Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My po cc dość szybko się zebraliśmy do seksu... Teraz się okaże. Póki co seks jest, ale na delikatnie żeby małego na świat za szybko nie przywołać i akurat mąż szanuje, że się źle czuje czy zwyczajnie nie mam siły na seks to jakos mu się jednostronnie rewanżuję 🍦😂 A serio to myślę, że ważny jest seks potem jak jest dziecko bo bardzo łatwo zatracic uczucie... Co do sprzątania i gotowania to akurat nie mogę narzekać więc tutaj uff 😉
-
O moj facet też niegotujacy! On mowi zrobilem obiad (kupiłem) 😁. Kwartalnie moze coś się zdarzyć w kuchni że zrobi coś od a do z😉 ale nie dokonca to smakuje jak trzeba 🙈 czesciej robi za moją asyste w kuchni typu podaj, obierz 😁 i zawsze myje naczynia a ja ogarniam wizualnie reszte po obiedzie.
Co do spontanicznosci i prezentów... No niestety on sam mowi że nie wie, nie umie, nie widzi potrzeb. Zawsze mówię ze jest skąpym egoistom😁 ale nie mial gdzie się tego nauczyć czy wyniesc w tradycji... Wiec moglabym jemu wybaczyc ale zawsze musi trafic na moj odcisk ze zakipie.
Jak tak czytam wasze historie to kazdy ma plusy i minusy... Ciekawe co by faceci o nas napisali na forum😂🙈
Moj mowi ze jestem czasem wredna zolza. I tak wredna zolza znalazla skapego egoiste 😜😂
Madera tak to prawda jak kolezanka ci powiedziala facet to zadaniowiec i krotkie i proste informacje skierowane powinny rozwiazac jakies sytacje.
A co do jedzenia moze my bez TM ale moja corka jest wszystkozer 🙈😜 i pochlanoa wszystko bez oporu, chyba do tej pory zauwazylam ze najmniej lubi frytki, ale zje wszystko co zielone salata bruksel brokul i caly szereg warzyw i koniecznie mięso! Mam nadzieję ze i syn nie bedzie mial oporu co do jedzenia.
Bo jak slysze ze dziecko je tylko parowke, ziemniak, i sucha bulka to zawsze mnie zastanawia co jest powodem że dziecko nie odkrylo wiecej smaków... 🤷♀️19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi moja córka to właśnie sucha bułka, makaron i parówka. Od początku był problem z karmieniem, 2 lata na cycu od 6 mc wprowadzalam jedzenie i od pierwszej łyżeczki był problem
papki blee, sama robiłam ble, kupowałam słoiczki blee, blw no cos tam pociamała, wiecej wcierala w blat krzesełka. Na posmak papki pluła z automatu więc gotowalam jej warzywka, mięsko itp dawałam w kawałeczkach no i jak miała 1,5 roku to coś tam zjadła, te musy owocowe jakoś szły. Nawet jak odstawiłam od cycka to byłam pewna ze mi umrze z głodu bo wiecej wróbel zjadał. Moją mamę i teściową szlag trafił z karmieniem choć były takie pewne siebie że one mi pomogą jej rozbudzić apetyt... dopiero w żłobku zaczeła jeść z grupie z dziećmi i to tez nie od razu.
A tak to ja nie gotuje nic innego niż nam, pytam się zawsze wcześniej co by zjadła i to gotuje a pozniej jest że ona tego nie zje... więc jest tak że dostaje do stołu, siadamy i mowie jesz czy nie jesz nic innego nie ma, mamy deser ale to tylko jak wszystko zniknie z talerza no i ona potrafi tak 2 godz siedziec i memłać, ryczeć.
Dziś np. pytam się rano co zjesz na obiad? powiedziała ze barszcz czerwony i spagetii, no to zrobiłam i co..barszczu nie tknęła bo przeciez nie lubi, a spagetti jak dostała to siedziała i ryczała pół godziny że tam są pomidory... Mój pies też taki niejadek... ostatnio mąż mu oddał połowę tatara (same mięso) to nie tknął, jak synek też taki będzie to wyląduje w wariatkowie. -
Mój mąż nienawidzi sprzątać
Ale od święta poodkurza. Ostatnio hormony mi buzowały i zaczęłam zauważać, że odkłada swoje talerze po całej kuchni, a zmywarka jest na wyciągnięcie ręki, zrobiłam straszną aferę z tego, gdzie jakoś nigdy tego nie zauważyłam, bo jakoś kuchnię traktuję jako moje terytorium
Mam za swoje, ale zauważyłam że moja mama ma tak samo
A teściowa mocno obrzydziła sprzątanie swoim dzieciom... Chyba ich nigdy nie chwaliła i zawsze robiły to źle, u mnie w domu jak z bratem coś sprzątaliśmy to rodzice się ulatniali (byli w pracy) i byli bardzo potem zadowoleni i jakoś sprzątanie mnie większość czasu relaksuje. Jak czasem mam czas użalania się nad sobą, że wszystko ja, to muszę sobie przypomnieć, że w sumie to mam całkiem luksusowe życie, mąż sknerą nie jest, więc co mi się zachce to mi kupuje, za to prowadzenie domu przelewa mi kasę, więc mam swoje zasoby, jak już wpadnę na to, żeby poprosić o pomoc, to zrobi. Mogłabym zatrudnić jakąś panią od czasu do czasu, żeby ogarnęła, jakbym się wkurzyła że on na kanapie, a syf dookoła, ale szkoda mi kasy
On Nie gotuje, ale jemy też na mieście i to jego wkład w gastronomie. Ciekawe jak dzieci zmienią ten nasz układ... No i on ogarnia rozrywkę i rekreacj dla nas, bo sporo czasu spędzamy razem po pracy, więc jest na razie spoko
Tak się u nas podzieliło, bo jakiś czas temu moja ścieżka zawodowa się posypała i więcej siedziałam w domu, a ja raczej nie umiem za długo leżeć i pachniećAle ostatnio byłam zaskoczona, że doprowadziłam do tego, że on nie umiał sobie ugotować ryżu do obiadu, jak zrobiłam sobie wychodne do miasta
Ale dla mnie spoko, zjadł same mięsko z burakami i był zadowolony
Innym razem nie miał obiadu, to cały dzień jadł kanapki i był zadowolony
Jak nie narzeka, to ja też nie będę narzekać
Chociaż naszemu dziecku chciałabym pokazać, że wszyscy wspólnie dbają o dom... Och, co to będzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 18:17
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
A i w końcu mamy wózek
Koleś zamówił nam 2 kolory wózków, na które czakaliśmy 5 tygodni. Jak zobaczyliśmy oba to byliśmy taaak zawiedzeni, że masakra, nie podobały nam się
Okazało się, że mają jeszcze jeden kolor na magazynie, którym byliśmy zachwyceni i wyszło, że czekaliśmy na marne, bo ten na magazynie był od razu dostępny
-
Współczuję problemów z karmieniem dzieci... U nas od początku była corka otwarta na smaki chociaz zaczelam od ziemniaka marchewki buraka i brokula ect.. i bez soli. Lubi też wszystkie dziwne nietypowe smaki co dzieci nie jedzą np wegierska zupa lekko pikantna, zdziwilam się ostatnio bo zje i kupną surowke typu coleslaw, ale takze domowa marchew z czosnkiem. Moja mama mowi natomiast zeby jej odcinac dojscie do jedzenia! Ale je regularnie, a miedzy posilkami owoc, wazy prswidlowo (12,5kg) i jest w 50 centylu chociaż do roku utrzymywala się w 90 centylu wolno rosła a ur sie 4 kg pyza. Denerwuje mnie to natomiadt ze dziadki by dopychaly dziecko slodyczami, jeszcze posilek sie nie skonczyl a pada pytanie chcesz lizaka 😠 mam o to wojnę... Bo tak to je zaduzo a tak to by dopychali... Skoro corka sama od siebie nie chce to jej nie proponuje slodkiego choc w domu zawsze mam male co nieco.. LCieszę się ze je wszystko, powoli zaczyna nasladowac i jesc kanapki otwiera serek topiony mowi mama posmaruj i kladzie sobie wedline lub ser. Chciala bym zeby tak się udalo z synem. Nie musi jesc wszystkiego ale chociaz trochę urozmaicone.
U mojej siostry tez taki problem jak u ciebie Magda, tylko mi sie wydaje ze to problem zezwalania na wszystko niezdrowe zaraz po posilku i wie dziecko dobra zjem gryza i potem bede mial slodycze🤦♀️🤷♀️ dziecko ma juz 11 lat i bardzo się cwani ale wieczny placz przy posiłku i tylko bulka ogórek, frytki i rosół... I slodkie bez końca.. 🤦♀️
Moze jak 2 dziecko się pojawi i przy rozszerzaniu diety uda się wam rozszerzyc dietę pierwszego dziecka. Bo zapewne dziecko niejadek to wyzwanie dla rodzica no i uzbrojenie się w cierpliwosc19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Magda sz, ewe90 - dzięki że to napisalyscie. Mój syn ma prawie 2 lata a jedzenie to tragedia. Liczę że jak pójdzie do żłobka, a to dopiero we wrześniu to też zacznie jeść. U mnie od początku był problem z karmieniem, sztywno trzymamy się chyba 5 centyla jeżeli chodzi o wagę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 18:27
-
Olza ja się właśnie do 2 roku życia przejmowalam jedzeniem córki a teraz to naprawdę je czy nie je, no przecież się nie zagłodzi. Morfo ma ok bo sprawdzam co roku, waży i mierzy też w 50 centylu. Moja mama potrafi jej wigilie zrobić jak tylko ja widzi 12 potraw bufet..uwielbiam też jak pora obiadu a teściowa wparuje z siata Kinder niespodzianek i innych gowien. U nas jest zasada zjesz cały obiad to bedzie deser (zwykle lody, córka to lodozerca), czasem córka zje cały talerz bez gadania to szukam po kwiatkach czy nie oszukuje bo ciężko mi uwierzyć że oddaje cały talerz. Na mieście zwykle zjada jak widzi ile osób je, na nią działa jak widzi grupę która robi to samo
a z ciekawostek to córka lubi ogórki kiszone i kanapki z czosnkiem
-
U nas z jedzeniem też tragedia... do tego doszła nietolerancja na laktozę ale w sumie nic to nie zmienia bo moja córeczka i tak miała głęboko w poważaniu ser jogurty czy jakieś płatki na mleku... ma 3 lata 5 miesięcy i waży 13kg i te 13 kg chyba od 1.5 roku;p
Ale już oduczylan się proszenia żeby coś zjadła... Nie to nie. Trudno. Jak jest głodna to sama przyjdzie i poprosi.
U nas makaron suchy oczywiście też jest w cenie vardzo;p tony ogórków i kakao ;p i suchy ryz albo kasza. No cóż...
Dziewczyny ile wcześniej odchodził wam czop sluzowy? W 1szej ciąży odszedł raz a konkretnie i jakoś 5 dni później urodziłam a teraz od 2 dni tak w malutkich ilościach i nie wiem co myśleć na ten temat... ginekologa mam 12.11 i boję się że mogę nie doczekaćHaschimoto.niedoczynność tarczycy
7cs szczesliwy
❤Hania 🧡 Franek
-
Marian ja mam Pania do sprzatania, juz przed ciaza mialam bo sie klocilismy o to ze nie sprzata, mowi ze go stac i woli jak to ktos zrobi. Tylko ona przychodzi co 2tygodnie wiec w miedzyczasie trzeba i tak ogarniac, podlogi odkurzaczem raz na 4-5dni maksymalnie zeby bylo czysto. Jak byl pies to odkurzalam co 1-2 dni. Od kiedy nie mamy psa to podlogi sa dluzej w lepszym stanie. Mamy duzy dom i samemu trudno poswiecic 6-8h na gruntowne porzadki co te 2tyg. A ona wiadomo umyje cale lazienki od gory do dolu, wszystkie lustra, szafki kuchenne, drzwi itd. Jak sie urodzi maly to moze ja wezme co tydzien. Przy corce mialam Pania co tydzien, nawet prasowala koszule ale wtedy pracowalam i wychodzilam 7 a wracalam 17. Mala miala 5 miesiecy.
marian_the_baby lubi tę wiadomość
-
Mój syn waży 10 kilo a ma prawie 2 lata. To co lubi to makaron, jogurt naturalny,kaszkę, owoce i jajka. I niestety słodkie. Za zjedzony obiad zawsze na deser ma coś słodkiego. Najgorsze że nie lubi chleba, bułek. Zje ewentualnie szynkę lub ser ale bez chleba.
Mam wrażenie że on nigdy nie jest głodny tylko ja wiecznie za nim biegam żeby coś zjadł.
Ale już od początku był problem. Odrzucił mleko w 8 miesiącu. Dopiero jak miał chyba 15 miesięcy zaczął gryźć. Wcześniej się wszystkim dławił i wymiotował.
Mam nadzieję że drugi będzie łatwiejszy w obsłudze bo inaczej osiwieje.... -
Mojego to sprzątanie parzy w ręce 😂 ale za to gotuje. Teraz trochę mniej, bo zmienił pracę i wraca umęczony, je i zasypia na kanapie. Mam nadzieję, że jak przyzwyczai się do nowej pracy to częściej będzie się udzielać w domu.
Prezentów też raczej mi nie kupuje, bo nie znosi chodzić po sklepach, ale jak znajdzie kwiatka na łące to mi zerwie i za ucho włoży. Potrafi mi kawę i słodkości do łóżka przynosić. Także coś za coś. Wszystkiego mieć nie można.
Co do seksu, to on zawsze miał większe libido ode mnie, ale od kiedy zaszłam w ciążę to jest na odwrót. Na początku mieliśmy zakaz że względu na krwiaka, a jak już dostaliśmy zielone światło, to on powiedział że się boi, że dziecku coś zrobi 🤔 i tak na razie jest posucha w łóżku. Może krótko przed porodem będziemy próbować wygonić maleństwo jak mój się odważy.
Ja często mam sny erotyczne i chyba nawet mam orgazm przez sen 😂
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Ja na męża nie narzekam, co może, to pomaga, choć wielu rzeczy nie widzi... Ale się uczy 😀 Ja jestem wredna pod tym względem, więc wie, żeby nie zadzierać 😅 Gotować może nie do końca umie, jeśli chodzi o tradycyjne potrawy, ale lubi i często coś wymyśla pysznego 😍 Naprawdę dobrze gotuje!
A co do wagi dzieci, to mój syn ma 2 lata i waży całe 11 kg, ale jest w ogóle drobny, więc źle nie wygląda (ma 85 cm wzrostu). Raczej nie jest bardzo problemowy, jeśli chodzi o jedzenie. Chociaż nie przepada za mięsem, ale to z lenistwa, bo przecież trzeba więcej gryźć 🤦 Warzywa i owoce też tylko niektóre. Dużo je z dziećmi w żłobku, wtedy nie wybrzydza 😀Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mój syn do tego niejedzenia od zawsze o niskiej wadze. 2 lata i 2 miesiące waży 11.5 kg
no ale wyniki wszystkie ok, to nie panikuje 😉
Słodyczy u nas nie ma 'w nagrodę' ani jako deser. Je słodkie, ale zawsze pamiętam żeby nie łączyć tego z jedzeniem normalnym w żaden sposób a i tak jest jak jest 🤷♀️ -
Madera, dla mnie to jest spoko, że jak nie chce sprzątać, to za to płaci
moja szwagierka na stancji miała w umowie spisane, że jak ktoś opuści swój dyżur sprzątania, to właściciel wołał sprzątaczkę, a ta osoba miała za to zapłacić. Chyba nikt nie opuścił sprzątania
Jedyne moje ale, to co z tego wyniosą dzieci... W UK poznałam parę z RPA, gdzie u nich służbę mają zwykłe rodziny z klasy średniej, bo jest tak tanio, żona tego znajomego nie wytrzymała długo na wyspach, bo nie umiała sprzątać, wróciła i prawie się rozwiedli... Byłam w szoku.
Córcia szwagra była mocnym niejadkiem, ale od lipca chodzi do przedszkola i jak zobaczyła jak inne dzieci jedzą, to sama zaczęła jeść wszystko, ale tylko tamBo w domu nadal nie je, ale jest lepiej
-
Jedzenie mojej córki to w ogóle temat rzeka. Jak była mała to mały słoiczek jej na trzy dni starczał, tego co ja gotowałam też nie chciała. Od urodzenia była na 15-25 centylu więc jak nie spadała na niższy to wyszłam z założenia że jej starcza . Jak miała rok to zaczęła zostawać z moją mamą to udało się jej jakoś rozszerzyć jadłospis obiadowy ale na śniadanie tylko parówki i suchy chleb. Po pierwszych tygodniach w przedszkolu to wyglądała jak szkielet chodzący bo w ogóle jeść nie chciała. Potem jakoś się rozkręciła. Ale w domu tylko też suchy makaron, suchy chleb, parówki i ewentualnie płatki z mlekiem. W weekend w domu na obiad tylko kotlety z kurczaka, ewentualnie jakiś sos. Żadnych surówek ani gotowanych warzyw. Jak poszła do szkoły to kanapek w ogóle nie zjadała, dostawała placki z jabłkami, leniwe albo kotleciki z kurczaka, ale to też z czasem przestała jeść bo cholerne dzieciaki się śmiały z jej śniadań. Teraz jak ma osiem lat to repertuar jedzenia na szczęście jej się trochę rozszerzył. Od października wykupiliśmy jej obiady w szkole i o dziwo je zjada. Przed tym wracała z nieruszoną śniadaniówką do domu.
Ogólnie to ja jej do jedzenia nigdy nie zmuszałam, wychodziłam z założenia że jak zgłodnieje to zawoła.
Słodycze jeśli dostawała to tylko po zjedzonym normalnym posiłku. Do dzisiaj zawsze się pyta czy może i nigdy się nie opycha do oporu, co uważam za swój mały sukces.
Ewe90 lubi tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Czy są jakieś potwierdzone sposoby na wywołanie skurczy i porodu po 37 tygodniu czy wszystko to zabobony? 😆
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kandziukowa na każdego działa co inne a na niektórych nic ,w tych wszystkich sposobach jest czyjaś metoda. Sex jest dobry bo sperma działa na rozwarcie szyjki a orgazm może wywołać skórcze ,olej rycynowy tak jak i lewatywa działa na skórcze ,wysiłek ,spacery ,schody mogą pomóc ,ale nie na każdego działa. Biorąc pod uwagę że na niektórych nawet oxytocyna nie działa to tak naprawdę nie ma reguły ani magicznego środka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 22:35
Kindziukowa lubi tę wiadomość