X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch zniknął 😄 mam prawie że płaski 😃 ale u mnie chyba jelita powodowały że wydawał się "spory" bo odkąd się ładnie oczyściły to właśnie i brzuszka prawie że brak

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżę na płasko to też widać tylko na razie takie twarde podbrzusze. Aktualnie po prawej stronie większa kulka 🤣 ale jak stoję czy siedze no to widać. Pewnie to w większości jelita właśnie skoro bobo jest tak nisko. No ale macica się powiększa i wszystko w górę idzie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mój też jest większy niż z córką. Ale ja tam się nie ukrywam ;)
    Hi hi,ja też nie 😁 szczególnie, że w pierwszej ciąży mało co widać było,a na końcówce to kurtki itp
    Teraz jeszcze latem można nosić z dumą, się wypinać 😁🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lipca 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie mam spory brzuch jak na ten moment, i szybko mi się pojawił (ok 12tc), mimo że to moja pierwsza ciąża. Aczkolwiek wydaje mi się, że teraz zaczyna być bardziej adekwatny do momentu ciąży niż wcześniej.

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u was co dziś porabiacie ? Ja jadę na działkę oczywscie mieliśmy jechać z rana jak rodzinka ale ja jeszcze leżę w lozku niespakowana to około półtora h drogi a gdzie jeszcze zjeść i się ogarnąć ciąży to trudniejsze 😂 wszyscy już piszą dawno gdzie jesteśmy a ja jak zwykle ze zaraz wyjezdzamy a jeszcze na zakupy musimy podjechac 😂 ale ja zawsze wszystko ostatnia chwile i na spokojnie 😂

SamiDe lubi tę wiadomość

• Enni Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój brzuch jest wręcz ogromny. Jestem w 17 tc a czasami mnie zagadują, kiedy rozwiązanie bo już pewnie na dniach:). W poprzedniej ciąży taki brzuch miałam w 3 trymestrze.

• Olive Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leniwy weekend 😂 z samego rana zakupy. Wczoraj powiedzieliśmy córce, ze rano po sniadaniu pojedziemy do sklepu, a ona jeszcze oczu dobrze nie otworzyla i juz chciala jechac 🙈 Później obiad 😂 Jak pogoda pozwoli, bo jest pochmurnie i zimno, to popołudniu pójdziemy do parku albo na karuzele 😁 Dzisiaj musze tez meza zmobilizowac do zakupu kilku mebli. Tydzień temu bylismy w kilku sklepach, zeby na żywo pooglądać, a chcemy zamówić online. Teraz we Francji są przeceny wiec chcialabym skorzystać z okazji 😁

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal co u Ciebie,jeśli chodzi o wyniki z ureoplasmy i tych innych bakterii co robiłaś?

• Madeline Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja już od wczoraj czuje ruchy ;) teraz nie mam wątpliwości że to on, po jednej stronie brzucha mnie smyra po kolacji ;)
    A w jakiej pozycji (czy na leżąco,siedząco)i jak czujesz te ruchy (wewnątrz, dłonią)?

Ja ciągle szukam i czekam ;)

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na leżąco. Czułam dziś pod dłonią i było widać przesuwającą się bułkę jak leżałam na plaży ;) bo mam jednoczęściowy strój czarny i było dobrze widać.
    Czuje takie przesuwanie.
    Byliśmy u męża na imprezie firmowej w Juraparku. Ale zamiast łazić za dinozaurami to leżeliśmy na plaży i się chlodzilismy. Później obiad, piwko zero zimne, lody, jakieś desery. Wróciliśmy niedawno, beton mamy wszyscy. Upał dziś straszny. Tam wszędzie otwarty teren ale chodziliśmy tylko tam gdzie cień. Dlatego olalismy zwiedzanie

Olive, Madeline lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od jakiegoś czasu czuje ruchy a dzisiaj też mój partner pierwszy raz poczuł ❤

Po 22:30 dopiero weszłam z moją starszą księżniczką do domu, caaaaaaały dzień odkąd wróciliśmy do domu przesiedziałyśmy na dworze. Jestem wymęczona tak że jutro chyba będę do 12 spać 😂

Madeline , Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Jak u Was brzuszki? Mój jest tak duży już jakbym miała z 6 miesiąc gdzieś. Ciekawe jak będzie na sam koniec, chyba będzie duży chłopczyk 🤔
    Jutro wyśle zdjęcie jak wygląda brzuszek

U mnie też już spory, wszyscy już widzą jak założę coś bardziej obcisłego, mam wrażenie, że w ostatnim tygodniu się bardziej podniósł, a córka już całkiem porządnie kopie, często brzuch, szczegolnie z rana jest mocno wypchany, jakby mała w poprzek była ułożona 😊

Ani5ia gratuluję coreczki!

My dzisiaj w końcu jedziemy na prawdziwe wakacje! Cały tydzień będziemy się byczyć, tylko ta trasa między Lublinem a Rzeszowem taka kręta, że aż się nie dobrze robi...

alex0806, Kasiastaraczka, Anu5ia lubią tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    U mnie też już spory, wszyscy już widzą jak założę coś bardziej obcisłego, mam wrażenie, że w ostatnim tygodniu się bardziej podniósł, a córka już całkiem porządnie kopie, często brzuch, szczegolnie z rana jest mocno wypchany, jakby mała w poprzek była ułożona 😊

Ani5ia gratuluję coreczki!

My dzisiaj w końcu jedziemy na prawdziwe wakacje! Cały tydzień będziemy się byczyć, tylko ta trasa między Lublinem a Rzeszowem taka kręta, że aż się nie dobrze robi...
    Jeszcze między Lublinem a Rzeszowem na esce jest oj, później w bieszczady to dopiero 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ja już od jakiegoś czasu czuje ruchy a dzisiaj też mój partner pierwszy raz poczuł ❤

Po 22:30 dopiero weszłam z moją starszą księżniczką do domu, caaaaaaały dzień odkąd wróciliśmy do domu przesiedziałyśmy na dworze. Jestem wymęczona tak że jutro chyba będę do 12 spać 😂
    Ale fajnie, że i partner poczuł ruchy 🥰
    He he śpicie jeszcze? 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive wrote:
    U nas leniwy weekend 😂 z samego rana zakupy. Wczoraj powiedzieliśmy córce, ze rano po sniadaniu pojedziemy do sklepu, a ona jeszcze oczu dobrze nie otworzyla i juz chciala jechac 🙈 Później obiad 😂 Jak pogoda pozwoli, bo jest pochmurnie i zimno, to popołudniu pójdziemy do parku albo na karuzele 😁 Dzisiaj musze tez meza zmobilizowac do zakupu kilku mebli. Tydzień temu bylismy w kilku sklepach, zeby na żywo pooglądać, a chcemy zamówić online. Teraz we Francji są przeceny wiec chcialabym skorzystać z okazji 😁
    Obkupiliscie się na wyprzedażach? 😁
    Oo to ile stopni wczoraj mieliście?
    W Polsce upały,u mnie 35 stopni

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive wrote:
    Kasiastaraczka u mnie to samo 😔 pierwszy trymestr w ciąży z córką był okropny 🤢🤮🥴 nie robiłam sobie nadziei ze tym razem będzie lepiej. No ale później już czułam się super, mogłam góry przenosić 😂 A teraz... ehh szkoda słów 😔 my niestety nie mamy żadnej pomocy. Dobrze, że mąż pracuje zdalnie wiec teoertycznie non stop jest i co najważniejsze nie traci czasu na dojazdy z/do pracy, bo inaczej wysiadłabym psychicznie i fizycznie 😉

Dzella te witaminy są naprawdę super, tylko to jak ze wszystkim, to co jednemu podchodzi, nie koniecznie podejdzie drugiemu 🤷

Dziś u nas święto i wzięło nas z mężem na sentymenty 🤔 czy może jednak znowu nie wrócić do Polski. Głównie ze względu na brak kontaktu z rodziną. Naprawdę jest nam przykro, ze nasze dzieci będą wychowywać sie z dala od dziadków czy kuzynów. O pomocy już nie wspomnę.
    Ech,to i Ciebie dojeżdża drugi trymestr...
    No mój mąż też zdalnie,ale teraz w usa,a my u mojej mamy, inaczej bym umarła...
    Hmm,wiem że może Wam być tam dobrze,i finansowo też,ale ja osobiście nie mogłabym mieszkać za granicą że względu właśnie na ograniczony kontakt z bliskimi, rodziną,znajomymi. Przez urlop 2 tygodnie w Polsce to się nie nadrobi
    Mój brat mieszka w Niemczech z żoną i dwoma synkami, obydwaj są naszymi chrześniakami (starszy mój, młodszy męża). Mamy coraz gorszy kontakt. W zeszłym roku widzieliśmy się tylko w Boże Narodzenie,wtedy też widzieli pierwszy raz naszego synka. Ja bardzo ubolewam,bo wiem,że z czasem nie będzie o czym z nimi gadać...a chłopaki to już wcale nie będą się znać 🙁
    Mój drugi brat na szczęście w Polsce,ale on rodziny jeszcze nie ma

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Jak u Was brzuszki? Mój jest tak duży już jakbym miała z 6 miesiąc gdzieś. Ciekawe jak będzie na sam koniec, chyba będzie duży chłopczyk 🤔
    Jutro wyśle zdjęcie jak wygląda brzuszek
    U mnie też brzuch pokaźny ale wcale mnie to nie cieszy bo jaki będzie w 9 miesiącu 🤦

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tylko ja jeszcze nie czuje ruchów 🤷 w poprzedniej ciąży już czułam na początku 16 tygodiniuteraz już prawie 18 tydzień i nic. A mówią że w kolejnej ciąży czuć je wcześniej. Nie ukrywam że trochę mnie to martwi.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Chyba tylko ja jeszcze nie czuje ruchów 🤷 w poprzedniej ciąży już czułam na początku 16 tygodiniuteraz już prawie 18 tydzień i nic. A mówią że w kolejnej ciąży czuć je wcześniej. Nie ukrywam że trochę mnie to martwi.
    A wiesz na której ścianie masz łożysko?
    U mnie dopiero co się pojawiły,ale jeszcze takie delikatne
    No to prawda,niby tak mówią że szybciej
    Ja też się trochę obawiam wielkości brzucha w 9 miesiącu

W październiku mamy wesele...heh ciekawe czy wejdę w którąś z sukienek co mam 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Nattttal co u Ciebie,jeśli chodzi o wyniki z ureoplasmy i tych innych bakterii co robiłaś?

Ureaplazma dodatnia, właśnie jestem w trakcie antybiotykoterapii. Niestety od wtorku jestem też w szpitalu, bo pojawiły się inne komplikacje, ale mam nadzieję, że powoli wychodzimy na prostą ☺️

preg.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ