Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie lipa straszna żołądek lepiej dostaje przeciwwymiotne wiec już nie wymiotuje od rana ale miałam mieć usg żołądka dermatologa na wysypkę po czym jest już po kolacji a u mnie kogo przez cały dzień nie było jestem zła i jak będzie zaraz wieczorny obchod powiem nowej pani doktor ze tamten lekarz tyle kazał zeobic a nic nie było a ja chce jutro z stad wyjsc po co mi siedzieć cały dzień bez badań żadnych to bez sensu
-
U nas wszystko w porządku. 140g szczęścia 🥰
Nattttal, kropeczek, alex0806, Wiewioora, Dudka1997, SamiDe, _Hope, Kasiastaraczka, Madeline , Ann_123 lubią tę wiadomość
-
Hej, trzymam kciuki za wszystkie z dodatkowymi dolegliwościami!
Ja dziś zaliczyłam wizytę u gina ad hoc, bo spina mi się macica i miałam od kilku dni bóle. Tak więc zalecenie odpoczywać więcej, nie przeciążać się, magnez i NoSpa. Na szczęście już od wtorku mogę odpuścić, bo odchodzi mi jedna praca. Ale rzeczywiście myślę, że się bardzo sforsowałam Troche mnie wkurza, że organizm jest mniej wydolny, bo jakoś jeszcze tego do tej pory nie brałam pod uwagę
Mam już wyniki SANCO (pobranie krwi w poniedziałek, wynik dziś po 15:00!). Wszystkie ryzyka niskie, potwierdzenie PAPPY i USG. I chłopak A ginekolog sugerował na prenatalnych dziewczynę - widocznie było jednak za wcześnie spekulować
Ah, i poproszę o korektę terminu porodu - z USG 10.12.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2023, 21:38
alex0806, _Hope, Nattttal, Kasiastaraczka, Morelka456, Dudka1997, Madeline , e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Ja nareszcie w domu po wizycie.
Wszystko u nas w porządku 🥰 6 cm bardzo ruchliwego człowieka, ryzyka bardzo niskie. ❤ Ciąża o jeden dzień młodsza niż wg OM. Jeszcze nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka. Termin porodu to 24.12alex0806, kropeczek, SamiDe, Nattttal, Kasiastaraczka, Dudka1997, Matleena89, Madeline , e_mil_ka, Ann_123 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Alex przykro mi, że odwołali Ci dzisiejszą wizytę,na szczęście tylko o 3 dni
Kataja zupełnie nie wiem czy takie siniaczki to są ok...masz możliwość skonsultowac się z położną?
Noo ja płacę za wizytę po 350....
Cieszę się, że czujesz się już dobrze i nie dokuczają mdłości 😁
SamiDe to Cię będzie kosztował trochę ten pobyt w Polsce.. ech... No ale jak trzeba to trzeba
Morelka dzięki za czujne oko 😚
Jeju współczesnej bardzo tej ureaplasmy
Mam nadzieję, że szybko ją pokonasz i wszystko będzie dobrze 🙏❤️
He he a jak ten "doktór" to liczy 🤣 sorry
Matleena89 cieszę się i gratuluję ❤️
Natash odpoczywaj 😚
O widzisz, gratuluję Synka 💙 i super, że wszystko dobrze
Hope wspaniałe wieści, gratulacje ❤️
Ale będą święta, niczym w Betlejem 😁
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Gratuluje zdrowego chłopca ❤️ Ja już modlę się żeby jutro wyjsc do domu, nienawidzę szpitali a i tak muszę iść prywatnie do dermatologa i usg żołądka bo oczywscie tutaj nie wiadomo czy znajda czas do rytmu dnia lekarza… żałosne ale cóż jak nie wypisuje się na własne żądanie bo siedzenie tu jest bez sensu dostałam tylko przeciwwymiotne o 18 i żadnych kroplówek ani nic, to po co tu siedzieć, jedzenie obrzydliwe, a poleżeć to moge już w domu 😂 za tydzien pobieram pappe i sanco wiec jestem już lekko podenerwowana, stresik jest a i morelka z tego co wiem 2 trymestr jest od skończonego 13 tygodnia tak mi moja gin mowila 🤔
-
Gratuluje zdrowego chłopca ❤️ Ja już modlę się żeby jutro wyjsc do domu, nienawidzę szpitali a i tak muszę iść prywatnie do dermatologa i usg żołądka bo oczywscie tutaj nie wiadomo czy znajda czas do rytmu dnia lekarza… żałosne ale cóż jak nie wypisuje się na własne żądanie bo siedzenie tu jest bez sensu dostałam tylko przeciwwymiotne o 18 i żadnych kroplówek ani nic, to po co tu siedzieć, jedzenie obrzydliwe, a poleżeć to moge już w domu 😂 za tydzien pobieram pappe i sanco wiec jestem już lekko podenerwowana, stresik jest a i morelka z tego co wiem 2 trymestr jest od skończonego 13 tygodnia tak mi moja gin mowila 🤔
-
Matleena - świetna wiadomość 🥰
Morelka - o matko, czyli gdybyś sama z siebie nie postanowiła porobić dodatkowych badań,to byś nawet nie wiedziała(?!) Ojejej... Współczuję,mam nadzieję,że Ci szybko zejdzie to cholerstwo!
Ale dobrze,że wychodzisz z 1szego trymestru,gratulacje🤗 Chociaż ja też myślałam,że raczej od 13+0 zaczyna się 2 trymestr. Chociaż i tak od 10tc to już trochę z górki przecież, może chciała Cię uspokoić
Dzella- - tulę całym serduchem 🧡 trzymaj się tam!!! O tyle dobrze, że wielu specjalistów zebrali dla Ciebie,to jest szansa,że dostałaś dobrą diagnozę... może faktycznie nie ma co tam siedzieć i się męczyć, jak nic więcej nie dostajesz. A poradzisz sobie z wymiotami bez icc leków?
Natash - cudowne wiadomości 🥰 ale niezła jesteś,że dwie prace ciągnęłas. Ja jakoś od 4 tc już czułam się bardziej zmęczona, senna i łapiąca zadyszkę. 😅
Hope - jaki zaciszny termin porodu ☺️ gratulacje, że wszystko dobrze!
A ja dziś miałam teleporadę u nowego gina znowu... Udało mi się załatwić tydzień L4. Yay:) Dowiedzieć, że skurcze i kłucia takie miesiączkowe są normalne. A pH w ciąży automatem staje się bardziej zasadowe (!), dopóki nie ma infekcji,to się nie przejmować. Mogę pić żurawinę albo brać zuravit, witaminę C i jeść więcej mięsa, żeby obniżyć pH.alex0806 lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:W ogóle się dowiedziałam od ginekologa przez tel,że za 3 dni zaczynam 2 trymestr,bo będzie 12+0
A nie zaczyna się od 14 tygodnia? Ja mam na skierowaniu na prenatalne że badanie wykonuje się I trymestrze między 11-14 tygodniem ciąży. No i jak patrzę w necie to też piszą od 14 tygodnia. -
_Hope wrote:Ja nareszcie w domu po wizycie.
Wszystko u nas w porządku 🥰 6 cm bardzo ruchliwego człowieka, ryzyka bardzo niskie. ❤ Ciąża o jeden dzień młodsza niż wg OM. Jeszcze nie wiemy czy to chłopiec czy dziewczynka. Termin porodu to 24.12
Super że wszystko dobrze. Ale będziemy miały piękne święta:) -
Dzella19 wrote:Niestety nie poradzę sobie bez leków ale podobno mam dostać mocne przeciwwymiotne w czopkach zobaczymy
Bardzo Ci współczuję tych dolegliwości. Chyba nikt nie lubi leżeć w szpitalu a co do jedzenia to ja zawsze zabieram swoje wędliny warzywa i trzymam w szpitalnej lodówce bo tam bym niczego chyba nie zjadła chyba że chleb z dżemem. -
SamiDe witaj na pewno wszystko będzie dobrze. Trzeba być dobrej myśli ale jak to po przejściach człowiek chyba bardziej się martwi. Co do detektora ja te nie mam bo nie chce się stresować tym szukaniem.
SamiDe lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj sobie uświadomiłam że badania prenatalne mam w dzień pożegnania mojej szefowej odchodzącej na emeryturę. Jestem zła, że wcześniej się nie zorientowałam że to ten sam termin. Niestety już nie uda się przełożyć bo wszystkie terminy zajęte 😥
-
e_mil_ka wrote:A nie zaczyna się od 14 tygodnia? Ja mam na skierowaniu na prenatalne że badanie wykonuje się I trymestrze między 11-14 tygodniem ciąży. No i jak patrzę w necie to też piszą od 14 tygodnia.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
e_mil_ka wrote:Ja wczoraj sobie uświadomiłam że badania prenatalne mam w dzień pożegnania mojej szefowej odchodzącej na emeryturę. Jestem zła, że wcześniej się nie zorientowałam że to ten sam termin. Niestety już nie uda się przełożyć bo wszystkie terminy zajęte 😥Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87