Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka_sz gratulacje 🎉🎉🎉 dużo zdrówka dla Ciebie i maleńkiej Alicji ❤️
Ja dziś znowu aktywnie..
M.in wyszorowałam prysznic i teraz odpoczywam. Ciężko mi na tyłku dłużej wysiedzieć, bo jak się zasiedzę to potem krocze mnie boli i chodzę jak kaczka.
Dzisiejsze oznaki porodu: BRAK 🤷♀️
4.04 beta 1210 😀
16.12.19 Natalka ❤️👶🏻 -
Gratulacje Ola 😊 Napisz jak się czujecie jak będziesz mieć chwilę
Black friday rzeczywiście słabo..w jednym sklepie trafiłam na naprawdę przyzwoitą promocję i tyle...Ale prezenty kupione, oby zdążyły dojść bo jakoś tak głupio żeby mąż sam sobie prezent miał odebrać 😂
Mam wrażenie, że skurcze wyciszyły mi się odkąd biorę wiesiołek i piję herbatę z liści malin, a to chyba odwrotnie miało działać 😂😂😂 Znaczy skurcze w sensie napięć brzucha bo te dłuższe bóle okresowe mam często, ale wtedy nawet brzuch w ogóle nie twardnieje.
Jak panna Anna nie wyjdzie do końca 39tc to nie wiem, jakąś Chodakowską chyba zacznę machać 😂😂😂
Miałam depresję i nerwicę lękową na studiach, przez ciężkie wydarzenie w życiu i jednoczesne mieszkanie z facetem, z którym byłam w toksycznym związku. Brałam wtedy asentrę przez 1.5 roku, pomagała, ale przede wszystkim bardzo pomogło wsparcie najbliższych i terapia z psychologiem. Znalazłam wtedy w sobie siłę żeby zakończyć związek, a jak już poukładałam trochę spraw i nie byłam kompletnym wrakiem to zaczęłam uprawiać sport (takie zwykłe dywanówki z dvd i bieganie) i to też pomogło w dalszym dojściu do siebie. Oczywiście w najgorszych chwilach na pewno bym się nie brała za sport, ale na późniejszym etapie terapii bardzo pomógł.
Trochę boję się jak to będzie po porodzie, ale staram się być dobrej myśli. Stresuję się trochę, żeby wszystko było dobrze przy porodzie, głównie przez dodatni gbs i stresuję się trochę przed każdym ktg, bo oczywiście naczytałam się wszystkiego co najgorsze w internecie, ale na szczęście nie są to nawroty nerwicy, bo tego nie da się przeoczyć.
-
Nickky, pisałam o tym, odkąd pije herbatę z liści malin, bardzo wyciszyły mi się skurcze, wiesiolek zaczęłam brać później, więc to raczej nie on. Też nie wiem o co chodzi. 😉
Nerwice znam dobrze, ale myślę, że pokonałam. Tu akurat, moim zdaniem psychoterapia jest kluczem. Leki, jasne, na początku, jak objawy nie dają żyć, ale trzeba to i tak wszystko dobrze przepracowac w glowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 15:08
-
Ja to już bym chciała urodzić i chyba nie jestem tu jedyna z takimi myślami 😂😂😂 Cały czas staram się w domu coś robić, ale mam takiego lenia i cały czas mi źle, że ciężko się za coś zabrać 🤦 Chciałam iść na długi spacer z synem, wychodzimy ubrani na pole, a tu deszcz 😂 i po planach 😂
Wczoraj wieczorem i w nocy tak mnie męczyły bóle miesiączkowe, że musiałam wziąć nospę i pomogło. Później znowu obudziłam się z bólem głowy i skończyło się na apapie... Dzisiaj też już zaczynam czuć ten brzuch... Albo niech się coś dzieje, albo niech nie męczyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 15:40
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dzięki dziewczyny za odpowiedź trochę rozjasnilyscie mi sytuację, wiadomo będzie jak się zachować, strasznie mi jej szkoda bo głowa płata figle a w domu małe dziecko.
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Ja już po wizycie. Młody waży 3100 😱 głowa nadal większa o 4 tygodnie ale lekarz kazał się nie przejmować. Pobrał mi GBS i dostała skierowanie na całą serię badań na wizytę 6.12. Wtedy też ustalimy plan na grudzień bo on by chciał ciążę zakończyć przed terminem ze względu na tą moją cukrzycę. I najlepsze - Młody odwrócił się głową w dół. Na razie przeraża mnie wizja porodu sn 🙈
Mój budyń ciążowy zamiast mózgu ujawnił się w całej okazałości. Właśnie uświadomiłam sobie że nie wzięłam od lekarza recepty na clexane a w domu mam zapas tylko do wtorku...Zanes, Kindziukowa, aganieszkam, Maxi, Flame, Madera2000, kamciaelcia, AnitaK, Muki85, pola89, Limonka, anna23 lubią tę wiadomość
08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Pola ja od przyszłego tygodnia ciąża donoszona(suwaczek dzień różnicy), a też bym mogła już urodzić... Czuję jak z dnia na dzień rosnę😂 W nocy to lewy bok, prawy bok, siku i tak w kółko🤦♀️ Jak mi we wtorek lekarz powie, że szyjka pancerna to chyba się załamie.
Pamiętam jak Wam pisałam że szyjka mi się skracala w 27/28tc,leżalam, netflix, syf w domu i bez seksu tak teraz robię wszystko na odwrót i młodemu się odwidzialo wychodzić, a bynajmniej dawać jakiekolwiek znaki na wyjście 😂 Chyba czeka aż się śnieżyce zaczną...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 17:43
-
Ja sobie tak patrzę na prognozy pogody i wygląda na to, że jak my będziemy z młodym wychodzić ze szpitala pod koniec przyszłego tygodnia, to może być już lekki śnieg i koło zera, więc na jesienne wyjście już się raczej nie załapiemy. Dokupiłam szybko krem zimowy na buzię z tej okazji.
W ogóle, dziewczyny, powiedzcie, jak Wy robicie z ewentualnym mlekiem mm - ja jak najbardziej planuje kp, ale tak sobie myślę, wiadomo mogą być różne problemy/sytuacje potencjalnie, warto się zaopatrzyć w jakąś puszkę mm na wszelki wypadek, żeby na przykład nie znaleźć się w sytuacji awaryjnej nagle w nocy czy coś? Jak wy robicie? -
Ja nie moge wasze dzieciatka juz ponad 3kg w 36tyg a moj maluszek dopiero 2850gr w 38tyg 🙈dzis wyjatkowo spokojny, nawet polozna sie dziwila. Czuje ruchy, to nie tak ze nic ale bardziej przeciaganie i nie szaleje tak jak czasem potrafil. Niech juz sie urodzi i bede mogla miec na niego oko 👁🤗
-
Madera, przy pomiarze mam wpisaną możliwość błędu +/- 450 gram. Także nie masz się czym przejmować.
Ja pomimo słów lekarza to się i tak stresuję bo Młody ma główkę w rozmiarze odpowiadającym 40 tygodniowi08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Taka mama wiem, u nas tez jest wpisane +-400gr. Chcialabym zeby mial chociaz te 3200gr jak sie urodzi...😍moj z kolei ma brzuszek na 35 tydzien. Doktor mowi ze to jest czlowiek i to nie matematyka, na tym etapie juz sie roznicuja cechy, to tak jak dorosli jeden ma 155cm wzrostu a inny 190cm
. I ze wazne, ze sie miesci w siatce, wszystko jest ok. Tylko nie bylabym soba jakbym sie chociaz troche nie schizowala i nie drazyla 🙉🙈
-
Madera, moja też malutka, niecałe 2800g w 38+0, wszystkie wymiary na 35-36tc, ale jest na 17 centylu, więc w normie. My z mężem jesteśmy mali to i dziecię modelką nie zostanie. Z ciekawości porównałam swój własny wzrost z siatką centylową dla dziewczynek 3-18lat i dla 18 lat jestem koło 15 centyla ze swoim 159cm
A dziecko najważniejsze, żeby przekroczyło te 2500g
Madera2000 lubi tę wiadomość
-
Taka_mama moja też ma główkę o 4 tygodnie większą i lekarz kazał się nie przejmować
Ja kupiłam 5 bułeczek mleka bebilon Profutura bo też nie zamierzam prosić się położnych o mmWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 19:07
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀 -
taka mama
pierwsza córka była do końca (38+4) ułożona miednicowo
akurat u nas na usg ani razu nie wychodziło ze głowa bardzo duza, ale wieksza
najwiecej sie okazało po cc
głowa była baaaaaardzo spłaszczona, od góry, jakby ktos patelnia uderzył
a obwodu miałą 38! cm