X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam doktor kazała podawać na problemy brzuszkowe probiotyk i 3x dziennie espumisan. Z tym że w aptece babka powiedziała że ten infacol który już wcześniej kupiliśmy, to jest to samo i bez sensu kupować. A druga sprawa, że tak nam doktor zapisała probiotyk, że nie byłyśmy w stanie, z babką z apteki odczytać nazwy, więc dała active flora baby. I wczoraj była jakaś tragedia. O 23 kąpalismy małego po raz drugi bo tak strasznie płakał że myślałam że serce mi pęknie,a kąpiel go uspokaja. Później już było dobrze, zasnął o północy. Później pobudka na jedzonko o 4, 7 i 10. Sama nie wiem czy może powinnam jednak spróbować kupić espumisan i jakiś sprawdzony probiotyk. Piszecie o tej biogai.
    W piątek mamy szczepienie, chciałabym mu oszczędzić przynajmniej problemów brzuszkowych.

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał w 6 tyg. Skok -ataki histerii, zwykle wieczorem, nie mógł spac, wybudzial się z płaczem.

Dziś od 9 była u mnie koleżanka że swoim roczniakiem, kuźwa powiem Wam że to był dramat. Przyszła moja babka od paznokci i był moment że koleżanka musiala się zająć dwójką jak Tadzio wstał, aż widziałam łzy w oczach po 20 min u koleżanki. Później mimo że byłyśmy we dwie to można było dostać korby. Starszy co rusz wybudzial Tadzia i tak w kółko, dom jak po wojnie ja się czuję jakbym nie spala tydzień. Cieszę się że mam różnice 4 lata bo moja córa rozumie co i jak, pierwsze 2 tyg zazdrość ale teraz już opiekuje się małym, daje smoczka, przykryje kocykiem, całuje, lula. Ale i tak cieszę się że chodzi do przedszkola bo bym swira dostała 24/24 h z dwójką.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasik
    skok rozwojowy=nowa umiejętnoś
    mi dał do myślenia swiadomy uśmiech i rozglądanie się dookoła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie było żalpostów na temat teściów. Ja już mam swoich tak dość, że niedługo to mojego narzeczonego z domu wywalę, żeby tylko tamci trochę zwolnili. Mam wizyty średnio dwa lub trzy razy w tygodniu. Ostatnio nie było ich tydzień, dlatego że teściowa była przeziębiona. Wcześniej nie odwiedzali nas wcale, teraz są non stop. Ciągle słyszę że powinnam uważać co jem. Raz to wręcz zakazała mi jeść ogórka bo "maluszek będzie cierpiał". Mam nie jeść i koniec. Teściowa zagląda mi po kątach. Mieliśmy wyjść na spacer jak akurat nadciągnęli. Jak ubieralam małego w pokoju to słyszę jak teść mówi do teściowej, po co ty tam zagladasz. A ta do łazienki, łeb wciska tylko tak o żeby zobaczyć. Albo do szaf zagląda. No szok. Wcześniej prawie wcale nas nie odwiedzali. Jak już to my ich, a teraz jest tragedia. Rozumiem że się cieszą, ale jak wpadają sobie o tak na chwilkę, wchodza w butach i w kurtkach. Teściowa to jeszcze jak chce małego wziąć na ręce to się rozbierze. Teść nigdy się nie rozbiera. Kiedyś jak maly spal to latała co 5 minut do niego żeby sobie popatrzeć. A następnym razem teść jak był to mówi że ona tak latała sprawdzać bo mówiła że on jakiś taki drobniutki. Nie miał wtedy nawet miesiąca. Dziś się gotowalam wręcz jak gadali że ich pies to by małemu "jajeczka wylizał" i w ogóle by go pewnie na krok nie odstepowal. Mój narzeczony oczywiście ciągle im powtarza że ten ich śmierdziel nie będzie się do niego zbliżał. Albo teść mówi że on to by mi go zabrał i z nim spał. Chyba mu się coś pojeba*o. Mówi że może teraz nie bardzo ale jak będzie większy. No zaskakują mnie non stop. Oni już sobie wyobrażają że młody to będzie u nich non stop przebywał. Moi Tesciowie maja wielki dom i mieszkają na połowie. Ta druga jest do generalnego remontu, chcieliśmy ja wyremontować i tam się wprowadzić. Ciągle nas zbywali. Teraz nagle nam zaproponowali że nam przepisza połowę domu! Nie ma opcji, zebym się tam wprowadziła. Jesteśmy w trakcie kupna swojego domu i jak się cieszę że tak nas wtedy olewali. To sie wyzalilam

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia ja sie na swoich nue skarze bo nie mam na to czasu ;)
    A sa 300 km dalej a ja dostaje palpitacji. W koncu moj maz sam wpadl na to, ze chyba im za duzo mowi, bo oni nie wiadomo co sobie wyobrazaja.. ale przyjada na weekend wiec jesli uslyszycie ze mlida matka zaciukala tesciowa to pomyslcie o mnie cieplo :/

Ewk@, AnitaK, Malamia lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia współczuje strasznie nie przejmuj się rob swoje i nie słuchaj 😘
    My urodziliśmy się 3470 a już ważymy 4300 mając 3 tygodnie 🙈 karmie piersią i nie dokarmiam niczym także szok.
    I słuchajcie mam pytanie czy polecacie może jakaś video nianie ? Mam piętrowy dom i mały ciagle musi być ze mną na dole kiedy ja tam siedzę bo po prostu nie mogę latać w te i z powrotem do góry bo się boje za bardzo, wiec postanowiłam kupić nianie z kamerka :) cena nie gra roli, jakieś polecenia ?
    A tu załączamy foteczke dla cioć 🙈
    19cd91317717.jpg

pola89, magda sz, Ewk@, aganieszkam, Malgonia, kamciaelcia, AnitaK, Mali84, Malamia, Muki85, PozMama, pawojoszka, Limonka, taka_mama, anna23 lubią tę wiadomość

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Ewk@ Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wasze maluchy też się tak przestraszaja. Zdarzyło nam się to już 2 albo 3 razy w przeciągu 3 dni. Hela robi wielkie oczy, parę przetazliwych pisków i wpada w straszny krzyk/płacz który bardzo ciężko utulic. Przy tym ma bardzo silny odruch moro... A jak już mam ją na rękach to ubranie by mi porwała tak łapie. Przerażająco to wygląda... Aż się martwię. Od dwóch dni jest przeziebiona-katar, chrypa, bez gorączki... Może to przez przeziębienie?
    SKOK rozwojowy?
    Od Południa tylko cyc, a w cycu pustki. Na butelkę reakuje mega płaczem, nie mogę jej uspokoić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 21:18

• Zanes Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka moja tak nie ma jedynie czasami jak się ja za szybko podniesie to ręce do góry daje i wielkie oczy robi

Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo :)
    PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    14.03.2019transfer 4.2.2❄️
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • nickky Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia masakra z teściami, przeginają po całości..A jak Twój mąż się odnosi do tej sytuacji? Jest szansa, żeby ich trochę ochrzanił, że mają przystopować?

Strasznie nas dużo z trudniejszymi w obsłudze dzieciaczkami 😞
    U nas też dalej kiepsko, młoda nie daje się już w ogóle odkładać do gniazdka i do łóżeczka. Śpi tylko na mnie, a od 3 dni jest strasznie niespokojna, często kilka godzin nie chce usnąć, kręci się, wierci, płacze. Nie wiem już co jej jest, czy nawrót kolek czy co...Wisi na cycu cały dzień, w ogóle nie mamy czegoś takiego jak pory karmień, bo karmienie jest prawie 24/7. Odkładanie do spania nie istnieje, po kąpieli o 20 leży na mnie, oglądamy z mężem serial do 22:30, potem idziemy do łóżka (śpi z nami już codziennie) i zaczynam usypianie. Jak ma dobry dzień usypia koło 24-1, ale zdarza się i tak, że nie śpi w ogóle do 3-4 nad ranem. Ona płacze a ja razem z nią. Jak już zaśnie to śpi 1-1,5h. Drzemka 3h to nieosiągalne marzenie 😞
    Flame, doskonale Cię rozumiem bo mnie też to wszystko przerasta, często już nie daję rady, wariuję z przemęczenia i bezsilności. W domu bałagan, mąż wraca z pracy i zasuwa żeby zrobić obiad i jakkolwiek ogarnąć mieszkanie.
    Wiedziałam, że z dzieckiem jest mniej czasu dla siebie, ale nie spodziewałam się, że zrobienie siku będzie graniczyło z niemożliwością :( Kocham córeczkę, ale macierzyństwo to dla mnie przeczekiwanie, żeby tylko kolejny dzień minął i nadzieja, że kolejny będzie lepszy, że dziecko w końcu da się odłożyć, zacznie drzemać w dzień, a ja będę mogła zacząć w miarę normalnie funkcjonować.

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane po dlugiej przerwie :) niestety na razie nie udalo mi sie Was nadrobic, alee postaram sie 😛
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom ❤
    My w piatek mamy juz 4 tygodnie , jejku jak ten czas leci 😱 karmimy sie piersią, z laktacja tylko gorzej w nocy a tak to super 😊 mala pieknie przybiera, ostatnio przez 2 tygodnie przybrala 600g ! Szok! Mała uwielbia sie tulić, ma przedstawiony dzien z nocą, ale ogolnie nie jest źle. Maz juz wrocil do pracy, czego balam sie bardzo, jak to bedzie samej z dwojka dzieci, ale jest ok. Starsza jedynie zaczyna byc zazdrosna i przez to próbuje bic mala 😩 mam nadzieję, ze niedlugo jej przejdzie...

Co do kamerek, to ja mam Philips Avent i jestem zadowolona :)
    Daria tez czasami bardzo sie czegos boi czy sie przestraszy , przerazliwy krzyk jest wtedy. W ogole podczas kapieli musze ja trzymac za raczki, bo tak sie boi.
    Pozdrawiam 😊😊😊

aganieszkam lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nickky bardzo ci współczuje mam nadzieję że mała się uspokoi i da ci odetknac może boli ja brzuszek próbowałaś dawać jej coś na wzdęcia? A może ma nietolerancje białka albo laktozy mój syn tak płakał właśnie i był niespokojny przez skaze bialkowa. Moja w dzień też nie śpij, przysypia na krótki czas i się wybudza też najchętniej spala by na mnie ale staram się ja odkładać do wózka choć zaraz się budzi. W nocy śpij w miarę ok nad ranem już się gniecie

PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia ja bym oszalała jakbym miała caly weekend spędzić ze swoimi teściami. Współczuję!

Nickky jeśli chodzi o ich głupie teksty, albo wtracanie się w to co robię przy dziecku to zawsze jest po mojej stronie i często im dogaduje. Ale to że zaczęli nas tak czesto odwiedzać to jakby mu pasowało. A mnie zaczyna drażnić coraz bardziej ta ich nachalność. Tak jakby malutki był ich własnością wręcz. Zaczyna mnie to przytłaczać. To tylko dziadkowie, a ja czuję jakbym miała się dzielić po równo swoim dzieckiem z nimi, bo oni już planują jak to on będzie do nich przyjeżdżał.
    Co do twojej malutkiej to może naprawdę męczy ją brzuszek i dlatego jest taka niespokojna i najlepiej jej przy tobie. U nas tak jest. Tylko z tą różnicą, że jak już zaśnie to odsypia i te 4 godzinki w nocy jest spokój.

Ewka mój sie "przestrasza" dość często jak śpi i go niespodziewanie dotknę, albo coś spadnie. Ale wtedy tylko rączki do góry i śpi dalej, nie płacze przy tym.

Ja też nie do końca wiem jak rozróżnić te skoki rozwojowe, ale np teraz malutki zaczął z nami gadać. Wydaje takie urocze odgłosy jak do niego mówimy. Podspiewuje sobie. A jak zostanie sam w pokoju jak wyjdę do łazienki czy zrobić sobie coś do jedzenia, albo za długo nikt się nim nie interesuje to nas woła strasznie uroczo. Taki śpiewaczek nam się włączył :D

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia współczuję sytuacji z teściami. Ja przez miesiąc miałam gości:teściów, babcię i mojego tatę. Zwariować czasami szło. Cieszę się, że mieszkają tak daleko i prędko nas nie odwiedzą.

My dziś byliśmy u pediatry. Mała była bardzo grzeczna. Tak jak wczoraj dała mi ostro popalić, tak dziś dziecko aniołek 😇 Nawet na zakupy z nią pojechałam.
    Wieczorem zaczęła strasznie płakać, ale jak włączyłam jej dźwięk odkurzacza, to odpłynęła. Także może i której z was to pomoże.

A ważymy 4470g, waga startowa 4122g, a w dniu wyjścia ze szpitala 3880g

Malamia, PozMama, Limonka lubią tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedl czas na mojego zalposta. Mój chłop wrocil wczoraj do pracy i wyemigrował do salonu żeby się wysypiać. Młody drze się od 1,5 godziny a on nie wstaje, nie pomaga. Tlumaczy ze musi wysypiać się do pracy. Nie wiem, tak to wyglada w innych domach?

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wstaje mimo pracy
    ba! twierdzi ze on w pracy odpoczywa i w domu trudniejsza praca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Karolajnos Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa u mnie jest to samo, znaczy śpi z nami ale gwiazdor potrafi się tylko przykryć kołdra jak mały płacze a kiedy poproszę żeby wstał to twierdzi ze musi rano wstać.. ostatnio przegiął totalnie i wolałabym szczerze żeby wyemigrował sam bo chyba ja mu będę musiała pokazać gdzie są drzwi-w nocy mały dostał jakiejś histerii no wiec położyłam go na przebierak żeby sprawdzić czy ma kupke bo nic nie działało, sprawdziłam nic nie było a on dalej wielki płacz i nagle tatuś budzi się z krzykiem na mnie czy głucha jestem ze dziecko płacze i ze mam coś zrobić, ja szok a on odwrócił się , standardowo przykrył kołdra i poszedł spac, nawet palcem nie kiwnął rozumiecie a na mnie z pyskiem wyskoczył. No i od tamtej pory w ogole ze sobą nie rozmawiamy , czekałam na jakieś przeprosiny chociaż ale nic, no trudno, niedługo pokaże mu gdzie są drzwi

w4sqvfxmfx15mxq1.png

74di3e5exl5zs7dg.png
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też wyemigrował do salonu 😁 ale on ma pracę fizyczną i aktualnie nawał roboty. Jak wczoraj wyszedł o 5, tak wrócił o 19. Ale na weekend śpi z nami i wstaje w nocy do małej, żeby przewinąć czy odbić po karmieniu. Na tyg po pracy też bierze małą i stara się przed snem spędzić z nią trochę czasu. Ostatnio musiałam 2 razy wyjść z domu, to został z nią sam. Także jak na razie nie mogę na niego narzekać. Poza tym on lubi mieć całą noc włączony tv,co mnie wkurza, także niech sobie śpi w salonie 😁

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • Zanes Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nie mam sił mała znów w nocy się gniotla przedtem był śluz z kupce a dziś jest już zielona 🤦‍♀️ nic nowego nie jadłam więc już nie wiem co jest grane odechciewa mi się tego kp

PCOS
    Mąż Azoospermia
    3x iui
    24.11.2018 hiperka
    11.12.2018 transfer od.
    12.01.transfer od.
    04.02.transfer od.
    19.03. 5dpt beta 8
    21.03 7dpt beta 37
    23.03 9dpt 163 😍
    04.04. 21dpt 9917 🤗
    10.04 27dpt ❤️
    21.11.2019 córeczka😍

Zostały 2 ❄️❄️
    39h6gxv.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wyemigrowal ale do córki, takze ja spie z mała a mąż ze starszą. Na noc z usypianiem tak samo, ja usypiam małą, a mąż starszą :) no i rano pomimo tego, ze wstaje po 5, to musi mi jeszcze ogien zrobić. Tez czasami sie buntuje, ze on ma ciężej, bo do pracy chodzi, ale jak wczoraj skoczylam wieczorem szybko do sklepu to bardzo szybko po mnie dzwonił he he 😁

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis mamy szczepienie i zeby było weselej-szczepimy dwoje dzieci :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ