X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz chce wnyki na kune zrobic XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_mama wrote:
    Ja mieszkam na wsi ale kun się nie dorobiłam. Mam za to myszy w garażu. Nie przeszkadzają im nawet odstraszacze ultradźwiękowe. Tyle dobrego że już do domu nie wchodzą, bo znalezienie mysich odchodów w szufladzie ze sztućcami albo oglądanie jak mysz biegnie przez środek salonu to nic fajnego 😱😨😠
    Do mnie myszy same nie przychodzą, za to moja kotka przynosi mi czasami martwe myszki lub ryjówki 😡🤦‍♀️

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki, ja tam teraz tylko zdechlaki wyrzucam bo mąż trutki wyłożył. I kiedyś mu mówię "wiesz że są myszy, nie trzymaj butów w garażu". Ale jak to facet, mądrzejszy od wszystkich i zostawił. Jednego dnia słyszę tylko same soczyste przekleństwa bo myszka postanowiła skomać w jego bucie a on to odkrył bo włożeniu nogi do buta 😂😂😂😂 ale po co słuchać żony 😂😂😂

Muki85, Mali84 lubią tę wiadomość

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, Staś jest przesłodki!

Zanes, powodzenia, choć pewnie już po wszystkim :)

Meggi, jak się czujesz w ostatni dzień na wolności? :)

Fermina, ja też nie chcę zzo. Boję się procedur medycznych i tego, co może pójść nie tak. Zresztą dwa razy urodziłam bez znieczulenia, to i z trzecim sobie poradzę. Choć muszę przyznać, że drugi poród bolał bardziej niż pierwszy.

Zbieram siły, żeby jechać do Agata Meble. Jak w tv usłyszycie o kobiecie, która urodziła na dziale z kanapami, to możecie się chwalić, że mnie znacie :)

Malgonia, taka_mama, Malamia lubią tę wiadomość

w9sdp1.png
  • PozMama Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie dzisiaj boli w prawym boku tak nad pachwiną ale bardziej na wysokości jelita lub jajnika, czuję kucie aż chodzę zgięta w pół. Miałyście coś takiego?

• Masia2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych dziewczyn!! <3
    Ja tez nie chce ZZO bo boje się wkłucia i boje się późniejszych skutków ubocznych :) ponoć ZZO trochę spowalnia poród i tak do końca nie wiadomo co robić i co się dzieje (tak mi tłumaczyła koleżanka, która raz miała znieczulenie a drugi raz nie chciała i twierdzi ze poród był lepszy). Zobaczymy jednak co będę krzyczeć jak się skurcze zaczną :D

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miodunka
    dozgonne profity beda ;)
    wybierz najlepszy dział

Miodunka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PozMama mnie wiecznie coś kłuje i ciągnie. Myśle ze to maleństwa tak się czasem układają ze na coś naciskają :)

PozMama lubi tę wiadomość

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin mi kiedyś powedział, ze tam gdzie jest jajnik niekoniecznie nawet teraz jest jajnik :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny Staś, Malineeczkaa 🙂

Magda Sz, ja już na oddziale. Musiałam mieć mega szczęście, bo przed 10 byłam na izbie, prawie bez kolejki i 11:30 już na sali. Tylko już po obiedzie szpitalnym :) ale na szczęście kanapki wzięłam. Mam czekać na ktg teraz i nie ruszać się z oddziału niestety :/

W ogóle lekarka na izbie powiedziała, że szyjka już jest jak na poród i że bym bez problemu urodziła naturalnie, bo dziecko małe, a że pośladkowo to nic takiego przy drugim porodzie i mi namieszała w głowie, czy ja dobrze robię... Jeden lekarz straszy komplikacjami przy porodzie i uszkodzeniami dziecka typu porażenie mózgowe, a drugi zachęca do naturalnego, można się pogubić..

A w nocy źle spałam, śniły mi się jakieś seryjne morderstwa... A rano płakać mi się chciało, że zostawiam synka w domu. To że jutro będzie kolejny w ramionach jest jeszcze trochę abstrakcyjne :)

Położne mnie tylko póki co pokłuły, bo nie mogły założyć wenflonu, cztery żyły mi pękły i boli ręka tylko, kazaly wypić 2 litry wody i wieczorem będą próbować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam u Zanes..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi
    moja mama rodziła pośladkowo-drugi poród...nie polecam
    brat urodził sie na bezdechu, dziecko wypychali rzucając się we 3 na brzuch...
    dla mnie to nie warte ryzyka...położne mówiły, ze i tak mi sie udało, ze mój gin skierował mnie za pierwszym razem na cc, bo on posladkowe i za pierwszym razem uznaje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chylę czoła jak ktoś rodził na żywca i to nie jedno,a kilkoro, dla mnie ten bol jest nie do ogarnięcia, mam traume, po córce z zzo nie balam sie że będę kiedyś jeszcze w ciąży i porodu a teraz jak wpadnę to biorę CC.
    Tutaj nie ma problemu z zzo, sami pytają na dzień dobry, tyle że no gorzej jak nie zadziała :D człowiek psychicznie sie nastawi że tylko zzo go uratuje a później w trakcie taki cios.

U Tadzika to musiał być brzuszek bo dziś już super, spi sobie spokojnie, nie płacze tak przy przebieraniu. Może dziś będzie lepiej, mleczka mam sporo więc to na teraz najważniejsze. Ja nie śpie i tak bo napatrzeć się na niego nie mogę ale dziś mi dał do wiwatu jak się darl przez tyle czasu i nie wiadomo jak mu pomóc, dobrze że cycek go uspokajal, nawet nie ssal za bardzo ale musiał mieć go w buzi.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się nie pisala na poród pośladkowy, z rączką było ciężko jak wylazil calym barkiem a pupka o rany jak to wyprzeć z siebie.

Dobrze że udało Ci się bez kolejki i bez tych nerwów :) z wenflonem też miałam problem jakim zakładali tydz temu, do porodu moja położna mi założyla tak że go nie czułam. Może o 19 zmiana położnych to któraś będzie miała lepsze doświadczenie.

Malineczka cudny ma dziubulek Staś : i)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz
    to jutro juz do domku?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak :)

Fermina, anna23 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka cudny maluszek :) dobrze, ze jest lepiej. Oby juz teraz z kazda godzina bolalo mniej.

Przede mna maks 4 tygodnue czekanua. Termin cc wyznaczony na 19.12 :) wyjdziemy akurat na Swieta.. no chyba, ze mala bedzie miala inne plany ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa mówi, że rodziła pośladkowo pierwsze dziecko (ale małe) i to był najłatwiejszy z jej porodów. Ja bym pośladkowo drugie rozważala, bo AŻ tak bardzo boję się cc. Choć rozmawiałam z położna i mówiła, że ona dosc już widziała i nawet piątego by nie rodzila pośladkowo SN. Zzo też nie biorę, bo się boję. Pierwszy poród bolał tak, że skoro dałam radę, wierzę że dam i drugi.

Magda.sz, dobrze że Tadzik spokojniejszy. 😊

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia, Magda sz, dzięki! Czuję się pewniej decyzji o cc.

Ostatni dzień z dzidziusiem w brzuchu, nie ma elementu zaskoczenia 🙂 przy pierwszym synku nie wiedziałam, który dzień ciąży będzie tym ostatnim 🙂

• taka_mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po dodatkowej wizycie, nadal wychodzi różnica między brzuszkiem a główką ale lekarz powiedział że on w obrębie główki nie widzi żadnych anomalii. Stosunek wymiaru główki do wymiaru brzuszka też jest w normie, więc chyba nie powinnam się przejmować, ale przez te dwa poronienia panikuję trochę. Młody nadal ułożony pośladkowo więc nastawiam się na drugie cc. Waga wyszła 2700 gram 😱

Zanes już pewnie tuli swojego Maluszka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 13:36

pola89, anna23, Malamia lubią tę wiadomość

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ