Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasik daję Apo D3, też na oleju. Zastanawiam się czy nie odstawić i nie brać samej 4000 jednostek, ponoć taka ilość u matki wystarczy żeby dziecko dostało z mlekiem odpowiednią dawkę. Tylko najpierw chcę sobie zbadać poziom witaminy D, żeby nie przedawkować.
Ogólnie daję małej Biogaję i Espumisan. Wczoraj skończyła się Biogaja, a jeszcze mi nie przysłali zamówienia z apteki, może stąd nawrót kolek. Termoforek z pestek też czasem pomaga i następuje uwolnienie
Za niecałe 3 tygodnie mamy konsultację neurologa, żeby zbadał napięcie mięśniowe. Jestem trochę sceptyczna, bo w dzisiejszych czasach problemy z napięciem diagnozują u prawie każdego dziecka, ale pewne rzeczy mnie niepokoją, np. młoda mocno prostuje i napina nóżki przy ubieraniu, na przewijaku robi się cała sztywna i tak sztywno leci zawsze na prawą stronę. Więc może coś w tym jest... -
Dziewczyny, wracam do Was po przerwie związanej z ogarnianiem początków macierzyństwa. Gratuluję wszystkim maluszków
Ja urodziłam 12 grudnia córeczkę Lilię, skończyło się cesarskim cięciem ale mała zdrowaGorzej ze mną i tu chciałam się Was poradzić - czy Wy po cc też macie zaburzone czucie brzucha? Ale nie tylko w najbliższej okolicy rany tylko prawie od pępka w dół - jak nie mój brzuch a to już 4 tygodnie.. To minie, prawda?
Karolajnos lubi tę wiadomość
-
U nas termofor z pestek wiśni nie pomaga. Dzis przykładałam i nic. Przykładacie tylko jak się drze? U nas tez zaczęło się ulewanie, oraz wygina się strasznie i pręży. Cycek go tylko uspokaja ale mało mi go nie urwie
-
Magda sz faktycznie jak tak mówi to lepiej niech siedzi w pracy🤔
Nicky moj podobnie robi, tez się właśnie zastanawiam czy może coś z tym napięciem .. za tydzień wizyta pierwsza u lekarza to będę pytać. Dodatkowo moj przy zasypianiu się strasznie spina co chwile, przysypia i nagle cały się jakby kurczy z tego spięcia i zaczyna stękać , czasami uda się go uspokoić i jak się rozluźni to spięcie to dosłownie nagła cisza i śpi dalej a czasem nie potrafi się rozluźnić no i już trzeba go wtedy wziąć i uspokoić na raczkach , może zauważyłaś coś podobnego lub któraś z was ?
-
Dziewczyny, a od kiedy można dawać Espumisan? Moja kończy dzisiaj 2 tygodnie i zastanawiam się czy nie za wcześnie... Kolka daje nam dzisiaj ostro popalić. Myślę, że łyka dużo powietrza w czasie karmienia. Poza tym chyba leci jej za szybko bo się krztusi...Synek 16.12.2017 💙
Córeczka 26.12.2019 ❤️ -
Karolajnos wrote:Magda sz faktycznie jak tak mówi to lepiej niech siedzi w pracy🤔
Nicky moj podobnie robi, tez się właśnie zastanawiam czy może coś z tym napięciem .. za tydzień wizyta pierwsza u lekarza to będę pytać. Dodatkowo moj przy zasypianiu się strasznie spina co chwile, przysypia i nagle cały się jakby kurczy z tego spięcia i zaczyna stękać , czasami uda się go uspokoić i jak się rozluźni to spięcie to dosłownie nagła cisza i śpi dalej a czasem nie potrafi się rozluźnić no i już trzeba go wtedy wziąć i uspokoić na raczkach , może zauważyłaś coś podobnego lub któraś z was ?03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Alassea wrote:Dziewczyny, a od kiedy można dawać Espumisan? Moja kończy dzisiaj 2 tygodnie i zastanawiam się czy nie za wcześnie... Kolka daje nam dzisiaj ostro popalić. Myślę, że łyka dużo powietrza w czasie karmienia. Poza tym chyba leci jej za szybko bo się krztusi...
Z kolei moja położna mówi żeby nic nie dawać tak szybko bo organizm sam ma się uczyć sobie radzić z gazami. A i żeby jak boli brzuszek, ulewa albo ma refluks to nie pogarszac sprawy dając więcej jedzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 02:44
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
Kuźwa ale akcja, mój pies zaczął strasznie szczekać pół godz temu, mąż wyleciał i ktoś łaził nam po działce, słychać było jak ktoś furtkę otwiera i zostawił otwarta...ja jebie w życiu tu sama już nie będę spać, kilka razy jak mąż miał wyjazd z pracy to byłam z córką sama. W zeszła zimę łaził jakoś bezdomny i sprawdzal samochody czy otwarte i kradł co bylo, czasem właził na posesję i kradł co było na zewnatrz wartościowego, na naszą ulice nie dotarł ale teraz to cholera wie.
Karolajnos mój tak się spina od 5 tyg dzięki czemu wyszla przepuklinabyło gorzej teraz już mniej się spina ale on ciągle robi kupy, czasem ma przestój kilka godz i wtedy stęka. A od 6 tyg ma takie coś ze wieczorem ma płaczki że się drze kilka minut, uspokajam przy cycku, zasypia i po 15 min znow, wybudza sie i tak kilka razy, nie codziennie tak jest ale co któryś dzień.
Na brzuszek u nas działa suszarka, rowerek, kapiel. Dawalam te kropelki ale one na gazy a Tadzio bączki puszcza niczym odpalana motorowka. Termometr probowalam żeby kupę zrobił ale nic nie daje to kompletnie. -
Chciałam się pochwalić że zostalam dziś ciocia, moja przyjaciółka urodzila Stasia
poród miała masakryczny bo mimo 10 cm rozwarcia i prób parcia główka źle się wstawiła w kanal, 1.5 h próbowała żeby jakoś poszlo, mieli robić vacuum ale lekarz stwierdził że mniej szkody zrobią CC bo ta główka jaką tyłem wstawiona a nie czubkiem. Najważniejsze że oboje już się tuła cali i zdrowi. Mam nadzieję że szybko dojdzie po CC do siebie.
nickky, Mali84 lubią tę wiadomość
-
Magda masakra z tym wbiciem Wam na działkę, ja bym chyba zawału dostała...może jakieś światło nad drzwi wejściowymi na fotokomórkę? Mogłoby odstraszyć takiego.
Karolajnos właśnie u nas to samo z tym spinaniem przy zasypianiu. Już już zasypia, oczka jej się zamykają i nagle sztywnieje i w płacz. Jak napnie nogi to jak kamień. I już nie wiem czy kolki czy to napięcie mięśniowe. Też ma problemy z ulewaniem i chyba zgagę, bo czasem kaszlnie albo zrobi taki odgłos jakby miała wymiotnąć, potem coś przełyka i finałowo płacz. Ale tu akurat tylko przeczekać można -
Lilka zaburzenia czucia to normalne ja po 1 cc tez panikowalam do pol roku odzyskałam całkowite czucie po 2 cc jest tak samo choć nie przeszkadza mi to wcale.
Co do skazy bialkowej to roznie jest moj syn miał ale wysypki na buzi nie dostawał. Bolał go brzuch mial sucha skórę za uszami i mega ciemieniuche taka gruba żółta. Corka tez ma wysypke na buzi taka sucha błyszcząca raz bardziej widać raz mniej sama nie wiem co to 😒 bardziej martwi mnie jej kupka od paru dni jest zielona i ze sluzem wczoraj juz tak lekko zielona ale mala strasznie steka jak ja robi nie płacze ale zachowuje sie jak by miala zatwardzenie a kupka jest wodnista i smierdzaca dziwnie🤨Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2020, 09:15
Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Kamcia masz chirurga prywatnie czy NFZ? Ja NFZ to szok że taki termin, u nas miesiąc a jak dzwonilam do centrum zdrowia dziecka to marzec/kwiecień...masakra.
Nicky mamy taką fotokomórke, wyłapuje nawet koty, często się odpala. Dom mamy że tak powiem zabezpieczony od środka i chyba będe to uruchamiać i na noc. Ktoś musiał łazić bo Karmelek szczęka tak tylko jak np. kurier wchodzi. A kto normalny o 4 rano włazi komuś na posesję...
Boże Tadzik dziś jak noworodek w nocy..znów nie może kupy zrobic. -
Magda sz to miałaś przygodę ,do nas nikt nie wchodzi na podwórko choć brama otwarta wszyscy się psa boją taka sobie renomę wyrobił chociaż to misiak kanapowy ale kilka osób za nogawkę złapał jak sam wyleciał na dwór.
Co do rota to ja nie szczepie ,starsze dzieci były szczepione ,część była część nie i wszystkie chorują na rota tak samo a nawet czasem te szczepione gorzej przechodzą to nie ma reguły u nas to szczepienie nie działa więc nie szczepię. Pozostałe szczepienia też szczepie tradycyjnymi nigdy nie miałam po tym jakichś większych przebojów raczej dobrze dzieci znosiły a u nas jest taka fajna pani od szczepień że ona sama proponuję żeby te szczepienia gdzie jest dużo wkłuć rozdzielić na dwa i tak robimy. -
nasza wysypka to taka drobnica , kaszka najwiecej wyczuwalna pod palcami, ani mniej ani wiecej, nic poza tym, brzuszkowo-kupowo super, za uszami doskonale, poliki nie sa jak malowane (tzn czerwono-błyszczące)
zobaczymy, dla mnie to kontaktowe-dotyka buzią wszelkich kocy na których lezy, ciałko doskonale
ale niczym nie smaruje
coś mi swita ze chyba starszy miał cos podobnego na buzi, ze kupiłam jeden krem, smarowałam, z czasem zeszło
swita ze to było cos tego typu, ale zauwazyłam juz ze wiele spraw z głowy ucieka
jak np wczoraj na szczepieniu-gdzie ukłuć dziecko 20-miesięczne? tak mnie zdziwiło,że (jeszcze) nózkzi, że pielęgniarka poszła zapytac koleżanki i lekarzatak wzudziłam zwątpienie
nie pamiętałam czy reka czy noga
-
zanes
na piersi wiele kup "dozwolonych"
w przeciwnym razie kupa opisana przez ciebie jest co najmniej do obserwacji-konsystencja, kolor, zapach!
no i ja jestem zdania, ze jak juz jakas nietolerancja, alergia raz wystapiły, to można by się spodziewac u drugiego dzieciaczka -
Kurde dziewczyny mam dramat. Starsza córka ma jelitówkę 😢 ja nie wiem co zrobię jak mi się Szymek zarazi. W nocy ogarniał ją mąż, teraz jest z nią teściowa. Ja siedzę na dole z Małym i płacze razem z nią bo ją tak tyłek już piecze, a ja nie mogę pomóc 😢
Macie jakieś,sprawdzone sposoby żeby Młody się nie zaraził?
A i może któraś mi wytłumaczyć jak wygląda zapadnięte ciemiączko?08.10.2011 Córka ❤
15.11.2014 Aniołek
26.05.2018 Aniołek
16.12.2019 Synek ❤ -
Taka mama nie wiem czy uchronisz malucha od jelitowki😐Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️