X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2019
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2019

Oceń ten wątek:
  • Muki85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Muki jak rozpoznajesz czy jest głodna czy nie? Mój syn jeszcze nigdy cycka nie odmówił..
    Moja jak jest głodna to tak delikatnie popłakuje, trochę to brzmi jakby chciała kasłać i płakać jednocześnie ... No i wiem kiedy mniej więcej ostatni raz jadła. A jak jest zmęczona to płacz jest intensywniejszy i do tego zaczyna trzeć oczy i ziewa.

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

wnidj48ag36qvarj.png
    4.04 beta 1210 😀
    16.12.19 Natalka ❤️👶🏻
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia jeśli dobrze przybiera na wadze to ja bym nie wybudzala, korzystaj z tych cudownych nocek, jak ja Ci zazdroszczę ☺️
    My wciąż kończymy pampersy rozmiar 2 bo zrobiłam niezły zapas 🙈 lupilu mi się kończą i teraz będę otwierać pampers, one są do 8 kg. Na razie nie przesikuje, pare razy kupa wyszła ale to chhba z każdej pieluszki by wyszła 😂

Malamia lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nickky Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś się dziwiłam, że młode mamy tylko o kupach gadają. No i mam 😂 Ale uspokoiłyście mnie trochę 😉
    Ania też czasem zaśnie na piersi, a jak chcę ją odłożyć to od razu pobudka, śmieje się i gada. Ale dla mnie to super bo do niedawna był albo cycek albo płacz, więc potrafię tak z nią godzinę gadać i mi się nie nudzi 😂
    A od wczoraj Ania ma jakąś pasję do żyrandoli, gdzie nie leży to gapi się na żyrandol, nawet w dzień jak się nie świeci, i nawet gada do nich i się do nich cieszy, no przesłodka jest 😂

Powiem Wam, że też nie tęsknię za pracą i smutno mi, że od grudnia moje dziecko będzie musiało siedzieć w żłobku albo z opiekunką po 9 godzin, chętnie poszłabym na własną działalność, ale nie mam na siebie pomysłu a mamy trochę kredytów więc musimy oboje mieć stały dochód. Może kiedyś.

To u nas sen wygląda tak, 19 kąpiel i zaczynam usypianie, jak dobrze pójdzie to śpi od 20 2-3 godziny i potem biorę do siebie do łóżka, jak nie da się uśpić, czyli najczęściej, to śpi u mnie na cycu a my oglądamy z mężem film, serial albo czytamy. Potem od 23 śpimy razem, Ania śpi po 2,5 godziny z przerwą tylko na cyca, karmię na półśpiąco, pieluchę zmieniamy o 23 i potem rano o 6-7, wstajemy ok 7 ale zdarza się pospać i do 9 :)

n59yvcqg9cxqwkcx.png
  • marian_the_baby Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, super info z waszymi rutynami, potrzebowałam tego. Wiecie, ja kładę się spać z Mają ok.21-21.30 i Maja zasypia na cycku tak po 30min do godziny z kawałkiem. Nie wiem czemu nie karmię jej w łóżku ok.19, bo ewidentnie by wtedy spała, a ja mogłabym pożyć z mężem, bo trochę go zaniedbałam. Chyba ześwirowałam na punkcie córki i mam wyrzuty sumienia jak się wymykam z łóżka XD I boję się, że przegapię swoją szansę na sen, że nie będzie spała później, ale to już chyba nie ten wiek XD

Po karmieniu o 21 budzi mnie na karmienie różnie, ale zawsze po północy, np. dzisiaj o 2.30, wczoraj 1.20 a czasem po 3. Następnie zaraz przed 7. Potem czasami śpi czasami nie, ale często od 9 do 11 jeszcze sobie śpi.

Ja jeszcze kp, ale po ostatniej wizycie w poradni mam już sprawdzone wszystko. Nawet morfologię i crp... Więc to Maja. Zapisuję ją więc do neurologopedy. Czemu, ach czemu nie ma na wszystkie problemy jednej piguły :(

Córcia 3 latka po 4 latach starań, 3 runda na Aromku i pierwsza po Pregnylu

14.12 dwie kreseczki :) ciąża samoistna- my siami :D

Wysłany: 28 lutego 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi wrote:
    A co do zabaw. Znacie aplikacje pintetest?
    Kto nie to szczerze polecam. Aplikacja to gleboki internet i pokaze więcej niż pierwsze strony google. Pokazuje też roznosci z zagranicznych stron.
    Np. Coś ugotować mega duzo pomysłów, zabawy edukacyjne dla dzieci bez końca. Dla tych dopiero urodzonych, większych i starszych. Pokazane jest jak wykorzystać proste domowe rzeczy by stworzyć fajną zabawę. Uwielbiam pomysły na fotografie dziecieca.... Jest wszystko. A mało tego wszystko możemy sobie zapisywać i tworzyć katalogi i do tego wracać.

Ja używam, to studnia inspiracji, ale też pochłaniacz czasu :P Bardzo wciąga XD

Malamia, też chcę tak ogarniać życie :O <3 Próbuję być coraz odważniejsza w odkładaniu dziecka do snu, ale ostatnio coś mało spała po szczepieniach i jak po karmieniu usnęła mi na rogalu w fotelu, to tak obejrzałam 2 filmy na Netflixie bez dźwięku z napisami XD

Maxi, Malamia lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 lutego 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była u Mai fizjo i Maja jeszcze śpi, taka jest wykończona, więc doczytałam starsze posty :P Temat usypianie mnie ostatnio mocno zajmuje, bo Maja zasypia tylko przy cycu lub właśnie po vojcie XD A chciałabym, żeby umiała sama zasnąć, bez smoczka, bo smoczka nie przyjmuje i na razie nie znalazłam takiego smoczka którego by przyjęła :( i bez zasypiania na rękach, bo coraz cięższa jest :P

• Malamia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pampersami to prawda, musi mieć luźniej, dlatego też nie używałam dady 1, tylko od razu 2 i nosił większe. Nie wiem czemu teraz stwierdzilam, ze wrócę do tych 2. W każdym razie odłożyłam dadę dwójki do oddania, skończę te kilka sztuk pampersa 2, bo są o wiele większe i wyciągnęłam już dadę 3. Tylko one wydają mi się straaasznie duże.

Oj tak, kawka na dworze, na tarasie, u siebie też mi się marzy, a póki co jeszcze mieszkamy w bloku i nie mamy nawet balkonu :/

Co do tej własnej działalności to ja planuję skorzystać z urlopu bezpłatnego na dziecko. Wtedy moge pracować, jeśli mi się uda to co zaplanowałam, to już nie wrócę do swojej pracy.

Nawet nie potrafię nic doradzić w sprawie usypiania, bo czasem mam wrażenie, że Misiek kręci się póki jest u mnie na rękach, A jak go odloze to moment i zasypia. Na początku też było ciężko. Co dziwne, najpierw próbowałam kąpać wcześniej i wcześniej zaczynać usypianie, A pomogło przesunięcie godziny kąpieli na późniejszą godzinę i zaczął ładnie zasypiać zaraz po zjedzeniu.

Marian myślę, że tak będzie do czasu aż mi się dziecko nie zepsuje 😂 chyba ze zawsze bedzie taki grzeczny. Podobno ja tez bylam taka spokojna. Któraś z was kiedyś pisała, że jakby jej pierwsze dziecko było tak ciężkie do ogarnięcia to nie zdecydowalaby się na drugie. Może to tak działa, żeby nie zniechęcić i jednak zdecydować się na chociaż jeszcze jedno 😂😂

marian_the_baby, Maxi lubią tę wiadomość

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muki85 wrote:
    Moja jak jest głodna to tak delikatnie popłakuje, trochę to brzmi jakby chciała kasłać i płakać jednocześnie ... No i wiem kiedy mniej więcej ostatni raz jadła. A jak jest zmęczona to płacz jest intensywniejszy i do tego zaczyna trzeć oczy i ziewa.

U mnie jest dokładnie to samo z tym pokaslywaniem, do tego wpycha jeszcze usilniej rączki do buzi, jakby z nerwami

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia, a możesz wrzucić na jednym zdjęciu porównanie Pampers 2 o Dada 3? Bo na nas Dady 2 już są za małe. Teraz używam pampers 2 i nie wiem które kupić jak się skończą.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie :) Dla porównania wrzucam jeszcze Dada dwa, może komuś się przyda :)

Dada 2, pampers 2 i dada 3
    20064309f7fa.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 19:23

delilah11, taka_mama, Maxi, Limonka, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

23 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • taka_mama Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia, dzięki. To chyba jednak my zostaniemy przy pampers 2, bo dady rzeczywiście mają duży przeskok rozmiarów.

08.10.2011 Córka ❤
    15.11.2014 Aniołek
    26.05.2018 Aniołek
    16.12.2019 Synek ❤
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam duze pieluchy. A wlasciwie to mam ciagle wrazenie, ze sa za male ;)
    Ala dobija do 5 kg a ja jestem na lupilu3 a idade 3 juz przerobilam tylko mi zapach nie pasowal (czesto pieluszki sprawdzam na wech a te cychbely ciagle). Az sie lekarka ze mnie smiala ostatnio co ja dziecku zalozylam aja dalej mam wrazenie ze jej nogi sie nie mieszcza ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Mam aktualnie pampers premium care 2 i pampers zielone zwykle rozm 2. Jak dla mnie są ok jedne i drugie. Dobrze się układają nie są za duże ani zamale.

Natomiast mogę polecić fajny i przydatny kosmetyk dla Mam które myją pupę wacikami a nie chusteczkami. Nivea płyn micelarny.
    Ja w łazience i przy przebieraku zawsze mam pod ręką waciki duże. I jak młody ma pieluchę do przebrania to idę moczę waciki ilość zależna co tam w środku ale przeważnie 1 do 3 szt. I od kiedy odkryłam plyn micelarny nie martwię się że za mało namoczyłam wacikow plyn pod ręką taki z pompką bez spłukiwania. Czasem tylko ten plyn używam bo też bez musu żeby szykowac waciki i wodą namaczać. Płyn Fajny i pod ręką. Nie powoduje podrażnień. Przemywam nim czesto buzię bo gdy mleko kąpię po brodzie to żeby przemyć i też super.

https://allegro.pl/oferta/nivea-baby-micelarny-plyn-oczyszczajacy-750ml-8131120439

Polecam.

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxi ja tez uzywam plyn micelarny ale Musteli tez jest super :)

Maxi lubi tę wiadomość

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Maxi Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostalismy pod choinkę ten płyn micelarny... Bo nawet nie wiedziałam że takie cuda są 🤪😎

W super pharm są dni lifestyle jest trochę promo. Nie wiem czy dla dzieci bo miałam chwilę i wpadlam na kosmetyki czyli coś dla mamusi 😁

I w końcu mamy sloneczko 🌞🌞🌞

19.05.2017r Córeczka 🧡
    1.08.2019r będzie chłopiec 💚
    15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
    3600g 56 cm 🥰
    ex2bj48a4io0cz21.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro mamy chrzest. Ja mam doła bo małya alergię na BMK i mamy Bebilon pepti. Odstawiam go od piersi bo nie jestem w stanie ograniczyć większości rzeczy i gotować trzech obiadów np i dla każdego robić inne śniadanie rano w biegu 😩😩 Nie mialam parcia na kp ale Staś się tak cudnie uspokajał na piersi ehhh...

relg6iyem5hi69f7.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na 4 Dada jedziemy one od 7 kg, ale jak tylko maly przekroczyl 7 to kupilam bo mimo ze 3 są do 9kg to kilka razy plecy cale mokre bo siuski wyplynely. Zauwayzlam ze jak tak sie juz dzieje to trzeba wiekszy pampers.

Ja nie wiem co robic w poniedziałek mieliśmy w góry jechać a córka dzis rano 38 stopni.... moglam sie domyslec bo przeciec od listopada 2 tyg zdrowa 2 tyg chora i oczywiscie wypadlo teraz 2 tyg i znow chora... wrrrrrrr.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Madera2000 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda niech zgadne tym razem kaszel? Moja od razu po grypie zaczela kaszlec i dostala wziewy, na szczescie bez goraczki. Gdybym nie poszla na bank by bylo zapalenie oskrzeli. Jest w domu juz drugi tydzien i szczerze mowiac wcale nie bede jej puszczac chetnie w sezonie grypowym bo boje sie ze znow zlapie. Przychodza maile ze szkoly ze duzo dzieci choruje i nalezy obserwowac dzieci...Byle do kwietnia...

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokończyam dziś ostatnie pieluchy pampers zielone 2. Teraz mamy premium care 3. Mój Ignaś juz na bank waży 8 kg.... gdybym wiedziała, że taki kloc będzie to nie robiłabym zapasów... mam 3 opakowania pampers 3...

Ale te 3 wydają się duże. Może troche je ponosi lub... przestanie w takim tempie przybierać na wadze!

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Kasik Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malibu teraz dopiero wyszła alergia czy od początku był uczulony na bmk? Jak to się u Was objawia?

My jeszcze używamy dady 1 ale skończymy paczkę i zaczniemy 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2020, 21:05

0d1yrjjg8bycqurj.png
    👧 12.2019
‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ