Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kindziukowa - oddzielenie się łożyska to dla organizmu sygnał, że trzeba zacząć produkować pokarm. Pamiętaj, że dziecko rodzi się najedzone i przez dobę może nie mieć ochoty na jedzenie. W pierwszej dobie żołądek noworodka ma rozmiar wiśni. Kilka kropel siary wystarczy.
Kindziukowa lubi tę wiadomość
-
Ja mimo akcji skurczowej i dopiero cc mało miałam mleka i i tak syna dokarmiali. Teraz nie liczę na cud z laktacja na ile się będzie dało to będę karmić ale myśle że najlepiej pójdzie mi już w domu na spokojnie.
Malineczka współczuje więc co to za ból dopominaj sie przeciwbólowych ja co godzinę dzwoniłam po położna bo nie mogłam spać z bolu 😑 jutro czeka mnie to samo także będzie ciekawie... dam wam znać już po jeśli siły pozwola 😉Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Malineczka, dobrze że już po! Najważniejsze, że jesteście cali i zdrowi i teraz pozostało się tylko tym cieszyć. Z dnia na dzień będzie lepiej.
Mąż dostał 2 tyg urlopu na opieke nade mną po sn, wzial od razu urlop ojcowski i miałam go 4 tygodnie + jeszcze dwa okolicznościowe dni w domu. Teraz robimy to samo, jeżeli urodze a terminie to nam wejdzie do urlopu Sylwester, Święta itp to w ogóle będzie 1,5 mca z nami. Jednak nawet to mnie nie przekonuje do czekania z porodem. 😉
Synka też szczepilam w dniu wpisu, bez problemu. -
My już po wizycie i Mała ma 2900g, ale coś mam za wysokie ciśnienie i mam kontrolować 5 razy dziennie
mam nadzieję, że to tylko efekt stresu przed wizytą.
Malineczka gratulacje 💐 ważne, że jesteście cali i zdrowi, nie potrafię sobie nawet wyobrazić co musiałaś przeżywać 😱Miodunka, Muki85, Malgonia, Zanes, pola89, anna23, AnitaK, martaszymi, taka_mama, Fermina, Malamia, Limonka lubią tę wiadomość
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
nick nieaktualny
-
Po cc miałam duzo mleka
Kolezanka z sali też (2x miałam drugą mamę na sali)
Ale z dokarmianiem było za to różnie
1. Nie chcieli . Dopiero jak papier podpisalam...
2. Lekarz kazał dokarmiac-ufff to ratowalo sytuacje (bo położne swoje mądrości mialy)
3. Dawali mm na moją prośbę czyli po kl dawalam
A celem bylo jak najszybsze wyjscie do domu A dokladnie nie pozostanie w szpitalu przez duży spadek wagi
Więc oby tym razem zaistniał przypadek nr 3
-
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie opieki męża po porodzie... jak zwykle jesteście niezawodne.
Malineczka gratuluję❤🍾
Ale powiem Ci szczerze że teraz boję się cc jeszcze bardziej😟 mam nadzieję że jednak uda mi się sn.
W każdym razie myślę że jutro u Ciebie Malineczka będzie lepsze samopoczucie jak już ochłoniesz i odpoczniesz. -
Gratulacje ❤️ ale się zaczęło.
Ja po wizycie, wszystko zamknięte Kubuś ma 2.5 kg. Gbs pobrany.pola89, Malgonia, michaga82, Muki85, martaszymi, kamciaelcia, Mali84, taka_mama, Miodunka, Zanes, pawojoszka, Fermina, Malamia, Limonka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Powiem wam, że jest ciężko. Nie spodziewałam się tego. Kaszleć mi się chce bardzo, bo jestem chora, a nie mogę. Trzymam brzuch i nie mogę, bo tak zaczyna boleć że wyć się chce. Nie mogę porządnie małego przystawić, bo nie jestem mobilna, a jak mi pomogą, to zaraz on się odwróci i muszę na nowo. Brzuch boli jak cholera, jeszcze ta macica jak się obkurcza. A ja zadzwoniłam po pielęgniarkę o coś przeciwbólowego, to powiedziała że nie może nic teraz dać, bo brałam już 3. Rano, po południu i wieczorem. No żart kiepski jest to dla mnie. Mam się męczyć z bólami. I pionizacja rano. Czy to nie za późno?
-
Malineczka gratulacje! Nie bede oryginalna gdy napisze ze najwazniejsze ze mimo trudnosci dobrze się skończyło. Współczuję stanu po cc ale jednak to była operacja na cito. Mam nadzieję że po odpoczynku i jakiś lekach poczujesz się lepiej.
Zdrówka dla Was. -
malineczka
w pierwszej dobie nie znam limitu na leki
tyle ze u mnie od razu w zyłe szły (lub tramal w miesien, ale ten nie działał na mnie , najlepsza była pyralgina)
zasada jedna-nie dopuszcac do bolu, bo jak sie rozkreci to i leki słabo dadza rade...kiepską masz zmiane
wołaj iwrecz żadaj
inny lek niż poprzednio, wiec czas tu nie gra roli
a pionizacje 2x miałam po 24h, raz po 12hWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 21:31
-
Ja też po cc dostałam taki koktajl przeciwbólowych że nic dziwnego że wspominam nieźle cc. W karcie z wypisu mam morfine, paracetamol, ketonal forte, pyralgine i nie wiem co jeszcze bo wszytko łacina napisane.
I też pamiętam że jak dostałam coś do żyły i dalej bolało to dostałam coś w tyłek bo miałam siniaki po zastrzykach na tyłku a potem jeszcze ketonal to już świadomie dostałam w nocy bo przyszły położne i pytaly o to jak ból w skali 1-10 gdy powiedziałam 7 to dały tabletki żebym się wyspała. -
A właśnie przeglądałam dokumenty z wypisu sprzed 5lat i patrzę że szpital dał do karty taka notkę że złotymi radami (2str A4) już o tym zapomniałam ale jest info o przebiegu połogu np. jaki kolor powinna mieć krew w roznych fazach pologu co powinno niepokoić itp. Nawet jest krotka wzmianka o depresji. Kurczę o tym zapomniałam ale widzę że dla pierworodki która nie była w SR to całkiem przydatne info było. Też takie coś dostawalyscie przy wypisach ?