X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z bardzo pozytywnych rzeczy to wczoraj odbył. Się bieg tropem wilczym bieg pamięci żołnierzy wyklętych. I uwaga corka przebiegła 2 km dystans z mezem! Otrzymała medal. Jestem dumna. Ja czekalam na mecie z synem. Przez cesarke i bole żołądka nie biegłam. Chociaz 2 lata temu biegłam z córką w wózeczku.
    Mamy zdjęcie z Golcem bo był na biegu😁 corka pokonała dodatkowy kilometrowy dystans z samochodu i z powrotem. Mega zmęczona. Ale biegła i siostra z dziecmi i babcia i miala wsparcie. Mąż chciał ja wziąć na ręce ale nie ugiela się do konca💪💪💪 płakałam z dumy jak zobaczylam ja na mecie odbierająca medal.... Moja mała dzielna corka która jeszcze nie ma 3 lat♥️

Norwegian_forest, Malgonia, Mali84, magda sz, Limonka, Flame, nickky, taka_mama, Muki85, michaga82 lubią tę wiadomość

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek jakis marudny od 2 dni, wklada lapki do buzi, cyc troche popije miedzy karmieniami i odpycha, chce wiecej byc na rekach, mA problemy z zasnieciem. Zupelnie inny czlowiek...myslalam ze to chodzi o kupe ktora robi teraz rzadziej ale wlasnie Zrobil a nadal marudny zasnac nie moze. Nie ma ani temperatury ani kataru nic. Az sie boje bo dzis szczepienie. Czyzby kolejny skok rozwojowy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2020, 11:01

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera jakbym czytała o nas, choć trwa to drugi tydz. Slini się tak że masakra, dziąsła ma rozmiękczone, lekarz na szczepieniu powiedziała że ząbki będą szybciej niż później. Mąż miał 4 mc jak mu wyszły może i syn po nim tak będzie miał.

Córa od wczoraj nie goraczkuje, także jedziemy właśnie w góry na relaxik :) chociaż w zasadzie z dwojka dzieci to za bardzo nie odpoczniemy.

Maxi wow, super masz córkę :) zdrówka życzę, mi pomagały banany, kisiele i siemię na brzuch póki nie dostałam leków. Co za leki dostałaś na ten refluks? Mi dexilant bardzo bardzo pomógł. To jakoś lek zobojętnieniajacy kwasy.

Maxi lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mały też dużo się ślini, ale sporo śpi, aż się trochę zaczynam martwić 😕

Kiedy jest aktywny jest slodziakiem jakich mało, uśmiecha się, zaczepia, pięknie bawi się zabawkami, opanował już nawet chwytanie 🙂 i lada moment się przewróci, tak już wysoko potrafi przełożyć nóżkę 🙂 nie należy do wielkoludow, wczoraj na wadze 5500. Musimy już przejść na pieluchy 3 bo 2 są za ciasne, tak więc liczę że szybko dokończymy zapasy 🙂

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera ja też planuje taki zestaw poza rota. Nie będzie za późno na rota, wyrobisz się z wszystkimi dawkami?
    Mi jest ogromnie szkoda kp, ale niestety kończymy 😥 Walczylam, ale nie jestem w stanie czytać składu wszystkiego... Staś jest bardzo absorbujący, do tego jeszcze weekendy na specjalizacji, starszak w domu. Ja nie mam kiedy zrobić diety żeby zrzucić zbędne kg a co dopiero całkowicie bezmleczne. Wczoraj zjadłam kawałek torta na chrzcie, a dziś rano mały już buźka tarka... Smutno mi, tak zwyczajnie mi smutno...

relg6iyem5hi69f7.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak okrywacie dzieci do snu?
    Ala Ciagle spi wrozku, tylkojuztego dolu jie zawijam, ale po malu robi sie ciasno. Wierzga strasznie wiec ciężko ja przykryc tak 0oprostu, spiworek jakos mnie nie przekonuje bo raz ze to zapinanie to obudzi umarlego a co dopiero niemowlaka a dwa ze jajaodkladam naboczek i nawet nie mialabym jak jej pozapinac. Szukam inspiracji, ale nic ciekawego nie moge znalezc :/
    Juz sie zastanawiam czy na zamowienie nie uszyc spiworka ale bez takich rekawkow..

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpimy w śpiworki
    Ale nasz nie ma rękawów
    Nie halasuje
    Ale my w nocy też się nie przewijamy

Malgonia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moj niby rekawow nie ma tylko te "rekawki" na ktorych sa zatrzaski. Mnie wyciaganie malej wnocy nie przeraza, ona ma kamienny sen jak juz zasnie, czestonie budzi sie nawet jak ja przebrac musze, ale przy odkladaniu jest jakas magia.. nie wiem czy to blednik czy zmiana temperatur, no ogolnie to jest taki trudny moment ;)
    Zamowilam jej kokon itak mysle czy jakos o niego nie zaczepiac kocyka. Albo jakies gumeczki doszyc i naciagac na nia. Mogloby byc juz lato iproblem by sie rozwiazal sam.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Flame Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, myślałam że tylko u nas takie rzeczy, że 3-miesięczne dziecko nadal w rożku 😄 tak samo nie podwijam dołu bo wiadomo że już dawno wyrósł,ale on lubi spać na boku i jakoś tak w tej pozycji idealnie pasuje rożek do zawijania go w naleśnik :) będziemy musieli się też już na coś przerzucić, ale raczej na okrywanie kocykiem/kołderką postawimy, tak jak w dzień śpi w wózku

3jvzi09kz73w5z9n.png
  • Limonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera, Magda, u nas tak samo :) Wczoraj zaczela sobie do tego sciagac skarpetki i eksploruje stopki XD

W nocy Coreczka spi w spiworku. Zamienilam taki z zapieciem bocznym na zapiecie na srodku i jest znacznie wygodniejszy w uzytku :) Bardzo lubila rozek i spala tez dlugo. Natomiast na spiworek przeszla bez problemu, widocznie juz byl czas i ma wiecej wolnosci :)

Coreczka 11.2019 <3
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mały śpi w śpiworku takim bez rękawków, zdarzy się że pod kocykiem ale to rzadko bo wierzga nogami i się odkopuje 🙂

• aganieszkam Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja praktycznie od urodzenia zawijam Małą w koc bo nie lubi rożka. Chciałabym przejść na śpiworek, bo jednak czasem się martwię, ze się odkopie albo się udusi, bo już kilka razy miała koc na twarzy 🙊

preg.png
    Czekamy na Synka 💙
    26dpt USG jest ❤️
    20dpt-2mm zarodek 😍
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
    ---
    Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
    age.png
    Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
    age.png

21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

23dpt jest ♥️
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
    Starania od 10.2016r.
  • nickky Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi masz super córkę, musicie obie być bardzo dumne, Ty z niej, ona z siebie 😊

Moja śpi w samym pajacyku, ale u nas jest ciepło, 23 stopnie w sypialni chociaż wszystkie grzejniki zakręcone, po całym dniu wietrzenia zbija się do 22 stopni a po godzinie znowu 23, takie mieszkanie, nic nie zrobię. Fajne są śpiworki Sleepee, mają 2 rozmiary, są bez rękawów, na górze zapinane na 2 napki które rzeczywiście trzaskają, ale mają opcję żeby rozpiąć od dołu do przewinięcia. Jak Ania była mniejsza to spała w takim śpiworku, później zrezygnowałam bo po nocy była cała spocona.

Ania też od kilku dni nauczyła się chwytać grzechotkę jak włożę jej w rękę i długo ją trzyma albo memła w buzi. Sama jeszcze za bardzo rączek nie wyciąga. Raz przekręciła się na brzuch w łóżku ale to był chyba przypadek bo więcej tego nie powtórzyła 😉 Ale jakoś mniej gada ostatnio.

Maxi lubi tę wiadomość

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • PozMama Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda my teraz w weekend byliśmy w górach. Podróż 4 H mały bez problemu 😁 albo spał albo patrzył na grzechotki. Jeden postój na karmienie i zmianę pieluchy. Tak bardzo się cieszę bo my dużo podróżujemy i starszak też od najmłodszych miesięcy z nami jeździł. Jak w restauracji Pani się spytała ile ma Adam A ja jej na to że nie całe 9 tygodnie to popatrzyła na mnie jak na wariatka że taki mały a już z nim podróżuje. Oczywiście pytałam najpierw lekarkę czy możemy jechać i ona dała nam zielone światło.
    Pediatra stwierdził że mały ma napięcie barkowe i dzisiaj byłam u rechabilitanta który stwierdził że na pewno nie ma. Pokazał mi kilka chwytów jak trzymać dziecko chwilę pogadaliśmy i skasował 90 zł😖
    wcześniej pediatra źle wypisala mi skierowanie na USG brzucha i też musiałam zapłacić 130zl bo lekarza miałam w innej miejscowości i nie chciałam jechać drugi raz🤷‍♀️
    ale wiadomo że dla dziecka nie liczy się kosztów

• PozMama Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spania to mały śpi ze mną w pajacyku. Śpimy pod tą samą kołdrą.

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

• Malamia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu u nas trzy miesiące przeszło, a szczepimy na rota pierwszy raz za tydzień. Mamy się wyrobić, mam nadzieję że pediatra czegoś nie namieszał.

Ja od kilku dni przykrywam kołderką. Na początku też spał w rożku, tak mi było najwygodniej ułożyć go na boczku. Od niedawna, jak juz sie tak nie balam, ze sie przekreci na plecki to spal w spiworkach i w sumie spał głównie na pleckach, bo i tak główkę zawsze na bok przekreca. A jeśli chodzi o spiworek, to do karmienia brałam go razem z tym, więc jeszcze lepiej, bo okryty i się tak nie wybudza. Jak trzeba było przewinąć to tylko dół odpinalam. Mam i taki na zatrzaski i na zamek. Na zamek na pewno sprawniej :)

Mój Michaszek dzisiaj sam się przekręcił na brzuszek 3 razy. Jak opiera się pleckami o mój brzuch i tak sobie siedzimy to najchętniej już by sam usiadl. Mocuje się strasznie. Gada z nami tak dużo. Jakby mógł to by "opowiadal" non stop dwie godziny, a śmieje się przy tym tak głośno 🥰 na przewijaku mam flanelowe pieluchy, na jednej są sowy z wielkimi oczami. Od kilku dni gada z tą sową za każdym razem jak go przewijam. Tak przeżywa i śmieje się do niej, że żal mi tą pieluchę zmienić 😂

aganieszkam lubi tę wiadomość

22 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj ma gorszy dzień, cały czas marudzi przez co często je, mam nadzieje ze to pogoda, bo jest koszmarna. Ja tez najchętniej bym się zdrzemnęła. A dzis na dwór nie wyjdziemy bo wciąż pada.

Co do spania małego to spi pod kołderka jeszcze się nie zdarzyło żeby się wykopał ale pewnie wszystko przed nami. Mam śpiworek taki bez rękawków ale jakoś nigdy go nie użyłam 🤔

Zanes mąż wrócił?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia jak słodko 🙂 mój to mam wrazenie ze chce tyle mi powiedzieć ale nie potrafi 😅 wymachuje rączkami guga i się cieszy. Ile Wasze dzieciaczki miały jak zaczęły głośno się śmiać?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczoraj wieczorem pierwszy raz się śmiał w głos. To było piękne! 😍

AdelaX, magda sz, taka_mama, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia, pierwszą dawkę rota trzeba podać do 12 tygodnia. Na pewno się wyrobisz?

My dzisiaj szczepiliśmy na rota, mam nadzieję że sensacji brzuszkowych nie będzie. Z uwagi na to że ta szczepionka jest wydalana z kupą to pielęgniarka kazała uważać żeby się nie zarazić przy przewijaniu.

Szymek też się ślini niesamowicie. Memla wszystko co się znajdzie w pobliżu ust.

Co do obrotów i chwytania rzeczy to ja nawet nie marzę o tym jeszcze. Przez to wzmożone napięcie jesteśmy daleko w tyle ale ćwiczymy metodą bobath i mam nadzieję że będzie coraz lepiej.

Szymek w łóżeczku śpi w śpiworku. Polecam natulino. Mają trzy grubości więc można sobie wybrać odpowiedni w zależności od temperatury w domu. Ja kupuję swoje na olx, ludzie sprzedają nowe za połowę ceny.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
‹‹ 854 855 856 857 858 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ