X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_sz, gratulacje ❤

Ja o 13 mam dzisiaj gina. Mały coś się słabiej dzisiaj rusza więc dobrze że zaraz wizyta to może przestanę się denerwowa, bo już wkręcam sobie różne rzeczy.

Z piersi mi coś cieknie od jakiegoś miesiąca, do tego od kilku dni mam w nich jakieś prądy więc może tym razem będzie lepiej z karmieniem.

Co do baby blues to mnie doprowadziły do niego położne z szpitalu - laktacyjne terrorystki - resztę sobie same dopowiedzcie. Mąż musiał mnie mocno podnosić na duchu po powrocie do domu. Ale co przeryczałam to moje.

Co do Black Friday to niestety większość promocji to ściema. Chociaż na al.to było dzisiaj parę okazji Lego. Kupiłam córce lego harry potter z aragogiem za 43 zł, najtaniej jak widziałam to 64 zł.

Korzystając z promocji w 8* pojechaliśmy do ich partnera po fotelik. Kupiliśmy w końcu maxi cosi peeble pro, gratis dostaliśmy oryginalny śpiworek maxi cosi. Także otulacz z pink no more który kupiłam mogę sprzedać 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 11:45

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Olza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_sz gratuluje, jak poczujesz sie lepiej, to napisz prosze jak opieka na Polnej ?

• delilah11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olza, strasznie przykro czytac przez co przeszłaś ☹️☹️☹️

Olka Sz, gratulacje! ❤️

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nigdy w ciąży siara nie poleciala
    Za to godzine po cc już byl bialy pokarm..

Przy pierwszym cc położne daly w kość więc też ryczalam
    Ale bylo troszke inaczej...Bo na drugi dzien okazalo się że córka raczej zdrowa nie jest A dalej nie jadla, położne dokarmiac nie chciały
    Uslyszlam "że gdyby była glodna to by ryczala jak ten za ścianą "
    A ja sobie myślałam że jak ma ryczec?przecież wysilek moglby ja zabic...
    Bo też spala i jeść nie chciała
    Piersią zerowe zainteresowanie
    Takie podejrzenia A oni ja glodza...z takimi tekstami
    Więc ryczalam- te pewnie że baby blues i byly tylko niemilsze-ja wiem że martwilam się czym innym

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_sz, gratulacje! Cieszcie się sobą ile wlezie. 😊 Dzielna dziewczynka z Alicji, że tak dobrze zniósła trudny poród!

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    anna
    prosze , usun tylko zdjecie z cytatu ;)
    Ale mi dałaś zadanie 😀 ale chyba się udało

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2020, 09:02

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
  • Flame Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_sz, gratulacje! Wziełaś wszystkich z zaskoczenia :D

3jvzi09kz73w5z9n.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola gratulacje! Zdrówka i siły :)

Kamcia mój nerwus zanim złapie pierś to musi się wydrzec, cały czerwony że złości ale jak już złapie to je do końca. Czasem 20 min próbuje przekonać, ja cała w mleku, on... wszystko się lepi. Życzę Ci żeby mała zaczęła łapać a jak nie no to karm mm i tyle, nie ma się co zarzynać. Ja po 1 ciąży ciężko znioslam rozkręcenie laktacji, zrylo mi banie że zaglodze dziecko. Teraz jakoś w ogóle się na tym nie skupiam, karmię i już nie myślę ile tego mleka, mam jak coś mm w domu.

Za nami znowu ciężka noc, nie wiem co Tadzio ma że w nocy tak się drze... W dzień tak nie ma. Kupiłam też inne pampersy- te z Lidla i znów bokiem siki wypłynęły, widzę tez że pupa czerwona... Jeszcze przetestuje dada i babydream ale obawiam się że znów skończę z pampers premium.

Moja siostra cioteczna właśnie rodzi, termin miała na święta, miała zakładany pesar, wyszło ostatnio zakazenie, szyjka puściła i dziś wody odeszly. Także czekam na newsy :) mała mogłaby posiedzieć jeszcze ale jak widać grudniowe dzieci są niecierpliwe.

kamciaelcia, Malamia lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę jutro, bo mi się data źle kojarzy. 😛 Może być dziś, w niedzielę (urodziny najwspanialsze teściowej) będzie super. Ale wszystko i tak od Hani zależy.. Nawet nie mogę dziś lazic godzinami na spacer, bo leje jak z cebra u nas. 😞

Edit:MagdaSz, kciuki za siostrę i maleństwo. :) Z pampersow są jeszcze spoko z Tesco, bardzo podobne do Lidlowych w formie, ale chyba ciut lepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 12:19

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz
    własnie otworzyłam pudełka dada fioletowa wydaje sie fajna(sa tez probki pampers premium i te sa inne niz 2 lata temu)
    i u nas kazde kolejne przystawianie tylko gorzej
    juz nawet bez sukcesów...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    moja "ukochana" tesciowa
    Zofia
    dostała prezent na imieniny-Patryczka
    a tak prosiłam o zmiane terminu cc :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka gratulacje ❤❤❤
    Ja dzisiaj jestem wyprana na maxa, nie mam siły palcem ruszyć 😩 z wysiłkiem nadrabialam to co napisałyście, chyba muszę pogadać z córka żeby zdecydowała się w niedzielę wyjść na świat, bo już jestem zmęczona tą ciążą 😕

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka gratulacje!!! Daj proszę znać jak oceniasz opiekę na Polnej :).
    Czekamy na zdjecia malenstwa 🥰

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no boję się, że moje dziecko też będzie takie dowcipne, że wybierze datę, której matka nie chce. 😉

Jakieś dziwne skurcze dziś mam, silne i długie, takie pieciominutowe. Tego jeszcze nie było. 🤷‍♀️

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Lilkaa Znajoma

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje rozpakowanym mamom 😊
    My dziś 39+3 a mała mimo moich sugestii nie chce opuszczać brzuszka 😂
    Dziewczyny, jak to jest - zawsze są wykonywane pomiary miednicy (oczywiście przy próbie naturalnego porodu)? Orientujecie się czy często to niewspółmierność jest podstawą do cesarki? My bardzo chcemy próbować naturalnie, mała jest dobrze ułożona, niby wagowo średniaczek no i teraz oczywiście znalazłam sobie nowy temat do stresowania się 😂 a mianowicie, że moja drobna budowa mogłaby być podstawą do cesarki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 13:07

ckaigzu3yvmnenn3.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka_sz
    Gratulacje ☺️ Przykro mi, że musiałyscie się tak męczyć z Alicją, ale już po wsztkim i to najważniejsze :)

Lilkaa
    Z ta miednicą, to nie jest tak, że wygląd wskazuje na jej wymiary ;) Moja kuzynka bioder nie ma w ogóle. Waży ok. 48 kg przed ciążą przy 170 wzrostu i dwoje dzieci urodziła bezproblemowo i bardzo szybko :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka gratulacje. Najwazniejsze, ze malutka ma sie dobrze :)

Ja dzis znow nie spalam pol nocy, za to badrabialam pitem i wstalam o 10.30 :/
    Ogarniam kuchnie (pewnue jeszcze z godzinke nim skoncze), jutro sprzatam sypialnie i przedpokoj i moge juz rodzic ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj pół dnia mnie nie było a tu tyle do nadrobienia🙂

OLKA GRATULUJĘ, DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!

DZieki dziewczyny za info o posiewie moczu, mam nadzieję, e moj wynik będzie juz w poniedziałek.

Bylam na KTG na Inflanckiej -, Warszawa. Zero kolejki. Weszłam odrazu. Zdziwili się ze mam skierowanie do szpitala bo dla nich to nie zasadne. 🤷‍♀️ Ja mówię im że doktor dał mi skierowanie jezeli mam tu rodzic aby ocenic czy mogę sn czy cc kiedy co i jak... Pani dr byla z deka ironiczna ale jak pielegniarka widac ze już długo tu zasiedziala powiedziala ze zna mojego lekarza i jest to fantastyczny czlowiek, to wtedy ja podsumowalam ze dlatego jemu ufam i się tu zglosilam. To zmieniło sie nastawienie Pani dr, i powiedziala ze w 39 tc zapraszają na oddzial juz nawet bez skierowania a jak je mam to też ok. A póki co to robic ktg ( pomimo luzu na ip zaproponowala isc do przychodni ale tam też luz byl). Więc jezeli przez tydzien nic sie nie wydarzy w nastepna niedzielę idę do szpitala.
    Skierowanie oczywiscie dotyczylo stan po cc i nadcisnienie tetnicze.
    Zapis ktg prawidlowy, zapraszają za tydzien na powtorne ktg.

O 12 były takie tlumy do outlet factory ze po 10 min jeżdżenia w kolo za parkingiem zrobilismy nawrotke do domu.
    W super pharm i smyk po drodze weszlismy to slabe promo nawet ludzi nie bylo🤷‍♀️ jak zawsze ściema. Moze cos gdzies sie zdarza ale pojedyncze rzuty promocji i tyle.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • michaga82 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka sz Gratulacje. Odpoczywajcie i dużo zdrowia dla Ciebie i Maleństwa!

Pisałam wcześniej posta ale mi to wcięło przez to zawieszenie na stronie. Może to i dobrze bo opisałam tam 2 skrajne przypadki baby bluesa ale może niepotrzebnie lepiej nie straszyć. Fakt że w tych przypadkach hormony raczej obudziły uśpione chorobę psychiczną.
    Jeśli zaś chodzi o inne przypadki to ja po synu w ogóle nie miałam huśtawki nastroju raczej sporą euforię. Za to koleżanka miała takie akcje że ryczała gdy ktoś dotykal jej dziecka, nie ważne czy położna, czy doktor, czy mąż. Na szczęście wraz z unormowaniem się laktacji unormowały się i hormony i sama się z siebie śmiała że miała takie głupie myśli.
    Wiadomo lepiej tego nie bagatelizować i najważniejsze jest wsparcie rodziny . Mam tu na myśli wsparcie prawdziwe a nie głupie uwagi i "złote rady" ktore można między baśnie włożyć.

Co do ktg to wszytko w porządku tętno na zielonym zapisało się kilka skurczy których nie czułam. Położna stwierdziła że to normalne przygotowania macicy. Kilka ruchów było ale te to czuję. Generalnie wszystko ok no i położna przynajmniej wie jak do mnie przyjechać po porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 14:25

kGAop1.png
‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ