X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dziewczyny dodaje szybko wpis na wdechu cała noc nie spałam z bólu żołądka myślałam ze umieram i pojechac do szpitala o 6 odesłali mi z jednego bo brak lekarzy i coś tam pojechac do drugiego zrobili tylko badania krwi przyjęli po 11 i sterdzila ze z dzieckiem ok a na żołądek osłonkę, właśnie leżę na podłodze i rycze z bólu jestem w kontakcie z moja gin ona kombinuje żebym brała jednak paracetamol ja wymiotowałam od 12 już 3 razy nic nie moge zjeść nasila to okropnie bol nie wiem co robic ale ten bol jest taki ze zaraz zemdleje , nie wiem co robic ona każe wziasc na bąble które dziś się nasiliły zyrtek a na bol paracetamol i czekac ja chyba jadę na sor bo jest tragedia w zyciu nie czułam takiego bólu a żołądek to nic nie moge jeść gryz bułki wymioty od razu !!!!! Pewnie odezwę się jutro nie jestem w stanie już pisać

Kurcze może załatw sobie gdzieś prywatnie gastroskopię bo na NFZ to się zaczekasz.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dziś oklapły trochę cycki, ale to żaden wyznacznik skoro serce bije i jest ok ;) po prostu wahania hormonów

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to w ogóle komedia z piersiami. Cały 1 trymestr nic, dopiero od jakiś 2 tyg są ociężałe i czułe na dotyk, a i to nie codziennie, gdzie przy ciąży w tamtym roku bolały mnie non stop od początku.. więc to kwestia indywidualna pewnie, nie ma co się martwić 😊

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe - witaj! I zostawaj z nami do końca 💪❤️🤗 Gratuluję siły, że przetrwalas ten trudny czas pomimo poprzednich doświadczeń.

Paulina98 - yay za dobre wyniki 😁😁😁

Dzella- o rety, mam nadzieję,że szybko Ci się poprawi,albo faktycznie Ci znajdą co się dzieje. Niestety u nas tak to wygląda,że np.moj mąż mając pękający wyrostek został odesłany do domu kilka razy aż w końcu prawie operowali go w ostatniej chwili na korytarzu 🙈 Trzeba szturmować ile wlezie.
    Przykro słyszeć, co przeżywasz...

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał z wyrostkiem to samo 🤦 a ja w domu z 10 tyg córka byłam wtedy, covid był i go odsyłali. A później ledwo uratowali

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że teraz już skończyli z tą pandemią. Mnie w poprzedniej ciąży odesłali do domu bo wyszłam pozytywną a groził mi przedwczesny poród. Dwa tygodnie w domu modliłam się żeby nic się nie wydarzyło.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline, dziękuję 💚

Madeline lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Jak dobrze że teraz już skończyli z tą pandemią. Mnie w poprzedniej ciąży odesłali do domu bo wyszłam pozytywną a groził mi przedwczesny poród. Dwa tygodnie w domu modliłam się żeby nic się nie wydarzyło.
    Nie wiem,czy jest lepie, bo niedofinansowana służba zdrowia została i do lekarzy na NFZ terminów nie ma,już nawet rodzinnych brakuje...

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Nie wiem,czy jest lepie, bo niedofinansowana służba zdrowia została i do lekarzy na NFZ terminów nie ma,już nawet rodzinnych brakuje...

Ale ja nie pisze w tej kwestii tylko chodzi mi o pilne przypadki które muszą przyjąć na oddział od razu. Terminów jak nie było tak nie ma i przed i po pandemii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2023, 21:52

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SemiDe fajnie, że dołączyłas do nas 😍
    Chcesz żeby wpisać Cię na pierwszą stronę? Na kiedy masz tp? Kolejna wizyta?
    U mnie też brzuszek już widoczny,ale w obcisłych ciuchach

Paulina super 🥰 zmienił Ci się tp? Który tydzień wg usg?
    Nie chcesz robić suwaczka?
    Ha ha charakterne bobo 🥰

Dzella przykro mi, współczuję Ci tego bólu, jedź ma sor

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ja mam to samo xD dziś stwierdziłam,że zaczęły być zezowate, rozjechały się na boki,a ja w luźnym bezszwowym staniku. Ech... Chyba taki moment;)

Czyli nie jestem sama. Jak zaczęłam się macać to zwątpiłam,a mój chłop to też do mnie,że są inne jak się go zapytałam. Widocznie taki urok zmian, tak jak piszesz :)

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka, pewnie, dziękuję😊
    Termin mam na 15 grudnia i według usg i ostatniej miesiączki. Następna wizyta dopiero 5 lipca. W nastepnym tygodniu telefonicznie wyniki testu NIPT 😊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piersi zrobiły się jeszcze większe...ale ja nadal kp syna,a ten jak noworodzio 🙃 dziś w sklepie opa,a później rączka w dekolt i na cały sklep cycy 😂 musiałam mu wyjaśnić, że tu mu nie dam, dostał musik 😁

SamiDe, Madeline lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2023, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga255 wrote:
    Hej Dziewczyny!

SamiDe miło Cię widzieć, rozumiem Twoje przeżycia, sama jestem po dwóch poronieniach i strach ciągle jest z tyłu głowy.

Morelka jak nastawienie przed prenatalnymi? Ja się cykam strasznie! 😳

Staram się myśleć pozytywnie, ale ostatnio odstawiłam Accofil z zalecenia immunologa i to dodatkowo mnie trzyma w nerwach czy wszystko będzie ok. Do tego chyba dopadły mnie kamienie w nerkach bo ostatnio myślałam, że się przekręcę z bólu pleców. Na szczęście no-spa pomogła i teraz pije hektolitry wody, a w piątek lekarz.

Co do Waszego krzyża i kłucia w podbrzuszu, mam to samo.
    Trzymam kciuki, żebyśmy do końca ciąży nie były wszystkie siwe. 🤣

Oj jest. A jeszcze biorę córcię na prenatalne :)

• _Hope Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe, witaj, fajnie, że do nas dołączyłaś.😊 Gratuluję! Po trudnych doświadczeniach teraz musi być dobrze! 🍀

Paulina, cudownie, że wyniki masz dobre. 🥰

Dzella, bardzo współczuję bólu. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia. ✊

U mnie piersi nadal nabrzmiałe i nadal bolą.

SamiDe lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wylądowałam w szpitalu niestety bol żołądka towarzyszy, gastro w ciąży odpada dali przeciwbólowe które dały słaba ulgę, niestety nadal chce mi płakać dziś lub jutro mnie wypiszą, zbada mnie jeszcze internista czy gastrolog podejrzewają zapalenie żołądka i tyle musi minąć samo, alergia się namnaża ale to tez nie wiesza od czego :( chce tylko płakać serio

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2023, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella bardzo Ci współczuję. Trzymam kciuki, żebyś szybko z tego wyszła.

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤗

Matleena89, _Hope lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 czerwca 2023, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella trzymaj się 😚

Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty 🥰

Matleena89, _Hope lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Dziewczyny wylądowałam w szpitalu niestety bol żołądka towarzyszy, gastro w ciąży odpada dali przeciwbólowe które dały słaba ulgę, niestety nadal chce mi płakać dziś lub jutro mnie wypiszą, zbada mnie jeszcze internista czy gastrolog podejrzewają zapalenie żołądka i tyle musi minąć samo, alergia się namnaża ale to tez nie wiesza od czego :( chce tylko płakać serio

Dzella, na jakiej podstawie zapalenie żołądka? Mam nadzieję, że szybko Ci przyjdzie i nie wypuszczą Cię bez 100% pewności.
    Co to za alergie? Jestem nowa, więc nie jestem na bieżąco, ale sama się borykam teraz więc jestem ciekawa..

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2023, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Dzella bardzo Ci współczuję. Trzymam kciuki, żebyś szybko z tego wyszła.

Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 🤗
    Bardzo Ci współczuję trzymaj się 🤗

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ