Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też póki co jedzonko i spanko. Dziękuję sobie każdego dnia za to porobiliśmy takie zapasy jedzonka.
Starszak też dobrze, póki co jest miłość ale też sporo wysiłku włożyliśmy przez 9 mcy w to, żeby wiedział co będzie się działo w kolejności… Mam nadzieję, że nadal będzie ok chociaż kryzys pewnie też nastąpi
Hopę a Ty jak tam? Dobrze myślę, że też wkrótce rozwiązanie?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Anakin wrote:Powodzenia dla wszystkich świeżo upieczonych mamusiek!!! Jestescie mocarne.
Moj maly skonczyl 9 dni, zlote dziecko, spi, ladnie je z piersi, zero zmartwien.
Gorzej ze starszakiem 😭😭😭 bardzo zamknal sie w sobie, serce mi peka jak patrze na 5latka „w depresji”. On jest dzieckiem wysoko wrazliwym i widze, ze totalnie przytloczyla go sytuacja. Daje mu kilka tygodni na adaptacje, oby sie poprawilo.
Ojej,szkoda,że starszak aż tak przeżywa
Oby tylko szybko oswoił się z tą sytuacjąSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
lukaszkowa wrote:U nas też póki co jedzonko i spanko. Dziękuję sobie każdego dnia za to porobiliśmy takie zapasy jedzonka.
Starszak też dobrze, póki co jest miłość ale też sporo wysiłku włożyliśmy przez 9 mcy w to, żeby wiedział co będzie się działo w kolejności… Mam nadzieję, że nadal będzie ok chociaż kryzys pewnie też nastąpi
Hopę a Ty jak tam? Dobrze myślę, że też wkrótce rozwiązanie?
Oj tak, zapasy, super, ważna rzeczSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
lukaszkowa wrote:U nas też póki co jedzonko i spanko. Dziękuję sobie każdego dnia za to porobiliśmy takie zapasy jedzonka.
Hopę a Ty jak tam? Dobrze myślę, że też wkrótce rozwiązanie?
Super, że tak dobrze sobie radzicie w nowej rzeczywistości. 🥰
Tak, u mnie wkrótce rozwiązanie 😊 CC mam zaplanowane 17.2021 H🩷
2023 W🩵 -
U mnie córka 2lata 8 miesięcy i jest zazdrosna o siostrę. Jednego dnia jest lepiej, drugiego gorzej. Śpiewa Małej piosenki, daje pluszaki, ale jest bardzo płaczliwa, ciągle komunikat "ja chcę', chce, aby mąż ją nosił na rękach i takie tam. Póki co nie puszczamy jej do żłobka, także mamy ciekawie w domu. Oczywiście przygotowywaliśmy ją na przyjęcie siostry, książeczki, rozmowy itd. mąż zaczął ją usypiać, ale wiadomo emocje.
-
Hejhej! To ja melduje, że dzisiaj urodziłam Leosia:)
38+1, 10 punktów, 3,3 kg i 54 cm- zaplanowana CC, która była ciut wcześniej niż się je robi zazwyczaj- ze względu na ubytek w mojej bliznie po popoprzedniej cc.
U nas wszystko dobrze, synek jest już malym ssakiem i spi właśnie z cycusiem w buzi:)Morelka456, Asixxx, Olive, Kasiastaraczka, _Hope, Wiewioora, Linka2019, GryfnoFrela, Giosiek, Anakin lubią tę wiadomość
-
Asixxx wrote:Co to za cisza? Nikt nie rodzi?
Ja czekam na wyniki gbs i posiewu moczu. Stwierdziłam że jak będę miała wyniki to dopiero pójdę zobaczyć co mi w szpitalu powiedzą.
Ale najlepiej dla mnie było y urodzić a nie kłaść się na patologię 🤣
Asixxx lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Enni wrote:Hejhej! To ja melduje, że dzisiaj urodziłam Leosia:)
38+1, 10 punktów, 3,3 kg i 54 cm- zaplanowana CC, która była ciut wcześniej niż się je robi zazwyczaj- ze względu na ubytek w mojej bliznie po popoprzedniej cc.
U nas wszystko dobrze, synek jest już malym ssakiem i spi właśnie z cycusiem w buzi:)Enni lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Enni wrote:Hejhej! To ja melduje, że dzisiaj urodziłam Leosia:)
U nas wszystko dobrze, synek jest już malym ssakiem i spi właśnie z cycusiem w buzi:)
Super, gratulacje! 🥳🥰Kasiastaraczka, Enni lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Dziś w nocy chyba zaczęłam się oczyszczać. Najpierw na dwa razy było mnóstwo luźnego stolca jak nigdy i później nawet delikatnie jak biegunka. To znaczy,że poród zacznie się już dziś? Czy jest szansa,że jeszcze mały trochę posiedzi?
W sobotę mam termin,więc nie boje się,że kilka dni wcześniej coś zmieni,ale nie wiem jednak się boje,że to już. Chciałabym się jakoś przygotować psychicznie,że dzisiaj już pojadę w nieznane i może się zdarzyć wszystko,albo spokojnie czekać jak do tej pory,bo cały czas w sumie wiem,że poród może się zacząć w każdej chwili.
Miała któraś coś takiego przed porodem? Jeśli tak to było to kilka godzin przed porodem,dłużej? -
Witam wszystkie mamy. Gratuluje serdecznie dzidziusiów już narodzonych jak i mamom jeszcze nie rozpakowanym.
Ja właśnie będę się starać o dzieciątko i dlatego chciałam zapytać Was czy sprawdziła się u Was teoria z planowaniem płci? Tj. Chłopczyk starania w dniu owulacji, na dziewczynke 2-3 dni przed.
Mam 2 synow i zamarzyla nam się córcia ale jak będzie kolejny synek to tez będę przeszczęśliwa, szukam mnóstwa wypowiedzi na forach i zdania są podzielone. Według tej teorii dzień przed owu trzeba już skończyć starania, jednak wtedy są największe szanse na zajście w ciążę dlatego mam dylemat czy to całe planowanie ma w ogóle sens. Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2023, 17:07