Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Hania007 wrote:Kurde nie wiem co jest grane. Ciagle chce mi się jesc. Zjem coś i za 2 minuty jestem znowu głodna tzn zaczyna mnie ssać ze aż mnie muli. Czy możliwe ze to są mdłości tylko jakieś dziwne🧐 w pierwszej ciąży miałam tylko raz mdłości ale to były takie ze nie dało się pomylić z niczym innym. A teraz to nie wiem czy mam coś z z żołądkiem czy serio ciagle mi się chce jesc. No nie chce wierzyć ze mój organizm się nie najada, zjadłam dzisiaj: owsiankę, 2 kanapki, musli z jogurtem, 2 kanapki, 2 ciastka hity, obiad wołowinę z makaronem, 2 kanapki, princesse, banana, monte w ogromnym opakowaniu i ciagle chce mi się jesc😭
Witam w klubie Nienażartych... też mnie to irytuje 🤷♀️Natalia95 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Hania007 wrote:Super jest pęcherzyk 💪🏼❤️❤️❤️Kiedy kolejna wizyta?
W poniedziałek 🤣 ale ta jest na NFZ idę tam tylko po skierowanie na te wszystkie różyczki hivy i inne malarie xd poza tym stwierdziłam, że może dla świętego spokoju co 2 tyg będę chodziła do mojego wybranego, a co 2 na NFZ. Nie wiem czy nie przeginam 🤦🏼♀️👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Dziewczyny, a mnie dopadło przeziębienie, do tego mdłości i już kompletnie nie mam siły. Wiecie może jak sobie radzić z przeziębieniem w ciąży? 😔👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Hania007 wrote:Kurde nie wiem co jest grane. Ciagle chce mi się jesc. Zjem coś i za 2 minuty jestem znowu głodna tzn zaczyna mnie ssać ze aż mnie muli. Czy możliwe ze to są mdłości tylko jakieś dziwne🧐 w pierwszej ciąży miałam tylko raz mdłości ale to były takie ze nie dało się pomylić z niczym innym. A teraz to nie wiem czy mam coś z z żołądkiem czy serio ciagle mi się chce jesc. No nie chce wierzyć ze mój organizm się nie najada, zjadłam dzisiaj: owsiankę, 2 kanapki, musli z jogurtem, 2 kanapki, 2 ciastka hity, obiad wołowinę z makaronem, 2 kanapki, princesse, banana, monte w ogromnym opakowaniu i ciagle chce mi się jesc😭
Ja mam to samo, co zjem to chwilę spokoju i znowu uczucie głodu i ssanie, a czasem pomimo tego i tak nie wcisnę żadnego jedzenia 🤦♀️🙈
Dzisiaj za dużo zjadłam na obiad i późnym popołudniem mi się tym obiadem odbijało i było niedobrze 😖 ble...🤍 01.2022 - cb
(2.04.22) 10dpo ⏸️
(4.04.22) 12dpo - beta 79,69
(6.04.22) 14dpo - beta 263,30
(8.04.22) 16dpo - beta 778,10
(20.04.22)-6+1, dzidzia 5mm
(2.05.22) - prenatalne -
Zamieszana93 wrote:Dziewczyny, a mnie dopadło przeziębienie, do tego mdłości i już kompletnie nie mam siły. Wiecie może jak sobie radzić z przeziębieniem w ciąży? 😔
-
Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty
Mi dziś piersi trochę odpuściły (oprócz sutków) ale mdłości tragedia - nie mogę patrzeć na jedzenie.. I już wiem, że przez najbliższe 9 miesięcy nie zjem parówki 🤣 -
Blondyna.B wrote:Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty
Mi dziś piersi trochę odpuściły (oprócz sutków) ale mdłości tragedia - nie mogę patrzeć na jedzenie.. I już wiem, że przez najbliższe 9 miesięcy nie zjem parówki 🤣
O masz, a u mnie parówki to życie 😂 przed ciążą bylam wege, a teraz tylko MIĘCHO! Za to slodkie bułki śmierdzą niemiłosiernie 🤢 dziś w Lidlu przy pieczywie aż mnie skręcało, musiałam wyjść ze sklepu..31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:O masz, a u mnie parówki to życie 😂 przed ciążą bylam wege, a teraz tylko MIĘCHO! Za to slodkie bułki śmierdzą niemiłosiernie 🤢 dziś w Lidlu przy pieczywie aż mnie skręcało, musiałam wyjść ze sklepu..
-
A ja bym non stop jadła i to najlepiej słodycze 🙈 Oj muszę przystopować bo za kilka miesięcy będę jak kulka 😅😅 U mnie na razie z objawów to senność i ból cycków. Spać to już o 19:00 bym mogła, padam szybciej niż dzieci 😆 U mnie to jeszcze wcześnie, mam nadzieje, że nie złapią mnie jakieś cięższe objawy i dam radę funkcjonować normalnie 😅
-
Oliwia23 wrote:A ja z kolei nie mam żadnych objawów 😬 piersi mnie lekko bolą, ale chyba wyłącznie przez to, że je ciagle macam. Mam złe przeczucia...
Ale na spokojnie, widać masz dobry dzień i tylko się cieszyć - w 1 ciąży miałam takie nawet ok tygodnia przerwy bez objawów a w 3 ciąży mimo zatrzymania rozwoju objawy były cały czas i wcale nie ustały -
Blondyna.B wrote:Ja wiem, że po stracie każdy brak objawów to myślenie, że to już koniec.
Ale na spokojnie, widać masz dobry dzień i tylko się cieszyć - w 1 ciąży miałam takie nawet ok tygodnia przerwy bez objawów a w 3 ciąży mimo zatrzymania rozwoju objawy były cały czas i wcale nie ustały
Dokladnie...To dopiero początek 6 tygodnia więc jeszcze tyle czasu do świrowania 🤦🏼♀️ juz sobie popłakałam... myślę czy iść na betę dla świętego spokoju 🤔👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Oliwia23 wrote:Dokladnie...To dopiero początek 6 tygodnia więc jeszcze tyle czasu do świrowania 🤦🏼♀️ juz sobie popłakałam... myślę czy iść na betę dla świętego spokoju 🤔
-
hej!
ja juz po badaniu
Zdaje się, ze wszystko w porzadku. Pecherzyk ciazowy 14,2mm, termin wyznaczony na 7/12 zatem Haniu, prosze o zmiany
Nastepna wizyta za 2 tyg.-->wtedy powinno tez byc serducho ✊🏼
Teraz ja trzymam kciuki za Wasze pierwsze wizyty
Blondyna.B, Milixx, cslza, Hania007 lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Jak już było USG to beta nie ma znaczenia, ona zwalnia. Czasem potrafi mocno zwolnić mimo, że wszystko dobrze a tylko niepotrzebny stres
O nie 😢 w takim razie muszę wytrzymać do poniedziałku 😒👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Natalia p. wrote:hej!
ja juz po badaniu
Zdaje się, ze wszystko w porzadku. Pecherzyk ciazowy 14,2mm, termin wyznaczony na 7/12 zatem Haniu, prosze o zmiany
Super! Gratulacje 💚👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙 -
Oliwia23 wrote:O nie 😢 w takim razie muszę wytrzymać do poniedziałku 😒
Dla pocieszenia ja mam wizytę dopiero za 1.5 tygodnia -
Natalia p. wrote:hej!
ja juz po badaniu
A który to tc/dc i ile dpo? Ja mam USG w środę i to będzie 5+6 od ostatniej miesiączki. Oczywiście stresuję się, bo czemu miałabym żyć w spokoju?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6