Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokladnie Pola. Cieszmy się ciąża! To piekny czas i niesamowity dar!
Zozo daj sie serduszkowi rozhustac dopiero zaczyna bić. Bedzie ok!
Dziewczyny zdrzemnelam się nie mniej jednak ciagle czulam nawalajace serce. Nie mialam mocy i tak wstac ale ciagle czulam jak lupie moje serce. Wstalam po 2h zmierzylam cisnienie lekkie nadcisnienie 132 na 94 ale puls aż 100! Mierzylam cisnienie przed ciąża i bylo w normie wrecz ksiazkowo i zawsze mialam w normie za wyjatkiem konca 1 ciąży... A tu dopiero poczatek... Maz az pojechal po akard bo do tej pory od 1 wizyty nie wykupilam...
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
mmalibu wrote:Takie klucia, ciągnięcia i delikatne pobolewania to normalne, prawda?
mmalibu lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Mnie też boli ale czekam do poniedzialku zapewne zalecenia beda takie jakie juz stosuje , duzo odpoczynku spokoju nie dzwigac co ciezkie gdy w domu jest prawie 3 latek i wszystko chce z mama.10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Ja tez Femibion 1
-
mmalibu wrote:Dziewczyny, a jakie witaminy stosujecie w ogóle?
MamJuzSyna mój syn będzie mial 3 lata w lipcu i to istny szatan. Ciekawa jestem jak zareaguje na rodzeństwo...
Moj tez w lipcu i jest spokojny choc jak juz wiedzial o ostatniej ciazy to calowal brzuch i mowil ze to jego Mysia ( marysia ) i mezowi nie dal sie do mnie zblizyc10.07.2016 3500 gr 54 cm Wojtuś
12.02.2019 (*) aniołek 7t -
Meggs wrote:U mnie serduszko w 6+1 biło 127 a 2 tyg później już 178 zasuwało , także daj mu czas żeby się rozkręciło 😊
U mnie dziś na badaniu niby równy 6 tydzien i serduszko biło 130/minmmalibu, Fermina, pawojoszka, magda sz, Meggs, AnitaK, pola89 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę Prenatal, w pierwszej ciąży też brałam. U mnie cały dzień mdłości i prawie zemdlałam w sklepie. Zapomniałam, że w ciąży tak średnio działały na mnie kolejki.
Wczoraj z grzesznych przyjemności była pizza, dziś Łomża 0,0.
Zozo, wierzę że będzie dobrze. Postaraj się myśleć pozytywnie i wyobrażać sobie, że przecież jest całkiem prawdopodobne, że dzidzia ma się świetnie, tyko dopiero startuje z rozwojem i skupiać się jak najbardziej właśnie na tej myśli.
Maxi, kołatania serca w ciąży, z tego co wiem, to norma. Serce wykonuje ogromną pracę. Obserwuj, jak będzie się powtarzać, zawsze możesz zgłosić lekarzowi.
W pierwszej ciąży i teraz brałam Prenatal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 20:19
-
Moje drogie, powiedzcie proszę, czy wymioty atakują Was z zaskoczenia, ledwo nadążanie dobiec do toalety czy zbiera się coraz mocniej ze jesteście w stanie przewidzieć to ze będziecie wymiotować? Pytam bo mnie mdli ciagle i nie wiem, czy w ogóle mogę się ruszyć z domu, czy mnie zaraz zerwie. Mam ślinotok i spocone ręce 😂 Mecze się tyle czasu, ze już nie daje rady,
Serio!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 20:40
-
No i przepraszam ze w sobotni przyjemny wieczor wyjeżdżam z tak nieprzyjemnym pytaniem 😉
-
Doświadczenia w tej ciąży jeszcze nie mam ale w poprzedniej mdłości miałam 5-6 tygodni i potem dopiero wymioty. Raczej przewidywalne, nie zdarzyło mi się nie dobiec do toalety ale przyspieszyć kroku już tak. Niestety, wydaje mi się, że to baaaardzo indywidualna kwestia.
Kindziukowa lubi tę wiadomość
-
Mnie tez mdli praktycznie caly czas, a tak na wymioty mnie wzielo ze dwa razy totalnie jak jechalam autobusem. I srednio co drugi dzien pierwsze co to witam sie z porcelanka ale zwymiotowac po nocy nie mam czym wiec tylko troche nad nia pokaszle. Wczoraj juz sie troche cieszylam bo juz mnie tak noe mdlilo a dzis znowu
-
Ja biore Optimal Prenatal i DHA z Nordic Naturals
Tak mnie zmotywowalyscie ostatnimi postami ze dzis zrobilam w koncu pizze. Byla pyszna Musze robic sama bo lekarz mi kazal stosowac diete bezglutenowa i bez laktozy. Szkoda ze tak malo alternatywnych pizzeri gdzie mozna zamawiac z dostawa
Aneta ja tez srednio co 2 dni sie czuje gorzej i mam wieksze mdlosci i niemoc. Myslalam ze to ma zwiazek z tym przyrostem hcg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 20:53
mmalibu lubi tę wiadomość
-
Jejku to się ciesz! Ja od około 2 tygodni, ale nie wymiotowałam ani razu, rano czuje się świetnie, zaczyna się po śniadaniu albo od obiadu i meczy do wieczora.