Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj karolajnos na ten twój odwagę ,mój by się nie odważył.
U nas jest taki układ domu jak za komuny w blokach , dzieci mają swoje pokoje a my śpimy w salonie więc nawet wyemigrować nie ma jak. Ale już strasznie mu się do pracy tęskni jutro mu się opieką na dzieci kończy ,ja idę jutro do mojego gina zapytać co dalej z tą rana i antybiotykiem no i jak się da to poproszę jeszcze o opiekę choć na tydzień . A on woli już nawet wcześnie do pracy jechać i po drodze dzieci zawozić i zpowriotem odbierać niż w domu siedzieć tak się tego miodu już napił. No ale nie mogę powiedzieć w nocy wstaje co prawda czasem trzeba go z łokcia potraktować bo nie słyszy(albo udaje)ale nie robi scenWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 10:06
-
Mnie tez macierzystwo pochlonelo i nie mam czasu wchodzic tyle co w ciazy
Krzysiek tylko kp i przybiera bardzo ladnie, urodzil sie z waga 3425gr a wczoraj czyli majac 3tyg wazy 4630gr 😚grubasek. Juz rece bola od noszenia. A wydawalo mi sie ze nie mam duzo mleka bo wieczorami potrafi wisiec caly czas na piersi np id ok 19 do 22-23. Do tego od poniedziałku chyba zaczely sie poczatki skoku rozwojowego, dzis jest apogeum, jest nieodkladalny spi tylko na mnie. A w ndz przespac w nocy 4h a od ponoedzialku 2h to max wzielam go do lozka bo juz nie wyrabiam. Spi w kokonie.
Jak dlugo u Was trwaly te skoki rozwojowe? On sie urodzil prawie tydzien po czasie i ponoc wredy skok jest wczesniej czyli by sie zgadzalo. W sb skonczy miesiac. Juz czekam na ten pierwszy usmiech.
A ile podajecie tego espumisanu? -
Ah te chłopy 🤷♀️
Dobra a zmieniając temat, jak długie spacery już macie z maluchami?
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
U nas 15-45min na razie
mieszkam za miastem i nudno sie jezdzi tymi uliczkami. Zbieram sie zeby pojechac z nim do miasta po corke do szkoly ale nie moge utrafic z karmieniem i na razie maz jezdzi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 12:15
-
Madera2000 ja właśnie tez za miastem, najlepiej wziąć słuchawki i sobie coś puścić bo faktycznie w innym razie nuda 😜
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Moja przyjaciółka właśnie rodzi, dziękować znieczulenie działa
na razie 5 cm. Siedzę jak na szpilkach
Jutro jadę zobaczyć maleństwo a Tadzia zostawię z teściową.
Ja zwykle na spacer idę na 40 min. Ale czasem jest tak że cały dzień gdzieś łazimy jak trzeba pojechać w kilka miejsc tyle że wtedy nosiło więc staram się go wyjmować i kładę na przewijakach itp. żeby sie rozprostował.
Kurczę oszalałabym z takimi teściami, a narzeczony jest po Twojej stronie? może niech im ukróci bo Ci wejdą na głowę. Moja tesciowa nawet nie zadzwoni sama z siebie. Moja mama z kolei wydzwnaia 10 razy dziennie co też jest irytujące
-
Dziewczyny szczepicie dzieci na rotawirusa?Synek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
Jedno co dobre z podnieconymi tesciami, że będzie z kim dziecko zostawiać bez problemu w razie W. Ale tak częstych i takich wizyt bym nie zniosła. Moi jeszcze u nas nie byli.
Na rota nie szczepie, pierwsze szczepienia damy jak skończy 3 miesiące.
Spaceru robię godzinne.
Mój mąż miał miesiąc prawie wolnego i dopiero w tym tyg wrócił do pracy. Na razie ustaliliśmy że jedno nocne wstanie należy do niego, a ja w tym czasie i tak wstaje i idę odciągnąć pokarm. Na razie funkcjonuje ale juz usypianie po tym karmieniu ja przyjęłam bo zdarzyło się że usypianie się zaczynało o 5 rano A on o 5 musi wstać do pracy. Ale generalnie pomaga mi bardzo dużo i we wszystkim. Do tego codziennie kąpie i dużo przewija.03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy
-
My robimy spacery 45min-1godz, więcej nie dajemy rady bo muszę małą nakarmić po godzinie a zimą ciężko o karmienie poza domem
U mnie mąż ogarnia dom i obiady, więc darowałam mu wstawanie w nocy, ale zajmuje się też małą wieczorem, żebym ja mogła się umyć.
Dziewczyny, jak się diagnozuje skazę białkową u dzieci? Są jakieś testy? Młoda ma wysypkę na twarzy ale dwóch pediatrów powiedziało, że to trądzik niemowlęcy. Staram się nie wyszukiwać u niej chorób na siłę, ale jednak chcę wykluczyć przyczyny medyczne zanim uznam że mała tak ma z tym niespaniem. -
dopiero weszlismy do domu, dzis zleciało nam 4h z chwila w przychodni
na szczepieniu w miare-płacz był (dwa razy) ale minał szybko-u jednego i drugiego
waga 5180g
nawet głowa urosła (z 35 na 38) i klata
magda sz.
też mamy skierowanie do chirurga z przepuklina -
też mamy drobną wysypkę na buzi, położna zwróciła uwage (bo dla mnie to było kontaktowe czy potówki), nawet napomknel o skazie, na co ja jej od razu, ze na pewno nie
miałam dziś o to pytac pediatry ale wyleciało z głowy, a przeciez widziała i badała dzieci, wiec zwróciłaby uwagę
poza tym u nas zero problemów brzuszkowych, a to "podstawa" skazy białkowej
no i już dostalismy skierowanie do okulisty bo ponoc u nas takie kolejki
rozmawiałam dziś o goraczce u dzieci bo po tym co przeszliśmy na weekend z najstarszym to zwatpiłam, czy dobrze dzialam w kwestii goraczki...ale ufff
intuicja dobrze podpowiadała
taka głupia formalnosc-lepsza karetka czy pedzic samemu-i gdzie -
Zanes wrote:Dziewczyny szczepicie dzieci na rotawirusa?
Ja szczepię 🙂
Mali, mamy ten sam układ w nocy 🙂
U mnie zapalenie powoli przechodzi, choć jedną pierś wciąż czerwona. Ale już nie mam gorączki, alleluja.
I zadowolona jestem bo sutki trochę mniej bolą, udaje mi się częściej przystawiać Małego, dziś tak słodko mruczał z zadowolenia 😍 ale cały czas ściągam, jestem dzięki temu spokojniejsza. Na noc i w nocy dostaje butlę 😉 a w dzień więcej kp takiego jak należy. Zobaczymy co będzie dalej. -
Moj maz w delegacji, wraca jutro, a ja chyba oszaleje.
Ogolnie u nas nocki sa spoko. Maz nie wstaje bo i tak kp wiec nic by mnie nie wyreczyl. Ale za to jak jest w domu to mi pomaga. Uspokaja mala, robi zakupy itd. Ogolnie nie narzekam na niego.
Za to mala mnie umeczyla bo 6h nir dala sie polozyc spac. Juz serio cycki myslalam ze mi odpadna. W koncu dalam mm i po dostawieniu do piersi usnela. Zryczalam sie z bezdilnosci ze nie wiem.
Myslalam ze pospi ze 3h ale juz slysze ze cos szemrze.. serio do jutra oszaleje. A potem przyjada tesciowie i dobija -
My daliśmy rota, córce też. Nigdy nie miała rota albo miała i przeszła tak że była lekka biegunka tak więc stwierdzilam że może to i działa.
Mój maz nie wstaje bo jak KP to mi po tym, no i śpię z małym więc tylko cyca wystawiam i przewijam na łóżku (zawsze mam obok pampki i chusteczki). Jak miał problemy z brzuszek to mąż trochę pomagał, masowal, nosił. Po porodzie mąż był ze mną niepełny tydzień,jak wyszliśmy że szpitala w piątek to mąż już w środę do pracy poszedł ale dawałam rade, w ogóle to bardziej mnie wkurzal niż pomagał więc niech siedzi w tej pracy. Dla mnie najważniejsze że rano zawoził core do przedszkola a resztę sama ogarnę. Jak mam się nasłuchać tak jak dziś czemu obiad dopiero przed 19 to niech spada