X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92, to trzymam kciuki za jutrzejsze badanie, daj znać jak poszło :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Agus92! Musi być dobrze!

U mnie dopiero 4 tyg 6 dni, byłam właśnie u ginekologa, ale jeszcze bez usg. Mam brać acard i przyjsc 15 kwietnia. Wtedy już mam nadzieję, że będzie coś widać 🙂

• Agus92 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny.. dziś rano zaczełam krwawić, szybko do szpitala ale na USG niestety nic nie widać.. mam robioną betę i czekamy. Ale wynika z tego że jest źle :( krwawię coraz bardziej więc raczej już się oczyszczam... Siedzę i płacze 😢😢

27 cykl starań

Aniołek [*] - 3.04.19 poronienie zatrzymane ( 7 tydz )
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 trzymaj się mocno!

2017 -syn
    2019 - córka
  • monciara Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus bardzo mi przykro, trzymaj się :/

3 :/ :/ :/

córeczka marzec 2020 :)

37 l.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się Agus, przykro mi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92, trzymaj się! A ja bardzo mocno trzymam kciuki, może to tylko krwawienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć... dziewczyny nieśmiało dołączam do Was. U mnie sytuacja dość dziwna. Poronilam 23 stycznia. Okres był długi A potem.. miałam 2 okresy w miesiącu. Poronilam już kilka razy ..więc po tym ostatnim razie odpuściłam. Nie zaznaczalam nic... 20 marca test pokazał mi ledwo widoczna kreske. 21 marca beta 4. 22 marca beta w innym labolatoroum już 25. A 29 marca beta 0.6
    Dziś test pokazał dość mocne kreski tzn tą drugą. Już sama nie wiem co myśleć... Może to torbiel(?) Temp jest podwyższona. Ostatni okres był 3 bądź 5 marca. Lekarz 15 kwietnia.

• nuuutella Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Witam się i ja, z terminu ostatniej miesiączki wychodzi mi 5+1 tv i termin porodu na 4 grudnia. Wizyta u lekarza dopiero 18.04, dzisiejszą beta 870 :)

W domu mam rocznego synka i właśnie skończył mi się urlop macierzyński. Ale zostajemy w domu jeszcze trochę:) mocno liczę na dziewczynkę tym razem.

Objawów niszowych póki co brak, trochę ciągnie mnie w paxhwinach, ale w pierwszej ciąży też tak miałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 20:31

Monnn lubi tę wiadomość

• Monnn Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus trzymaj się!!!

Uffff fajnie ze jesteście dziewczyny bo już myślałam, ze nam się grono nie powiększy;)
    Byłam w sobotę u gin, było za wcześnie; kazała zrobić betę i pokazać wyniki. Kolejna wizytę mam 11.04 i mam nadzieje, ze już zobaczę serduszko:) Beta 01.04-3200; 03.04- 8002;
    Urlop macierzyński kończy mi się 12.04 :D

A ja ciagle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży :)

3jgxrjjg0j7kai9n.png

km5svcqg922e3x1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monnn wrote:
    Agus trzymaj się!!!

Uffff fajnie ze jesteście dziewczyny bo już myślałam, ze nam się grono nie powiększy;)
    Byłam w sobotę u gin, było za wcześnie; kazała zrobić betę i pokazać wyniki. Kolejna wizytę mam 11.04 i mam nadzieje, ze już zobaczę serduszko:) Beta 01.04-3200; 03.04- 8002;
    Urlop macierzyński kończy mi się 12.04 :D

A ja ciagle nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży :)
    Piękna beta. Ja jutro idę zrobić

Moja córka w grudniu konczy 9 lat jak wszystko będzie dobrze to będą razem obchodzić urodziny;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakasia, nuuutella, cześć Dziewczyny!

Mamakasia, oby szybko minęło do 15 kwietnia, bo to rzeczywiście dziwna sytuacja i to może być jeszcze wszystko. Masz jakieś plamienia albo krwawienie?

Monn, beta super obiecująca, trzymam kciuki, żebyś 11 usłyszała serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 21:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Mamakasia, nuuutella, cześć Dziewczyny!

Mamakasia, oby szybko minęło do 15 kwietnia, bo to rzeczywiście dziwna sytuacja i to może być jeszcze wszystko. Masz jakieś plamienia albo krwawienie?

Monn, beta super obiecująca, trzymam kciuki, żebyś 11 usłyszała serduszko :)
    Nic.. tylko podwyższona temp. Mój mąż mówi , że jestem gorąca hehe

• Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze, że nie jestem sama dziś rozpoczynając 6 tydzień ciązy :-))

Jak u Was samopoczucie? Macie już jakieś mdłości czy coś? mi sie czasem zakręci w głowie ale to tak na chwlkę tylko. Dziś za to jakieś bóle w podbrzuszu, żadnych plamień na szczęście.

Macie czasem tak? że coś boli i przestaje, potem znowu boli i znowu przestaje?

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus92 wrote:
    Niestety dziewczyny.. dziś rano zaczełam krwawić, szybko do szpitala ale na USG niestety nic nie widać.. mam robioną betę i czekamy. Ale wynika z tego że jest źle :( krwawię coraz bardziej więc raczej już się oczyszczam... Siedzę i płacze 😢😢

O kurde, wspólczuję, że musisz coś takiego przechodzić :(((((

Coś się wydarzyło? Coś czułaś czy coś sie stało?

Czy po prostu zaczęłaś krwawić?

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:

Macie czasem tak? że coś boli i przestaje, potem znowu boli i znowu przestaje?
    Mi wczoraj się coś takiego dawało we znaki. A tak poza tym to ciągle chodzę do toalety i boli mnie w krzyżu.
    I mam taki Wodnisty śluz, nie wiem czy to dobrze/normalne.

• Jagoda91 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,
    Ja również jestem w ciąży, to moje drugie dziecko, w domu mam już dwuletnią córkę, teraz cichutko liczę na synka. Wizytę u lekarza mam 11 kwietnia a pierwsze USG pewnie tydzień później.

Mamakasia lubi tę wiadomość

8599yx8dllbfs1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, fajnie, że nasze grono się powiększa :))

Ja na razie objawów praktycznie nie mam, czułabym się pewniej jakby były...

• Jagoda91 Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam, w ogóle mam wrażenie że dopóki jeszcze nie zrobiłam testu ciążowego to widziałam u siebie mnustwo objawów a teraz już chyba nie wsłuchuję się aż tak bardzo w swoje ciało i ich nie zauważam

8599yx8dllbfs1xg.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiało się witam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ