Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Banana_Lama wrote:Dziś od rana ustąpiły mi wszystkie objawy i jestem tak tym zestresowana, ze umówiłam się prywatnie do innego lekarza na wizytę. Martwię się 😞 codziennie bolały mnie piersi, raz mocniej, raz lżej, a dzisiaj nic i zero mdłości.
-
Ja umówiłam się do tego mojego lekarza prowadzącego na sobotę, 10.10.
Co do częstych wizyt ja No. Chodziłam co tydzień, ale każda taka wizyta kosztowała 200zl i powoli czas zacząć stopować, bo inaczej można zbankrutować
Ja też zastanawiam ale cały czas czy jripek jeszcze daje rade.. nerwy to okropna sprawa, ale powoli zaczynam się cieszyć a nie tylko zamartwiać -
Też myślę że objawy które raz są raz ich nie ma nie są powodem do zmartwień, wręcz przeciwnie trzeba się cieszyć jak ciążą przebiega bez dokuczliwych objawów. Ja jeszcze zanim zaczęły mi się objawy mając bzika na punkcie swojej figury myślałam, że fajnie jakbym miała mdłości nie dość że nie przytyje to jeszcze schudnę, teraz modlę się żeby tylko przeszły nie wiem o co prosiłam 😩 to ssanie z żołądku, czy zjesz czy nie zjesz jest Ci nie dobrze jest straszne, a jeszcze dziś taka piękna pogoda, że mieszkam na wsi wzięłam się za prace w polu nie dość że wiało wydawało mi się że nie grzeje spaliłam sobie ramiona, to na dodatek od tego wszystkiego wszystko mnie boli i brzuch i kręgosłup mam kaca moralnego ze coś złego zrobiłam ale nie jestem ani przegrzana, ani nawet brzucha nie mam żebym cokolwiek mogła uciskac.
-
Blondyna.B wrote:Zatrzymanie objawów (lepsze dni) nie oznaczają, że coś się stało a tym bardziej jak jeden dzień ich nie ma. Niedługo zupełnie przejdą. Ale jak Coś to uspokoi to idź podejrzyj ☺️
Wiem, ze masz rację, ale nie mogę pozbyć się myśli, ze to zły znak. Sprawdzę dla własnego spokoju. Tym bardziej, ze miałam fatalny, koszmarnie stresujący dzień w pracy i ten brak objawów dodatkowo mnie dobija 😞 -
Milix jak tam? Wzięłaś L4?
Ja stwierdzam, że nie daję rady ogarnąć FB i tu forum, zwłaszcza że tu czytam 2 wątki, ten i marcówki na ovu. Mam nawał pracy, i tak będzie do samego zakończenia roku szkolnego, a nawet dłużej. Do tego często boli mnie głowa i wymiękam.
Wczoraj byłam u lekarki blisko mojego domu. Droga. Ale w końcu poczułam się poważnie i dokładnie zbadana, wypytana o wszystko, ktoś porządnie do mnie podszedł. A nie to co w medicoverze "na oko wygląda że w normie". Także żegnam się z chęcią zaoszczędzenia i wypisuję się z medicoveru. Stwierdziliśmy z mężem, że jednak na pewnych rzeczach nie warto oszczędzać i będę chodzić do tej drogiej, ale porządnej. -
Cześć!
Do tej pory podczytywałam co tutaj piszecie. Czekałam na wizytę i potwierdzenie, że wszystko jest w porządku, tak więc już teraz oficjalnie mogę się z Wami przywitać
Maleństwo 2,4 cm
Termin porodu 12 grudnia
Blondyna.B, Milixx, Olciax, Hania007, Kornelkanelka, Red555 lubią tę wiadomość
-
elsol wrote:Powiem Wam Dziewczyny, że już sama nie wiem czy nie chciałabym mieć Waszych mdłości. Ja dzisiaj 8+0 a nie mam żadnych mdłości, żadnych wymiotów. Jedynie mam bardzo wrażliwe piersi i czasem boli mnie podbrzusze. Wizyta dopiero 24 maja. Staram się wgl nie myśleć o ciąży żeby się nie stresować, bo poprzednią wizytę miałam w 5+5 i był pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Niektóre z Was chodzą na wizyty co tydzień. Już sama nie wiem czy z moją ginekolog jest coś nie tak, że mam 4 tygodnie między wizytami..
Nie, masz mądrą ginekolog, na początku chodzi sie co 4 tygodnie właśnie
Chyba że Cie coś niepokoi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2022, 22:49
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Wczoraj przez emocje zapomniałam odmeldowac się po wizycie. Bobo ma 1,6 cm, wszystko wyglada super, nawet zaczątek pępowiny było widać. Lekarz skontrolował od razu tez moje wyniki badań. Jestem bardzo zadowolona z wizyty, uspokoił mnie i jako lekarz bardzo mi przypadł do gustu. Teraz spokojnie będę czekać do 23.05 😊 Cycki dziś bolą tak jak powinny 😁
Blondyna.B, Kornelkanelka, Red555 lubią tę wiadomość
-
Cześć. Gratuluje wizyt🥰
Witaj Mro, fajnie ze dolaczylas😉
Oliwk4, co u Ciebie? Nie odzywasz się?
Halo!! Jest tu jeszcze olka93 która wywołuje od miesiąca? Co się dzieje z Dona i Iwonay? Czemu się nie odzywacie☹️
Dziewczyny chciałaby ktoras z Was dołączyć jeszcze do naszej grupy na FB? Zapraszamy🤗Syla1326 lubi tę wiadomość
-
Ja na fb może dołączę po wizycie we wtorek
Hania007 lubi tę wiadomość
👩🏻26
euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
👦🏻 34
🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC
PAI-1 hetero
MTHFR C667T hetero -
malinowamamba95 wrote:Ja na fb może dołączę po wizycie we wtorek
-
Syla1326 wrote:Hania007
Ja chętnie dołączę do grupy na fb 😁 -
OLIWK4 wrote:Cześć dziewczyny..Przepraszam, że dawno się nie odzywałam..Chciałam z całego serca pogratulować wszystkim dziewczynom udanych wizyt i serdecznie przywitać wszystkie nowe dziewczyny.. Po wyjściu ze szpitala 1.05 popadłam w straszną nostalgię🥺.. Całe dnie leżę w łóżku.. Jestem na L4.. Co dziennie się zastanawiam czy ja jeszcze jest w ciąży?..dzisiaj mam wizytę o 18.00... Według obliczeń ze szpitala dzisiaj jest 8t6d..Dzisiaj jestem jeszcze bardziej przerażona niż przed pierwszą wizytą🥺.. Co dziennie myślę, że serduszko przestało bić i usłyszę to na dzisiejszej wizycie..Mam problemy ze snem.. Zasypiam dopiero około 3..4 nad ranem.. I wtedy dopadają mnie koszmary🥺...Jestem już tym zmęczona... Przepraszam za tak pesymistyczny post..
Oliwka, jak u Ciebie? -
Ewra wrote:Hej Ja też chętnie dołączę na Facebook
Hania007 lubi tę wiadomość