz na ip a mąż wróci do domu z córką gdyby Cię zostawili szkoda że nie ma nikogo z bliskichSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Magda sz poprostu jedzcie wszyscy ciebie pewnie zostawia może dadzą ci coś choćby te czopki o których mówiłaś ,może jeszcze pospisz choć trochę zanim się zacznie coś poważnego to też może potrwać może się zacząć tak na poważnie dopiero jutro i uda się twojemu kogoś znaleźć do małej . W szpitalu zawsze będziesz pod kontrolą a wiesz że akcja może nagle przyspieszyć i w tedy będziecie w panice pędzić na ostatnią chwilę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 18:07
-
Znów mam regularnie co do minuty, zaczęło mnie cmic też w kręgosłupie. Dzwonilam do poloznej, wzięłam znów nospe i klade się do wanny. Jak za godzine nic się nie zmieni to jedziemy. Ona zaczyna dyzur o 7 rano
więc albo zacznę rodzić jak ona przyjedzie albo kogoś innego mi poszuka.
-
Magda_sz
Wg mnie już nie ma co zwlekać. Sądzę, że to już to... Może się wyciszy jeszcze, ale może przyspieszyć tak, że będzie tylko większy stres. Termin jest już właściwie bezpieczny 🙂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AnitaK wrote:Masaż szyjki? Ból jak ch....ra 😉
Kiedys tez tak slyszalam ale nie bylam pewno ze to jest to. A co w tym tak boli? To dlugo trwa? Czy cos dale ze sie szybciej zacznie porod?
Od momentu wizyty na porodowce zaczelam sie denerwowac porodem 😅😅🙈
-
Magda_sz kciuki ❤
Ja dzisiaj też dostałam silnych boli brzucha i krzyża, wzięłam nospe, i przez godzinę było ok ale czuje, że znowu coś zaczyna mnie boleć 😕Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀