X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż był przy porodzie, cały czas i jeżeli to w jakikolwiek sposób zmieniło jego uczucia do mnie to tylko pozytywnie. Nadal jest wdzięczny i pełen podziwu. W sypialni, jak dla mnie, po ciąży i porodzie jest tylko lepiej, chociaż to bardziej o intensywność moich odczuć chodzi, niż nastawienie Meza, bo ono jakie było, takie zostało. 😉.

Pawojoszka, to życzyć Ci rychłego porodu czy raczej niech czeka? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 10:07

anna23 lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera
    Moj polubil żywiec IPA🤣

Madera2000, Ewk@ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj donoszona. Nie wiem kiedy to zleciało... We wtorek kolejna wizyta, zobaczymy co tam słychać. I jednak nie zdecyduje się chyba na sn. Gdybym wiedziała że dostanę zzo to może, ale w Krakowie co do zasady zzo do sn jest jak yeti - funkcjonuje choć raczej nikt go nie widział 🙃 jeszcze dziecko szykuje się dość spore więc tym bardziej.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy naszą chwilę aktywności 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:48

AnitaK, juudi, Olza, pola89, taka_mama, magda sz, Karolajnos, Kindziukowa, Lilkaa, Madera2000, Flame, Limonka, Muki85, michaga82, anna23, PozMama, nickky, Miodunka, pawojoszka, Martek&M, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie-rejestracja dziecka online
    Odbiór papierów-jak i gdzie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ewe90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu z narzekaniem 🙈 jednak syn mi przekazał zarazem i kaszle jak durna... Co na to mogę poradzić? Inhalacje?

Czop odszedł dziś znowu... Już 3 raz w tej ciąży 😂😂 myślicie, że w końcu coś to oznacza? 😜🙈

Ja już nie mogę się doczekać aż urodze, mam dosyć ciąży 🤰

Mój mąż nie pije już od 6 tygodni i też ma dosyć, ale nawet by nie pomyślał o piwie jak ja mogę w każdej chwili rodzic. Wkurzył się nawet ostatnio na swoją mamę bo jak był fałszywy alarm i jechałam na ip to ona powiedziała, że wypila wino i nie może przyjechać do syna 😂 choć zawsze można ją przywieźć taksówka 😅

Zazdroszczę Wam tych maluszków już bardzo 😍 śliczne dzieciatka ❤️

2Rp2p1.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Ale ona jest cudowna ❤️

Mojemu mężowi nie zabraniam piwka, ale ja mam jakieś wrażenie, że sama też się zawiozę 😂 Zawsze wiedziałam, że jak liczyć, to na siebie i tak mi zostało. Z tym, że piwko dla mojego męża, to godzinka i może jechać. A ja raczej na pewno wezmę jeszcze prysznic i chwilę mi zejdzie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 11:23

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, tak inhalacje. Jak masz nebbud w dawce dziecięcej to zrób z tego. Jeśli nie to chociaż sól fizjologiczna. Do tego syrop z cebuli i nawilżanie gardła.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj tez nie miał nigdy żadnych ciągotek do alkoholu, potrafił nie pic ojjj bardzo długo niezależnie czy jakaś impreza czy cokolwiek, dlatego jestem w takim szoku ze teraz kiedy naprawdę nie powinien on robi mi o to awanturę..

Juudi ja tez nie mam żadnych skurczów , dosłownie nic a nic, termin na 6 grudnia a tu się w ogole nie zapowiada ..

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Lilkaa Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś o wiele częściej niż w ostatnich dniach coś kłuje raz na jakiś czas w okolicy szyjki. Myślicie, że to jakiś znak? 😉
    Dołożę jeszcze długi spacerek i niech coś się zaczyna wreszcie 😂

ckaigzu3yvmnenn3.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodunka wrote:
    Limonka, piękna dziewuszka, jak ma na imię?

Fermina, powodzenia!

Wiktoria <3

magda sz, pola89, kamciaelcia, taka_mama, juudi lubią tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkaa mnie w ostatnich dniach kilo coś w szyjce :)

Tadzio dziś pięknie spał, tzn co 3 h jak automat na cycka się budził ale nie płakał. Ja za to padam bo mąż wczoraj zrobil mini pępkowe i zaprosił szwagrów i brata i darli japy do 4... Teraz zgony leżą w salonie. Tadzio usnął i chyba ja idę odsypiać, corce wymyśliłam zabawę -obudz wujka :)

Mój mąż był przy obu porodach non stop, zagadywał mnie, dawał wody, pomagał iść siusiu...nawet wkładki mi wymieniał bo ciągle że mnie ciekło w trakcie porodu. Trzymał rurke od gazu, jak parlam to od tyłu napierał mną żeby dzidzia szybciej wyszla. Przecinał pępowinowe, łaził robił fotki więc myślę że widział dużo. Ale czy za dużo..myślę że nie, ale to zależy od chlopa. Jego to nie rusza on sobie nie wyobrazal żeby miał nie być, krew, widok łożyska itp nie rusza go. Moja przyjaciółka rodzi ok 15 stycznia i ma zagwozdke bo jej mąż nie nadaje się na salę porodowa, brzydzą go te rzeczy, ja nie zostawię małego na tyle godzin i myślimy kogo poprosić. Dobrze żeby chociaż jej mąż był do partych.

Limonka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Mam pytanie-rejestracja dziecka online
    Odbiór papierów-jak i gdzie?

Z tego co orientowalismy sie sa 2 opcje: rejestracja online (ePuap) lub osobiscie. Jesli online i chce sie dostac wypis wazny dla pracodawcy, wtedy nalezy wybrac wypis z przesylke pocztowa i wszystko trwa ok. tygodnia (zarejstruja w 1 dzien a poczta potrzebuje ok. 6-7 dni na doreczenie listu poleconego, przynajmniej w Krk XD). Jesli zalatwia sie osobiscie, wowczas jest od reki (zakladajac, ze otrzymali juz dokumentacje ze szpitala i minal 1 dzien).

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaszymi, Fermina, jak czujecie sie?

Kto rodzi pierwszy w grudniu :)?

Magda, u nas tez zaczyna sie powoli ustalac rytm nocny co 3h :) Sprobuje chyba choc na chwile pospac w ciagu dnia podczas snu Coreczki aby miec wiecej sily w nocy na karmienie.

magda sz lubi tę wiadomość

Coreczka 11.2019 <3
  • anna23 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do teraz nadrabiam noce ze starszakiem na drzemkach. Gdyby nie to to nie wiem gdzie bym była. Teraz już będzie trochę gorzej 🙊
    Mój mąż lubi sobie wypić wieczorem piwo ale jak jest ciepło. Teraz na zimę nie ma parcia kompletnie. W sumie ostatnio pił miesiąc temu jak był chory i robił sobie grzane ale za każdym razem pytał czy może.
    Był ze mną przy pierwszym porodzie. Miał zakaz zaglądania na dół. Panie zaslonily mi nogi i było ok. Skupił się na tym jak dziecko podczas skurczu było całe widać w brzuchu. Podobno widok niesamowity i mówi że teraz też nie może się tego doczekać 😀

qb3c3e5e1lyfyhp2.png
    m3sx3e5ese0n0fi2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur...napisalam i mlodszy zlapal mnie za reke-anulowalam
    Wrrr
    To powtórzę ostatnie pytanie
    Przy rejestacji online z odbiorem osobistym (ja rejestruje bo ja mam profil zaufany) kto może papiery odebrac???rejestrujacy czy ktorykolwiek rodzic??

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Flame Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka wrote:
    Martaszymi, Fermina, jak czujecie sie?

Kto rodzi pierwszy w grudniu :)?

Magda, u nas tez zaczyna sie powoli ustalac rytm nocny co 3h :) Sprobuje chyba choc na chwile pospac w ciagu dnia podczas snu Coreczki aby miec wiecej sily w nocy na karmienie.

Ja pojutrze, ale obstawiam, że dziś albo jutro ktoś jeszcze wskoczy w kolejkę znienacka ;)

3jvzi09kz73w5z9n.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się powoli godzę z tym, że do 18tki będę ją w brzuchu nosić. Dziś skurcze nieregularne, raczej rzadkie, czop odchodzi ale po małym kawalku i bez krwi, nic się na dziś nie zapowiada. Wczoraj przyjechała moja siostra, zostaje do soboty, jak w tym czasie się nie uda, to będę rodzic bez Meza, bo nie mamy z kim zostawić Synka. Ale już mi wszystko jedno..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 14:36

kamciaelcia, Mali84 lubią tę wiadomość

29 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Miodunka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia, Wy jeszcze w szpitalu? Czy wszystko w porządku? Przepraszam, jak przeoczyłam jakąś informację.

Mój mąż powiedział mi kiedyś, że moment, kiedy wystawała ze mnie główka, to była najdziwniejsza rzecz jaką widział w życiu... Myślałam, że nie patrzył ;)

A tak w ogóle to przy porodzie mąż nie jest mi za bardzo potrzebny, bo jak rodzę, to zamykam się w sobie i nic od nikogo nie chcę. Jeżeli wszystko jest dobrze, to męża może nie być. Ale okazywał się niezbędny, żeby być łącznikiem między mną a dziećmi - to mąż kangurował synka przez pierwszą godzinę, bo ja nie mogłam. To mąż chodził do lekarzy i dowiadywał się o wszystko.

W tej ciąży nawet powiedziałam mężowi, że jak nie chce, to nie musi być przy porodzie, a ja sobie poradzę. A on mi na to: "Ale jak cię bolało, to ściskałem ci biodra i mówiłaś, że to ci pomaga. To jeżeli mogę pomóc, to chcę być". No taki kochany jest, wzruszył mnie tym do łez. Poza tym mąż mył mnie po porodzie - ja klęczałam na czworakach w wannie i nie miałam siły się podnieść, a on mnie delikatnie mył. To jest jedno z moich najpiękniejszych miłosnych wspomnień.

Ja mogę rodzić, jutro mam termin i idę na pierwsze ktg. Nie znoszę ktg, więc wolałabym urodzić.

mmalibu, Fermina, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

w9sdp1.png
‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ