X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dziewczyny dodaje szybko wpis na wdechu cała noc nie spałam z bólu żołądka myślałam ze umieram i pojechac do szpitala o 6 odesłali mi z jednego bo brak lekarzy i coś tam pojechac do drugiego zrobili tylko badania krwi przyjęli po 11 i sterdzila ze z dzieckiem ok a na żołądek osłonkę, właśnie leżę na podłodze i rycze z bólu jestem w kontakcie z moja gin ona kombinuje żebym brała jednak paracetamol ja wymiotowałam od 12 już 3 razy nic nie moge zjeść nasila to okropnie bol nie wiem co robic ale ten bol jest taki ze zaraz zemdleje , nie wiem co robic ona każe wziasc na bąble które dziś się nasiliły zyrtek a na bol paracetamol i czekac ja chyba jadę na sor bo jest tragedia w zyciu nie czułam takiego bólu a żołądek to nic nie moge jeść gryz bułki wymioty od razu !!!!! Pewnie odezwę się jutro nie jestem w stanie już pisać

Kurcze może załatw sobie gdzieś prywatnie gastroskopię bo na NFZ to się zaczekasz.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dziś oklapły trochę cycki, ale to żaden wyznacznik skoro serce bije i jest ok ;) po prostu wahania hormonów

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w ogóle komedia z piersiami. Cały 1 trymestr nic, dopiero od jakiś 2 tyg są ociężałe i czułe na dotyk, a i to nie codziennie, gdzie przy ciąży w tamtym roku bolały mnie non stop od początku.. więc to kwestia indywidualna pewnie, nie ma co się martwić 😊

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe - witaj! I zostawaj z nami do końca 💪❤️🤗 Gratuluję siły, że przetrwalas ten trudny czas pomimo poprzednich doświadczeń.

Paulina98 - yay za dobre wyniki 😁😁😁

Dzella- o rety, mam nadzieję,że szybko Ci się poprawi,albo faktycznie Ci znajdą co się dzieje. Niestety u nas tak to wygląda,że np.moj mąż mając pękający wyrostek został odesłany do domu kilka razy aż w końcu prawie operowali go w ostatniej chwili na korytarzu 🙈 Trzeba szturmować ile wlezie.
    Przykro słyszeć, co przeżywasz...

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał z wyrostkiem to samo 🤦 a ja w domu z 10 tyg córka byłam wtedy, covid był i go odsyłali. A później ledwo uratowali

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że teraz już skończyli z tą pandemią. Mnie w poprzedniej ciąży odesłali do domu bo wyszłam pozytywną a groził mi przedwczesny poród. Dwa tygodnie w domu modliłam się żeby nic się nie wydarzyło.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline, dziękuję 💚

Madeline lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Jak dobrze że teraz już skończyli z tą pandemią. Mnie w poprzedniej ciąży odesłali do domu bo wyszłam pozytywną a groził mi przedwczesny poród. Dwa tygodnie w domu modliłam się żeby nic się nie wydarzyło.
    Nie wiem,czy jest lepie, bo niedofinansowana służba zdrowia została i do lekarzy na NFZ terminów nie ma,już nawet rodzinnych brakuje...

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Nie wiem,czy jest lepie, bo niedofinansowana służba zdrowia została i do lekarzy na NFZ terminów nie ma,już nawet rodzinnych brakuje...

Ale ja nie pisze w tej kwestii tylko chodzi mi o pilne przypadki które muszą przyjąć na oddział od razu. Terminów jak nie było tak nie ma i przed i po pandemii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 21:52

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SemiDe fajnie, że dołączyłas do nas 😍
    Chcesz żeby wpisać Cię na pierwszą stronę? Na kiedy masz tp? Kolejna wizyta?
    U mnie też brzuszek już widoczny,ale w obcisłych ciuchach

Paulina super 🥰 zmienił Ci się tp? Który tydzień wg usg?
    Nie chcesz robić suwaczka?
    Ha ha charakterne bobo 🥰

Dzella przykro mi, współczuję Ci tego bólu, jedź ma sor

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ja mam to samo xD dziś stwierdziłam,że zaczęły być zezowate, rozjechały się na boki,a ja w luźnym bezszwowym staniku. Ech... Chyba taki moment;)

Czyli nie jestem sama. Jak zaczęłam się macać to zwątpiłam,a mój chłop to też do mnie,że są inne jak się go zapytałam. Widocznie taki urok zmian, tak jak piszesz :)

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, pewnie, dziękuję😊
    Termin mam na 15 grudnia i według usg i ostatniej miesiączki. Następna wizyta dopiero 5 lipca. W nastepnym tygodniu telefonicznie wyniki testu NIPT 😊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi zrobiły się jeszcze większe...ale ja nadal kp syna,a ten jak noworodzio 🙃 dziś w sklepie opa,a później rączka w dekolt i na cały sklep cycy 😂 musiałam mu wyjaśnić, że tu mu nie dam, dostał musik 😁

SamiDe, Madeline lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga255 wrote:
    Hej Dziewczyny!

SamiDe miło Cię widzieć, rozumiem Twoje przeżycia, sama jestem po dwóch poronieniach i strach ciągle jest z tyłu głowy.

Morelka jak nastawienie przed prenatalnymi? Ja się cykam strasznie! 😳

Staram się myśleć pozytywnie, ale ostatnio odstawiłam Accofil z zalecenia immunologa i to dodatkowo mnie trzyma w nerwach czy wszystko będzie ok. Do tego chyba dopadły mnie kamienie w nerkach bo ostatnio myślałam, że się przekręcę z bólu pleców. Na szczęście no-spa pomogła i teraz pije hektolitry wody, a w piątek lekarz.

Co do Waszego krzyża i kłucia w podbrzuszu, mam to samo.
    Trzymam kciuki, żebyśmy do końca ciąży nie były wszystkie siwe. 🤣

Oj jest. A jeszcze biorę córcię na prenatalne :)

• _Hope Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe, witaj, fajnie, że do nas dołączyłaś.😊 Gratuluję! Po trudnych doświadczeniach teraz musi być dobrze! 🍀

Paulina, cudownie, że wyniki masz dobre. 🥰

Dzella, bardzo współczuję bólu. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. ✊

U mnie piersi nadal nabrzmiałe i nadal bolą.

SamiDe lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wylądowałam w szpitalu niestety bol żołądka towarzyszy, gastro w ciąży odpada dali przeciwbólowe które dały słaba ulgę, niestety nadal chce mi płakać dziś lub jutro mnie wypiszą, zbada mnie jeszcze internista czy gastrolog podejrzewają zapalenie żołądka i tyle musi minąć samo, alergia się namnaża ale to tez nie wiesza od czego :( chce tylko płakać serio

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella bardzo Ci współczuję. Trzymam kciuki, żebyś szybko z tego wyszła.

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤗

Matleena89, _Hope lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 czerwca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella trzymaj się 😚

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty 🥰

Matleena89, _Hope lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dziewczyny wylądowałam w szpitalu niestety bol żołądka towarzyszy, gastro w ciąży odpada dali przeciwbólowe które dały słaba ulgę, niestety nadal chce mi płakać dziś lub jutro mnie wypiszą, zbada mnie jeszcze internista czy gastrolog podejrzewają zapalenie żołądka i tyle musi minąć samo, alergia się namnaża ale to tez nie wiesza od czego :( chce tylko płakać serio

Dzella, na jakiej podstawie zapalenie żołądka? Mam nadzieję, że szybko Ci przyjdzie i nie wypuszczą Cię bez 100% pewności.
    Co to za alergie? Jestem nowa, więc nie jestem na bieżąco, ale sama się borykam teraz więc jestem ciekawa..

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dzella bardzo Ci współczuję. Trzymam kciuki, żebyś szybko z tego wyszła.

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤗
    Bardzo Ci współczuję trzymaj się 🤗

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ