Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:A wiesz na której ścianie masz łożysko?
U mnie dopiero co się pojawiły,ale jeszcze takie delikatne
No to prawda,niby tak mówią że szybciej
Ja też się trochę obawiam wielkości brzucha w 9 miesiącu
W październiku mamy wesele...heh ciekawe czy wejdę w którąś z sukienek co mam 😁 -
e_mil_ka wrote:Chyba tylko ja jeszcze nie czuje ruchów 🤷 w poprzedniej ciąży już czułam na początku 16 tygodiniuteraz już prawie 18 tydzień i nic. A mówią że w kolejnej ciąży czuć je wcześniej. Nie ukrywam że trochę mnie to martwi.
Wczoraj rozmawiałam na temat ruchów z koleżanką, powiedziała, że z drugą córką praktycznie wcale nie czuła ruchów aż do rozwiązania, takie tylko delikatne muskanie od czasu do czasu, właśnie przez łożysko na przedniej ścianie. Nie ma co się zamartwiaćKasiastaraczka, e_mil_ka, Olive lubią tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Ureaplazma dodatnia, właśnie jestem w trakcie antybiotykoterapii. Niestety od wtorku jestem też w szpitalu, bo pojawiły się inne komplikacje, ale mam nadzieję, że powoli wychodzimy na prostą ☺️Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
SamiDe wrote:Kasiastaraczka, właśnie jesteśmy na tych drogach za Rzeszowem, górzyście, kręto, trzeba uważać ale widoki cudne
Och, zazdroszczę Wam 😚
Wyślij jakieś foto na grupę 😁SamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Natttal, dużo zdrówka, oby to cholerstwo szybko odpuściło ✊
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, odczuwam czasem takie smyrnięcie, nie ma żadnej regularności. W poprzedniej ciąży niestety nie zdążyłam poczuć ruchów mimo że wtedy łożysko było na tylnej ścianie.
Powiem mam że mam dzisiaj zagwostke nad wózkiem. Zastanawiam się mocno, czy nie kupić używanego 2w1. Ale najpierw chce wybrać kilka modeli i wtedy szukać. I nie wiem czy wybrać taki który ma możliwość wpinania fotelika. Z doświadczenia - jak jedziecie gdzieś dalej na spacer i dziecko uśnie w drodze, to czekacie aż się obudzi żeby przełożyć do wózka czy właśnie w foteliku przekładanie? Wiem że w foteliku zaleca się nie dłużej niż 2 godziny, więc w sumie jakiś wypad na zakupy czy coś to raczej trzeba potem przełożyć do wózka. I tak się zastanawiam, pewnie trzeba poczekać aż się dziecko obudzi? -
Wiewioora wrote:Natttal, dużo zdrówka, oby to cholerstwo szybko odpuściło ✊
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie, odczuwam czasem takie smyrnięcie, nie ma żadnej regularności. W poprzedniej ciąży niestety nie zdążyłam poczuć ruchów mimo że wtedy łożysko było na tylnej ścianie.
Powiem mam że mam dzisiaj zagwostke nad wózkiem. Zastanawiam się mocno, czy nie kupić używanego 2w1. Ale najpierw chce wybrać kilka modeli i wtedy szukać. I nie wiem czy wybrać taki który ma możliwość wpinania fotelika. Z doświadczenia - jak jedziecie gdzieś dalej na spacer i dziecko uśnie w drodze, to czekacie aż się obudzi żeby przełożyć do wózka czy właśnie w foteliku przekładanie? Wiem że w foteliku zaleca się nie dłużej niż 2 godziny, więc w sumie jakiś wypad na zakupy czy coś to raczej trzeba potem przełożyć do wózka. I tak się zastanawiam, pewnie trzeba poczekać aż się dziecko obudzi?
A ruchy to właśnie takie bez żadnej systematyczności czuję
Z własnego doświadczenia powiem, że kupiliśmy z drugiej ręki wózek 2w1. Dokupiłam adaptery i nigdy nie użyliśmy,bo później doczytałam, że nie zaleca się wozić bobo w foteliku na spacerze itp.(niestety dużo takich przypadków widzę na spacerach)
Na spacery daleko nie jeździliśmy samochodem,przemieszczamy się tylko do rodziny,znajomych. Czasami przy przenoszeniu udało się, że dalej spał,a innym razem nie...e_mil_ka lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Emilka, ja też dopiero niedawno poczułam ruchy dziecka. Mówi się, że w drugiej ciąży czuć je wcześniej, a w porównaniu do mojej pierwszej ciąży teraz poczułam później.
U mnie zazwyczaj jest to delikatne muskanie, ale pojawiły się też już wyraźne ruchy widoczne na brzuchu. 🥰 Ruchy jeszcze nie są regularne.
Łożysko mam na przedniej ścianie, ale wysoko.
Natttal, życzę dużo zdrowia! 🤗Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Kasiastaraczka wrote:Ja nie wiem na której ścianie mam teraz łożysko,zapytam 20 lipca lekarza na wizycie
A ruchy to właśnie takie bez żadnej systematyczności czuję
Z własnego doświadczenia powiem, że kupiliśmy z drugiej ręki wózek 2w1. Dokupiłam adaptery i nigdy nie użyliśmy,bo później doczytałam, że nie zaleca się wozić bobo w foteliku na spacerze itp.(niestety dużo takich przypadków widzę na spacerach)
Na spacery daleko nie jeździliśmy samochodem,przemieszczamy się tylko do rodziny,znajomych. Czasami przy przenoszeniu udało się, że dalej spał,a innym razem nie...
No właśnie też wiem, że nie zaleca się wozić w foteliku, dlatego zastanawiam się jak w praktyce wygląda wyjazd gdzieś. My mamy blisko do Trójmiasta, więc możemy sobie skoczyć latem na morze na spacer, więc tutaj myślę że będzie trzeba ewentualnie poczekać aż dziecko się obudzi i wtedy przełożyć.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Nattttal kurcze a jednak, w takim razie zdrówka życzę 🤗 Co Ci lekarz przepisał z antybiotyku? Na mnie zadziałał Sumamed.
Ja nie wiem na jakiej ścianie mam łożysko, na prenatalnych mi powiedział,że nie sprawdza bo dopiero na połówkowych sprawdzają.
Jutro wizyta to może dowiem się od mojego ginekologa.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:Zobacz na wydruku z badań prenatalnych czy masz tam informacje o łożysku 🙂
No właśnie też wiem, że nie zaleca się wozić w foteliku, dlatego zastanawiam się jak w praktyce wygląda wyjazd gdzieś. My mamy blisko do Trójmiasta, więc możemy sobie skoczyć latem na morze na spacer, więc tutaj myślę że będzie trzeba ewentualnie poczekać aż dziecko się obudzi i wtedy przełożyć.
Jak zaśnie krótko przed zaparkowaniem to daje się jeszcze przełożyć 😁Wiewioora lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja nie czuję zupełnie ruchów, pierwsza ciąża, łożysko na przedniej ścianie. Zakładając, że ruchy zaczyna się czuć między 16-20tc, plus przesunięcie czasowe z powodu łożyska na przedniej ścianie - nie martwi mnie to zatem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2023, 14:34
Olive lubi tę wiadomość
-
Ja chyba z tego co zrozumiałam to mam na przedniej ścianie łożysko, kurczę 16 tydzien a ruchów brak już wam zazdroszczę ze coś czujecie my już wróciliśmy do domu z działki niestety ale wyjazd za ciężki jak jest 35 stopni a ty w ciąży , No niestety ale koszmar czułam ze się gotuje chciałam tylko leżeć i spac, bez sensu. 25.07 mam wizytę ☺️ I jakie pytania zazwyczaj zadajcie swojemu gin ? Bo ja teraz nie mam żadnych a może coś powinnam zapytać 😂
-
Wiewioora wrote:Natttal, dużo zdrówka, oby to cholerstwo szybko odpuściło ✊
Powiem mam że mam dzisiaj zagwostke nad wózkiem. Zastanawiam się mocno, czy nie kupić używanego 2w1. Ale najpierw chce wybrać kilka modeli i wtedy szukać. I nie wiem czy wybrać taki który ma możliwość wpinania fotelika. Z doświadczenia - jak jedziecie gdzieś dalej na spacer i dziecko uśnie w drodze, to czekacie aż się obudzi żeby przełożyć do wózka czy właśnie w foteliku przekładanie? Wiem że w foteliku zaleca się nie dłużej niż 2 godziny, więc w sumie jakiś wypad na zakupy czy coś to raczej trzeba potem przełożyć do wózka. I tak się zastanawiam, pewnie trzeba poczekać aż się dziecko obudzi? -
Ja już czuję ruchy codziennie. Wydaje mi się, że moje drugie dziecko jest aktywniejsze niż pierwsze. Z córką też czułam tak od 17-18tygodnia, ale delikatniejsze. A tutaj wierci się,kopie jak szalona.
Ja nigdy nie widziałam dziecka w foteliku, chociaż miałam adaptery. Mam dosyć lekki wózek, nawet jak musiałam udać się z nią do lekarza itp. to woziłam wózek i przekładałem do gondoli. Sądzę, że było jej wygodnie, w wózku można też przewinąć dziecko,bo nie zawsze jest gdzie.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam adaptery, użyłam ich dosłownie kilka razy jak jechałam np taksówka na szczepienie. Było mi łatwiej wpiąć fotelik na stelaż wózka który brałam ze sobą niż nieść kawałek do przychodni. A zakupy robiliśmy bez dziecka, ewentualnie jakieś pobliskie sklepy to jechałam gondolą. Później przyszedł covid i zakupy robił tylko mąż
Moje dziecko właśnie padło na noc. Dzisiaj wstalysmy koło 8 co można uznać za święto, ale wczoraj intensywny dzień, do tego upał. Także właśnie zasnęła a ja idę dogorywać, nie mam sił na nicLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Nattttal wrote:Ureaplazma dodatnia, właśnie jestem w trakcie antybiotykoterapii. Niestety od wtorku jestem też w szpitalu, bo pojawiły się inne komplikacje, ale mam nadzieję, że powoli wychodzimy na prostą ☺️
I szybkiego powrotu do pełni zdrowia i sił 🤍♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina