Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alassea sorbifer to masakra ja po nim wymiotuje teraz mam do picia Feroplex i smakuje jak syrop ale żadnych skutków ubocznych nie mam 🙂 mam nadzieję że poprawi choć trochę morfologie bo masakra z ta moja anemia.
Karolajnos ja będę mieć ccSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Wlasnie dziewczyny, bierzecie zelazo? Ja tez mialam anemie ale bralam 2 miesiace zaczynajac od 2 trymestru Sorbifer i ladnie podnioslo morfologie. Mialam hemoglobine 11,3 a podnioslo mi na 12,3. Tylko jakies 3 tyg temu Dr pozwolil odstawic bo ladnie wzroslo a mialam mega zaparcia, az mi sie hemoroidy znow od tego zrobily. Teraz robilam badania krwi przed wizyta w zeszlym tyg to hemoglobina znow 11,7 ale mowi ze w ciazy norma to 11 i na razie nie mam brac. Probuje cos zdzialac dieta zobaczymy co z tego wyjdzie. Byle jakos dociagnac do porodu.
-
Karolajnos wrote:Ja właśnie często nie mogę stanąć na lewa nogę.. A rodzicie naturalnie ? Wiem ze poważne problemy ze spojeniem są wskazaniem do cesarki czego bardzo chciałabym uniknąć ☹️☹️☹️
Nikt mi nic takiego nie powiedział, ale zapytam na wizycie za 2tyg. Mówią, że przy rwie kulszowej się zastanawiają, ale nie wiem czy to jest wskazanie do cc.
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
No ja miałam 1 cc z powodu rozejscia spojenia.
Madera u mnie hemoglobina 9,8 tak że masakra i w sumie czuje po sobie ta anemia jeszcze dziś mi coś nie dobrze 😑Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja biorę Tardyferon 80mg dwie tabletki na czczo. Zaparcia niestety są, ale hemoglobina przestała spadać, zatrzymała się na 10,3. W tym tygodniu znowu robię badania, zobaczymy jak wygląda sytuacją. Ferrytyne miałam ostatnio na poziomie 33.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Mi lekarz chciał dać tardyferon, ale po nim miałam okropne zaparcia i poprosiłam o alternatywę. No i dostałam jeszcze większą masakrę
Zapytam o ten feroplex. Może będzie lepiej. Póki co wyciągam wyciskarkę i będę robić sok z buraka i natki pietruszki na zmianę
Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Ewk@ to daj jutro znać, już torbe zapakowalas?
Marian a ty z Wawy w ktorym Auchan kupilas. Takie tandety też mogę i ja kupić aby pozniej wyrzuć. Też z tych boso lubnych i też w lato nogi czarne bo wszedzie pójdę boso 😁😁😁 kapcie nie jest mi znany temat. Mam male i cieple mieszkanie. A moj mąż jak ma wstac z kanapy na 1 metr dalej np po pilot to jak taki zawodowy dziadek slychac szuraanie kapci po podlodze oby wskoczyly na stopy🙈🙈🙈
No wlasnie mnie tez coś boli w kroku nie wiem co juz dla mnie wszystko🙈 z boku na bok się ciezko obrocic, nie mogę zdjac spodni na stojaco, a jak siedze na podlodze to muszę się poturlac tak aby na kolana dojsc do kanapy zlapac sie jej i podniesc 🤣 jak w samochodzie usiądę to pozniej jak wyjdę pierwsze pare metrow idę przygieta, maz mowi jakby kto mi ciezarki tam przyczepil.... Co się k***a dzieje... To nienormalne... Jak tak w 1 ciąży nie mialam. Teraz od okolo miesiaca i coraz gorzej 😒
Dziś bylam na cmentarzu razem z apką endomondo przeslismy 4.40 km, corka ponad 3 km bo kawalek drogi w wózku... Bylam dzielna a teraz boli nawet jak leżę. Czekam na wizytę 7.11 jak na żadną inną jeszcze zwiekszyla się ilosc sluzu... Cos tam sie dzieje tylko jeszcze nie wiem co 🤷♀️🤔19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
No ciekawe jak to u mnie będzie z tym rozmiarem stopy, jak na razie jeszcze mieszczę się w stare buty, przeważnie w adidasy i kalosze. Zimowych jeszcze nie testowałam.
Ja od czwartku biorę żelazo - Tardyferon 80, 1 x dziennie. Moja lekarka mi zaleciła, mimo iż moja hemoglobina wynosi 12,4 więc chyba aż tak tragicznie nie jest, zważywszy, że na początku ciąży miałam 12,9.
Ja chodzę jak kaczka. Coś mnie tam kłuje i ciągnie w kroczu, ale to tak jakby na zewnątrz bardziej w okolicach warg sromowych 🤷♀️. I coraz częściej mam bóle miesiączkowe.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Dziewczyny czemu wy tej wołowiny jeść nie chcecie? Ja zawsze miałam problem z żelazem, ferrytyne potrafiłam mieć na poziomie 6 a teraz odkąd pilnuje żeby 3 razy w tygodniu zjeść kawałek wołowiny na obiad, hemoglobina pięknie trzyma się na 12. Właśnie bałam się tabletek bo też miałam już kiedyś po nich zaparcia i mówię wam ze działa. Żadne szpinaki czy ciecierzyce takiego efektu nie dały.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
A co do spojenia łonowego ja też ledwo się podnoszę, na stojąco jednej nogi do spodni nie podniosę. Ale byłam 2 miesiące temu u urofizjoteraputki, sprawdziła mi spojenie, powiedziała że nie ma rozejścia więc się uspokoiłam. Stwierdziła że to wiezadla macicy, część bólu może być od kręgosłupa, zrobimy coś z tym dopiero po porodzie.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Ja w poprzedniej ciąży miałam anemię, sorbifer, tardyferon przerabiałam i zaparcia jak ta lala...nawet podczas porodu nic nie wyszło ani po, a porodzie miałam blokadę psychiczna. Miałam wzdęcia czułam się kiepsko więc nie dziwię się. Tyle że mi morfo nie leciala, rosnąć nie rosła ale trzymała poziom.
Teraz mam fazę na buraki: buraczki do obiadu, krem z buraków, barszcz. Przynajniej dwa razy w tyg do tego dużo soków z Wit c. No i mam 12.5 hmb, hmk 38, więc no coś w tym jest bo jak nie pilnowałam co jem to miałam hmb-10. Lekarz przepisał biofer ale przyznaje bez bicia że wzięłam może 3 tabsy. Bałam się tych zaparc.
A co do bólu spojenia to nie mam ale mam coś takiego że jak pochodzę to lewa noga mnie rwie ale jakby żyła jakaś, czuję prąd w kolanie, muszę usiąść wtedy czuję jak prąd idzie kolano-biodro aż mnie wzdryga i jak chwilę posiedzę to mija... podejrzewam że mam ucisk, no bo co to innego może być.
Kurde dziewczyny zapomniałam że mam kilka kapci hotelowych, ktoregos razu byłam rasowym Januszem i zabrałam z wakacji, to może wezmę te zamiast tych z Pepco i wywalę po. Dobrze że jest to forum -
Dam znać jak tylko się dowiem na którego wyznaczyli. Mówią że między 20-27.11.
Torbę mam trochę ogarniętą od około miesiąca bo mieliśmy trochę przygód po drodze łącznie z pobytem w szpitalu. Muszę ją jeszcze przepakować i dorzucić parę rzeczy.
Zaczynam się stresować -
Musze sie zgodzic z tym miesem. Ja ogran7czylam na 0oczatku ciazy i tak dtopniowo hemoglobina mi spadala do 11. Zwirkszylam dawke miesa z 2 na 4 w tygodniu i teraz hemoglobina 12,5 i sie trzyma
-
Zanes wrote:No ja miałam 1 cc z powodu rozejscia spojenia.
Madera u mnie hemoglobina 9,8 tak że masakra i w sumie czuje po sobie ta anemia jeszcze dziś mi coś nie dobrze 😑
Zanes, a jak Ci zdiagnozowali rozejście?
Maxi, kapcie kupiłam w Auchan pod Trójmiastem
Ja to jestem typowym mięsożercą, wołowina 2x w tygodniu, pierś z kaczki, mięso z indyka itp.to u mnie normalne obiady, a i tak hemoglobina mi spadałaDopiero tardyferon 2x/dobę mi polepszył morfo. Ale u mnie to chyba dziedziczne, bo moja mama w ciąży też miała anemię.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 19:53
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Karolajnos wrote:A ja od paru dni siedzę w domu, nie mogę się prawie ruszać tak mnie boli spojenie .. Ledwo z boku na bok mogę się ruszyc , wstawanie do toalety to koszmar a facet ? Tak jak pisalyscie wcześniej.. w ogole się nie przejmuje już mam go dosyć. Potrafi być tak bezczelny, ze mówi mi żebym mu kanapki zrobiła bo mu się nie chce .. a ja ledwo się ruszam.. o wszystko muszę go prosić nic sam od siebie nie zrobi.. eh w środę jadę do fizjo, może ona coś doradzi bo zaraz popadnę w jakaś depresje ..
Przykro mi ze tak facet się zachowuje.
Ani nie pomoże a i jeszcze chce żeby go obsługiwaćehhh straszne to takie
Na mojego mezusia to ja nie mam co narzekać. I bawi się już z małym przez brzuch albo mu puka albo przykłada latarkę i czeka na reakcje 😂 komiczny widok :p
Tez prosi nie raz żeby mu zrobić to albo tamto ale jak się dobrze czuje. Jak zle mi jest to woda herbatka a i śniadanko przyniesie albo kupi obiadek na wynos. Doceniam strasznie co robi i jak.
Liczę ze Ci wasi się opamiętają i będę podobnie pomocni i wyrozumiali :*❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024