Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też byłam sceptycznie nastawiona. Ale mężowi na kręgosłup pomaga, znajomym też, u mnie wszyscy w pracy do niego chodzą. Ważne żeby to był dobry osteopata. Do niego zapisy to na pół roku do przodu. Teraz mam na listopad, mąż na grudzień. Ale jak cos się dzieje to zwyczajnie trzeba dzwonić i tak jak dziś, czasem się coś zwolni
Place 170 zł za wizytę. Było 150 ale wszystko drożeje.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Olive wrote:Alex lubie za to, że udało Cie sie umowic.
Ja bylam raz u osteopaty. Szczerze to potraktowalam ta wizyte jak ostatnia deske ratunku, bo osteopatia byla dla mnie czymś w rodzaju szarlatanstwa. Od 16roku zycia bardzo bolaly mnie ramiona, ale zaden lekarz nie wiedzial co mi jest. Badan mialam mnostwo zrobionych i nic. To bylo 3lata temu i do tej pory nic mnie nie boli 😁
Gdy corka miala kolki wybralismy sie do fizjo-osteopaty, który ma doświadczenie z dziecmi. Kolki przeszły same w swoim czasie, ale na tej wizycie dowiedzielismy sie jak nosic mala, jak ja podnosic, jak jej masować brzuszek. Niby wizyta nie rozwiazala problemu z którym przyszlismy ale czułam, ze bylo warto.
Jak tam poniedziałkowa wizyta? 😊 -
Morelka w poniedzialek ten co dopieto bedzie mam ta wizyte i to w Pl 😊
Jutro jeszcze mam wizyte u poloznej we Fr, ale ona nie robi usg, jedynie bede mogla posluchac tetna 😉 No i w sobote jedziemy do Pl. Troche stresuje sie podroza. W maju, juz w ciazy, jak pojechalismy to zaczely sie plamienia. Mam nadzieje, ze tym razem obejdzie sie bez przygod. -
Olive wrote:Morelka w poniedzialek ten co dopieto bedzie mam ta wizyte i to w Pl 😊
Jutro jeszcze mam wizyte u poloznej we Fr, ale ona nie robi usg, jedynie bede mogla posluchac tetna 😉 No i w sobote jedziemy do Pl. Troche stresuje sie podroza. W maju, juz w ciazy, jak pojechalismy to zaczely sie plamienia. Mam nadzieje, ze tym razem obejdzie sie bez przygod.
Trzymam kciuki 😊 to wizytujemy razem w poniedziałek 😊Olive lubi tę wiadomość
-
Kasia, cudownie, że u Was wszystko w porządku.🥰🥰🥰
Giosiek, ja połówkowe mam dokładnie w 22+2, a dziś z ciekawości sprawdzałam jak było w ciąży z córką i to badanie miałam w 22+3. Będę mogła sobie porównać wielkość dzieciaczków. 😉Już teraz wiem, że na pierwszym badaniu prenatalnym córeczka była większa i że w ciąży z córką na tym etapie miałam więcej kg na plusie. 🤭
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Daj znać po. ✊🍀Kasiastaraczka, Giosiek lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
alex0806 wrote:Ja też byłam sceptycznie nastawiona. Ale mężowi na kręgosłup pomaga, znajomym też, u mnie wszyscy w pracy do niego chodzą. Ważne żeby to był dobry osteopata. Do niego zapisy to na pół roku do przodu. Teraz mam na listopad, mąż na grudzień. Ale jak cos się dzieje to zwyczajnie trzeba dzwonić i tak jak dziś, czasem się coś zwolni
Place 170 zł za wizytę. Było 150 ale wszystko drożeje.
Ja za fizjo 220...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
RedTail_Rudzia wrote:Bo osteopata patrzy na całość jak na człowieka ma inne podejście jak " zwykły " fizjo
Super Kasiu ( przepraszam jak pomyliłam imię - nadrabiam zaległości)
Że wszystko wporzadku 🌹RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
RedTail_Rudzia wrote:Kochane pytam tak z ciekawości ponieważ nie orientuje się ( a macie w tym większe doświadczenie) jak to jest z tą luteina dopochwową? Czy macie refundację? Czy jak to u Was wygląda ?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
RedTail_Rudzia wrote:Kochane pytam tak z ciekawości ponieważ nie orientuje się ( a macie w tym większe doświadczenie) jak to jest z tą luteina dopochwową? Czy macie refundację? Czy jak to u Was wygląda ?
Ja też mam wizytę w poniedziałek ❤ chyba o 8:55 więc z domu będę musiała już o 7 wyjść 🥵🥵🥵 gdzie wtedy najlepiej mi się śpi 😁😁RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Rudzia ja nie pomoge bo w poprzedniej ciazy bralam lutéine ale mieszkam we Francji i tu wykupowanie lekarstw inaczej wyglada niz w Polsce. Podczas tej ciazy, tzn n'a poczatku wszystko bylo OK i nie mialam wskazan zeby cos brac. Dopiero gdy bylam w Polsce zaczely sie plamienia wiec poszlam prywatnie do pierwszego dostepnego lekarza wiec za wszystko placilam 100%.
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt!
Nie piszę za wiele, bo wiele się nie dzieje - czuje się w gruncie rzeczy dobrze, ciężko na coś narzekać Kolejna wizyta po urlopie, czyli na koniec sierpnia, ruchów nadal nie czuję za bardzo, jakieś badania muszę dorobić w tym tygodniu, a przed wizytą u gina krzywą cukrową. Mam głowę wolną od ciążowych rozkmin obecnie, i też jakoś nawet nie pamiętam, który to tydzień i dzień
Co do żelaza - polecam chelaferr med, forma chelatowana, mniej obciążająca układ pokarmowy. Ja biorę od końca pierwszego trymestru mimo dobrych wyników morfologii, ale ze skrajnie niską ferrytyną (ale to zawsze tak miałam, uważam, że mój organizm tak ma, a dobrze funkcjonuje, bez oznak anemii) oraz z dietą wegetariańską od wielu lat.
Kasiastaraczka, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Tak, całkowicie za darmo w ciąży.
Ja też mam wizytę w poniedziałek ❤ chyba o 8:55 więc z domu będę musiała już o 7 wyjść 🥵🥵🥵 gdzie wtedy najlepiej mi się śpi 😁😁
Kurczaki to jak mi się najlepiej o tej godzinie śpi xd myślałam że tylko ja tak mam 🤣😱
To słuchajcie tego - ja o tym nie wiedziałam że to za darmo po wyjściu ze szpitala realizuje receptę bo mi to wprowadzono dopiero po wizycie w szpitalu
Babka do mnie w aptece mówi tak - ma Pani to na 100% a ja niczego nie świadoma - mówię tak tak - przyzwyczajona że za Besins płace 100%
Dziś Moja Doktuur mi wypisała recepte - patrzę symbol na recepcie - B
Myślę co to znaczy - oczywiście w ruch poszedł wujek google - myśle ,że niby za free?
Besins w aptece stacjonarnej trochę kosztuje - na miesiąc Potrzebuje 4 opakowania , więc zamawiam w hurtowni odbieram w aptece i bardzo fajnie mi to wychodzi cenowo
Mówię kurcze recepty nie realizuje nie wiem o co chodzi 🙈🙈🙈
Znowu głupia ja dałam się zrobić w balona 🙈
Dobrze że Was mam i mogę zapytać - dziekuje 🌹❤️ -
Olive wrote:Rudzia ja nie pomoge bo w poprzedniej ciazy bralam lutéine ale mieszkam we Francji i tu wykupowanie lekarstw inaczej wyglada niz w Polsce. Podczas tej ciazy, tzn n'a poczatku wszystko bylo OK i nie mialam wskazan zeby cos brac. Dopiero gdy bylam w Polsce zaczely sie plamienia wiec poszlam prywatnie do pierwszego dostepnego lekarza wiec za wszystko placilam 100%.
Tak ja też prywatnie do lekarza to wsio 100 %
Ale żeby szpital mi wypisał na 100% ? 🙈🤣🙈
Będzie dobrze 🥰 a czym jedziesz ? Długa to podróż będzie ?
jak ostatnio jechałam do lekarza to myślałam, że coś się dzieje a to się spociłam 🤣 na wizycie miałam " efekt białego fartucha " pulsu 110 🙈 -
Kasiastaraczka wrote:Dziękuję dziewczyny 🥰
Giosiek wpisałam
Oo to rodzinka ginekologów 😁 zawsze można pójść na zastępstwo 😀
Daj jutro znać jak tam
W poprzedniej przychodni, jak mój lekarz miał urlop, to cała placówka była wtedy zamknięta, bo urlop w tym samym czasie miała też druga lekarka i recepcjonistka. Musiałam wtedy iść do zupełnie nowego lekarza i wszystko mu od samego początku tłumaczyć 😏
Niezbyt praktyczne, gdy podchodzi się do IVF za granicą 😅
Ja właśnie czekam na moją wizytę. Dam znać po 😊alex0806, Olive, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
@giosiek czekamy na wieści
Ja mam wizytę dopiero 24.08 a 29.08 mam 2 prenatalne. Chyba mąż z córką wtedy ze mną pójdą bo specjalnie umówiłam po południu, chociaż raz jeszcze muszę wysępić skierowanie na echo serca płodu bo wtedy z córką tez miałam i bez problemu dostałam przy trombofilii
Jutro mąż zaczyna urlop to pewnie coś będziemy wspólnie robić, musimy wybrać w końcu meble do kuchni chociaż orientacyjnie u stolarza, bo czeka się długo. A montować i mierzyć będzie można dopiero pod koniec września razem z przeprowadzką, będę chwilę bez kuchni. Dobrze że mam lidlomixa to wystarczy on i lodówka 🤣Giosiek lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
RedTail_Rudzia wrote:Kochane pytam tak z ciekawości ponieważ nie orientuje się ( a macie w tym większe doświadczenie) jak to jest z tą luteina dopochwową? Czy macie refundację? Czy jak to u Was wygląda ?
I to nie ważne czy wypisuje Ci prywatny czy państwowy. Ważny kod.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 08:16
Nattttal, kropeczek, e_mil_ka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość