X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek właśnie te mnie interesują jumana diamond 2w1 lub tam glow ale opowiesz jak ci się sprawdził ? A i cybex w sumie tez 😃
    Słyszeliście o tym ze powinno się kupować wózki 2w1 bo kiedyś usłyszałam coś takiego ze 3w1 sa gorsze przez coś tam to było dawno ale utkwiło i teraz się zastanawiam dokładnie dlaczego 😂

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja chyba z tego co zrozumiałam to mam na przedniej ścianie łożysko, kurczę 16 tydzien a ruchów brak już wam zazdroszczę ze coś czujecie my już wróciliśmy do domu z działki niestety ale wyjazd za ciężki jak jest 35 stopni a ty w ciąży , No niestety ale koszmar czułam ze się gotuje chciałam tylko leżeć i spac, bez sensu. 25.07 mam wizytę ☺️ I jakie pytania zazwyczaj zadajcie swojemu gin ? Bo ja teraz nie mam żadnych a może coś powinnam zapytać 😂

Ja rzadko mam pytania. Też mam wizytę 25 lipca:) na tą wizytę akurat mam pytania bo moja przepuklina pępkowa mi czasem dokucza.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Kropeczek właśnie te mnie interesują jumana diamond 2w1 lub tam glow ale opowiesz jak ci się sprawdził ? A i cybex w sumie tez 😃
    Słyszeliście o tym ze powinno się kupować wózki 2w1 bo kiedyś usłyszałam coś takiego ze 3w1 sa gorsze przez coś tam to było dawno ale utkwiło i teraz się zastanawiam dokładnie dlaczego 😂
    Nie powinno kupować się wózków 3w1 z nosidełkiem,bo fotelik samochodowy powinno dopasować się do kanapy samochodu. W foteliku powinien być odpowiedni kąt, aby dziecku główka nie leciała,nie przyduszalo się
    Mu dostaliśmy fotelik od znajomych,ale i tak chcielibyśmy żeby nam profesjonalnie zobaczyli czy pasuje. Chcieliśmy z bazą. Akurat ten fotelik z bazą nie pasował,a bez bazy już tak. Więc zapinalismy go na pasy,nie było w tym nic skomplikowanego
    Kolejny fotelik mamy już na ISOFIX

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 05:44

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Kasiastaraczka, te foteliki w zestawach 3w1 nazywają antymandatami. Fotelik powinno się dobrze dopasować do samochodu. Dlatego lepiej kupić 2w1 i fotelik osobno 🙂 Oczywiście fotelik w 3w1 może być świetny jeżeli chodzi o parametry, ale jeżeli nie będzie dopasowany do samochodu to już jest gorzej.
    Wydaje mi się że łatwiej kupić fotelik niż wózek 🤣 teraz myślę, żeby kupić używaną gondolę, ale dołożyć do spacerówki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 07:14

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella nie doradzę Ci w kwestii wózka bo wszystko jest zależne od twoich preferencji, po jakim terenie będziesz jeździć, czy wózek będziesz zabierać w podróże (ile miejsca zajmie w bagażniku), czy mieszkasz w domu i waga nie ma znaczenia czy może jednak w bloku bez windy i szukasz czegoś lekkiego.
    To że u mnie dany model się sprawdzi nie oznacza że ty będziesz z niego zadowolona.

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek też trzeba iść do sklepu i zobaczyć, sprawdzic. Mi się dużo podobało, pózniej się okazało że są ciężkie, mają małą gondole albo w ogóle jakieś lipne wykonanie. Także można iść zobaczyć do sklepu, przejechać się itd. a jeśli na necie taniej to wtedy zamówić ten model. Polecam zamówić a odebrać przed samym porodem bo wtedy już gwarancja leci, mimo że nie użytkowany. Myśmy zamówili w sklepie, dałam zaliczkę a wózek odebrałam jakoś miesiąc przed

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat wózek u nas to tylko do tras ze tak powiem na chodniku 😂 nie chodzimy w jakieś tereny piaszczyste otd ja byłam w lutym na pokazie wózków i jak zobaczyłam junamy to się zakochałam prowadziłam dotykałam itd te wózki i moim zdaniem są dobrze wykonane itd dlatego spytałam jak się sprawuje tak na dłuższa metę 😃 cybexy za to miało dużo moim koleżanek i kuzynek i opinie były różne ale zazwyczaj pozytywne a szczególnie foteliki cybex.
    Czyli ja dobrze słyszałam o tych wózkach 3w1 😃 dobra przynjamniej wiec ze kupię 2w1 ja wózek raczej kupię w październiku wiem ze to wcześnie ale potem mój mąż ma wir pracy do samego porodu wiec nie będzie miał tak czasu jezdzic i patrzeć 😃

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Akurat wózek u nas to tylko do tras ze tak powiem na chodniku 😂 nie chodzimy w jakieś tereny piaszczyste otd ja byłam w lutym na pokazie wózków i jak zobaczyłam junamy to się zakochałam prowadziłam dotykałam itd te wózki i moim zdaniem są dobrze wykonane itd dlatego spytałam jak się sprawuje tak na dłuższa metę 😃 cybexy za to miało dużo moim koleżanek i kuzynek i opinie były różne ale zazwyczaj pozytywne a szczególnie foteliki cybex.
    Czyli ja dobrze słyszałam o tych wózkach 3w1 😃 dobra przynjamniej wiec ze kupię 2w1 ja wózek raczej kupię w październiku wiem ze to wcześnie ale potem mój mąż ma wir pracy do samego porodu wiec nie będzie miał tak czasu jezdzic i patrzeć 😃

Tak nie kupuj 3w1 ja tak zrobiłam i załowałam.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2023, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka jeszcze nie 😀 ale mam już powrzucanych troche rzeczy do koszyka teraz tylko wybrać konkrety.
    U nas trochę chłodniej niż w Pl. Wczoraj, dziś ok 23st wiec super 😀 35st??? wow współczuje, ja przy 30st wysiadam haha
    Ja też mam rodzeństwo zagranicą, w Holadnii. Trochę nas porozrzucało po świecie 😂 i niestety, jest tak jak piszesz, z czasem kontakt jest coraz słabszy 😔

Emilka ja też nie czuje jeszcze ruchów 🙁 W poprzedniej ciąży późno poczułam bo coś koło 20-22tydzień więc myslałam, że tym razem będzie szybciej. Na pewno czułabym się spokojniejsza ehh

Nattttal zdrówka kochana 😘 Dalej jesteś w szpitalu? Mam nadzieje, że dobrze się tam Wami opiekują 😘

Wiewioora ja rodziłam w sierpniu 2021 roku wiec jeszcze szalał covid u nas i przez pierwsze kilka miesięcy mało co gdzieś jeździliśmy. Tzn mąż lub ja sama do sklepu, razem na wizyty z mała do lekarza i 2 razy wybraliśmy się nad morze 2h drogi i raz pozwiedzać miasteczko ok 1h drogi od nas. Nasza córka nie za bardzo lubi spać w aucie. Ciężko jej zasnąć, a jak tylko auto się zatrzyma to się budzi, więc nie było problemu z przenoszeniem jej do gondoli. Zresztą ja nie miałabym wyrzutów sumienia nawet jakbym ją obudziła. Tym razem też jeżdżenie w gondoli będzie priorytetowe dla mnie.

Też widzę dużo osób z dziećmi na spacerach w tych fotelikach, i jeszcze z nakrytą pieluchą żeby niby osłonić przed słońcem 🤦

Alex i o której mała Ci się obudziła, jak tak wcześnie poszła spac? Nasza nie zaśnie wcześniej nić 20.30-21 😭 ale spi tak mniej więcej do 7 wiec chyba nie mam co narzekać 😂

Kropeczek świetnie napisane 👏

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwróć uwagę że to ciężki wózek jest. Junama diamond waży 14kg. Więc jak masz go nosić po schodach to się nie sprawdzi. Jak chcesz zabierać wózek w samochodzie to zajmuje baaardzo dużo miejsca. Musisz sobie poczytać specyfikacje też na necie.

Ja akurat nie narzekam teraz bo mieszkam w domu, więc jedynie z domu muszę wózek wynieść, mamy tylko pare schodów przy wejściu (w bloku mi się nie sprawdził). Nigdzie ze sobą wózka tego nie zabieramy więc też mi jego gabaryty nie przeszkadzają.

Dla mnie + jest że ma dużą gondolę i że sprawdza mi się po terenach okolicznych jakie mamy (mieszkamy na wsi)

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella a ty jesteś na grupie na FB? Mogłabym Ci tam wstawić wspaniałe wykonanie Cybexa jak lata 😄

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszła spać jakoś 18.30 wczoraj a wstała po 6 dzisiaj. Ale myśmy mieli intensywną sobotę i musiała odespać chyba, do tego ten męczący upał. Dzisiaj już jest chłodno, rano była burza, także pochmurno cały dzień. Ale i tak bez drzemki jest to liczę że max o 20 padnie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive wrote:
    Kasiastaraczka jeszcze nie 😀 ale mam już powrzucanych troche rzeczy do koszyka teraz tylko wybrać konkrety.
    U nas trochę chłodniej niż w Pl. Wczoraj, dziś ok 23st wiec super 😀 35st??? wow współczuje, ja przy 30st wysiadam haha
    Ja też mam rodzeństwo zagranicą, w Holadnii. Trochę nas porozrzucało po świecie 😂 i niestety, jest tak jak piszesz, z czasem kontakt jest coraz słabszy 😔

Emilka ja też nie czuje jeszcze ruchów 🙁 W poprzedniej ciąży późno poczułam bo coś koło 20-22tydzień więc myslałam, że tym razem będzie szybciej. Na pewno czułabym się spokojniejsza ehh

Nattttal zdrówka kochana 😘 Dalej jesteś w szpitalu? Mam nadzieje, że dobrze się tam Wami opiekują 😘

Wiewioora ja rodziłam w sierpniu 2021 roku wiec jeszcze szalał covid u nas i przez pierwsze kilka miesięcy mało co gdzieś jeździliśmy. Tzn mąż lub ja sama do sklepu, razem na wizyty z mała do lekarza i 2 razy wybraliśmy się nad morze 2h drogi i raz pozwiedzać miasteczko ok 1h drogi od nas. Nasza córka nie za bardzo lubi spać w aucie. Ciężko jej zasnąć, a jak tylko auto się zatrzyma to się budzi, więc nie było problemu z przenoszeniem jej do gondoli. Zresztą ja nie miałabym wyrzutów sumienia nawet jakbym ją obudziła. Tym razem też jeżdżenie w gondoli będzie priorytetowe dla mnie.

Też widzę dużo osób z dziećmi na spacerach w tych fotelikach, i jeszcze z nakrytą pieluchą żeby niby osłonić przed słońcem 🤦

Alex i o której mała Ci się obudziła, jak tak wcześnie poszła spac? Nasza nie zaśnie wcześniej nić 20.30-21 😭 ale spi tak mniej więcej do 7 wiec chyba nie mam co narzekać 😂

Kropeczek świetnie napisane 👏
    To później pochwal się łowami 😁

Noo, wczoraj było 35...
    Dziś do 30,ale przed południem była burza,deszcz później padał,teraz znowu się ociepliło do 28 i duszno...
    Mój synek też nie za bardzo lubi jazdę w aucie i spanie w nim...
    Ech, tylko żal tych dzieci..bo jak ktoś urodził ogórka szklarniowego to nawet wskazane przykryć 🤣
    Mój syn też 20.30-21 spanko i raczej wstaje 6.30-7-30

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Właśnie pożegnałam się w firmie, czekam na wizytę i L4. Jeszcze jest opóźnienie a się potem spieszę,także nie wiem,czy będzie przestrzeń na moje pytania (ja np.chcialam zapytać o krostki na piersiach,czy są normalne,czy jakieś niepokojące).

Trzymajcie kciuki☺️

Ach,no i Kasiu,możesz mi wpisać połówkowe na 23.08 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 16:18

alex0806, Wiewioora, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek zobacz wiadomość :)
    Oo dzieki kurczę z ta ciężkością się boje trochę mieszkamy w bloku bez windy 😃 prowadząc go był dla mnie super ale go nie nosiłam 😂 cybex mi się podoba i jeszcze wczoraj przypomniałam sobie o marce mima xari kojarzycie ?

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już :)

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Wszystko w porządku, waży 175g, łożysko na przedniej ścianie. Kolejna wizyta 7 sierpnia a połówkowe 16 sierpnia 😊

Olive, Kasiastaraczka, Wiewioora, alex0806, _Hope, Giosiek, e_mil_ka, SamiDe lubią tę wiadomość

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykryto mi grupę a Mam pytanie czy dałoby radę zmienić zdjęcie z brzuszkiem ? Ze znajomych nikt nie wie o ciąży i tak narazie pozostanie , a ostatnio koleżanka dodała się do grupy rodzę w 2023 i wyświetliło mi się to a potem jej pisali w kom czy w ciąży , wiec No słabo

• Madeline Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Wykryto mi grupę a Mam pytanie czy dałoby radę zmienić zdjęcie z brzuszkiem ? Ze znajomych nikt nie wie o ciąży i tak narazie pozostanie , a ostatnio koleżanka dodała się do grupy rodzę w 2023 i wyświetliło mi się to a potem jej pisali w kom czy w ciąży , wiec No słabo
    Ale grupa już jest niewidoczna dla innych, więc nie powinien nikt z Twoich znajomych jej widzieć.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest widoczna jak ją wpiszesz w wyszukiwarkę na fb

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ