Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropeczek właśnie te mnie interesują jumana diamond 2w1 lub tam glow ale opowiesz jak ci się sprawdził ? A i cybex w sumie tez 😃
Słyszeliście o tym ze powinno się kupować wózki 2w1 bo kiedyś usłyszałam coś takiego ze 3w1 sa gorsze przez coś tam to było dawno ale utkwiło i teraz się zastanawiam dokładnie dlaczego 😂 -
Dzella19 wrote:Ja chyba z tego co zrozumiałam to mam na przedniej ścianie łożysko, kurczę 16 tydzien a ruchów brak już wam zazdroszczę ze coś czujecie my już wróciliśmy do domu z działki niestety ale wyjazd za ciężki jak jest 35 stopni a ty w ciąży , No niestety ale koszmar czułam ze się gotuje chciałam tylko leżeć i spac, bez sensu. 25.07 mam wizytę ☺️ I jakie pytania zazwyczaj zadajcie swojemu gin ? Bo ja teraz nie mam żadnych a może coś powinnam zapytać 😂
Ja rzadko mam pytania. Też mam wizytę 25 lipca:) na tą wizytę akurat mam pytania bo moja przepuklina pępkowa mi czasem dokucza. -
Dzella19 wrote:Kropeczek właśnie te mnie interesują jumana diamond 2w1 lub tam glow ale opowiesz jak ci się sprawdził ? A i cybex w sumie tez 😃
Słyszeliście o tym ze powinno się kupować wózki 2w1 bo kiedyś usłyszałam coś takiego ze 3w1 sa gorsze przez coś tam to było dawno ale utkwiło i teraz się zastanawiam dokładnie dlaczego 😂
Mu dostaliśmy fotelik od znajomych,ale i tak chcielibyśmy żeby nam profesjonalnie zobaczyli czy pasuje. Chcieliśmy z bazą. Akurat ten fotelik z bazą nie pasował,a bez bazy już tak. Więc zapinalismy go na pasy,nie było w tym nic skomplikowanego
Kolejny fotelik mamy już na ISOFIXWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 05:44
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzella19 wrote:Kropeczek właśnie te mnie interesują jumana diamond 2w1 lub tam glow ale opowiesz jak ci się sprawdził ? A i cybex w sumie tez 😃
Słyszeliście o tym ze powinno się kupować wózki 2w1 bo kiedyś usłyszałam coś takiego ze 3w1 sa gorsze przez coś tam to było dawno ale utkwiło i teraz się zastanawiam dokładnie dlaczego 😂
Wydaje mi się że łatwiej kupić fotelik niż wózek 🤣 teraz myślę, żeby kupić używaną gondolę, ale dołożyć do spacerówki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 07:14
-
Dzella nie doradzę Ci w kwestii wózka bo wszystko jest zależne od twoich preferencji, po jakim terenie będziesz jeździć, czy wózek będziesz zabierać w podróże (ile miejsca zajmie w bagażniku), czy mieszkasz w domu i waga nie ma znaczenia czy może jednak w bloku bez windy i szukasz czegoś lekkiego.
To że u mnie dany model się sprawdzi nie oznacza że ty będziesz z niego zadowolona.♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Wózek też trzeba iść do sklepu i zobaczyć, sprawdzic. Mi się dużo podobało, pózniej się okazało że są ciężkie, mają małą gondole albo w ogóle jakieś lipne wykonanie. Także można iść zobaczyć do sklepu, przejechać się itd. a jeśli na necie taniej to wtedy zamówić ten model. Polecam zamówić a odebrać przed samym porodem bo wtedy już gwarancja leci, mimo że nie użytkowany. Myśmy zamówili w sklepie, dałam zaliczkę a wózek odebrałam jakoś miesiąc przedLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Akurat wózek u nas to tylko do tras ze tak powiem na chodniku 😂 nie chodzimy w jakieś tereny piaszczyste otd ja byłam w lutym na pokazie wózków i jak zobaczyłam junamy to się zakochałam prowadziłam dotykałam itd te wózki i moim zdaniem są dobrze wykonane itd dlatego spytałam jak się sprawuje tak na dłuższa metę 😃 cybexy za to miało dużo moim koleżanek i kuzynek i opinie były różne ale zazwyczaj pozytywne a szczególnie foteliki cybex.
Czyli ja dobrze słyszałam o tych wózkach 3w1 😃 dobra przynjamniej wiec ze kupię 2w1 ja wózek raczej kupię w październiku wiem ze to wcześnie ale potem mój mąż ma wir pracy do samego porodu wiec nie będzie miał tak czasu jezdzic i patrzeć 😃 -
Dzella19 wrote:Akurat wózek u nas to tylko do tras ze tak powiem na chodniku 😂 nie chodzimy w jakieś tereny piaszczyste otd ja byłam w lutym na pokazie wózków i jak zobaczyłam junamy to się zakochałam prowadziłam dotykałam itd te wózki i moim zdaniem są dobrze wykonane itd dlatego spytałam jak się sprawuje tak na dłuższa metę 😃 cybexy za to miało dużo moim koleżanek i kuzynek i opinie były różne ale zazwyczaj pozytywne a szczególnie foteliki cybex.
Czyli ja dobrze słyszałam o tych wózkach 3w1 😃 dobra przynjamniej wiec ze kupię 2w1 ja wózek raczej kupię w październiku wiem ze to wcześnie ale potem mój mąż ma wir pracy do samego porodu wiec nie będzie miał tak czasu jezdzic i patrzeć 😃
Tak nie kupuj 3w1 ja tak zrobiłam i załowałam. -
Kasiastaraczka jeszcze nie 😀 ale mam już powrzucanych troche rzeczy do koszyka teraz tylko wybrać konkrety.
U nas trochę chłodniej niż w Pl. Wczoraj, dziś ok 23st wiec super 😀 35st??? wow współczuje, ja przy 30st wysiadam haha
Ja też mam rodzeństwo zagranicą, w Holadnii. Trochę nas porozrzucało po świecie 😂 i niestety, jest tak jak piszesz, z czasem kontakt jest coraz słabszy 😔
Emilka ja też nie czuje jeszcze ruchów 🙁 W poprzedniej ciąży późno poczułam bo coś koło 20-22tydzień więc myslałam, że tym razem będzie szybciej. Na pewno czułabym się spokojniejsza ehh
Nattttal zdrówka kochana 😘 Dalej jesteś w szpitalu? Mam nadzieje, że dobrze się tam Wami opiekują 😘
Wiewioora ja rodziłam w sierpniu 2021 roku wiec jeszcze szalał covid u nas i przez pierwsze kilka miesięcy mało co gdzieś jeździliśmy. Tzn mąż lub ja sama do sklepu, razem na wizyty z mała do lekarza i 2 razy wybraliśmy się nad morze 2h drogi i raz pozwiedzać miasteczko ok 1h drogi od nas. Nasza córka nie za bardzo lubi spać w aucie. Ciężko jej zasnąć, a jak tylko auto się zatrzyma to się budzi, więc nie było problemu z przenoszeniem jej do gondoli. Zresztą ja nie miałabym wyrzutów sumienia nawet jakbym ją obudziła. Tym razem też jeżdżenie w gondoli będzie priorytetowe dla mnie.
Też widzę dużo osób z dziećmi na spacerach w tych fotelikach, i jeszcze z nakrytą pieluchą żeby niby osłonić przed słońcem 🤦
Alex i o której mała Ci się obudziła, jak tak wcześnie poszła spac? Nasza nie zaśnie wcześniej nić 20.30-21 😭 ale spi tak mniej więcej do 7 wiec chyba nie mam co narzekać 😂
Kropeczek świetnie napisane 👏Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Zwróć uwagę że to ciężki wózek jest. Junama diamond waży 14kg. Więc jak masz go nosić po schodach to się nie sprawdzi. Jak chcesz zabierać wózek w samochodzie to zajmuje baaardzo dużo miejsca. Musisz sobie poczytać specyfikacje też na necie.
Ja akurat nie narzekam teraz bo mieszkam w domu, więc jedynie z domu muszę wózek wynieść, mamy tylko pare schodów przy wejściu (w bloku mi się nie sprawdził). Nigdzie ze sobą wózka tego nie zabieramy więc też mi jego gabaryty nie przeszkadzają.
Dla mnie + jest że ma dużą gondolę i że sprawdza mi się po terenach okolicznych jakie mamy (mieszkamy na wsi)♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Poszła spać jakoś 18.30 wczoraj a wstała po 6 dzisiaj. Ale myśmy mieli intensywną sobotę i musiała odespać chyba, do tego ten męczący upał. Dzisiaj już jest chłodno, rano była burza, także pochmurno cały dzień. Ale i tak bez drzemki jest to liczę że max o 20 padnie
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Olive wrote:Kasiastaraczka jeszcze nie 😀 ale mam już powrzucanych troche rzeczy do koszyka teraz tylko wybrać konkrety.
U nas trochę chłodniej niż w Pl. Wczoraj, dziś ok 23st wiec super 😀 35st??? wow współczuje, ja przy 30st wysiadam haha
Ja też mam rodzeństwo zagranicą, w Holadnii. Trochę nas porozrzucało po świecie 😂 i niestety, jest tak jak piszesz, z czasem kontakt jest coraz słabszy 😔
Emilka ja też nie czuje jeszcze ruchów 🙁 W poprzedniej ciąży późno poczułam bo coś koło 20-22tydzień więc myslałam, że tym razem będzie szybciej. Na pewno czułabym się spokojniejsza ehh
Nattttal zdrówka kochana 😘 Dalej jesteś w szpitalu? Mam nadzieje, że dobrze się tam Wami opiekują 😘
Wiewioora ja rodziłam w sierpniu 2021 roku wiec jeszcze szalał covid u nas i przez pierwsze kilka miesięcy mało co gdzieś jeździliśmy. Tzn mąż lub ja sama do sklepu, razem na wizyty z mała do lekarza i 2 razy wybraliśmy się nad morze 2h drogi i raz pozwiedzać miasteczko ok 1h drogi od nas. Nasza córka nie za bardzo lubi spać w aucie. Ciężko jej zasnąć, a jak tylko auto się zatrzyma to się budzi, więc nie było problemu z przenoszeniem jej do gondoli. Zresztą ja nie miałabym wyrzutów sumienia nawet jakbym ją obudziła. Tym razem też jeżdżenie w gondoli będzie priorytetowe dla mnie.
Też widzę dużo osób z dziećmi na spacerach w tych fotelikach, i jeszcze z nakrytą pieluchą żeby niby osłonić przed słońcem 🤦
Alex i o której mała Ci się obudziła, jak tak wcześnie poszła spac? Nasza nie zaśnie wcześniej nić 20.30-21 😭 ale spi tak mniej więcej do 7 wiec chyba nie mam co narzekać 😂
Kropeczek świetnie napisane 👏
Noo, wczoraj było 35...
Dziś do 30,ale przed południem była burza,deszcz później padał,teraz znowu się ociepliło do 28 i duszno...
Mój synek też nie za bardzo lubi jazdę w aucie i spanie w nim...
Ech, tylko żal tych dzieci..bo jak ktoś urodził ogórka szklarniowego to nawet wskazane przykryć 🤣
Mój syn też 20.30-21 spanko i raczej wstaje 6.30-7-30Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hello! Właśnie pożegnałam się w firmie, czekam na wizytę i L4. Jeszcze jest opóźnienie a się potem spieszę,także nie wiem,czy będzie przestrzeń na moje pytania (ja np.chcialam zapytać o krostki na piersiach,czy są normalne,czy jakieś niepokojące).
Trzymajcie kciuki☺️
Ach,no i Kasiu,możesz mi wpisać połówkowe na 23.08Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2023, 16:18
alex0806, Wiewioora, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Wykryto mi grupę a Mam pytanie czy dałoby radę zmienić zdjęcie z brzuszkiem ? Ze znajomych nikt nie wie o ciąży i tak narazie pozostanie , a ostatnio koleżanka dodała się do grupy rodzę w 2023 i wyświetliło mi się to a potem jej pisali w kom czy w ciąży , wiec No słabo
-
Dzella19 wrote:Wykryto mi grupę a Mam pytanie czy dałoby radę zmienić zdjęcie z brzuszkiem ? Ze znajomych nikt nie wie o ciąży i tak narazie pozostanie , a ostatnio koleżanka dodała się do grupy rodzę w 2023 i wyświetliło mi się to a potem jej pisali w kom czy w ciąży , wiec No słabo