Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka2019 wrote:Jak masz wypisana receptę z kodem C lub B,to masz bezpłatnie. Luteina z tym kodem jest na liście darmowych leków dla kobiet w ciąży.
I to nie ważne czy wypisuje Ci prywatny czy państwowy. Ważny kod.RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny, ja już po wizycie 😊
Z małą wszystko w porządku 😁
Głowa trochę większa, brzuszek trochę mniejszy, noga o 3 dni dłuższa 😊
Waży 260 gram 😍alex0806, Morelka456, kropeczek, Kasiastaraczka, Olive, Dudka1997, e_mil_ka, _Hope, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:No to mój ginekolog wypisuje mi ryczałt 🙄
Nie wiem dlaczego.
Co Tobie wyszło,że masz trombofilie?
Ja mam pai homo, v leiden hetero i mthft hetero.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ale duphaston nie jest refundowany. Nawet pani w aptece tak mówiła. Ile płacisz za 20 tabletek?
Ja mam pai homo, v leiden hetero i mthft hetero.
Ja mam luteinę dopochwowo. Kupuję 60 tabletek 100 mg.
Faktycznie Ty masz dodatkowo Leiden, ja mam mthfr i Pai,ale mój ginekolog mówił,że dopiero jak się ma właśnie Leiden lub to drugie to wtedy się mówi o trombofilii.
Dziewczyny jecie chleb z czarnuszką?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 09:06
-
RedTail_Rudzia wrote:Tak ja też prywatnie do lekarza to wsio 100 %
Ale żeby szpital mi wypisał na 100% ? 🙈🤣🙈
Będzie dobrze 🥰 a czym jedziesz ? Długa to podróż będzie ?
jak ostatnio jechałam do lekarza to myślałam, że coś się dzieje a to się spociłam 🤣 na wizycie miałam " efekt białego fartucha " pulsu 110 🙈e_mil_ka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Luteina jest refundowana, duphaston nie. Ale gin od początku mi wypisuje duphaston, nawet ostatnio pytałam o zmianę ale mówi że będziemy się tego trzymać na razie. Biorę teraz 2x dziennie więc za 40 zł mam tabletki na 10 dni tylko.
Ale cała reszta za darmo.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ale przygnębiająca jest ta pogoda. Od tak dawna szaro, buro i ponuro i co chwile deszcze.. Na mój nastrój to źle wpływa i tylko bym w łóżku leżała 😀♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, ja już po wizycie 😊
Z małą wszystko w porządku 😁
Głowa trochę większa, brzuszek trochę mniejszy, noga o 3 dni dłuższa 😊
Waży 260 gram 😍Giosiek lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
kropeczek wrote:Ale przygnębiająca jest ta pogoda. Od tak dawna szaro, buro i ponuro i co chwile deszcze.. Na mój nastrój to źle wpływa i tylko bym w łóżku leżała 😀Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:U nas tez leje od rana. Czarno tak, ponuro. Młoda w przedszkolu, ja sobie odpoczywam z netflixem i myślę co na obiad zrobić
Ale to nic 😁 mój pośladek szczęśliwy 🥰Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Gratulacje szczęśliwych wizyt ❤️
Ja mam problem bo nie wiem czy na wizytę umowic się po 3 tygodniach czy 5 bo akurat moja gin ma wolne w tym czasie posrodkowym 😂 i ja oczywscie chciałam wcześniej jak to ja a potem chciałam później a teraz mas proponuje wyjazd trochę spontaniczny na dłuższy weekend za granice i chyba wole z nią to omówić nie wiem co ile wy chodzicie na wizyty ? Chodzi mi oczywscie prywatnie bo państwowo to wiem ze się często chodzi później (nie ze za pozno ) -
Dzella19 wrote:Gratulacje szczęśliwych wizyt ❤️
Ja mam problem bo nie wiem czy na wizytę umowic się po 3 tygodniach czy 5 bo akurat moja gin ma wolne w tym czasie posrodkowym 😂 i ja oczywscie chciałam wcześniej jak to ja a potem chciałam później a teraz mas proponuje wyjazd trochę spontaniczny na dłuższy weekend za granice i chyba wole z nią to omówić nie wiem co ile wy chodzicie na wizyty ? Chodzi mi oczywscie prywatnie bo państwowo to wiem ze się często chodzi później (nie ze za pozno ) -
Giosiek, super, że wszystko w porządku. 🥰
Chodząc do lekarza prywatnie luteinę miałam za darmo.
Ja akurat bardzo cieszę się z takiej pogody. Nie pada i jest chłodniej. 😊 Upały strasznie źle znoszę, więc teraz jest idealnie. Na weekend niestety zapowiadają u nas deszcz..
Do lekarza (prywatnie) chodzę co 4 tygodnie. Teraz wizytę mam wyjątkowo po 5 tygodniach ze względu na urlop mojego ginekologa.RedTail_Rudzia, Giosiek lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Linka2019 wrote:Jak masz wypisana receptę z kodem C lub B,to masz bezpłatnie. Luteina z tym kodem jest na liście darmowych leków dla kobiet w ciąży.
I to nie ważne czy wypisuje Ci prywatny czy państwowy. Ważny kod.
No właśnie a mi szpital wypisał 100 procent płatne 🙈🤣
Pijani tam pracują ? 🙈🤣 Przepraszam ale już śmiać mi się z tego chce
Dziękuję za wyjaśnienie 🌹 -
Ja w aptece za 15 kapsułek progesterone besins 200 place prawie 60 zł w niektórych ponad 60 zł więc takich potrzebuje 4 opakowania na miesiąc jedno starcza na 7 dni
Ale to i tak on jest wtedy na zamówienie bo nie ma go na stanie w aptece
O dziwo - słuchajcie - lampeczka mi się w głowie zapaliła i myślę - skoro i tak apteka zamawia - to może sprawdzę jakbym ja zamówiła do apteki
I wyszło mi tak że zaoszczędziłam prawie 60 zł
Bo wtedy płace 42.99 za opakowanie
Euthyrox w ciąży też jest za free? Bo ja biorę 50.. mam niedoczynność tarczycy..no kurcze dobrze, że Was mam .. Boże ale ja się czuję zacofana
Ja 16 połówkowe - zabieram "starego" urlop dziś zaczyna jak zjedzie - dziecko też
Mam nadzieję że nie będą nic mówić że "ekipą" chce wpaść na połówkowe?
Jak wygląda to u Was? Mówią coś ? Nie mówią ?
Ja właśnie nie wiem jak mi moja babka priv ustawia wizyty ale tak mi się zdaje 3-4 tyg .. byłam 3 lipca , później 31 lipca ale lipiec to długi był .. w między czasie od 17 lipca do 21 lipca szpital - później 27 lipca kontrola w szpitalu
16 sierpnia - ale to odrębne badanie - połówkowe
A u swojej mam być 23 sierpnia więc tak średnio wychodzi co 3 tyg
Ale później jak dzidzia będzie rosła to może mi zwiększyć ilość wizyt co 2 tyg
Zależy jak się sprawy potoczą