Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
Kornelkanelka, z tymi hormonami to ja tez tak mam, tak jak wieczny PMS, najbardziej doprowadza mnie do rozstroju kot co zawsze miałam cierpliwość do niego przeciwnie do mojego męża😆
AguniWaj, widzisz wszystko gra❤️ A przyrosty zwalniają, w poprzedniej ciąży robiłam 5 razy bete i za każdym razem był praktycznie mniejszy przyrost ale w normie. Umowa jest taka ze już nie sikamy na testy, dobra?😁Kornelkanelka, KAMA lubią tę wiadomość
-
Madziekk, nie testuj bo jak wyjdzie słabsza kreska to się będziesz stresować już do wizyty tak jak załatwiłam się ja😒
Red, w takim razie kciuki za super przyrosty ✊🏻❤️ Ja dostałam zakaz od ginekologa ale powiem szczerze ze jakbym miała tylko możliwość to bym poleciała jeszcze na bete pare razy😈Red555 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.. Czytam Was już od kilku dni.. I zastanawiam się czy nie za szybko podjęłam decyzję o dołączeniu do was.. Moja ostatnia miesiączka była 9.03..cykle średnio co 28 dni.. W 2008 roku urodziłam swój największy skarb.. Mam obecnie prawie 14-latkę. W 2014 ciąża pozamaciczna..Na szczęście nastąpiło u mnie poronienie trąbkowe. Na święta 2018 zaszłam znowu w ciążę. Niestety ciążą przestała się rozwijać w 5 tygodniu.. 1 września 2021 dowiedziałam się, że znowu jestem w ciąży.. Wszystko było ok.. Beta super rosła..poszłam na kolejne usg.. w 9 tygodniu.. I okazało się, że puste jajo..W tej ciąży od samego początku bralam progesteron..6 kwietnia od zrobiłam test.. Test był raczej robiony pod kątem tego żeby bezpiecznie 3 dzień wziąć leki przeciwbólowe ponieważ bardzo mnie głowa bolała.. I co? A tam dwie II.. Szok totalny.. Bo cykl uznałam za stracony.. Wizytę mam dopiero na 27.04..obecnie 4t5d..Nawet nie wspomnę jak strasznie jestem przerażona🥺.. I pełna negatywnych myśli.. Nawet już się nie popłakałam ze szczęścia na widok pozytywnego testu ☹️Boję się dziewczyny.. Czuję, że znowu czeka mnie rozczarowanie 🥺
-
OLIWK4 wrote:Cześć dziewczyny.. Czytam Was już od kilku dni.. I zastanawiam się czy nie za szybko podjęłam decyzję o dołączeniu do was.. Moja ostatnia miesiączka była 9.03..cykle średnio co 28 dni.. W 2008 roku urodziłam swój największy skarb.. Mam obecnie prawie 14-latkę. W 2014 ciąża pozamaciczna..Na szczęście nastąpiło u mnie poronienie trąbkowe. Na święta 2018 zaszłam znowu w ciążę. Niestety ciążą przestała się rozwijać w 5 tygodniu.. 1 września 2021 dowiedziałam się, że znowu jestem w ciąży.. Wszystko było ok.. Beta super rosła..poszłam na kolejne usg.. w 9 tygodniu.. I okazało się, że puste jajo..W tej ciąży od samego początku bralam progesteron..6 kwietnia od zrobiłam test.. Test był raczej robiony pod kątem tego żeby bezpiecznie 3 dzień wziąć leki przeciwbólowe ponieważ bardzo mnie głowa bolała.. I co? A tam dwie II.. Szok totalny.. Bo cykl uznałam za stracony.. Wizytę mam dopiero na 27.04..obecnie 4t5d..Nawet nie wspomnę jak strasznie jestem przerażona🥺.. I pełna negatywnych myśli.. Nawet już się nie popłakałam ze szczęścia na widok pozytywnego testu ☹️Boję się dziewczyny.. Czuję, że znowu czeka mnie rozczarowanie 🥺
Witaj Kochana! Nie przejmuj się tu każda z nas jest pewnie pełna obaw ... tez doświadczyłam straty w 11tc i doskonale wiem co teraz czujesz przy kolejnej ciazy . Radość zakryta ogromnym strachem!
Rozgość sie, w końcu siedzimy tu najbliższe osiem miesięcy 🙏💚🤞
3cs po poronieniu 💚🤞
11dpo ⏸️
12dpo beta: 41,3 mlU/ml ✅️ progesteron: 29,5 ng/ml ✅️ tsh: 3,44 ❌️
14dpo beta: 143,2 mlU/ml
16dpo beta: 351,6 mlU/ml
18dpo beta: 760,7 mlU/ml
5t5d dzidzia 0,27cm
6t2d usg mamy ❤️
12t3d prenatalne (07.06) -
Cześć Oliwk4☺️ Bardzo mi przykro z powodu Twoich przezyc, tak nie powinno się dziać 🥺 Pamiętaj ze jesteśmy tu po to żeby się wspierać wiec jak masz jakieś wątpliwości czy zmartwienia to możesz się nam pożalić, chętnie wesprzemy także myśle ze dobrze ze dolaczylas 😗 wierze ze u każdej z nas bedzie wszystko dobrze, a w grudniu powitamy nasze Maleństwa❤️ Jak będziesz gotowa to daj znac to Cię wpisze w nasz terminarz🥰
-
Dziewczyny!🥰 jestem po wizycie… jest fasolka 8mm z bijącym serduszkiem❤️ ciąża 6t+2d. Dziś wreszcie uwierzyłam, że się udało i zaczynam się cieszyć 🤗☺️
Jc94, Kornelkanelka, MałaMk, Hania007, Blondyna.B, Red555, Milixx, cslza, Natalia p. lubią tę wiadomość
-
Jaka duża już! 😍😍😍
Martini77 lubi tę wiadomość
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Cześć dziewczyny. Postanowiłam dołączyć, niestety nie jestem w stanie przeczytać was od początku, mam nadzieję że mi wybaczycie. Byłam dzisiaj na wizycie i widziałam serduszko 😍 Lekarka ani nie zmierzyła tętna, ani zarodka ani nawet pęcherzyka. Także poza tym że jest serce nic więcej nie wiem. Od piątku plamię mimo brania duphastonu, także jestem trochę spanikowana. Szukam jakiegoś sensownego lekarza i coś nie mogę trafić. Dziś 5+6 a ja odwiedziłam już 3 lekarzy 🙈
Milixx lubi tę wiadomość
-
Martini gratuluję fasolki ❤️
Milam, cześć,super ze juz widziałaś serduszko 😍 współczuję z lekarzami, dziwne że nic nie zmierzyła. Wg mnie powinna... mam nadzieję że trafisz na jakiego ogarniętego lekarza...Martini77 lubi tę wiadomość
-
Oliwk4 przykro mi bardzo, podziwiam Cię za to, że się nie poddaliście.. Ale pamiętaj, że po burzy zawsze wychodzi słońce i tego Ci życzę. Trzymam kciuki bedxie dobrze ❤️✊🏻
Martini77 ale super! ❤️❤️ Ja idąc do lekarza 20.04 bd 6t+3d i mam nadzieję, że też już będzie ❤️ tak jak u Ciebie ❤️
Milam współczuję.. Takie chodzenie po lekarzach też jest męczące, liczysz, że dowiesz się czegoś konkretnego a tu nic.. Może zapytaj wśród znajomych jakiego lekarza polecają, czasem warto iść z polecenia ☺️
Martini77 lubi tę wiadomość
🤍 01.2022 - cb
(2.04.22) 10dpo ⏸️
(4.04.22) 12dpo - beta 79,69
(6.04.22) 14dpo - beta 263,30
(8.04.22) 16dpo - beta 778,10
(20.04.22)-6+1, dzidzia 5mm
(2.05.22) - prenatalne -
Martinii, 😍😍 super cieszę się razem z Tobą ❤️ Kiedy kolejna wizyta?
Milam, witaj i rozgaszczaj się u nas ☺️ A skąd jesteś? Może ktoras z dziewczyn jakiegoś fajnego lekarza doradzi ☺️ Kiedy masz przewidywany termin porodu? -
OLIWK4 wrote:Cześć dziewczyny.. Czytam Was już od kilku dni.. I zastanawiam się czy nie za szybko podjęłam decyzję o dołączeniu do was.. Moja ostatnia miesiączka była 9.03..cykle średnio co 28 dni.. W 2008 roku urodziłam swój największy skarb.. Mam obecnie prawie 14-latkę. W 2014 ciąża pozamaciczna..Na szczęście nastąpiło u mnie poronienie trąbkowe. Na święta 2018 zaszłam znowu w ciążę. Niestety ciążą przestała się rozwijać w 5 tygodniu.. 1 września 2021 dowiedziałam się, że znowu jestem w ciąży.. Wszystko było ok.. Beta super rosła..poszłam na kolejne usg.. w 9 tygodniu.. I okazało się, że puste jajo..W tej ciąży od samego początku bralam progesteron..6 kwietnia od zrobiłam test.. Test był raczej robiony pod kątem tego żeby bezpiecznie 3 dzień wziąć leki przeciwbólowe ponieważ bardzo mnie głowa bolała.. I co? A tam dwie II.. Szok totalny.. Bo cykl uznałam za stracony.. Wizytę mam dopiero na 27.04..obecnie 4t5d..Nawet nie wspomnę jak strasznie jestem przerażona🥺.. I pełna negatywnych myśli.. Nawet już się nie popłakałam ze szczęścia na widok pozytywnego testu ☹️Boję się dziewczyny.. Czuję, że znowu czeka mnie rozczarowanie 🥺
Cześć! Bardzo Ci współczuje tych przeżyć 😢😢 jednocześnie uważam ze jesteś bardzo dzielna! Jesteśmy tutaj żeby się wspierać 😘 trzymam kciuki za zdrowa szybko rosnąca fasolkę ❤️ -
Martini77 wrote:Dziewczyny!🥰 jestem po wizycie… jest fasolka 8mm z bijącym serduszkiem❤️ ciąża 6t+2d. Dziś wreszcie uwierzyłam, że się udało i zaczynam się cieszyć 🤗☺️
Super! Gratuluje ❤️❤️❤️❤️ Ciesz się ciesz kochana!Martini77 lubi tę wiadomość
-
milam wrote:Cześć dziewczyny. Postanowiłam dołączyć, niestety nie jestem w stanie przeczytać was od początku, mam nadzieję że mi wybaczycie. Byłam dzisiaj na wizycie i widziałam serduszko 😍 Lekarka ani nie zmierzyła tętna, ani zarodka ani nawet pęcherzyka. Także poza tym że jest serce nic więcej nie wiem. Od piątku plamię mimo brania duphastonu, także jestem trochę spanikowana. Szukam jakiegoś sensownego lekarza i coś nie mogę trafić. Dziś 5+6 a ja odwiedziłam już 3 lekarzy 🙈
Cześć! Współczuje sytuacji z lekarzami 🙈 chodzenie od jednego do drugiego napewno nie jest przyjemne. Powiedz ślad jesteś może któraś z dziewczyn będzie mogła polecić Ci jakiegos lekarza -
Oliwk4 doskonale Cie rozumiem, niestety wcześniejsze przejścia odciskają piętno i dopóki nie okaże się,vze tym razem jest wszystko ok, niestety będziesz cały czas rozkminiać - przynajmniej ja bym tak miała...
Martini - grstukuje !! To piękny widok i na pewni jesteś teraz najszczęśliwsza:)
Rosnijcie zdrowoMartini77 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Wczoraj na wieczór miałam jakieś delikatne mdłości, później pół nocy mnie mulilo i od rana od nowa, nawet po śniadaniu mnie szarpało trochę bo chyba kaszka podrażniala🤭 i powiem Wam ze się cieszę bo w końcu jakikolwiek objaw. Brzuch nadal mnie mega boli ale jakoś zaciskam zeby i myśle o czyms innym.
Red, trzymam kciuki za piękny przyrost Twojej bety❤️✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻 Daj prosze znac jak będziesz mieć wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 08:40
Red555 lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Martinii, 😍😍 super cieszę się razem z Tobą ❤️ Kiedy kolejna wizyta?
Milam, witaj i rozgaszczaj się u nas ☺️ A skąd jesteś? Może ktoras z dziewczyn jakiegoś fajnego lekarza doradzi ☺️ Kiedy masz przewidywany termin porodu?
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie. Jestem z Wrocławia. Znam tu conajmniej kilku dobrych lekarzy, ale przyznam, że chciałam przyoszczedzic i chodzić na pakiet medyczny, ale w tych pakietach to chyba ciężko o dobrego lekarza bo ci raczej są rozchwytywani w pierwszej kolejności.
Tp wychodzi na 6.12.