X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Muki jak rozpoznajesz czy jest głodna czy nie? Mój syn jeszcze nigdy cycka nie odmówił..
    Moja jak jest głodna to tak delikatnie popłakuje, trochę to brzmi jakby chciała kasłać i płakać jednocześnie ... No i wiem kiedy mniej więcej ostatni raz jadła. A jak jest zmęczona to płacz jest intensywniejszy i do tego zaczyna trzeć oczy i ziewa.

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia jeśli dobrze przybiera na wadze to ja bym nie wybudzala, korzystaj z tych cudownych nocek, jak ja Ci zazdroszczę ☺️
    My wciąż kończymy pampersy rozmiar 2 bo zrobiłam niezły zapas 🙈 lupilu mi się kończą i teraz będę otwierać pampers, one są do 8 kg. Na razie nie przesikuje, pare razy kupa wyszła ale to chhba z każdej pieluszki by wyszła 😂

Malamia lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nickky Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś się dziwiłam, że młode mamy tylko o kupach gadają. No i mam 😂 Ale uspokoiłyście mnie trochę 😉
    Ania też czasem zaśnie na piersi, a jak chcę ją odłożyć to od razu pobudka, śmieje się i gada. Ale dla mnie to super bo do niedawna był albo cycek albo płacz, więc potrafię tak z nią godzinę gadać i mi się nie nudzi 😂
    A od wczoraj Ania ma jakąś pasję do żyrandoli, gdzie nie leży to gapi się na żyrandol, nawet w dzień jak się nie świeci, i nawet gada do nich i się do nich cieszy, no przesłodka jest 😂

Powiem Wam, że też nie tęsknię za pracą i smutno mi, że od grudnia moje dziecko będzie musiało siedzieć w żłobku albo z opiekunką po 9 godzin, chętnie poszłabym na własną działalność, ale nie mam na siebie pomysłu a mamy trochę kredytów więc musimy oboje mieć stały dochód. Może kiedyś.

To u nas sen wygląda tak, 19 kąpiel i zaczynam usypianie, jak dobrze pójdzie to śpi od 20 2-3 godziny i potem biorę do siebie do łóżka, jak nie da się uśpić, czyli najczęściej, to śpi u mnie na cycu a my oglądamy z mężem film, serial albo czytamy. Potem od 23 śpimy razem, Ania śpi po 2,5 godziny z przerwą tylko na cyca, karmię na półśpiąco, pieluchę zmieniamy o 23 i potem rano o 6-7, wstajemy ok 7 ale zdarza się pospać i do 9 :)

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, super info z waszymi rutynami, potrzebowałam tego. Wiecie, ja kładę się spać z Mają ok.21-21.30 i Maja zasypia na cycku tak po 30min do godziny z kawałkiem. Nie wiem czemu nie karmię jej w łóżku ok.19, bo ewidentnie by wtedy spała, a ja mogłabym pożyć z mężem, bo trochę go zaniedbałam. Chyba ześwirowałam na punkcie córki i mam wyrzuty sumienia jak się wymykam z łóżka XD I boję się, że przegapię swoją szansę na sen, że nie będzie spała później, ale to już chyba nie ten wiek XD

Po karmieniu o 21 budzi mnie na karmienie różnie, ale zawsze po północy, np. dzisiaj o 2.30, wczoraj 1.20 a czasem po 3. Następnie zaraz przed 7. Potem czasami śpi czasami nie, ale często od 9 do 11 jeszcze sobie śpi.

Ja jeszcze kp, ale po ostatniej wizycie w poradni mam już sprawdzone wszystko. Nawet morfologię i crp... Więc to Maja. Zapisuję ją więc do neurologopedy. Czemu, ach czemu nie ma na wszystkie problemy jednej piguły :(

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    A co do zabaw. Znacie aplikacje pintetest?
    Kto nie to szczerze polecam. Aplikacja to gleboki internet i pokaze więcej niż pierwsze strony google. Pokazuje też roznosci z zagranicznych stron.
    Np. Coś ugotować mega duzo pomysłów, zabawy edukacyjne dla dzieci bez końca. Dla tych dopiero urodzonych, większych i starszych. Pokazane jest jak wykorzystać proste domowe rzeczy by stworzyć fajną zabawę. Uwielbiam pomysły na fotografie dziecieca.... Jest wszystko. A mało tego wszystko możemy sobie zapisywać i tworzyć katalogi i do tego wracać.

Ja używam, to studnia inspiracji, ale też pochłaniacz czasu :P Bardzo wciąga XD

Malamia, też chcę tak ogarniać życie :O <3 Próbuję być coraz odważniejsza w odkładaniu dziecka do snu, ale ostatnio coś mało spała po szczepieniach i jak po karmieniu usnęła mi na rogalu w fotelu, to tak obejrzałam 2 filmy na Netflixie bez dźwięku z napisami XD

Maxi, Malamia lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była u Mai fizjo i Maja jeszcze śpi, taka jest wykończona, więc doczytałam starsze posty :P Temat usypianie mnie ostatnio mocno zajmuje, bo Maja zasypia tylko przy cycu lub właśnie po vojcie XD A chciałabym, żeby umiała sama zasnąć, bez smoczka, bo smoczka nie przyjmuje i na razie nie znalazłam takiego smoczka którego by przyjęła :( i bez zasypiania na rękach, bo coraz cięższa jest :P

• Malamia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pampersami to prawda, musi mieć luźniej, dlatego też nie używałam dady 1, tylko od razu 2 i nosił większe. Nie wiem czemu teraz stwierdzilam, ze wrócę do tych 2. W każdym razie odłożyłam dadę dwójki do oddania, skończę te kilka sztuk pampersa 2, bo są o wiele większe i wyciągnęłam już dadę 3. Tylko one wydają mi się straaasznie duże.

Oj tak, kawka na dworze, na tarasie, u siebie też mi się marzy, a póki co jeszcze mieszkamy w bloku i nie mamy nawet balkonu :/

Co do tej własnej działalności to ja planuję skorzystać z urlopu bezpłatnego na dziecko. Wtedy moge pracować, jeśli mi się uda to co zaplanowałam, to już nie wrócę do swojej pracy.

Nawet nie potrafię nic doradzić w sprawie usypiania, bo czasem mam wrażenie, że Misiek kręci się póki jest u mnie na rękach, A jak go odloze to moment i zasypia. Na początku też było ciężko. Co dziwne, najpierw próbowałam kąpać wcześniej i wcześniej zaczynać usypianie, A pomogło przesunięcie godziny kąpieli na późniejszą godzinę i zaczął ładnie zasypiać zaraz po zjedzeniu.

Marian myślę, że tak będzie do czasu aż mi się dziecko nie zepsuje 😂 chyba ze zawsze bedzie taki grzeczny. Podobno ja tez bylam taka spokojna. Któraś z was kiedyś pisała, że jakby jej pierwsze dziecko było tak ciężkie do ogarnięcia to nie zdecydowalaby się na drugie. Może to tak działa, żeby nie zniechęcić i jednak zdecydować się na chociaż jeszcze jedno 😂😂

marian_the_baby, Maxi lubią tę wiadomość

29 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Moja jak jest głodna to tak delikatnie popłakuje, trochę to brzmi jakby chciała kasłać i płakać jednocześnie ... No i wiem kiedy mniej więcej ostatni raz jadła. A jak jest zmęczona to płacz jest intensywniejszy i do tego zaczyna trzeć oczy i ziewa.

U mnie jest dokładnie to samo z tym pokaslywaniem, do tego wpycha jeszcze usilniej rączki do buzi, jakby z nerwami

29 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia, a możesz wrzucić na jednym zdjęciu porównanie Pampers 2 o Dada 3? Bo na nas Dady 2 już są za małe. Teraz używam pampers 2 i nie wiem które kupić jak się skończą.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie :) Dla porównania wrzucam jeszcze Dada dwa, może komuś się przyda :)

Dada 2, pampers 2 i dada 3
    20064309f7fa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 19:23

delilah11, taka_mama, Maxi, Limonka, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

29 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia, dzięki. To chyba jednak my zostaniemy przy pampers 2, bo dady rzeczywiście mają duży przeskok rozmiarów.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam duze pieluchy. A wlasciwie to mam ciagle wrazenie, ze sa za male ;)
    Ala dobija do 5 kg a ja jestem na lupilu3 a idade 3 juz przerobilam tylko mi zapach nie pasowal (czesto pieluszki sprawdzam na wech a te cychbely ciagle). Az sie lekarka ze mnie smiala ostatnio co ja dziecku zalozylam aja dalej mam wrazenie ze jej nogi sie nie mieszcza ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mam aktualnie pampers premium care 2 i pampers zielone zwykle rozm 2. Jak dla mnie są ok jedne i drugie. Dobrze się układają nie są za duże ani zamale.

Natomiast mogę polecić fajny i przydatny kosmetyk dla Mam które myją pupę wacikami a nie chusteczkami. Nivea płyn micelarny.
    Ja w łazience i przy przebieraku zawsze mam pod ręką waciki duże. I jak młody ma pieluchę do przebrania to idę moczę waciki ilość zależna co tam w środku ale przeważnie 1 do 3 szt. I od kiedy odkryłam plyn micelarny nie martwię się że za mało namoczyłam wacikow plyn pod ręką taki z pompką bez spłukiwania. Czasem tylko ten plyn używam bo też bez musu żeby szykowac waciki i wodą namaczać. Płyn Fajny i pod ręką. Nie powoduje podrażnień. Przemywam nim czesto buzię bo gdy mleko kąpię po brodzie to żeby przemyć i też super.

https://allegro.pl/oferta/nivea-baby-micelarny-plyn-oczyszczajacy-750ml-8131120439

Polecam.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi ja tez uzywam plyn micelarny ale Musteli tez jest super :)

Maxi lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostalismy pod choinkę ten płyn micelarny... Bo nawet nie wiedziałam że takie cuda są 🤪😎

W super pharm są dni lifestyle jest trochę promo. Nie wiem czy dla dzieci bo miałam chwilę i wpadlam na kosmetyki czyli coś dla mamusi 😁

I w końcu mamy sloneczko 🌞🌞🌞

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy chrzest. Ja mam doła bo małya alergię na BMK i mamy Bebilon pepti. Odstawiam go od piersi bo nie jestem w stanie ograniczyć większości rzeczy i gotować trzech obiadów np i dla każdego robić inne śniadanie rano w biegu 😩😩 Nie mialam parcia na kp ale Staś się tak cudnie uspokajał na piersi ehhh...

relg6iyem5hi69f7.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 4 Dada jedziemy one od 7 kg, ale jak tylko maly przekroczyl 7 to kupilam bo mimo ze 3 są do 9kg to kilka razy plecy cale mokre bo siuski wyplynely. Zauwayzlam ze jak tak sie juz dzieje to trzeba wiekszy pampers.

Ja nie wiem co robic w poniedziałek mieliśmy w góry jechać a córka dzis rano 38 stopni.... moglam sie domyslec bo przeciec od listopada 2 tyg zdrowa 2 tyg chora i oczywiscie wypadlo teraz 2 tyg i znow chora... wrrrrrrr.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda niech zgadne tym razem kaszel? Moja od razu po grypie zaczela kaszlec i dostala wziewy, na szczescie bez goraczki. Gdybym nie poszla na bank by bylo zapalenie oskrzeli. Jest w domu juz drugi tydzien i szczerze mowiac wcale nie bede jej puszczac chetnie w sezonie grypowym bo boje sie ze znow zlapie. Przychodza maile ze szkoly ze duzo dzieci choruje i nalezy obserwowac dzieci...Byle do kwietnia...

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokończyam dziś ostatnie pieluchy pampers zielone 2. Teraz mamy premium care 3. Mój Ignaś juz na bank waży 8 kg.... gdybym wiedziała, że taki kloc będzie to nie robiłabym zapasów... mam 3 opakowania pampers 3...

Ale te 3 wydają się duże. Może troche je ponosi lub... przestanie w takim tempie przybierać na wadze!

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malibu teraz dopiero wyszła alergia czy od początku był uczulony na bmk? Jak to się u Was objawia?

My jeszcze używamy dady 1 ale skończymy paczkę i zaczniemy 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 21:05

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ