X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpiworek mam ten

https://www.smyk.com/p/smiki-baby-dream-spiworek-niemowlecy-5662-cm-i5871748

Tylko na moim na metce jest rozmiar 56. Zmierzyłam go i pod paszkami ma 31 cm i od ramion 51 cm. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Co do zzo, na stronie mojego szpitala oczywiście jest napisane że stosują. W praktyce wyglądą to tak że zawsze się usłyszy że albo jest już za późno albo nie ma wolnego anestezjologa. Otrzymanie znieczulenia graniczy z cudem. A co do innych ciekawostek to mamy też salę z wanną do porodu. Legenda głosi że kiedyś ktoś w niej urodził. Jak poprosisz o możliwość porodu w wodzie to Ci powiedzą że nie ma odpowiednio przeszkolonej położnej, a jak już Ci pozwolą wejść do niej to i tak na ostatnią fazę wygonią na łóżko.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mama dokładnie to samo slyszalam o Ujastku w Krakowie - skad jesteś?
    O tym znieczuleniu nawet pisałam kiedyś z dziewczyną tu na forum.

Kupiłam taki sam śpiworek 😉 przy córce bardzo mi się sprawdziły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 09:41

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała uwaga do spiworków-jeden dla mnie mało...
    wystarczy ze pampers przesiąknie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Flame Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Narutowiczu w Krakowie mam takie samo info (i w przypadku dwóch znajomych się potwierdziło) - zzo oczywiście w teorii jak najbardziej dostępne, w praktyce najpierw jest za wcześnie, potem już za późno, a jak ewentualnie nie jest za wcześnie ani za późno, to anestezjolog akurat zajęty :>

3jvzi09kz73w5z9n.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.
    I wielkie zdziwienie że w Polsce jest dużo cesarek.

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie.
    My po pionizacji. Tak późno, dlatego, że mnie uśpili i musiałam dłużej leżeć. Pionizacja w miarę ok. Usiadłam. Rana piekła jak diabli. Wstałam. Zrobiłam kółeczko i kazała usiąść. Zaczęło się kręcić w głowie i musiałam się położyć. Myślałam, że dadzą pochodzić dłużej, no ale trudno. Przed pionizacja wyciągnęła mi cewnik i odkleiła plaster z rany. Nie zaprowadziła mnie pod prysznic. Przyniosła miskę, nalała mojego płynu, wzięła ręczniczek i liczyła ki go i podawała. Nóg nie sięgnęłam, więc ona sama też nie umyła. Poproszę swojego o to jak przyjedzie. Teraz jestem bardzo zmęczona po tej pionizacji, w 3 sekundy bym zasnęła, a mały coś się kręci, chyba na jedzenie już. Co do leków przeciwbólowych, to powiedziało, że dostaje najsilniejsze leki dożylnie. I że jak będą dawać je bez opamiętania to rozwalą mi nerki. I że i tak dają mi w udo epidural czy coś innego, nie pamiętam nazwy. Dziś troszkę lepiej, choć dalej boli jak diabli.
    Staś jest cudowny. Jest przepiękny. Nawet położna nie mogła go nachwalić. Wstawię wam fotkę, na razie taką, bo mój aparat jest kiepski i nie mogę zrobić żadnego zdjęcia.

fa1d67a3eb53.jpg

taka_mama, aganieszkam, Ewk@, Muki85, juudi, AnitaK, kamciaelcia, anna23, Miodunka, delilah11, Flame, Lilkaa, pola89, Kindziukowa, PozMama, Meggi89, Madera2000, pawojoszka, olka_sz, Ewe90, Norwegian_forest, nickky, martaszymi, Kasik, Malamia, Limonka lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Mali84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja standardowo gdzieś między 4 a 7 się budzę i czasem nie śpię godzinę czasem 2 ale twardo nie biorę żadnego telefonu, wstaje jedynie na siku i czekam aż będzie mi dane znowu zasnąć 😁 Dzisiaj wstałam o 9.30 chociaż koło 7 też już myślałam o kawusi 😃
    Malineczka piękny Stas 😍
    Co do budyniu ciążowego niestety też się załapałam. Przedwczoraj ruszając spod bloku gdzie byłam na rzęsach najechalam przodem auta na wielki kamień. Nie żebym widziała go jak do tego auta szłam bo myślałam o jedzeniu 😁 Najechalam środkiem auta, przebilam miskę olejową, olej cały się wylał i lawetka 😒 Naprawią mi dopiero we wtorek więc jestem uziemiona. Nawet do sklepu 15 min się boje iść bo najczęściej ledwo tam dojdę i już mnie ciśnie pęcherz a tu jeszcze wrócić trzeba. Zenua.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 10:22

03.2018 (*) 8 tydzień
    06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
    3jgxsek2chcyok7s.png
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah, będę rodzić w Toruniu. Rozważałam jeszcze Bydgoszcz, ale ponieważ już wiem że nie będzie cc na zimno, to boję się że na akcji nie dojadę, bo to ponad godzina drogi ode mnie a do Torunia mam 20 minut. Niestety z uwagi na cukrzycę muszę rodzić w szpitalu o 3 stopniu.

Malineczka, ale słodziak ❤ dla mnie pionizacja to był najgorszy moment z całego cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 10:24

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny Staś❤️❤️

relg6iyem5hi69f7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczny Staś <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, co za słodka kruszynka że Stasia! Cieszę się, że jest choć troszkę lepiej. ❤️

Taka_mama miałam ochraniacz gdzieś od pół roczku, około roczku zdjelam. Śpiworek mi w ogóle nie podchodził, bo przeszkadzał w nocnym przebieraniu, synek spał w rozku, po 2-3 tyg już w samym bodziaku długo, potem pod kocykami/ kolderka. Kokon robiłam z poduchy ciążowej i był super. Miałam obsesję na punkcie SIDS i jeszcze na fali hormonów połogowych kupiłam monitor oddechu. Pomogło. 😉

MagdaSz, mój pierwsza noc cała spędził przy cycu, nawet go nie odkladalam. A z emocji i tak nie spałam tydzień.

Kamcia, nam kuna wlazla do domu ale aut nie ruszyła.. Współczuję bardzo zniszczeń.

Tylko ja nie chcę zzo?

Już od dawna mówię, że nie mam mózgu, kilka dni temu w drodze do przychodni chciałam wyrzucić butelkę po soku iiwrzuciłam ja komuś do koszyka rowerowego. 😂Nie wiem czemu! Oczywiście zaraz ja stamtąd zabrałam.

Wypralam już wszystko, łącznie z fotelikiem i wózkiem, jeszcze muszę że dwie trzy rzeczy kupić, i koniec. 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 11:02

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka będzie lepiej. Kilka dni jeszcze na pewno poboli ale sporo już za Wami.

Mały cudowny ❤️

• Flame Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, gratuluje, Staś cudny ❤

3jvzi09kz73w5z9n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    to sie spiesz bo 25 za pasem ;)

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię, co mogę, Kamcia. 😁 Tylko, odkąd pije herbatę z liści malin, to mi się bardzo wyciszyły skurcze, nie wiem o co chodzi i czy to tak powinno działać. Ktoś ma może też takie doświadczenia?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Olza Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przypływie emocji zamówiłam śpiworek (też nie wiem czy się przyda), prezenty na mikołaja ( bo później nie będę miała do tego głowy). W poniedziałek po wizycie zamawiam mleko i na Black friday cała resztę.
    Także muszę porozmawiać z synem że będę gotowa tak od 6 grudnia mam nadzieję:) do tego czasu ma siedzieć w brzuchu.😀 Dzisiaj ktg, licze że nadal mu pod serduchem dobrze🥰

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    oddam swoje skurcze

Fermina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka Stasiu jest przesłodki 🥰 życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja do spania mam rożek i śpiworek, zobaczymy co się sprawdzi. Kokon też zakupiłam, ale to raczej do polegiwania w ciągu dnia, niż w nocy.

Kuny też mam 😂 niestety i już parę kur przez to straciłam 🐔☹️

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to siedzę i z nudów bujam się na piłce, a moja psina gotuję się w środku, bo najchętniej rzuciła by się na piłkę i mi ją przegryzła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 11:40

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na wsi ale kun się nie dorobiłam. Mam za to myszy w garażu. Nie przeszkadzają im nawet odstraszacze ultradźwiękowe. Tyle dobrego że już do domu nie wchodzą, bo znalezienie mysich odchodów w szufladzie ze sztućcami albo oglądanie jak mysz biegnie przez środek salonu to nic fajnego 😱😨😠

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ