Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Pokazcie prosze zdjecia tych uszakow
maz mowi ze tez mam sobie kupic taki fotel a nie chce mi sie jezdzic. Chetnie zobacze ten z Bodzio i z Ikea. Jakos latem ogladalam fotele w Ikea ale tyle tego bylo ze nie moglam sie zdecydowac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 18:25
-
Ja kupiłam uszaka w Agata Meble, o takiego:
https://www.agatameble.pl/meble/sofy-i-fotele/fotele-wypoczynkowe/arte-fotel-b-funkcji-tkanina-jasmine81-buk
Mieli jeszcze w wersji ciemny szary i ciemny róż. Spodobał mi się bo jest dość twardy, głęboki i ma proste siedzenie, w tym ikeowym strasznie się zapadałamNo i u mnie jednym z kryteriów było, żeby materiał był taki trochę pluszowaty, bo z innego koty by sobie zrobiły drapak, a tak to im się pazury zsuwają i nie próbują ostrzyć
Ogólnie w agata meble mają duży wybór, tylko w salonie na Targówku te fotele są strasznie porozrzucane po całym sklepie i trzeba ich szukać, nie wiem jak jest w innych salonachChociaż jak przymierzałam niektóre to jakby dla dziecka robione, ledwo mi pupa wchodziła
Ale z 3-4 modele mieli naprawdę fajne i konkretne
-
No ma jeden minus bo widać sierść psa, ale no uparłam się na ten kolor i materiał welurowy. Jest bardzo wygodny ale nie wpada się w niego, nie jest zbyt miekki. Polecam się przejechac i usiąść. Mi się jeszcze bardzo podobał w wersji różowej ale nie za bardzo mi pasuje poza pokój córki.
-
Tak tylko przejrzałam, potem doczytam, zwróciłam uwagę na post Alassei i dla mnie to wygląda jak aura migrenowa. Może być bez bólu głowy potem, ja tak mam w ciąży. Tylko zamiast bełkotu, przestaje widzieć na 10-20 minut. Z Synkiem miałam tak dwa razy, teraz też dwa i mam nadzieję, że się nie powtórzy, bo uczucie okropne. Właściwe dla aury są różnorakie objawy neurologiczne, niektórzy nie umieją się wysłowić, innym dretwieje całe cialo, często wygląda to jak udar, a trwa to najczęściej kilkanaście minut, do godziny właśnie.
Doczytuje powoli - ja liczę ruchy bo Mała w przeciwieństwie do Synka jest nad wyraz spokojna. Rusza się w nocy ale wtedy ja śpię. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 19:41
Alassea lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 19:45
aganieszkam, pola89, Maxi, magda sz, Malamia, AnitaK, juudi, martaszymi, kamciaelcia, PozMama, anna23, Limonka, Ewe90, Malgonia, pawojoszka, Olza, Alassea, Mali84, Muki85, Madera2000, taka_mama, Martek&M, marian_the_baby lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Tak tylko przejrzałam, potem doczytam, zwróciłam uwagę na post Alassei i dla mnie to wygląda jak aura migrenowa. Może być bez bólu głowy potem, ja tak mam w ciąży. Tylko zamiast bełkotu, przestaje widzieć na 10-20 minut. Z synkiem miałam tak dwa razy, teraz też dwa i mam nadzieję, że się nie powtórzy, bo uczucie okropne. Właściwe dla aury są różnorakie objawy neurologiczne, niektórzy nie umieją się wysłowić, innym dretwieje całe cialo, często wygląda to jak udar, a trwa to najczęściej kilkanaście minut, do godziny właśnie.
Ja miałam z 3 razy tak, że zaczęłam się dziwnie czuć i miałam zaburzenia widzenia, nie widziałam punktowo i miałam problem z zebraniem myśli i z czytaniem...literki mi uciekały, kręciło się w głowie...masakra. Przechodziło za ok.20-30 minut ale potem zaczynała mnie boleć głowąna szczęście już nie mam tanich "ataków"
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
No z tą aura migrenową może tak być. Ja nigdy nie miałam, ale mój mąż tak miał, że zaczynało się od drętwienia ręki i zawężenia pola widzenia, a później ból głowy i wymioty.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dzięki za wszystkie informacje odnośnie liczenia ruchów. W ogóle stwierdziłam że przez wcześniejsze poronienia zaczyna mi siadać psychika. Ciągle się boję że coś się stanie. Muszę pogadać z lekarzem na wizycie w piątek czy psycholog by mi się nie przydał...
Miewałam migreny z aurą i nikomu tego nie życzę. Najpierw nie widziałam na jedno oko przez ok 30 minut a potem od razu okropny ból głowy. W ciąży z córką miałam takie migreny że nie byłam się w stanie ruszyć z łóżka przez kilka godzin. Na szczęście teraz nie miałam ani jednej.08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Hej jestem już po wizycie. Młoda wg dzisiejszych pomiarów z gabinetu prywatnego ma już 2700g a jeszcze 01.11 miała 2450 g na usg szpitalnym. Tak więcdużo zależy od sprzętu. Mam już wyznaczony termin cc w szpitalu mam się zjawić 3.12 a tniemy się 04.12 czyli dokładnie 5 lat po starszym synu. Aż się wzruszyła tą datą. Ciekawe jak dzieciom się będzie podobało mieć urodziny w ten sam dzień. Ciekawostka jest że wg miesiączki mam termin na 06.12 wg wszystkich pomiarów na usg miałam termin zbliżony+- 2 dni. Ale ostatnio przeglądałam sobie palety i na wydruku opracowaniu do badań prenatalnych z 1 trym. Jest termin porodu na 14.12 choć na fotkach ktore zrobiłam z wydruków usg termin wiek ciąży odbierał od tego z OM tylko o 2-3 dni. Niestety nie miałam na tel tych fotek żeby udowodnić ale wspomniałam o tym lekarzowi. On w swoim kompie miał tylko opracowanie to ktore mi dał więc potraktował termin 14.12 na poważnie jako termin decydujący. Ja się tylko z tego ucieszyłam bo wolę mieć cc bliżej terminu, a jakby coś się zaczęło wcześniej to najwyżej zgłoszę się wcześniej. Ważne żeby dziecko było dojrzałe bo młody choć był wyjmowany w 37. 4 gr ciąży to miał cechy niedonoszonego dziecka. A na razie teraz przepływy i wody są ok. Kolejne usg za 2 tyg (bo gabinet zmienia lokalizację)
kamciaelcia, aganieszkam, taka_mama, mmalibu, AnitaK, juudi, Mali84, Maxi, anna23, Muki85, martaszymi, Zanes lubią tę wiadomość
-
A co do aury przedmigrenowej to ja kilka razy miałam ale bez ciąży aurę ale ból głowy tylko niewielki. Ja miałam problemy wzrokowej tj mi rozmywal się na początku obraz po bokach a potem to rozmycie się zwiekszalo aż nic nie widziałam. Pamiętam przed pierwszą ciąża miałam kilka różnych dziwnych objawów neurologicznych i moja lekarz rodzinna stwierdziła że albo mam guza mózgu albo padaczkę porobilam wtedy mnóstwo badań w tym eeg i mri i nic nie wykazały. Dopiero po jakimś czasie okazało się że część objawów to aura, część to zapalenie nerwu trójdzielnej a pozostała to objaw zapalenia zatok. Ale do tego doszłam dopiero po jakiś 2 latach niepewności co jest grane. Potem urodziłam syna i długo nie miałam migren aż do momentu brania lekow antykoncepcyjnych. Lekarz wtedy kazał mi zrobić badania na krzepliwość po tyg brania hormonów nic złego nie wykazały gdy dopadła mnie aura zadzwoniłam do niego więc kazał poszerzyć diagnostykę i wtedy pamiętam jak będąc w pracy dostałam tel z laboratorium że wyniki są bardzo złe i grozi mi udar.
Tak więc hormony mogą nieźle namieszać w głowie dosłownie i w przenośni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 20:52
-
Michaga
Powiedzmy że mialybysmy w tym samym wieku 😉 ale mam wielki srntyment do 4.grudnia kończącego się 3.😉 i nie powiem że mi się to spodobało-bez zbędnego dnia w szpitalu przed oraz mogliśmy powiedzieć rodzinie po fakcie,przecież każdy czekal na 4.🤣wariancja lubi tę wiadomość