Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
ale słodko ❤️ Ciekawe, jak długo? Hehe 😀
Martaszymi
Trzymam kciuki, żeby skurcze wróciły i żebyś szybko powitała dzieciątko ☺️kamciaelcia lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
taka_mama wrote:
Ja dzisiaj kolejny raz z rzędu wstałam ze zdrętwiałymi rękoma. Ma tak któraś z Was? W ciągu dnia jest ok, ale po nocy dramat. Jutro mam wizytę u gina to się zapytam o to. No i wyszły mi bakterie i leukocyty w moczu. Ehhh....
Ręce dretwieja i puchna mi co noc od poczatku ciąży, ból budzi. Wstaje aby robic wymachy i pobudzic krążenie. Bylam z tym u neurologa z poczatkiem ciąży ale nic się nie da zrobić.. Taki urok ciąży. Bralam magnnez i nic nie pomagał.
Dzis dostalam skierowanie na posiew moczu, bo tez mam leukocyty i nieliczne bakterie. I tak na wszelki dal skierowanie chociaz powiedzial ze to normalne w ciazy i tak moze się zdarzyć.
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Malamia słodziak z Twojego synusia.
Kamciaelcia u Ciebie to całą drużyną slodziakow.
Martaszymi powodzenia!
Co do pępka to mojemu starszemu odpadał 5 tyg. Najpierw octenisept i patyczki i mimo że było sucho to się trzymał mocno. A potem za radą położnej miałam takie malutkie waciki nasączone spirytusem i rozkiem takiego wacika podcieralam kikut i w końcu się wysuszyło i odpadło. Teraz spróbuje z tydz z octeniseptem. Jeśli nie będzie postępu przejdę na waciki że spirytusem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 18:37
Malamia, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Malamia piękny dzidzius , jakby w ogole już dawno wyszedł z tego brzuszka😍
Taka mama ja już z ponad miesiąc mam tak tylko w nocy, ze strasznie mi puchną i drętwieją dłonie, do tego stopnia ze rano czy tam w nocy jak idę siusiu muszę uważać żeby za mocno nie zgiąć pieści bo mi przeskakują palce 😅Malamia lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie, na razie szyjka trzyma i lekarz twierdzi, że w ciągu tygodnia nic się nie będzie działo. Mała była niegrzeczna i było ciężko ją pomierzyć
i skopała głowice od USG 🙈 waży ok. 3300g. A te bakterie w moczu to zanieczyszczenie próbki, bo pozostałe parametry w normie. Także od przyszłego tygodnia zacznę większe porządki bo wcześniej się wstrzymywałam, bo było ryzyko porodu przedwczesnego a tu jeszcze przenoszę 🤷
Muki85, pola89 lubią tę wiadomość
Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
🍀
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
🍀
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA) 🎉
Niedrożne jajowody❌
Starania od 10.2016r. -
Skąd wy na tym etapie ciąży bierzecie siły na gruntowne porządki? Ja nie jestem w stanie sama się podnieść jak kucne. Musi mi ktoś pomóc albo muszę się na podeprzeć na jakimś stoleczku żeby wstać. Ugotowanie obiadu wyczerpuje moje siły obecnie 😊03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Ja mam teraz fazę na gotowanie. Wczoraj z nudów robiłam pierogi, dziś gulasz strogonoff, w niedzielę piekłam szynkę z knedlami i kapustą kiszoną na ciepło, były też knedle z nutellą, naleśniki z serem, placuszki bananowe, zupa dyniowa, penne że szpinakiem... Jutro chyba ciasto czekoladowe z jabłkami upiekę 🥧 A później dziwię się skąd te dodatkowe kilogramy 😂
magda sz, pola89 lubią tę wiadomość
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 14:42
kamciaelcia, Karolajnos, pola89 lubią tę wiadomość
29 cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Mimo nieprzespanej nocy miałam dziś jakieś szalone ilości energii, umylam na kolanach podłogi, łazienkę, wzięłam psa i synka na długi spacer, potem jeszcze jazda do endokrynologa. Mali, nie mam pojęcia skąd, większość 3 trymestru myślałam, że umrę że zmęczenia. Ale fizycznie w ciążach jestem sprawna, buty ubieram na stojąco, schylam się, kucam itp.tylko z łóżka wstaje jak paralityk czasem bo mnie spojenie boli. 😉
Agnieszkam, zacząć się może w ciągu chwili, dosłownie, nie takie, którym mówiono, że jeszcze nie będą rodzic, po kilku godzinach były na porodowce. 😉
Przy pepku dużo zależy od tego, jak gruba była pepowina, u każdego inaczej, u nas, gruba bardzo, odpadała 4 tygodnie.
Byłam dziś u endokrynologa i dostałam niecodzienny komplement: "Dobrze Pani wygląda, ODPUCHŁA Pani twarz". 😆 A ja nawet nie wiedziałam, że zapuchła wcześniej!aganieszkam, magda sz, Muki85, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Muki o Jezu ale mam teraz szczene z językiem do podłogi. Ale pysznosci!
Mi mówili w szpitalu że pewnie miesiąc będzie odpadac pępowina bo gruby sznur i że dużo na brzuchu kłaść. Ale jakoś się skurczyl kilka dni po i proszę. Także nie wiem od czego to, ważne żeby dobrze patyczkiem wytrzec żeby wysuszyć,przy córce pryskalam octaniseptem ale jakoś głęboko nie przecieralam tego pepuszka patyczkami.
Na czkawkę cycek i rączka na czoło. Ale ciepłe mleczko i po czkawce.
Byłam właśnie z mężem i córa w lidlu, Tadzio został z moją mamą, czułam się jak bez ręki a jak zobaczyłam tyle ludzi w sklepie to jakbym z więzienia wyszła 9 dni nigdzie nie wychodzilam... Jutro wychodzimy na 10 min na pierwszy spacerekpola89, Muki85, Mali84, Limonka lubią tę wiadomość
-
My tez po wizycie, maly ma 2855gr czyli gigantem raczej nie bedzie 😅mam nadzieje ze do tego 40tyg dobije do 3kg. Poprzednio w 2tyg urosl ok 200gr a tym razem w 2tyg 350gr czyli potwierdza sie moja teoria ze przybiera wiecej co druga wizyte
. Wszystkie parametry w normie, przeplywy itd afi13, szyjka sie skrocila z 4,5cm na 3,5cm 🤣porodu jak na razie nie widac ale Dr mowi ze teraz nie widac a moge wrocic do domu i mi wody odejda 😂
aganieszkam, anna23, Maxi, pola89, michaga82, Muki85, Limonka lubią tę wiadomość
-
Ja mam piernikowe plany na weekend ale czy starczy sił i cierpliwości to nie wiem ,tyle że u nas pieczenie pierników to tradycja wieloletnia a nie wiem ile czasu mi zostało ,kiedy mnie położą no i na mikołajki muszą być gotowe bo dzieciaki pierniczki z mlekiem kładą dla Mikołaja .
Muki85 lubi tę wiadomość
-
My jutro wizytujemy ciekawa jestem ile ten mój książę waży i jak to z tym szpitalem będzie kiedy mnie położą i ile mi czasu zostało czyli jak bardzo mam się streszczać z resztą przygotowań bo wstyd się przyznać ale ja jeszcze nie całkiem torbę spakowałam. Ponieważ nawet nie bardzo wiem co do tego szpitala wojewódzkiego jeszcze wziąć co tam wymagają a co dają sami , pewnie wezmę wszystko na wszelki wypadek i busem podjadę 😂