Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanes ja sobie na grudki pomoglam laktstorem elektrycznym. W pierwszych dniach mialam duzo pokarmu a dziecko malo jadło, piersi byly obolałe i reczny sprawiał ból, wiec elektryczny mi poruszył te grudki.
Ja zglosilam się do internistki z zesztywniałą 😅 piersią, mowila tylko lek paracetamol lub apap, masaż i kapusta.
Może termoforkiem rozgrzewajaj piersi lub są takie okłady żelowe super sprswa tez na cieplo i zimno mozna je stosować.
Mi oprócz tego razu po szpitalu co mialam zastoj pokarmu to zrobilo się jeszcze 2 razy. Uwaga bo zastoj pokarmu może prowadzic do objaeow jak przy grypie, zimno, gorączka, brak sił ect... To też przez zastoj pokarmu.
Mi juz lepiej od rana do 16 mnie trzymal ból ale polezalam pospalam i minęło.
Corka spala 4,5h 🤷♀️ wstala i pierwsze co mama rób obiad a to 18.30.😅 Wiec ogarneła 2 porcję obiadu bo przed snem i po. 🙂 Cieszę się ze lepiej się czuję, mogę juz normalnie funkcjonować.
A z porad męża to nie na IP powinnam jechac tylko isc do ginekologa, to pytam sie czy umowic sie na nfz i czekac na wizytę do nowego roku czy jak ktos nie ma pakietu tak jak ja w enel med to mam zapłacić 150 pln za kontrolna wizytę 🤦♀️🤦♀️ ech mężczyźni! A 2 pomysl meza to jak będę w pracy to nie rób sobie zartu ze rodzisz. Serio, normalnie poderwal mnie z łóżka, chyba wtedy wszystko zaczelo mi przechodzic😅 kazalam zeby się spakowal do pracy i juz poszedl skoro ma tyleee pracy🙄Alassea lubi tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Właśnie muszę coś poszukać o tym doradcy. Ja nie chce rezygnować z karmienia boję się tylko zapalenia a piersi nie bolą tylko te grudki pod pachą może zejdą bo dopiero od wczoraj mam pokarm
Martek&M lubi tę wiadomość
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Dziewczyny mam takie pytanko, czy któraś z was kiedyś próbowała może koktajlu położnych? W Niemczech same położne go ponoć polecają 30ml ojejku rycynowego na szklankę soku pomarańczowego. W internetach zdania są podzielone. Jestem ciekawa jak to rzeczywiście wygląda.29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Martaszymi mi położna polecila koktajl w wersji sok pomarańczowy/brzoskwiniowy+3 łyżki oleju rycynowego + 3 kapsułki z wiesiołka wycisniete + szampan(moze byc piccolo albo normalny). Ale to wersja jak już np. wody odejdą a skurczow nie ma, albo są nieregularne. Bo jak skurcze złapią przy zamkniętej szyjce to lipa... Mówi, że zagranicą nawet w szpitalu serwują właśnie sok z olejem. A położna jest super, ze specjalizacja więc zna się na tym co robi myślę..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 21:38
martaszymi, magda sz lubią tę wiadomość
-
Jak ogladalam poradnik ze szpitala praskiego to nie zalecali przez duze ryzyko odwodnienia. Ale ponoc jest to skuteczbd jesli chodzi o wywolanie porodu. Wiadomi, gdyby dzialalo na kazda to by oksytocyny nie podaali
martaszymi lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży to wypiłam, nawet jakoś specjalnie się po tym brzydko mówiąc "nie posrałam", ani skurczu. Teraz mimo że czyściło mnie cały dzień przed porodem to i tak zrobili mi lewatywę bo ciągle mówiłam że chce mi się do łazienki. Po lewatywie poleciałam dwa razy już w solidnych skurczach to było to mało przyjemne, samo napełninie mnie wodą przy skurczach było bolesne. Miało to też poprawić skurcze ale oprócz przeczyszczenia i mojej psychiki że jestem czysta to tyle.
Żanes mi pomogły okłady tetry moczonej w gorącej wodzie plus rozmasowanie. Jest już zdecydowanie lepiej, ale z tego co pamietam to cały czas robią się zgrubienia przy kp wystarczy że się chwile dłużej nie karmi, trzeba poszukać sposobu co działa.
Mam nadzieję że Malamia już tyli maleństwomartaszymi lubi tę wiadomość
-
Mi oxy za bardzo nie będą chcieli dać ze względu na cc poprzednie więc to jedyna opcja 😂 Aczkolwiek mi się wydaje, że jak nie urodzę przed terminem to i tak mnie potną bo Staś idzie na 4kg a to w szpitalu warunek żebym mogła rodzic sn żeby tej masy nie przekroczyć.. Za tydzień we wtorek się okaże bo mam wizytę. No nic, co ma być to będzie, aczkolwiek już mi jest ciężko fizycznie więc nie obrażę się jak po 37tc postanowi wyjść..
-
Mi lewatywa w samym przebiegu porodu nie pomogła, ale ogólnie bardzo, bo brałam długo żelazo i miałam straszne zaparcia. Teraz też sobie będę życzyć.
Do końca kp też miałam bolesne zgrubienia w piersiach jeżeli nie karmilam 3,4 godziny, jednak wystarczyło przystawic ssaka i był spokój, nie rozmasowywalam tego, nie przykladalam ciepłych okladow, po prostu karmilam. Nigdy nie miałam problemów z zastojami, zapaleniem itp. Może te grudki są fizjologiczne, po prostu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 22:22
-
Delliah idę w 36+5 to dam znać.W 33+5 miał już 2350g. Więc pewnie 3 kg to spokojnie będzie teraz. Zresztą brzuch mi mega urósł i czuję jak się w środku rozciąga że jest dużo większy i silniejszy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 22:32
-
Ale mi siadło teraz na krzyż, pare razy wieczorem od 2 dni przeszywający ból w krzyżu i teraz mam takie zbolałe plecy ze aż promieniuje do nóg i kolan. Znacie to?
Do tego już w ogóle nie tyje od dobrych 3 tygodni, jak u Was?
Dżizas! Aż bym chętnie wypiła te miksturę, byleby już urodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 22:34
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Nareszcie mam chwile aby napisac
Mamy sie dobrze, karmimy sie i poznajemy nawzajem
Nie moge sie Nia nacieczyc - jest cudowna
Kamcia mega gratulacje i witamy Malgosie
Malamia, Ty pewnie tez juz poTulcie sie we dwojke
Delilah, chyba pytalas o znieczulenie. Niestety nie pomoge, poniewaz u mnie za szybko rozkrecila sie akcja. Ogolnie chyba jest z tym wszedzie problem z tego co slyszalam od znajomych.
Jesli chodzi o torbe do szpitala, to mimo, iz nie bylo tego na liscie niektore pielegniarki pytaly sie o wlasny: kocyk, butelke i smoczek (co do smoczka to mysmy nie mieli i nie dowozili). Na pewno tez warto zaopatrzyc sie w swoje jedzenie i napojeNa oddziale dostepne sa laktatory Medeli.
Miodunka, kamciaelcia lubią tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Magda sz wybacz, ze pytam ale w jakich okolicznościach robią lewatywę? Sama w łazience? Z pomocą położnej? Na sali porodowej? Przed sama akcja porodowa?
Lepiej być po lewatywie, niż podczas skurczów na fotelu przy mężu i położnych. Tylko jak to technicznie wyglada? 💩💩💩💩
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm