Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Śliczny Michaś ❤❤❤ Następne forumowe dzieciątko z pięknymi włoskami 😊 Mam nadzieję, że wypuszczą was szybko do domku zdrowych
Kamcia dobre wieści 😊 W domu na pewno szybciej dojdziecie do siebie
Ja dzisiaj po wizycie, w sumie nic się nie dowiedziałam oprócz tego, że jeszcze "wszystko wysoko", badanie wziernikiem trwało 3 sekundy, nic zupełnie o szyjce. Dostałam zwolnienie tylko do terminu porodu, więc jak się opóźni to będę musiała dodatkowo jechać 30km ale może nie mogą inaczej, nie znam się
Od wczoraj skończony 38tc, chyba wezmę się za porządkiChociaż nie powiem, żebym w ogóle jakkolwiek oszczędzała się do tej pory 😂 Wiesiołek, herbatka z liści malin i daktyle już wdrożone, jeszcze trochę prostaglandyn od męża by się przydało tylko jak tu się zmusić jak ochoty 0 a wszystko na dole nadwrażliwe, obolałe, a z drugiej strony wiecznie jakieś gazy, wzdęcia i zaparcia 😂😂😂
PozMama, Maxi, Malamia lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj miałam gorszy dzień. Poza tym, że zrobiło mi się słabo za kierownicą, to musiałam wyleżec swoje. Jak odzyskałam siły, to zagrabałam podwórko z liści i później do fryzjera. A tam z nosa puściła mi się krew 🤦 I już do wieczora byłam jakaś strasznie słaba i miałam wrażenie, że cały czas kręci mi się delikatnie w głowie. Jakoś to pobranie krwi na mnie źle wpłynęło 😂
Dzisiaj okale żadnych oznak porodu też na horyzoncie nie ma 😀 Ale ja mam jeszcze czas 😀
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Malamia ale słodkości! włoski ma cudne
Zdrówka dla Was! Do tej pory czuje gdzie nie gdzie zakwasy, jak to jest możliwe.
U nas ciężka noc, brzuszek bolał i całą noc co chwila się wybudzał, 4 razy zrobił kupę, w środku nocy siuśki wypłynęły mu bokiem i cały mokry to przebieranie, poznej powtórka z rozrywki o 7 rano. O 8 rano byłam taka zmęczona że pierwszy raz miałam myśl- zaraz Cię włożę do brzucha. Udało mi się smokiem ululać i pospaliśmy do 10. No i pępuszek odpadł dziś w nocy także szybkoKawa postawiła mnie na nogi to biorę się za sprzątanie pokoju córki bo wywaliła wszystkie ciuchy
Powodzenia na wizytach
Malamia lubi tę wiadomość
-
Malamia ale przystojniak
bedzie lamal serca ❤️.
Agnieszkam mi tez kiedys wychodzily bakterie w moczu, zrobilam posiew i byl czysty wiec Dr powiedzial ze to moja byc z pochwy bo ciagle infekcja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:06
-
Malamia, ale cudo 😍
Ja dzisiaj kolejny raz z rzędu wstałam ze zdrętwiałymi rękoma. Ma tak któraś z Was? W ciągu dnia jest ok, ale po nocy dramat. Jutro mam wizytę u gina to się zapytam o to. No i wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu. Ehhh....08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Malamia synek śliczny❤ przy córce na pepuszek używałam octanisept i odpadł też po kilku dniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 14:48
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
4cs po poronieniu chybionym ( w sumie 17 cs) 🍀🍀🍀 -
Malamia cóż za przystoiniaczek z tego Michasia 😍😍😍😍😍😍
Ewka gratulacje 🥰🥰🥰🥰🥰
Szew jest już tylko mglistym wspomnieniem. Wczoraj około 20 zaczęły się skurcze, jak do 22 nie przeszły a wręcz się nasiliły po ciepłej kąpieli to mąż zadecydował że jedziemy. O 24 zdjeli szew i leżymy na porodówce, nad ranem skurcze się wyciszyły, rozwarcie na dwa palce.... Czekam na lekarza i decyzja co dalej. Prawdopodobnie przeniosą mnie na patologie co by dalej obserwować czy coś się rozbuja.Kindziukowa, Maxi, AnitaK, Miodunka, magda sz, Muki85, pola89, marian_the_baby, Madera2000, Malamia, Limonka, Mali84, Lilkaa, anna23, olka_sz, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
29.11.3019 Hania ♥️♥️♥️
17.04.2019 6t5d ♥️-->l130/min
30.07.2019 połówkowe 451 gram dziewczynki 😍
I ciąża-puste jajo płodowe 8tc 31.05.2017
II ciąża-puste jajo płodowe 10tc 12.04.2018 -
Martaszymi, szybkiego rozwiązania! 😊😊
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
MALAMIA uroczy synek.
Już chcę aż poznać swojego syna😁
Martaszymi trzymam kciuki✊
Dziś jestem po wizycie. Lekarz dał mi skierowanie do szpitala, ostateczna decyzja szpitala czy bedzie cc czy pozwolą spróbować sn. Jutro mam jechać i zrobic ktg i pokazać skierowanie. Wtedy zadecydują kiedy zaproszą mnie na oddział i jaką decyzję podejmą.
No nie wiem czy mam brać torby do bagażnika na wszelki? Watpie zeby mnie zostawili.... 🤷♀️
Szyjka miękka, nic nie mówił ile ma ta szyjka i nic nie mówił że jest rozwarcie, natomiast dziecko wysoko a z podgladowego usg wszystko ok.Madera2000, Malamia lubią tę wiadomość
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Maxi z doświadczenia powiem wez torby
nigdy nie wiadomo.
Marta powodzenia! oby samo ruszyło i żebyś nie musiała się męczyć.
Madera pierwsze dwa dni solą fizjologiczną nie wiem coś mi się porąbało (a sól przecież do oczek), pozniej octaniseptem 3 dni, położna była we wtorek rano to umyłyśmy razem octanisteptem, wieczorem powtórzyłam i w środę za poradą tej położnej rano i wieczorem umyłam spirytusem no i w nocy odpadł. Z córką 3 tyg odpadał a codziennie octaniseptem mylam tyle że raz a to trzeba dwa co najmniej i dobrze wytrzeć patyczkiem do sucha.
Tadzik odsypia noc a ja nie mogę jakoś zasnąć. Dziś taka ładna pogoda myślałam że pojdziemy na spacerek ale śpiworek jeszcze nie przyszedł. Pewnie kurier będzie po 17. Mam nadzieję że jutro będzie ładnie.Maxi lubi tę wiadomość
-
taka_mama wrote:Malamia, ale cudo 😍
Ja dzisiaj kolejny raz z rzędu wstałam ze zdrętwiałymi rękoma. Ma tak któraś z Was? W ciągu dnia jest ok, ale po nocy dramat. Jutro mam wizytę u gina to się zapytam o to. No i wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu. Ehhh....
Ja mam od około miesiąca zdrętwiałe końcówki palców NON STOP, a w nocy to i całe ręce drętwieją. U mnie to od nadmiaru wody w organizmie. Po ciąży niby przechodzi.
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Magda jak będzie podkrwawial, bo może tak być to jeszcze możesz przemyć nawet spirytusem .
Ja wogole zawsze urzywam spirytus do pepuszka tak mnie nauczyli przy pierwszym dziecku i to działa dla nas najlepiej wiem że teraz są inne wytyczne .
Gratulacje dla swierzo upieczonej mamy Helenki .
Michaś ,przeslodki i taki włochaty super, będzie serca łamał przystojniak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 15:29
-
magda sz wrote:A powiedzcie mi jak ten pępek odpadł to umyłam go dziś raz, myć go jeszcze przez jakiś czas w środku?
Jak odpada pepek to mozna moczyc juz w wodzie, ale warto przemywac octeniseptem bo moga się gromadzić różne syfki, pepki to wielkie siedlisko bakterii, szczegolnie jak gleboki i pokrecony🤷♀️19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Siostra przyjęta do grona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 06:07
pawojoszka, taka_mama, Malgonia, juudi, pola89, Olza, Maxi, delilah11, Muki85, Madera2000, aganieszkam, Malamia, Limonka, Kasik, Martek&M, michaga82, mmalibu, AnitaK, PozMama, Karolajnos, Mali84, martaszymi, Masia2, anna23, olka_sz, Norwegian_forest lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dziś straszna noc ,łakomstwo to straszna przypadłość. Wczoraj wieczorkiem przyszedł pan ,który u nas robi wędliny i sam wędzi iprzyniusl całą masę pysznych jeszcze ciepłych wyrobów oczywiście była wyrzerka ale mi akurat podszedł najbardziej boczus. Niestety moja wątroba odmówiła współpracy ,pół nocy się męczyłam ,na szczęście Ulka pospala do10 więc jakoś udało się odespać. Ale rano czułam się jak na kacu .
Co do magnezu to ja jeszcze czasem biorę ze względu na skórcze łydek .
Kamcia słodki widok ,jeszcze nie wiedzą co to tak naprawdę dla nich oznaczaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 15:42
kamciaelcia lubi tę wiadomość