X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziewczyny, ja już po wizycie 😊
    Z małą wszystko w porządku 😁
    Głowa trochę większa, brzuszek trochę mniejszy, noga o 3 dni dłuższa 😊
    Waży 260 gram 😍

Super ! Niech Rośnie Kruszynka zdrowa ! 🥰🥰

Giosiek lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odp, moge na pewno już wcześniej mowila ze loty samolotem wiadomo nie jakieś 10 godzinne nie wpływają źle na dziecko itd ale wiadomo chciałam sobie pogadać ewentualnie bo potem te terminy są późne dla mnie , w na koniec sierpnia mam te połówkowe , to będzie jakoś koło 22 tc ale moja gin uważa ze później lepiej niż wcześniej 🤷🏻‍♀️

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dzieki dziewczyny za odp, moge na pewno już wcześniej mowila ze loty samolotem wiadomo nie jakieś 10 godzinne nie wpływają źle na dziecko itd ale wiadomo chciałam sobie pogadać ewentualnie bo potem te terminy są późne dla mnie , w na koniec sierpnia mam te połówkowe , to będzie jakoś koło 22 tc ale moja gin uważa ze później lepiej niż wcześniej 🤷🏻‍♀️
    Oczywiście, że zdążysz zrobić połówkowe i lepiej później,bo dzieciaczek większy, wszystko lepiej widać,lepiej zmierzyć

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak euthyrox też jest za free.
    I też planuje właśnie wziąć córkę i męża, mam nadzieję że mogę i nikt się nie przyczepi 🤣 bo nie mam z kim zostawić córki jak pójdziemy a chce chociaż raz wziąć męża

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    426c7b81741bb.jpghttps://zapodaj.net/plik-j28JX5zAH3

c1e8de1b676c1.jpghttps://zapodaj.net/plik-c1jgThdoIV

A do mnie przyszły pierwsze ubranka dla dzidziusia ❤ jeszcze trochę mam do dokupienia bodziaków z długim rękawkiem i spodenek + takie zimowe rzeczy typu kombinezoniki, czapeczka itd a resztę mam po starszej córeczce ❤

Giosiek, Kasiastaraczka, _Hope, Nattttal, Olive lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero zacznę przeglądać ubranka i kupować coś jak się przeprowadzimy. Obecnie nie mam gdzie już tego składować ;)
    Zachciało mi się placków ziemniaczanych i robię właśnie. Ciągle bym coś jadła ostatnio 🤣

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wygospodarowałam jedną szufladę w komodzie bo z niej wyrzuciłam swoje ubrania bo i tak w nich nie chodziłam tylko tak leżały nieużywane

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie już nie mam przestrzeni która mogłabym uprzątnąć. Ubranek mam sporo, ale dużo w nich różu itd. gdy się upewnię że to na 100% chłopczyk to przejrze, porobie paczki i powstawiam na vinted chyba.
    Dzisiaj mi się śniło że jednak dziewczynka 🤣 a ja się przwyczailam do myśli że to synek

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    426c7b81741bb.jpghttps://zapodaj.net/plik-j28JX5zAH3

c1e8de1b676c1.jpghttps://zapodaj.net/plik-c1jgThdoIV

A do mnie przyszły pierwsze ubranka dla dzidziusia ❤ jeszcze trochę mam do dokupienia bodziaków z długim rękawkiem i spodenek + takie zimowe rzeczy typu kombinezoniki, czapeczka itd a resztę mam po starszej córeczce ❤
    Cudne są te malutkie dziecięce ciuszki 😍

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos refundacji leków w ciąży, to z tego co czytałam różne fora (bo sama nie korzystam z polskiej służby zdrowia), to niektóre leki są w pełni refundowane, a niektóre ich odpowiedniki (pod inną nazwą) już nie. Na pewno można znaleźć w internecie listę takich leków i poprosić lekarza o receptę na zamiennik.
    A co tyczy się np heparyny, to dużo zależy od lekarza, bo wiem, że dla niektórych nawet sama mutacja PAI jest wystarczającą podstawą do refundacji (pełnej lub częściowej). A dla niektórych dopiero parę mutacji i to w połączeniu z zespołem antyfosfolipidowym.

age.png
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę co 4 tygodnie, teraz że wzgledu na mój urlop będę po 5,5 tygodnia. Mój lekarz nie miał nic przeciwko lotowi samolotem (2h - przesiadka - 2h). Jeśli ciąża fizjologiczna, wszystko w normie, to nie ma przeciwwskazań.

preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te malutkie ubranka są cudowne. 😍🤩🥰
    Ja chcąc rozłożyć koszta w czasie też już parę rzeczy dla malucha kupiłam. 😉 W poprzedniej ciąży szybko pojawiły się u mnie skurcze i rozwarcie, więc teraz chcę być przygotowana na ewentualne szybsze pojawienie się dziecka na świecie. Choć mam ogromną nadzieję, że synek pojawi się planowo w grudniu.

I jak zawsze ze spokojem czekam na wizytę, tak teraz strasznie mi się dłuży i nie mogę się już doczekać. 🙈 W głowie mam pełno obaw...

Czy Wasze maluchy też różnie się ruszają? Są dni, że dziecko jest bardzo aktywne, a innym razem ruchów jest mniej?

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Lililo Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie Drogie Panie ☺️ rok temu urodziłam swojego drugiego synka i przez ten czas jak maluszek rósł i się rozwijał myślałam, co zrobić żeby nie musieć wracać na etat i zostawiać go w żłobku tak jak to zrobiliśmy ze starszym synkiem. W mojej głowie pojawiło się marzenie otwarcia sklepu internetowego z odzieżą dla dzieci i właśnie to marzenie się spełniło ☺️ jestem właścicielką miejsca gdzie można znaleźć ubranka dla mniejszych i większych Szkrabów. Narazie zaczynam, pojawiają się pierwsze posty sprzedażowe ale będę się starała sukcesywnie dodawać nowy asortyment. Może któraś z Was znajdzie chwilkę zajrzy na profil mojego sklepu, w który wkładam od samego początku swoje ❤️ Wszystkiego najpiękniejszego dla każdej z Was☀️

https://m.facebook.com/profile.php/?id=100094180576805

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Tak euthyrox też jest za free.
    I też planuje właśnie wziąć córkę i męża, mam nadzieję że mogę i nikt się nie przyczepi 🤣 bo nie mam z kim zostawić córki jak pójdziemy a chce chociaż raz wziąć męża

Mam taką samą sytuację 🤣🙈

Nie mam z kim córki zostawić a po za tym ona ma w Szczecinie ( moja córka) badanie neuroflow więc musimy jechać wszyscy 🤣🌹🤫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 19:56

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Ja chcąc rozłożyć koszta w czasie też już parę rzeczy dla malucha kupiłam. 😉 W poprzedniej ciąży szybko pojawiły się u mnie skurcze i rozwarcie, więc teraz chcę być przygotowana na ewentualne szybsze pojawienie się dziecka na świecie. Choć mam ogromną nadzieję, że synek pojawi się planowo w grudniu.

I jak zawsze ze spokojem czekam na wizytę, tak teraz strasznie mi się dłuży i nie mogę się już doczekać. 🙈 W głowie mam pełno obaw...

Czy Wasze maluchy też różnie się ruszają? Są dni, że dziecko jest bardzo aktywne, a innym razem ruchów jest mniej?

Tak :) ja jestem w 18 TC + 4 jak dobrze liczę i różnie to bywa .. dość szybko zaczęłam ruchy czuć mam mały brzuszek .. ale Moja Dzidzia to sobie robi tak ( dziś przynajmniej tak było ) obudziłam się po 2 w nocy na siusiu .. i jak się rozbujał w brzuchu - to nie mógł uspokoić i tak sobie nie spałam nie patrzyłam która była jak zasnęłam .. później w dzień nic.. ale przyznaję się że po 15.00 przymknęłam oko i obudziłam się jakoś tak nic większego nie czułam .. a teraz znowu jakieś podrygi .. chyba zmiana pozycji ponieważ teraz czuję pod lewymi żebrami ale nie tak wysoko zależy jak się ułoże ja 🤣.. koło pępka ..więc lambada na całego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2023, 19:50

_Hope lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Gratulacje szczęśliwych wizyt ❤️
    Ja mam problem bo nie wiem czy na wizytę umowic się po 3 tygodniach czy 5 bo akurat moja gin ma wolne w tym czasie posrodkowym 😂 i ja oczywscie chciałam wcześniej jak to ja a potem chciałam później a teraz mas proponuje wyjazd trochę spontaniczny na dłuższy weekend za granice i chyba wole z nią to omówić nie wiem co ile wy chodzicie na wizyty ? Chodzi mi oczywscie prywatnie bo państwowo to wiem ze się często chodzi później (nie ze za pozno :) )
    Ja chodzę co 4 tygodnie prywatnie.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam , że jak np jest więcej wód płodowych i dzidzia jest w dolnym odcinku brzucha to się rusza też tylko czasami przez mamusie jest odczuwalne słabo bądź w ogóle. . wtedy najlepiej położyć się na boku by dzidzia się przemieściła. Moja " szpitalna " sąsiadka jak robili jej ktg to Dzidziuś sobie spał to przychodziła położna i kazała się jej położyć kilka minut na lewym boku .. później wracała.. znowu na prosto .. później na prawym boku.. później na prosto znowu. . bo mówiła że Dzidzia sobie śpi

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Dokładnie mam tak samo z tymi ruchami dziecka ;) zauważyłam że jak mam aktywniejszy dzień to w nocy strasznie mnie kopie I się rusza a jak odpoczywam dużo w ciągu dnia to tych ruchów generalnie jest bardzo mało;)

_Hope lubi tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już powoli zaczynam sobie kompletować rzeczy dla maluszka żeby na raz nie wyszło tego aż tyle bo to jednak są spore pieniądze :) mam już naprawdę sporo ubranek ,kupuje narazie 56-62 mniejszych nie zamierzam bo wątpię że będzie mała dzidzia 😅 mamy też już wózek 3w1 xd wczoraj pozamawialam też takie rzeczy jak rożek, suszarka na butelki , butelki, smoczki, torebki do przechowywania pokarmu , termometr i inne takie ;) straszną frajdę mi to wszystko sprawia 🥰 mój mąż to się ze mnie śmieje i co chwile mówi " ja się nie znam🤣😅" xd więc się już przestaje go pytać o opinie 🤣

RedTail_Rudzia, _Hope, Nattttal lubią tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2023, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Tak, różnie z tymi ruchami. Jest dzień, że nawet idąc gdzieś czuję te ruchy,a innego dnia nawet leżąc mało ich,ale są

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ