Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O ja dzisiaj też mam fryzjera 😀 Na porodówce trzeba wyglądać 😂😂😂
aganieszkam lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Fermina
No wlasnie
"Nie oznaczono miedniczki..."A ostatecznie nie wiem co to znaczy i mam takiego nerwa
W ogole mam nerwa
Poprosiłam pediatre wprost o dokarmianie. Lekarze tu decydują
I co?mają mnie w dupie. Najpierw info z usg A potem karmienie
Moje argumentu nie liczą się tu od początku
Jestem tu na celowniku każdej położnej
I jest jak zawsze:
Pokarm aż sika ( dziś udowadniala lekarce)
Dziecko prawidłowo chwyta
Dostawiane co 2h
Dostawiane poki ssie, nie wisi bezczynnie
Ale mówię-nie ssie aktywnie na pewno
I:
Nie płacze z glodu co znam
Zalegaja wody w żołądku (Bo wracaja czasem wymioty)
Ale spadek wagi mamy spory, nasze 10% wynosi 360g
Dziś jest już 330g
I powiedziałam wprost
Że maja dokarmiac by jutro nie bylo za duzo A tym samym żeby nas nie zatrzymali
I od nowa gadka-Pokarm jest, ładnie chwyta..
Nosz ku...
Tyle co przystawiam to chociaż nie powinno tak spadac
I na czym stanęło??
Przystawiac co 2h (co robię od poczatku), popołudniu ważenie...
Na szczęście dziś jeszcze zoltaczka fizjologiczna i badanie sluchu prawidlowe (U synów nie wychodzilo i powtarzalusmy w poradni audiologicznej) -
Najchętniej wolałabym z mężem, ale jak go nie będzie, to jego strata..;( chociaż pewnie będzie
Ja siedzę i czekam, tzn nie siedzę, bo dom się sam nie posprząta... muszę jeszcze do apteki jechać
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Do domu jakby co jutro
Najważniejsza decyzja to pediatryczna
Dziś nocy mega szybko dziewczyna urodzila. Przyjeli ja po 23, urodzila po 3, nic nie slyszalam tak spalam
Piszę do was żale, ale Malgonia sobie odpoczywa zadowolona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 07:54
Muki85, Martek&M, aganieszkam, Flame, Ewe90, anna23, Fermina, martaszymi, taka_mama, nickky, Miodunka, juudi, Lilkaa, pawojoszka, pola89, Limonka, Maxi, olka_sz, michaga82, Madera2000, PozMama lubią tę wiadomość
-
Moja kuzynka miala dodatni gbs, rodzila drugie dziecko. Porod tak szybko poszedl ze musiala 2h opozniac parcie zeby antybiotyk byl te 4h w organizmie. Mowila ze to wstrzymywanie najgorzej wspomina z calego porodu 😂
-
Kamcia, a pisz sobie żale, też bym była wściekła, to nie mogli zrobić jeszcze w szpitalu usg kontrolnego? Oby Was jutro wypuścili! Małgosia jest z tych dziecina które nie da się napatrzec. 😍
Co to znaczy, że nie mieli dobrych wiadomości dla tej dziewczyny vbac z GBSem?
Kasik, skurcze porodowe to nie były, bo przeszły. Pewnie przepowiadajace. -
No to ładnie Ewe90
Ja planowałam takie sprzątanie dopiero w weekend... mam plany na dziś, jutro i piątek... 😂😂😂😂
Chociaż powinnam już wiedzieć, ze planować nie ma co!Ewe90 lubi tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Malamia gratulacje ♥️♥️♥️
Kamcia nie rozumiem totalnie tego podejścia w szpitalach, to powinien być nasz wybór jako matek, czy chcemy karmic piersią czy dokarmiac czy moze tylko mm i nikomu nic do tego.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi co do koktajlu, zastanawiam się czy jak do terminu nic się nie ruszy to nie spróbować29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
U mnie też gbs dodatni i kazali przyjechać jak skurcze będą co 8 minut nie co 5, a w przypadku odejścia wód od razu. Jeśli urodzę szybciej niż po 4h, dziecko jest badane. Mam sporego stresa z tym gbs, sama po urodzeniu w 2 dobie dostałam zapalenia płuc i spędziłam w szpitalu 2 miesiące, myślę, że mogłam mieć infekcję od mamy, ale oczywiście w tamtych czasach nikt tego nie badał
Dzisiaj też mam bóle jak na okres, ostatnio mam je już codziennie i coraz częściej, tylko kurde to dalej nie wygląda jak bóle skurczowe, boli ciągiem 10-20-30 minut i przechodzi, nic się nie napina, nie twardnieje, ot boli jak przy obfitym okresie. Rano trzymał mnie ból koło 30 minut, miałam już dość i trochę zaczęłam się bać jak to będzie z porodem, skoro "zwykły" okresowy ból mnie tak rozłożył -
Nickky bóle porodowe maja tą zaletę, że wiesz, że na końcu w Twoje ramiona trafi wyczekane dziecko. Te przepowiadające tylko wkurzają, chociaż można sobie tłumaczyć, że też przeciez pomagają macicy się do porodu odpowiednio przygotować.
Chociaż, niezależnie od tego powyżej, ja dziś znowu wstałam wściekła, że nic się nie dzieje. Garnkami jeszcze nie rzucam ale jest blisko.. -
Julek miał podwyższone crp w 1 dobie i wybroczyny, i teraz się zastanawiam, czy już wtedy nie miałam GBSu, chociaż wyszedł ujemny. Na szczęście, po całej nocy na siarze, crp ładnie spadło i antybiotyk nie był konieczny.
-
Ja dziś bylam na menicure i pedicure. Tylko z delikatnym malowaniem nóg. Już mi lepiej i mogę rodzic 😅 tak spuchlam w salonie ze nie moglam butow założyć 🤦♀️ ledwo doczlapalam się do domu tylko 15 min drogi pieszo ale buty uwierały a dziecko uciskało na dolne partie ciala 🤷♀️
Ja też mialam z córką 2 cm rozwarcia 2-3 tyg przed terminem i tak zostało 🙄
Ciekawe co mnie teraz czeka, wizyta już jutro 😊
Poza tym dziś bym pospala taka to pogoda. A maz dzis caly dzoen w pracy kolo 22 wroci. To dzis w drzemce corki odespie 😅19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
U mnie dzisiaj piękna pogoda, męża nie ma, dziecko w żłobku, to ja nie żywa
a takie plany miała...
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja z drugim synem miałam rozwarcie na 2 cm od26 tyg ,brałam leki i gin kazała jak najwięcej odpoczywać ,taaa mogła mi mówić jak ja na czterech literach nie usiedzę i co? Urodził się 10 dni po terminie ale reguły nie ma .
Kamcia powodzenia ,niech was puszczają jak najszybciejNorwegian_forest lubi tę wiadomość
-
Melduję donoszoną
Czuję od czasu do czasu ból okresowy, ale taki delikatny i wydaje mi się, że to od naciągania brzucha, zwłaszcza jak się przeturlam na drugi bok. Tak samo z siebie pierwszy raz chwyciło mnie jak w niedzielę wyszliśmy z ciepłego kina na zimny parking-zawsze wtedy się spinam z zimna i może to wywołało te bóle.
Z ciekawostek, to gdyby Mała miała się urodzić w tym samym tyg. co ja, to poród w niedzielę nad ranemCo mi średnio pasuje, bo moi rodzice przyjeżdżają na weekend, a chcę być tylko z mężem
GBS ujemny, uff. Wczoraj jechałam po te wyniki i stałam 3h w korkach, gdzie mam 25minut normalnie... Mała przez to jakoś słabo tego dnia się ruszała, dzisiaj jest troszkę lepiej, ale zawsze się schizuję jak mi nie skacze jak wariat...Flame, Limonka, Fermina lubią tę wiadomość
Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu
14.12 dwie kreseczkiciąża samoistna- my siami
-
Malamia, gratulacje! Pieknych chwil z Michasiem
Kamcia, powodzenia! Pewnie tak jak napisala Pawojoszka beda chcieli upewnic sie za kilka tygodni, ze przeszlo lub nie bylo. Musze dopytac sie, ale u nas chyba nie wykonywali usg brzucha (?)
Zanes, w przypadku nabrzmialych piersi odciagam laktatorem i pomaga
agnieszkam wrote:To teraz mam niezłą motywację, żeby jak najszybciej iść do fryzjera 😂 może zdążę przed porodem
Agnieszka, u mnie byl fryzjer w piatek, manikiurzystka w poniedzialek (jeden jedyny raz w ciazy) a potem porod
Coreczka wzywaaganieszkam lubi tę wiadomość
Coreczka 11.2019