Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nareszcie udalo mi sie przegrac i wrzucam fotke
Prosze nie cytowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 13:37
Maxi, pola89, Lilkaa, Flame, Norwegian_forest, anna23, Madera2000, juudi, kamciaelcia, michaga82, delilah11, AnitaK, pawojoszka, taka_mama, aganieszkam, Ewe90, nickky, Kasik, Muki85, Ewk@ lubią tę wiadomość
Coreczka 11.2019 -
Limonka
Śliczna kruszynka ❤️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
LIMONKA UROCZA DZIEWCZYNKA 🥰
AGNIESZKAM Tez mam takie kucie ale dr powiedzial ze jeszcze nic tu porodu nie przepowiada🤷♀️
Mam okropne bole podbrzusza jakby kto igly wlozyl ze nie moge chodzic,, jeszcze jakos po domu ale do sklepu to powoli bo az kujace przeszywajace bole w dole, ucisk na pecherz też. A dzis usiadlam na piłce i maz nie mogl mnie podniesc, ból nie pozwalal mi wstać. Stoczylam się z pilki i na kolanach do kanapy poszlam i wstalam. Z corka takich boli nie mialam. 🤷♀️ Oby cos ruszyło. Ostatnie 14 dni do terminu.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Leżę pod ktg na położniczym, zostaje, trzymajcie kciuki, żeby w badaniu było optymistycznie. 😊
Zanes, Malgonia, kamciaelcia, magda sz, AnitaK, pawojoszka, Flame, Madera2000, taka_mama, anna23, Limonka, Miodunka, aganieszkam, Ewe90, Malamia, nickky, mmalibu, Norwegian_forest, Muki85, Mali84, Ewk@, olka_sz lubią tę wiadomość
-
Fermina
Czyli jednak może się zdecydujecie? 😅 Trzymam kciuki ☺️Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja co noc mam kolejny temat do tozmyslan. Tym razem to bylo "jak ja poradze sobie bez tych ruchow". Doszlam do wniosku, ze xupelnie nie jestem na to gotowa. Mimo, ze jest mi juz ciezko to nie umiem myslec, ze cgcialabym zeby mala sie urodzila. Obym miala pokarm, bo wpadne w depresje.
Limonka slicznosci
Martaszymi gratulacje
U mnie z tym siusianiem w ciagu dnia jest tak, ze jak tylko stoje lub ide to od razu mi sie chce a nic nie lecisa to nadrabiam w nocy. Dzis troche napuchlam, wiec jesli to postanowi w nocy zejsc to znow nie bede spac. Ogolnie to zaczybaja mi kolki nerkowe dokuczac. Niby robilam usg jakos muesiac temu i bylo ok, ale juz dawno nefrolog mnie uprzedzal zebym pilnowala tego. Pogadam w srode na wizycie czy sie martwic tym. Akyrat bede miec donoszona ciaze wiec w ostatecznodci moge juz zaczac sie starac ten porod ruszyc wczesniej.
Cos komus mialam jeszcze napisac, sle oczywiscie moj ciazowy mozg nie pamieta tego co czytal 3 minuty temu
Fermina kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 20:17
-
Fermina trzymam kciuki 😄
Ja to w końcu jakoś funkcjonuje nawet wyszłam dziś z domu po raz 1 😂 boli mnie okrutnie pęcherz jak sikam myślałam chyba mam jakieś zapalenie bo nie szczypie ani nic ale aż muszę się trzymać za szycie bo tak boli to samo jak jest wypełniony. W sumie na ostatniej wizycie wyszły mi liczne bakterie ale dr mówił że zajmiemy się tym po cc i nie wiem może w poniedziałek mi coś wypisze jak będę szwy ściągać. Bo chyba są jakieś.antybiotyki co można przy karmieniu.
Mała ładnie je i śpij tak się cieszę że nie muszę jej dokarmiac mm syn od początku był dokarmiany i jak miał 3 miesiące to odstawiłam go od cycka bo mało co go jadł a później wyszła alergia więc byliśmy na nutramigenie. Przybrała już 200 gram w poniedziałek jedziemy do neonatologa zbadamy się i zobaczę czy trzeba robić usg główki i brzucha. Jedyne co mnie martwi to to że mała jak je to mi się krztusi czasami,syn nigdy tak nie miał choć jadł mega lapczywie a ona spokojnie a i tak się krztusi i to ulewanie nosem 😑 na szczęście rzadko się zdarza. Alem się opisała 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 21:19
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
A weźcie dajcie spokój.. Skurcze się piszą, regularne, ale krótkie ponoć, szyjka jeszcze 1,5 cm, rozwarcie na 2 cm, dostałam wybór, do domu albo patologia, no to jasne, że wybrałam dom. Czyli mam od prawie 5 godzin skurcze co 10 minut i nic one nie wnoszą do sprawy, załamać się można., 🤦♀️
-
Ja dziś tez nie w humorze miodunka, właśnie pokłóciłam się z partnerem, bo chciał sobie kupić piwo i jak mu nie pozwoliłam to zrobił mi wielka awanturę , ze przecież po 1 piwie normalnie może mnie zawieźć do szpitala i ze to nawet nic nie czuć.. nie wiem skąd w nim ta skrajna nieodpowiedzialność, faktycznie może po piwie nic szczególnego się nie czuje ale sam fakt, to alkohol a my mamy 20 km do szpitala.. czuje się strasznie zawiedziona nie spodziewałam się tego ze powie mi ze wpadam w paranoje bo jednego piwa nie może wypic.. jak mam z nim rozmawiać , nie wiem już co robić już się nie mam siły kłócić
(
-
Femina mozna miec szyjke dluga na 1,5cm i przy tym tez rozwarcie? Myslalam ze rozwarcie sie robi dopiero jak szyjka sie calkiem skroci i wynosi 0. Ja mam szyjke 3,5cm ale nie zapytalam czy sie robi jakies rozwarcie bo wyszlam z zalozenia ze nie nie ozlowe 😂
Rumiankowa lubi tę wiadomość
-
Madera, pewnie że mozna, jak szyjka miękka, to się może rozwierac, nawet jak jest jeszcze uformowana.
Karolajnos, masakra.. I on by się czuł dobrze wiozac Ciebie i swoje dziecko po jakiejkolwiek ilości alkoholu?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 21:59