Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Oliwia23 wrote:Hania ja mialam tak w poprzedniej ciąży... I założę się, ze to wina dupchastonu. Poza tym kosmetolog do, której później chodziłam, żeby ogarnąć twarz bo niestety zostały mi blizny przyzala, że sama tak miała i kilka klientek. Na jedne kobietki nie zadziała, a drugim trochę podokucza.
-
Oliwia23 wrote:Jaka jestem zestresowana 🤦🏼♀️ masakra... przy okazji na złość cycki przestały mnie bolec i już sobie wmawiam, że na pewno coś jest nie tak...😭
-
nick nieaktualnyCześć, za propozycja Hani jednak dołączę.
Według OM mam 6tc. Termin na 2 grudnia. 18dpo beta 1008. Drugi raz nie robiłam nie mam jak. 20 kwietnia mam wizytę u lekarza.
Dziś mnie dopadły wątpliwości, czy oby na pewno będzie dzieciątko, czy się nic nie wydarzy po drodze 😶
Blondyna.B, Milixx lubią tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Ja zaczynam powoli czuć ze jestem w ciąży… kręci mi się strasznie w głowie, dzisiaj wpadłam w delikatna panikę, ciagle jestem głodna😫 zjem i już mi w brzuchu burczy i ssa w żołądku. Dodatkowo wywaliło mi pryszcze jak u jakiejś nastolatki 😭 co ja nigdy w życiu pryszczy nie miałam☹️ Wogole czuje się brzydka w tej ciąży. W pierwszej jakoś wyglądałam promiennie i każdy mnie chwalił, w pracy nawet pare osób zanim jeszcze powiedziałam o ciąży zapytało mnie w prost czy jestem bo widać ze promienieje i wygladam jak w stanie błogosławionym😂 a teraz wygladam jak pół dupy zza krzaka😒
-
Iwonay, miło ze jesteś🥰 wątpliwości chyba są normalne bo większość z nas je ma😔 trzeba być pozytywnej myśli✊🏻
Iwonay, Natalia p. lubią tę wiadomość
-
Oliwia23 wrote:Jaka jestem zestresowana 🤦🏼♀️ masakra... przy okazji na złość cycki przestały mnie bolec i już sobie wmawiam, że na pewno coś jest nie tak...😭
Mnie np. wczoraj nie bolały nagle tylko sutki wrażliwe a dziś nie mogę dotknąć... -
Blondyna.B wrote:Mam to samo, w 1 ciąży każdy mówił jak ładnie wyglądam a teraz czuje się tragicznie i wyglądam jakbym była chora albo coś mi dolegało (
-
Hej Dziewczyny!
Dołączam do Was chociaż jeszcze w to nie wierzę.
Moja pierwsza ciąża po równych dwóch latach starań🥰 na początku marca miałam badanie drożności HSG i w tym cyklu się udało.
29dc beta 748mlu/ml
31dc beta 1548mlu/ml
Według aplikacji termin na 3.12.2022r.
W poniedziałek idę na USG i zobaczymy co się okaże 😊Blondyna.B, MałaMk, Jc94 lubią tę wiadomość
-
cslza wrote:Ojj historia mojego porodu była stresująca... nawet ją tu opisywałam na innym koncie (nie mogę się zalogować), wklejam:
We wtorek (30.01.2018) pojechałam na KTG, zapisały się 2 skurcze, konsultacja KTG z lekarzem na IP i propozycja od Pani doktor na masaż szyjki macicy (na który przystałam), co by poród zaczął się sam, a nie planowaną indukcją oxy. Wieczorem sms do mojego ginka z opisem sprawy, ginek zaprosił ponownie na IP jako, że miał dyżur nocny i mógł mnie obejrzeć na własne oczy. Po oględzinach zostałam na porodówce z rozwarciem na 1cm (marnie, ale coś) i skurczami co 5-7min. Przyjechała moja położna, przebadała mnie i stwierdziła, że ten dzieciak się wcale nie rodzi, pęcherz wysoko, głęboka ciąża, ja dziś nie urodzę, może jutro, ale przed nami dłuuuuga droga do finału.
Generalnie czekali z moimi skurczami do jakiejś 7 rano, przyszedł mój ginek, stwierdził, że rozwarcie nie postępuje, ale skurcze są regularne, mocniejsze, częstsze, więc dajemy test oxy, może to ruszy. No i ruszyło! Skurcze jeszcze mocniejsze, ale z 40ml oxy nie dostałam nawet 5ml, gdy nagle Filipowi tętno skoczyło ze 138 na 220 i nagle spadło do 60...
Szybko na prawy bok, na lewy bok, pozycja kolankowo-łokciowa, oddychamy do brzuszka, tlen, PANI MIRKO (Mira, moja położna) SZYBKO PANI TU PRZYCHODZI!!! Wyłączyli oxy, po 5 minutach tętno się ustabilizowało...
Spytałam Panią Mirkę co może powodować taką reakcję. Podobno może wystąpić taka reakcja na oxy, ale istnieje tez ryzyko, że łożysko jest niewydolne i nie dotlenia Filipa w czasie skurczów lub maluch owinął się pępowiną. Informacja, że podamy drugi raz oxy, jednak aby nie ryzykować czekamy, aż blok operacyjny będzie wolny i w razie co cesarka. Już wtedy powiedziałam K., że to się skończy cesarką, ja to czuję. Wszyscy to czuli i pod skóra wiedzieli... W międzyczasie zrobili mi lewatywę, dostałam nawodnienie i inne kroplówki, aby oxy poszło nawet lepiej.
Druga próba, znowu raptem 5ml oxy i tętno mojego Filipa spadło do 0, nie mogli znaleźć go w moim wielkim brzuchu! Znowu wyłączenie oxy, znowu przywracanie tętna dziecka, znowu podanie kroplówek - tym razem już przygotowujących do CC i to na cito. Proszę dać mężowi buzi, zaraz się zobaczycie.
O 14:04 szłam na blok operacyjny, w międzyczasie coś podpisałam, chyba coś o szczepieniach i badaniach przesiewowych dziecka... O 14:17 urodził się Filip, o 14:35 wyjechałam z bloku operacyjnego.
Wchodząc na blok było sielsko i anielsko, wpadła Pani Mirka z tekstem "Zagrażająca zamartwica płodu, nie znaleźliśmy tętna" i akcja poszło piorunująco szybko. Filip owinął się pępowiną i za każdym razem, gdy ja miałam skurcz jego główka schodziła niżej i wieszał się na pępowinie jak na lince... Pamiętacie, że martwiłam się małą ruchliwością dziecka w brzuchu? To było to.
O kurczę!! To naprawdę trauma 🙈🙈🙈 współczuje ale jesteś mega dzielna!!! ❤️
-
Iwonay wrote:Cześć, za propozycja Hani jednak dołączę.
Według OM mam 6tc. Termin na 2 grudnia. 18dpo beta 1008. Drugi raz nie robiłam nie mam jak. 20 kwietnia mam wizytę u lekarza.
Dziś mnie dopadły wątpliwości, czy oby na pewno będzie dzieciątko, czy się nic nie wydarzy po drodze 😶
Kochana każda z nas ma chyba takie obawy 🙈 mam to samoIwonay lubi tę wiadomość
-
Martini77 wrote:Hej Dziewczyny!
Moja pierwsza ciąża po równych dwóch latach starań🥰 na początku marca miałam badanie drożności HSG i w tym cyklu się udało.
29dc beta 748mlu/ml
31dc beta 1548mlu/ml
W poniedziałek idę na USG i zobaczymy co się okaże 😊
Super! Gratulacje 🥰 czekamy na usg -
Hania007 wrote:Ja zaczynam powoli czuć ze jestem w ciąży… kręci mi się strasznie w głowie, dzisiaj wpadłam w delikatna panikę, ciagle jestem głodna😫 zjem i już mi w brzuchu burczy i ssa w żołądku. Dodatkowo wywaliło mi pryszcze jak u jakiejś nastolatki 😭 co ja nigdy w życiu pryszczy nie miałam☹️ Wogole czuje się brzydka w tej ciąży. W pierwszej jakoś wyglądałam promiennie i każdy mnie chwalił, w pracy nawet pare osób zanim jeszcze powiedziałam o ciąży zapytało mnie w prost czy jestem bo widać ze promienieje i wygladam jak w stanie błogosławionym😂 a teraz wygladam jak pół dupy zza krzaka😒
Są takie przesądy dotyczące wyglądu. „Utrata” urody podobno miała oznaczać dziewczynkę -
Martini77 wrote:Hej Dziewczyny!
29dc beta 748mlu/ml
31dc beta 1548mlu/ml
W poniedziałek idę na USG i zobaczymy co się okaże 😊
-
Madziekk wrote:Są takie przesądy dotyczące wyglądu. „Utrata” urody podobno miała oznaczać dziewczynkę
-
Oliwia23 wrote:Dziękuję za kciuki! U mnie ok, wczesna ciaza zgodnie z terminem miesiączki 5+0. Pęcherzyk 7.2mm
Oliwia23 lubi tę wiadomość
-
Kurde nie wiem co jest grane. Ciagle chce mi się jesc. Zjem coś i za 2 minuty jestem znowu głodna tzn zaczyna mnie ssać ze aż mnie muli. Czy możliwe ze to są mdłości tylko jakieś dziwne🧐 w pierwszej ciąży miałam tylko raz mdłości ale to były takie ze nie dało się pomylić z niczym innym. A teraz to nie wiem czy mam coś z z żołądkiem czy serio ciagle mi się chce jesc. No nie chce wierzyć ze mój organizm się nie najada, zjadłam dzisiaj: owsiankę, 2 kanapki, musli z jogurtem, 2 kanapki, 2 ciastka hity, obiad wołowinę z makaronem, 2 kanapki, princesse, banana, monte w ogromnym opakowaniu i ciagle chce mi się jesc😭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 17:58
-
Oliwia23 wrote:Dziękuję za kciuki! U mnie ok, wczesna ciaza zgodnie z terminem miesiączki 5+0. Pęcherzyk 7.2mm