Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzella a jakie kwasy bierzesz? Mi niedobrze było po tych tabletkach z dha z mamadha premium🤢 mam ich jeszcze cale opakowanie i chciałam skonczyc ale nie daje rady. Od kilku dni biore prenatal duo i nic mi nie jest. Córce daje estrovita ale sam zapach powoduje u mnie odruch więc tym zajmuje sie mąż 😂
-
Dzella Ty masz te kwasy w oddzielnej kapsułce?
Ja biorę dha z prenacaps i nie czuję nic,a biorę 3 kapsułki na dobę
Synkowi kupiłam teraz w płynie ze smaczkiem jeżynowym z nordic naturals, bardziej czuć, ale jemu nie przeszkadza 😁Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Biorę omegamed dla kobiet w 2/3 trymestrze jest tam dha jod, witamina d i kwas foliowy brałam tez ten na 1 trymestr j było super teraz biorę ten i ewidentnie to in powoduje mdłości biorę go wieczorem przed kapaniem i wtedy się zaczyna… młodości takie ze leżę godzine bo inaczej by było 🤮🤮🤮 i potem leki przeciwymiotne przed snem i szybko spac rano jest już ok wiec to na pewno one dziś wezmę znowu i zobaczę żeby się upewnić, Boze ja dziś musiałam wstać o 8 bo ogarnelam ze ma 10 mam paznokcie 😂 a umawiam się z wyprzedzeniem i chyba jeszxZe nie wiedziałam ze jestem w ciąży ze głupia ja umówiła się tak rano😂 teraz leżę a muszę już wstać i modlę się by 2 raz nie rzygac u niej 😃
Olive lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, jak Kasia mówi, ja jem z obiadem,najlepiej się wchłania w ogóle wit.D z tłuszczami, a DHA to tak na pusty brzuch to ki się zawsze odbija, więc lepiej tego pilnować
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:O a czemu nie wolno na wieczór ja biorę 🤦
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Czytałam ze takie. Suplementy w ciąży można brac o dowolnej porze i tak moja gin mowila ze bierz kiedy chcesz i ja już ma mniejsze mdłości itd i zauważyłam ze jak zmieniłam suplement na ten na dalszy trymestr a tam się bierze dwie tabletki to biorąc je biorę je tak ze Np jem kolacje i biorę wiec z jedzeniem i potem od razu dużo śliny w buzi i dosłownie leżę i modlę się żeby nie zwrócić ale to tatkie typowe mdłości po czymś ale nie po kolacji bo już przetestowałam dziś znowu tak zrobię żeby mieć pewność ogólnie było tez tak ze raz wzięłam przed kolacja potem robiłam kolacje i jak miałam ja jeść to już mi było nie dobrze wtedy myślałam ze przez jedzenie i ciężko mi było jeść ale to ewidentnie te leki wczoraj już biorąc je obserwowałam i chwila moemnt już okropnie się czułam podobno to się wchłania około 3 godzin i rzeczywiście poszłam spac prawie o 3 w nocy nie ale to nie przez niessenosc i mienelo koło 3 godzin i dobrze się czułam a ostatni tydzien tez śpię jak baranek zamykam oczy chwila i mnie nie ma a było wcześniej roznie teraz jest w końcu dobrze ze snem
-
Pazurki zrobione wytrzymałam ale jak wróciłam go od razu do łóżka i leżę zaraz zjem jakieś owocki bo mąż nakupil ostatnio wchodzą mi dobrze owoce i niestety słodycze próbuje się ogarnąć ale mój mąż mi kupuje prawie codziennie bułeczki z pistacja i lukrem bo ja kocham pistacje i kurde powstrzymać się dramat plus batoniki ciasteczka ale nie przybieram na wadze tylko boje się cukrzycy a opanować się ciężko 😂🥲
-
Dzella przy mamadha premium tez bierze sie 2tabletki (1witaminy +1dha) i to dha bylo dla mnie ciezkie do połknięcia. Miałam takie uczucie,ze stoi mi gdzieś na żołądku i jak zwymiotuje to od razu poczuje sie lepiej. Tak jak wcześniej pisalam, teraz biore prenatal duo, wszystkiego 3tabletki (1witaminy + 2dha) i jest super. Naprawdę spróbuj innych witamin jeśli branie tych z posiłkiem nie pomaga.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość