Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Madera trochę kaszle, mam nebbud i berodual i tak się inhalujemy bo ja też złapałam. Kaszlu po tym prawie nie ma ale temp 38.5 jest
ajjj już brak mi sił do tych chorob. Ona ma ten 3 migdał który też nie pomaga ale operacja dopiero w lipcu.
Norwegian może już trochę zmniejszył przyrosty, ja widzę ze mój teraz tak 800-900 na mc. Myślałam że waży 8 kg a tu 7.5 .Trójki są całkiem spore i były dobre ale te siuski wypływająceja już zauważylam że jak tak się dzieje to trzeba rozmiar wieksze kupić. 4 są do 18 kg więc można zrobić duuuuzy zapas. Kupiłam teraz mix różnych pieluszek Dada(zielone i zlote-nowe opakowanie bo były fioletowe, lipa że opakowania tylko po 33 sztuki i cena jak na pampersy oryginalne.) Z obaw na wirusa kupiłam ok 250 sztuk.
-
W szpitalu jak bylam z młodym, to babeczka miała córkę 6 mc ważyła okolo 6500g i zakładała córce pampers 2🤷♀️ dziwne to dla mnie było bo 1 i 2 to takie pampersy na dosłownie chwilę...
Ale jedynki to przy córce polozna mówiła żeby nie ciągnąć do wagi na opakowaniu tylko żeby zmienić na 2 to dziecku tez wygodniej. Przy synku to ze dwa tygodnie i przeszliśmy na rozmiar 2.
Magda ty mówisz o zapasach... A ja mam małą jedną paczkę pampersów ciągniemy na rezerwie. Chyba też w poniedziałek zrobie zapas😁🤪19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
My zaczynaliśmy od pampers premium care 0 przy córeczce 2560g
W jedynkach się topiła 😱 zerówki mają oznaczenie poniżej 3kg i rzeczywiście przy 3kg przeszliśmy na 1. Jedynki są niby do 5kg ale już przy 4kg były ciasne i zaczęłam używać 2. Na początku wydawały się za duże bo jest spora różnica między 1 i 2. Teraz Ania ma 5,4kg i od kilku dni zaczęła jakoś często przesikiwać pieluchy tyłem. Spróbujemy chyba Dady 3 albo premium care 3. Chyba że polecacie jeszcze jakieś marki? Tylko jakieś miękkie i nieodparzające, np pampers active baby niestety Anię odparzały.
-
magda sz wrote:Kazik 1? Ile waży Twoja mała?
Wcześniej w 2 się topiła, a dopiero wczoraj pierwszy przesikany pampers więc dziś już zaczniemy większe. -
Kasik już wczesniej były objawy... Policzki szorstkie, raz mniej, raz bardziej czerwone. Najbardziej po nocy gdy było tylko kp. Brzuszek go boli, śmierdzące gazy, kupa raz na 4 dni i to wielka, z wysilkiem i tak śmierdząca że musiałam wietrzyć. Zobaczymy czy to coś pomoże. Póki co odpadają mi cycki 😩
-
Malibu, kasik - mój też ma alergię na BMK, objawami byly szorstkie czerwone policzki właśnie, mega ulewanie, takie wręcz rzyganie pokarmem i problemy brzuszkowe. Po przejściu na bebilon pepti i po odstawieniu przeze mnie wszystkiego z tym skladnikiem, buzia się naprawiła po około 4-5 dniach. Ja nadal ciągnę częściowe kp, ale powiem Wam że to jest mordęga, czytam wszystkie składy, nawet w chlebie potrafi być mleko. I chudnę na tej diecie bardzo, a że nie było za bardzo z czego schodzić to zaraz będę wyglądać jak chodzący oświęcim, więc nie wiem ile tak pociągnę. Z drugiej strony żal mi odstawić, bo w nocy to kp nam się super sprawdza, do usypiania itd poza tym on bardziej lubi moje mleko od bebilonu pepti
-
Flame a próbowałaś to Bebilon pepti ? Przecież to jest obrzydliwie nie wiem jak to dzieci jedzą i nie dziwię się że nie smakuje.
Mmalibu moje wszystkie dzieci nie tolerowały bmk ,suche policzki ,wysypka ulewanie takie właśnie potężne kwaśne biegunki starałam się ograniczyć w diecie mleko i produkty i karmiłam ,mm ha dawałam po przejściu na mm bo zwykle mm bardzo nasilało objawy . 3 ci miesiac to trochę puzno na objawienie się alergii może poprostu ostatnio w twojej diecie było dużo czegoś co bmk zawierało jak widzisz potrafi być nawet tam gdzie się nie spodziewasz np parówki są wiązane laktozą. Może wystarczy dieta albo karmienie mieszane ograniczysz ilość kp ,dieta i może to zadziała a dzieci z nietolerancji wyrastają więc z czasem może się uda kp jeśli ci na tym zależy -
Ja dopiero 2 tygodnie temu przeszłam na pampersy 2, bo 1 zaczęła przesikiwać a były jeszcze dobre. Ważyła wtedy niecałe 4,5kg.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
To jakbym czytała opis tych kup to pasowaloby do Ali,ale ja po odstawieniu jajek mleka czekolady i chyba wszystkiego nie widzialam roznicy. Za to po tych kropelkach na laktoze jest lepiej.
Kasik moze sprobuj. To na pewno łatwiejsze niż dieta eliminacyjna. Ja roznice widzialam juz po dobie. Jak po 3 dniach nie będziesz widziala zmian to wtedy probuj moze diety.
U nas nie jest idealnie, czasemtez zapomne o kropelkach jak sie mala nagle dossie, ale taka restrykcyjnadoeta jesli nie jest potrzebnajest malo zdrowa. Zwlaszcza ze dzieci sporo z nas wyciagaja. -
Jutro mamy szczepienie, pierwsze po szpitalnym engerix b i gruzlicy. Chorowal i mial przekladane. Bede robic engerix b na wzw, 5w1 hib i chybs rota. Czy dzieciaki Wam po tym goraczkowaly?
-
Malgonia wrote:To jakbym czytała opis tych kup to pasowaloby do Ali,ale ja po odstawieniu jajek mleka czekolady i chyba wszystkiego nie widzialam roznicy. Za to po tych kropelkach na laktoze jest lepiej.
Kasik moze sprobuj. To na pewno łatwiejsze niż dieta eliminacyjna. Ja roznice widzialam juz po dobie. Jak po 3 dniach nie będziesz widziala zmian to wtedy probuj moze diety.
U nas nie jest idealnie, czasemtez zapomne o kropelkach jak sie mala nagle dossie, ale taka restrykcyjnadoeta jesli nie jest potrzebnajest malo zdrowa. Zwlaszcza ze dzieci sporo z nas wyciagaja.
Przejdę się z małą do pediatry, zrobię badania i jeśli się nie poprawi to spróbuję delicol/kolzym. Jak to nie pomoże to odstawię nabiał chociaż będzie ciężko bo jem go sporo. -
Magda ja to mam nadzieje, ze mój przestanie tak dużo przybierać na wadze... jak stanęłam z nim na wadze i za chwile bez niego to różnica była 8 kg....u nas pampers premium czrem3 sprawdzają się fajnie, jest luz w jajkach, bo 2 już były dopasowane mocno.
Juud ja jestem po in vitro, i dokładnie 11 marca 2019 komórka połączyła się plemnikiem, i powstała moja mała zygotka, która słodko już spi. Pamietam te dni jak wczoraj, niewiarygodne jak szybko to zleciało! Ale co najlepsze w dniu transferu pokazali mi jak komórka z moim maluszkiem się pięknie podzieliła, w in vitro tez jest magia. Osiągnięcia medycyny są niewyobrażalne ❤️👶❤️ Za kilka dni ktoś rzeczywiście założy)))
Madera, mój miał ten zestaw rozbity na dwie wizyty (5w1 i Rota jedna wizyta, pneumokoki 13 druga). Dobrze zniósł, bez gorączki, obrzęków, nie był marudny. Good luckWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2020, 19:51
Maxi, juudi lubią tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Kasik sprawdzilam porownanie tego konzymu z delicolem.. no nie dziwie sie ze Ala tak chetnie go lyka.. to juz ostatniabuteleczka bo srednio widze potem wprowadzaniedo diety czegos nie slodkiego. Juz nie liczac tego ze zaraz zabki zaczna isc. W szoku jestem zelekarka mi nie zaproponowala tamtego leku.
-
Wczorajszego dnia tak mnie bolał żołądek że myślałam że ducha wyzionie 🤪 całą noc i poranek pozniej parę godzin ulgi i jak dało do wiwatu to siedziałam i płakałam ani wstać ani położyć się, ledwo siedziałam, telepało zimno po chwili oblewał pot. Nie dawałam rady🤷♀️ jak wzielam lek ten na refluks od gastrolog to rzygałam... Najpierw dostałam, slinotoku a pozniej rzyganie... Bez sił.. Zadzwonilam do enel med po wizytę domową, ale po wywiadzie telefonicznym poinformowano mnie że wysyłają oddział medyczny ratunkowy karetką... Nie mogli za bardzo pomoc bo jestem mamą karmiąca ale dostałam kroplówkę dożylnie jeszcze kazali przy nich wziąść ten lek na refluks i po 15 min było trochę ulgi. Pomyślałam jeszcze nie umieram. 🤪 Mam dziś zrobić badania krwii, a na gastroskopie znalazlam wcześniejszy termin na wtorek.
I wczoraj nakarmilam syna przed przyjazdem lekarza okolo 17.40 a ok 18.30 zasnął syn. Mówię do męża myj córkę on ma teraz godzinną drzemkę, ale spał twardo. To mówię nie budzimy na mycie, mąż położył córkę spac a ja sama zasnęłam. Obudzilam się przed 24 syn dalej spi😳😳😳 cycki pękają z bólu bo przed przyjazdem lekarzy karmilam, tyle godzin... Syna do karmienia wzielam chwilę po 24 zjadł przez sen i spał do 2 🤪 radosny i uśmiechnięty się obudził, chcialam go nakarmic a on nie chciał, po 15 min nakarmilam trochę oferując na siłę i zasnał🙏 teraz o 6 się obudził na cyc i spi dalej😁
Ja jakoś funcjonuje, czuję ból ale bardzo łagodny. Zaraz idę na badania krwii.
19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰