Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzella19 wrote:Dziewczyny dodaje szybko wpis na wdechu cała noc nie spałam z bólu żołądka myślałam ze umieram i pojechac do szpitala o 6 odesłali mi z jednego bo brak lekarzy i coś tam pojechac do drugiego zrobili tylko badania krwi przyjęli po 11 i sterdzila ze z dzieckiem ok a na żołądek osłonkę, właśnie leżę na podłodze i rycze z bólu jestem w kontakcie z moja gin ona kombinuje żebym brała jednak paracetamol ja wymiotowałam od 12 już 3 razy nic nie moge zjeść nasila to okropnie bol nie wiem co robic ale ten bol jest taki ze zaraz zemdleje , nie wiem co robic ona każe wziasc na bąble które dziś się nasiliły zyrtek a na bol paracetamol i czekac ja chyba jadę na sor bo jest tragedia w zyciu nie czułam takiego bólu a żołądek to nic nie moge jeść gryz bułki wymioty od razu !!!!! Pewnie odezwę się jutro nie jestem w stanie już pisać
Kurcze może załatw sobie gdzieś prywatnie gastroskopię bo na NFZ to się zaczekasz. -
U mnie to w ogóle komedia z piersiami. Cały 1 trymestr nic, dopiero od jakiś 2 tyg są ociężałe i czułe na dotyk, a i to nie codziennie, gdzie przy ciąży w tamtym roku bolały mnie non stop od początku.. więc to kwestia indywidualna pewnie, nie ma co się martwić 😊
-
SamiDe - witaj! I zostawaj z nami do końca 💪❤️🤗 Gratuluję siły, że przetrwalas ten trudny czas pomimo poprzednich doświadczeń.
Paulina98 - yay za dobre wyniki 😁😁😁
Dzella- o rety, mam nadzieję,że szybko Ci się poprawi,albo faktycznie Ci znajdą co się dzieje. Niestety u nas tak to wygląda,że np.moj mąż mając pękający wyrostek został odesłany do domu kilka razy aż w końcu prawie operowali go w ostatniej chwili na korytarzu 🙈 Trzeba szturmować ile wlezie.
Przykro słyszeć, co przeżywasz... -
Jak dobrze że teraz już skończyli z tą pandemią. Mnie w poprzedniej ciąży odesłali do domu bo wyszłam pozytywną a groził mi przedwczesny poród. Dwa tygodnie w domu modliłam się żeby nic się nie wydarzyło.
-
e_mil_ka wrote:Jak dobrze że teraz już skończyli z tą pandemią. Mnie w poprzedniej ciąży odesłali do domu bo wyszłam pozytywną a groził mi przedwczesny poród. Dwa tygodnie w domu modliłam się żeby nic się nie wydarzyło.
-
Madeline wrote:Nie wiem,czy jest lepie, bo niedofinansowana służba zdrowia została i do lekarzy na NFZ terminów nie ma,już nawet rodzinnych brakuje...
Ale ja nie pisze w tej kwestii tylko chodzi mi o pilne przypadki które muszą przyjąć na oddział od razu. Terminów jak nie było tak nie ma i przed i po pandemii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 21:52
-
SemiDe fajnie, że dołączyłas do nas 😍
Chcesz żeby wpisać Cię na pierwszą stronę? Na kiedy masz tp? Kolejna wizyta?
U mnie też brzuszek już widoczny,ale w obcisłych ciuchach
Paulina super 🥰 zmienił Ci się tp? Który tydzień wg usg?
Nie chcesz robić suwaczka?
Ha ha charakterne bobo 🥰
Dzella przykro mi, współczuję Ci tego bólu, jedź ma sor
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Madeline wrote:Ja mam to samo xD dziś stwierdziłam,że zaczęły być zezowate, rozjechały się na boki,a ja w luźnym bezszwowym staniku. Ech... Chyba taki moment;)
Czyli nie jestem sama. Jak zaczęłam się macać to zwątpiłam,a mój chłop to też do mnie,że są inne jak się go zapytałam. Widocznie taki urok zmian, tak jak piszesz -
U mnie piersi zrobiły się jeszcze większe...ale ja nadal kp syna,a ten jak noworodzio 🙃 dziś w sklepie opa,a później rączka w dekolt i na cały sklep cycy 😂 musiałam mu wyjaśnić, że tu mu nie dam, dostał musik 😁
SamiDe, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
aga255 wrote:Hej Dziewczyny!
SamiDe miło Cię widzieć, rozumiem Twoje przeżycia, sama jestem po dwóch poronieniach i strach ciągle jest z tyłu głowy.
Morelka jak nastawienie przed prenatalnymi? Ja się cykam strasznie! 😳
Staram się myśleć pozytywnie, ale ostatnio odstawiłam Accofil z zalecenia immunologa i to dodatkowo mnie trzyma w nerwach czy wszystko będzie ok. Do tego chyba dopadły mnie kamienie w nerkach bo ostatnio myślałam, że się przekręcę z bólu pleców. Na szczęście no-spa pomogła i teraz pije hektolitry wody, a w piątek lekarz.
Co do Waszego krzyża i kłucia w podbrzuszu, mam to samo.
Trzymam kciuki, żebyśmy do końca ciąży nie były wszystkie siwe. 🤣
Oj jest. A jeszcze biorę córcię na prenatalne -
SamiDe, witaj, fajnie, że do nas dołączyłaś.😊 Gratuluję! Po trudnych doświadczeniach teraz musi być dobrze! 🍀
Paulina, cudownie, że wyniki masz dobre. 🥰
Dzella, bardzo współczuję bólu. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. ✊
U mnie piersi nadal nabrzmiałe i nadal bolą.SamiDe lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Dziewczyny wylądowałam w szpitalu niestety bol żołądka towarzyszy, gastro w ciąży odpada dali przeciwbólowe które dały słaba ulgę, niestety nadal chce mi płakać dziś lub jutro mnie wypiszą, zbada mnie jeszcze internista czy gastrolog podejrzewają zapalenie żołądka i tyle musi minąć samo, alergia się namnaża ale to tez nie wiesza od czego chce tylko płakać serio
-
Dzella19 wrote:Dziewczyny wylądowałam w szpitalu niestety bol żołądka towarzyszy, gastro w ciąży odpada dali przeciwbólowe które dały słaba ulgę, niestety nadal chce mi płakać dziś lub jutro mnie wypiszą, zbada mnie jeszcze internista czy gastrolog podejrzewają zapalenie żołądka i tyle musi minąć samo, alergia się namnaża ale to tez nie wiesza od czego chce tylko płakać serio
Dzella, na jakiej podstawie zapalenie żołądka? Mam nadzieję, że szybko Ci przyjdzie i nie wypuszczą Cię bez 100% pewności.
Co to za alergie? Jestem nowa, więc nie jestem na bieżąco, ale sama się borykam teraz więc jestem ciekawa..
-
Morelka456 wrote:Dzella bardzo Ci współczuję. Trzymam kciuki, żebyś szybko z tego wyszła.
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤗