Grudniowe mamy 2022💞
-
WIADOMOŚĆ
-
milam wrote:Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie. Jestem z Wrocławia. Znam tu conajmniej kilku dobrych lekarzy, ale przyznam, że chciałam przyoszczedzic i chodzić na pakiet medyczny, ale w tych pakietach to chyba ciężko o dobrego lekarza bo ci raczej są rozchwytywani w pierwszej kolejności.
Tp wychodzi na 6.12. -
Cześć Dziewczyny:) dołączam do Was, po kilku dniach czytania postów,wmawiałam sobie, że dołączę po USG serduszkowym, jak będzie więcej wiadomo, ale jednak stres bierze górze, a razem zawsze łatwiej go pokonać
Jestem po 2 poronieniach, teraz, przy 16cs, test pozytywny, beta pięknie przyrasta, pierwszy przyrost 175%, kolejny 160%, USG z poprzedniego czwartku przy 4t.5d- 2 pęcherzyki ciążowe po 2-3mm. Beta również wskazuje, że jest szansa na ciążę bliźniacza. Dzisiaj 5t.3d, w czwartek wizyta u gin i USG, a ja nie mogę oderwać myśli, stres ogromny przed. Kolejna stratą..Jc94, cslza, MałaMk, elsol lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Marzec 2021- puste jajo 💔
Listopad 2021- ciąża biochemiczna 💔
Mutacja MTHFR heterozygota
06.12.2022 tęczowa córeczka 💜
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia -
KAMA wrote:Cześć Dziewczyny:) dołączam do Was, po kilku dniach czytania postów,wmawiałam sobie, że dołączę po USG serduszkowym, jak będzie więcej wiadomo, ale jednak stres bierze górze, a razem zawsze łatwiej go pokonać
Jestem po 2 poronieniach, teraz, przy 16cs, test pozytywny, beta pięknie przyrasta, pierwszy przyrost 175%, kolejny 160%, USG z poprzedniego czwartku przy 4t.5d- 2 pęcherzyki ciążowe po 2-3mm. Beta również wskazuje, że jest szansa na ciążę bliźniacza. Dzisiaj 5t.3d, w czwartek wizyta u gin i USG, a ja nie mogę oderwać myśli, stres ogromny przed. Kolejna stratą..
Pamiętaj, że ciąża mnoga na 100% jest potwierdzana dopiero na USG genetycznym bo wiele może się zdarzyć (co jest częste i normalne) -
Blondyna.B wrote:Kciuki trzymamy
Pamiętaj, że ciąża mnoga na 100% jest potwierdzana dopiero na USG genetycznym bo wiele może się zdarzyć (co jest częste i normalne)
Jakie macie dolegliwości na tym etapie? U mnie ból piersi, zmęczenie, senność, zwiększony apetyt, i to chyba tyle. Mam wrażenie, że na siłę doszukuje się objawów i czy one nie ustępują z obawy przed zatrzymaniem rozwoju ciąży. Po przejściach ma się już inne myślenie, człowiek chce się cieszyć, a nie potrafi..Starania o pierwsze 👶od 12.2020
09/10.2024 - ciąża bliźniacza, 1 zarodek- serduszko wcale nie podjęło pracy, 2 zarodek- serduszko przestało bić ok 8 tyg, 12 TC wywołanie poronienia -
KAMA wrote:Wiem wiem, na razie się nie nastawiam na bliźniacza,chciałabym po prostu zobaczyć na kolejnym USG ten 1 piękny zarodek ❤️
Jakie macie dolegliwości na tym etapie? U mnie ból piersi, zmęczenie, senność, zwiększony apetyt, i to chyba tyle. Mam wrażenie, że na siłę doszukuje się objawów i czy one nie ustępują z obawy przed zatrzymaniem rozwoju ciąży. Po przejściach ma się już inne myślenie, człowiek chce się cieszyć, a nie potrafi..
Objawy mam chyba wszystkie możliwe - senność, ból piersi i sutków, mdłości to już od 10dpo
Nie przywiązuj się o objawów i ich braku, ustanie nie musi być znakiem poronienia! Wiele z nas tutaj jest po przejściach i wsparcie jest najważniejsze i w końcu pozytywne myślenie innych niech na Ciebie przejdzieKAMA lubi tę wiadomość
-
Hej!
U mnie też za bardzo objawów brak.
Mam tkliwe piersi. Raz apetyt jest raz nie ma. Tak samo ze zmęczeniem raz zasypiam na stojąco a później budzę się o 2 w nocy i nie mogę spać. Czasami pobolewa mnie podbrzusze.
A tak nic. Nawet waga mi w miejscu stoi.
Kolejna wizyta 21.04. Ale już bym mogła iść sprawdzić czy wszystko jest dobrze.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Witaj Kama, trzymam mega mocno kciuki za dwa serduszka❤️❤️❤️❤️ Kiedy masz kolejna wizyte?
Mnie chyba mulilo z głodu bo nazarlam się i mi przeszło😅 poza tym nie mam żadnych ale to ŻADNYCH objawow ciazowych, co mnie oczywiście mega stresuje. Staram się jakoś wyczekiwać tej wizyty ale minuty mi lecą jak godziny😪 dodatkowo oglądam codziennie ten test gdzie wyschnięta kreska ledwo co jest widoczna☹️ -
Hania, Ty już nie wpatruj się w ten test! Wszystko z maleństwem jest dobrze i ciesz się brakiem objawów 💚
Kama, hej 😊 Trzymam mocno kciuki za piękne dwa serduszka 💗💗
U mnie mąż się śmieje, że jak okażą się bliźniaki to on się wyprowadza bo nie wytrzyma z nami 😅 Mi się zawsze bliźniaki marzyły ale teraz to niee, zły pomysł i mam nadzieje, że za tydzień ujrzę jeden pęcherzyk 😄MałaMk lubi tę wiadomość
-
Milixx, dziękuje Ty zawsze masz optymistyczne podejście 🥰 mój stary tez powiedział ze jakby były dwa to się wyprowadza w Bieszczady😆 ale dla mnie to niewazne czy jedno dwa czy trzy żeby tylko zdrowe i donoszone 🥺
Milixx, MałaMk lubią tę wiadomość
-
Milam, wprawdzie jestem spoza Wro, ale może to Ci się przyda: spróbuj wybierać lekarzy, którzy przyjmują i na pakiet, i w jakiejś klinice. We Wro np. Ginemedica i z tego co wiem od koleżanki, to są tam lekarze przyjmujący też w Luxmedzie. Jak nie pakiet, to prywatnie, zawsze jakiś termin trafisz.
Trzymam kciuki żebyś znalazła kogoś, kto Ci będzie pasował i z kim się będziesz czuła bezpiecznie.
Pozostałym dziewczynom gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za nadchodząceWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 10:58
1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
Hania007 wrote:Witaj Kama, trzymam mega mocno kciuki za dwa serduszka❤️❤️❤️❤️ Kiedy masz kolejna wizyte?
Mnie chyba mulilo z głodu bo nazarlam się i mi przeszło😅 poza tym nie mam żadnych ale to ŻADNYCH objawow ciazowych, co mnie oczywiście mega stresuje. Staram się jakoś wyczekiwać tej wizyty ale minuty mi lecą jak godziny😪 dodatkowo oglądam codziennie ten test gdzie wyschnięta kreska ledwo co jest widoczna☹️Starania o pierwsze 👶od 12.2020
Hania007 wrote:dodatkowo oglądam codziennie ten test gdzie wyschnięta kreska ledwo co jest widoczna☹️
Hania007 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa ❤️ również mocno trzymam kciuki za wszystkie, oby grudniowe święta były dla nas podwójnie radosne 😊
Starania o pierwsze 👶od 12.2020
KAMA, to mamy w tym samym dniu🥰❤️ Ja mam niestety późno ale liczę ze ktoś odpadnie i mnie wcisną gdzieś wcześniej, bo o 21:40 to już normalnie już leżę w pidżamie😆
Blondyna, masz racje po co trzymać te testy i świrować, chciałam sobie zrobić jedne ładny pamiątkowy ale wywalam je tez do śmieci wszystkie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 11:19
KAMA lubi tę wiadomość
-
Hania007 wrote:Milixx, dziękuje Ty zawsze masz optymistyczne podejście 🥰 mój stary tez powiedział ze jakby były dwa to się wyprowadza w Bieszczady😆 ale dla mnie to niewazne czy jedno dwa czy trzy żeby tylko zdrowe i donoszone 🥺
Szkoda, że dla siebie nie mogę optymistycznego podejścia znaleźć 🙄 Kogoś łatwiej pocieszyć niż samą siebie
U mnie nastrój średni i mam siebie dość 😥 Wczoraj to naszły mnie myśli, po co mi kolejne dziecko jak ja sobie z dwójką nie radzę 😔 Do tego wszystkiego mąż działa mi na nerwy i bym go najchętniej spakowała i niech idzie w świat 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 11:20
-
Milixx wrote:Szkoda, że dla siebie nie mogę optymistycznego podejścia znaleźć 🙄 Kogoś łatwiej pocieszyć niż samą siebie
U mnie nastrój średni i mam siebie dość 😥 Wczoraj to naszły mnie myśli, po co mi kolejne dziecko jak ja sobie z dwójką nie radzę 😔 Do tego wszystkiego mąż działa mi na nerwy i bym go najchętniej spakowała i niech idzie w świat 😅Milixx lubi tę wiadomość
-
Milixx wrote:Szkoda, że dla siebie nie mogę optymistycznego podejścia znaleźć 🙄 Kogoś łatwiej pocieszyć niż samą siebie
U mnie nastrój średni i mam siebie dość 😥 Wczoraj to naszły mnie myśli, po co mi kolejne dziecko jak ja sobie z dwójką nie radzę 😔 Do tego wszystkiego mąż działa mi na nerwy i bym go najchętniej spakowała i niech idzie w świat 😅
Milix spokojnie, to tylko hormony u mnie to samo, jestem drażliwa, płaczliwa, szczęśliwa z ciąży, zmartwiona, bo w ciąży, śpiąca i rozbudzona jednocześnie. Nie jest normalnie, znaczy wszystko jest ok zresztą od kiedy życie mamy jest normalne? Zawsze się czymś martwimy! Poluzuj gumkę w majtkach, zjedz ciasteczko i do przoduMilixx lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Dzięki dziewczyny 💚💚 Jesteście niezastąpione 🥰🥰
A tak przy okazji. To jakoś dziwnie się czuje, nie wiem jak to opisać 🙈 Czyżby to jakieś nowe objawy 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 11:37