Grudniowe mamy 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
A kiedy robicie chrzciny? Ja miałam robić 23 maja, wiecie jak mi przykro... To miał być chrzest z urodzinami córki. Jedna ich wspólną impreza w życiu. Teraz muszę zrobić córce urodziny bo czeka na nie i prosi o rowerek i bębenek... Przykro mi by było jak by czekała nie wiadomo ile... A chciny z kim rozmawiam to każdy mówi że czerwiec to jeszcze za wcześnie. To kiedy, aby nie było maseczek i żeby było dość bezpiecznie... Bardzo zdołowana jestem ta niewiedza i że miała być piękna impreza z noclegami w ośrodku wypoczynkowym i wszystko pod znakiem zapytania. Nie wiem co robić... Miał być maj na stole bez i konwalie, wkoło wiosna i radość dzieci... Ech... 😒
Ja na chrzest córki i teraz syna kupiłam sukienkę w qiosk. Nie jest do karmienia, ale da się pokombinować 😊 teraz mieli promo.19.05.2017r Córeczka 🧡
1.08.2019r będzie chłopiec 💚
15.12.2019r g 4.06 przyszedł na świat nasz Bobas ♥️
3600g 56 cm 🥰
-
Miałam robić chrzciny w marcu, ale mąż wtedy utknął za granicą. Robimy 31 maja, bo nie ma co odwlekać. Tylko chrzestni i dziadkowie. Będą maseczki na zdjęciach: trudno. Jak będę patrzeć na takie rzeczy to odwlecze się pewnie 2 lata, bo na jesień może być znowu gorzej z tym wirusem. A jak już wszystko wróci do "normalności" to zrobi się imprezę.
Czekamy na Synka 💙
26dpt USG jest ❤️
20dpt-2mm zarodek 😍
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB (❄️3BB)
---
Krzyś 26.07.21(36+4tc)💙
Madzia 13.12.19 (40+1tc)💓
21dpt USG- 2,5mm szczęścia♥️
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
23dpt jest ♥️
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
01.2019r. Laparoskopia - niedrożne jajowody
Starania od 10.2016r. -
My już po chrzcinach na szczęście.
Konkretnego sklepu ci nie polece bo ja zamawialam przez Internet a jestem z tych drobnych raczejSynek 2016❤️walczymy o rodzeństwo
PCOS
Mąż Azoospermia
3x iui
24.11.2018 krótki protokół(30 pobranych komórek-18 dojrzałych, 12 zamrozonych6zaplodnionych)3 zarodki
24.11.2018 hiperka
11.12.2018 transfer od.
12.01.transfer od.
04.02.transfer od.
14.03.2019transfer 4.2.2❄️
19.03. 5dpt beta 8
21.03 7dpt beta 37
23.03 9dpt 163 😍
04.04. 21dpt 9917 🤗
10.04 27dpt ❤️
21.11.2019 córeczka😍
Zostały 2 ❄️❄️
-
My na szczęście chrzciny zrobiliśmy 08.03 tuż przed resrykcjami.
My już 3 tyg rozszerzamy dietę. Warzywa idą jej świetnie ale owoce raczej nie podchodzą wczoraj próbowałam dac jabłuszko z burakiem (90%jabłko) i tak pluła i krzywiła się że nawet ją na wymioty ciągneło. To już brokuły z marchewką lepiej jej poszły. Najbardziej smakuje jej bataty i dynia. Zastanawiam się jednak co będzie dalej jak jakieś kaszki trzeba będzie wprowadzić to takie bez mleka i co jakieś mleko HA do tego dodać? Przeklęta alergia...
Ciekawostka chyba nie jest strasznie uczulenie bo dwie kawy z mlekiem w weekend nie spowodowały narwrotu "liszajow". Przy prowokacji też tak było że 2 kawki przeszły bez echa a dopiero pełna szklanka mleka i mizeria spowodowały że ja znowu obsypało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2020, 15:58
-
My mieliśmy robić 7 czerwca to będzie nasza 6 rocznica ślubu ale dupa nie robimy jeszcze. Jeden wujek ma bajpasy i inne cuda, on nie przyjdzie ale pewnie że względu na niego nie przyjdzie połowa rodziny. Z reszta chyba i tak nie można jeszcze robić imprez? To chyba było w 4 etapie że do 50 osób będzie można.
Także teraz to nie wiem kiedy zrobimy,może sierpień.
Ciężka nocka nie spał 3-5 i o 6.30 już wstał, nie da się uspacaaaaaa
-
Hej, ja dziś jestem jak zombie. Młoda budziła się co godzinę w nocy, zdarzało się tak że ledwo ją odłożyłam i ledwo sama usnęłam a już budził mnie płacz małej. Co ciekawe mąż jak ją próbował uspokoić to zaczynała się drzec jakby ja że skóry obdzierali ledwo ją ja wzięłam na ręce a młoda już wtuloną we mnie spała. Dawalam jej pierś ale raczej służyła za smoczek nie za picie. Mówię do męża że wygląda jakby się że mną nie mogła rozstać. Generalnie w ciągu dnia uśmiecha się do męża i synka ale jak np mąż ja trzyma na rękach a ja pojawię się w zasięgu wzroku to jest szał radości na mój widok.
Ponieważ jej zachowanie mnie trochę zastanowiło to sprawdzilam dziś skoki rozwojowe i jak nic wszystko pasuje do 5 tego skoku rozwojowego. Lęk separacyjny jak wymalowany. Niesamowite to jest jak ludzki organizm jest zaprogramowany...
Z synem te skoki rozwojowe nie były takie wyraźne a teraz to idzie wręcz książkowo.
Ciekawostka od tygodnia nie nadążam z suszenie skarpetek ktore namiętnie ściąga i żuje. -
Michaga ja mam dzis to samo, pobudki co godzinę i krócej. W nocy byłam taka zła.. nie wiem ile ja w ogóle dzis spałam. Te dzieci nie maja nad nami litości 😉
U mnie za wczesnie na skok ale myśle ze może zęby.. już nawet w ciągu dnia jest strasznie marudny. Ale z tym budzeniem to ja mam często choć czasem prześpi 2 godz -
U mnie to samo! ...jak zwykle...
W nocy częste pobudki i od razu z płaczem, na szczęście cyc i potem smoczek z reguły działa, chociaż czasem ponowne uśpienie trwa godzinę. A w dzień zrobiła się znowu przylepna do piersi, karmienie co 1,5-2h i potem przysypia ale jeśli spróbuję odłożyć to natychmiast płacz. Ale nie walczę, nadrabiam zaległości na netflixie 😉
Też mi się wydaje, że to ząbki, od ponad miesiąca Ania gryzie wszystko jak wściekła i produkuje tony śliny. Myślę, że przez tę ślinę też potrzebuje częstszego karmienia bo się odwadnia. Ale skok 22-26 tydzień też by się zgadzało, wczoraj mamy skończone 23 tygodnie...
Ale jestem zła na moją przychodnię. Miałam mieć dzisiaj szczepienia zaległe z 3 miesiąca i meningokoki i odwołali bo pielęgniarka im nie przyszła...Na całą przychodnię mają jedną pielęgniarkę która może zrobić szczepienie, super. Teraz mam 25.05 ale nie szczepienie tylko ponownie kwalifikację przez telefon i kilka dni później szczepienie...Jestem mega zła i myślę o zmianie przychodni.
Jeszcze trochę niepokoi mnie że chcą zrobić na jednej wizycie szczepienia obowiązkowe i meningokoki "bo inaczej się nie da według nowych przepisów" a jeszcze zanim się zaczął ten caly wirus mówili, że meningokoki muszą mieć 2 tygodnie odstępu pomiędzy innymi szczepieniami. Boję się dawać jej tyle dawek na jednej wizycie bo to jest 6w1, pneumokoki, polio i te meningokoki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 10:46
-
Kasik
Mamy jutro drugie USG i jedziemy.
Dołączam do niewyspanych - Franek miał chyba dzisiaj najgorsza noc od urodzenia... Coś ostatnio w ogóle gorzej śpi i nie zasypia od razu po jedzeniu...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Ja nie powtarzam USG bioder..na pierwszym lekarz powiedział że wszystko ok i jeśli żaden pediatra na wizytach nie zwróci nam uwagi że coś jest nie tak to nie ma takiej potrzeby.
Co do meningoków to nie łączyłabym tego z zadnym innym szczepieniem. To ciężka szczepionka, bardzo często występuje po niej gorączka.
-
Hmm w takim razie też powtórzymy to usg, w sumie i tak już mam umówioną wizytę od dłuższego czasu.
Zaczęłam wybierać pierwsze książeczki dla córeczki i przepadłam. Sobie dawno nic nie kupiłam za to dla dziecka co chwilę coś zamawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 15:54