Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewioora wrote:Nattttal, nie załamuj mnie, ja uwielbiam bób 🤣
Ja ruchów też jeszcze nie czuje. W poprzedniej ciąży też nie zdążyłam poczuć, ale w sumie był jeszcze czas. Grzecznie czekam, ważne że jak sprawdzam codziennie to serducho bije ♥️
Internet mówi, że można! I że ma bardzo dużo kwasu foliowego. Co lepszego można znaleźć dla ciężarnej hahaKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Internet mówi, że można! I że ma bardzo dużo kwasu foliowego. Co lepszego można znaleźć dla ciężarnej haha
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Jedyna pozytywna wiadomość to biocenoza ładnie wyszła.
https://naforum.zapodaj.net/7432bcd6f23f.jpg.html
Tylko nie wiem co to te nabłonki że aż 5-30wpw jest.
Niestety mogę się przez chwilę cieszyć prawidłową florą pochwy,bo przez antybiotyk zostanie ona zachwiana 😔 Będę musiała ginekologa poprosić o probiotyk,żeby przywrócić florę
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzella19 wrote:Hej dziewczyny, ja dziś wychodzę ze szpitala, była pani dermatolog okazało się ze pokrzywka może być ciążowa ale nie może się nasilać bo to niebezpieczne i kazała stosować dietę żadnych leków typu zyrtec gdzie moja gin mowila ze można go stosować tez nienawidzę gdzie każdy ma różne zdania ona tylko dieta i tyle, chcą mi przepisać czopki przeciwwymiotne,i powiedzieli ze więcej nie mogą zrobić, bardzo się boje jak to wyjdzie dziś zaczynam 12 tydzien według miesiączki a ciąża niby troszke młodsza wiec ogólnie to jest 11/12 tyg, bardzo się boje modlę się ze jak będzie ten 2 trymestr to żeby wszystko co złe odeszło ale nie wiem czy tak będzie a te męczenie się jest okropne ((
Rozumiem, że będziesz musiała uważać co jesz i obserwować?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Ja już mam schize,że nie znajdę serduszka tym detektorem.
Wiewióra a Ty w którym miejscu sprawdzasz i masz tętno?
Jaki masz detektor? -
Dzella, ja mam pokrzywkę ciążowa do tego egzemę, dostałam na to maść, moja dermatolog kazała mi się nie niepokoić bo to jest częsta przypadłość w ciąży. Mam ją już od mniej więcej miesiąca. Nigdy nie miałam takich problemów przed ciążą. Nasza skóra jest teraz dużo bardziej delikatna i musimy ją przede wszystkim dobrze nawilżać.
Ja uwielbiam bób! W belgii ciężko dostać świeży, ale w polsce zawsze jem go sporo i teraz też mam zamiar 😅
Co do ruchów, myślałam, że tylko mi się wydaje, że coś tam czuję od jakiś 2-3 dni, mam wrażenie, że to już ruchy dzidzi, szczególnie jak leżę na plecach, w innych pozycjach na razie nic. Mówią, że w drugiej ciąży czuć wcześniej. U mnie dzisiaj się zaczął 15 tydzień więc może to to ☺️ bardzo na to czekam!
Morelka trzymam kciaki za Twoje zdrowie! Obyś szybko się pozbyła tego świństwa.. ja nawet nie słyszałam o tej bakterii, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze!
Dziewczyny, macie jakieś szczególne zachcianki??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2023, 14:13
-
Cytuję mojego ginekologa:
I trymestr kończy się z końcem organogenezy czyli 12+0 wg OM. Organogeneza trwa 70 dni czyli 7dni x 10 tygodni faktycznego rozwoju od zapłodnienia. Jeśli do tego dodamy 2 tygodnie od miesiączki do zapłodnienia to otrzymujemy 12 tygodni od miesiączki. Koniec i kropka nie ma inaczej.
Może Pani formalnie odczekać te 2-3 dni jesli Pani chce.
Sumamed 500mg tabletki
1 opakowanie = 3 sztuki
Zastosować 1x1 / 3 dni
PozdrawiamMadeline lubi tę wiadomość
-
Ja też nic nie czuję jeszcze, ale nawet się nie spodziewałam Za wcześnie.
Co do zachcianek, to nie mam w ogóle. Do niedawna wmuszałam w siebie jedzenie, jakiś jadłowstręt mnie dopadł. Teraz jem normalnie po prostu. Więcej zachcianek, zwłaszcza na słodycze, miałam przed ciążą 😅
Wczoraj już nie miałam siły po wizycie i niewiele napisałam, ale to była taka pożegnalna wizytą z kliniką. Na końcu wszystkim łezka pociekła - mnie, mężowi, położnej i lekarzowi
Tak sentymentalnie się zrobiło.
SamiDe, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Morelka trochę i tak w to nie wierzę,bo co jeśli owulację miałam w 21 dc,a nie 14?
No ale...z lekarzem nie będę dyskutować 🤣
Napisał coś o probiotyku? I jaki czas brać?
SamiDe u mnie zachcianki zmieniają się,raz chce mi się słodkiego, później jem wytrawnie - jednego dnia to 2 razy frytki robiłam 🤣
Matleena89 to miło 🥰 teraz zmieniacie lekarza?e_mil_ka lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja miałam jadłowstręt do 12 tc, teraz już jest ok, apetyt wraca, ale zachcianki już miewam, niestety na słodkie, ale dobrze, że nie za często. Może mam tak bo przed ciążą totalnie nie jadłam cukru, nie wiem.
Owoców też bardzo dużo jem, więcej niż przed ciążą -
Ja nie wiem,czy można to nazwać zachcianką, ale jak przyjdzie mi coś do głowy, żeby zjeść,to mamo ogromny na to apetyt dopóty dopóki nie nasycę się tym 😁 ale ja też potrafiłam mieć różne apetyty przed ciążą.
Na pewno wszystko smakuje mi bardziej. Czuję mocniej smaki i przepadam za chipsami xD.
Natomiast jak usłyszałam tu o bobie,to już nie mogę się doczekać aż znajdę taki świeży,bo u mnie na ryneczku jeszcze nie było przed wyjazdem. Natomiast śledziki prosto z Bałtyku smakują mi wybornie:) fakt,że przed ciążą mogłam zjeść jednego i miałam dość.
Ach jedzonko jedzonko, mój ulubiony temat 😋🤤
Morelka, chyba potrzebujesz wyważyć w sobie czego potrzebujesz bardziej...Kasiastaraczka, SamiDe lubią tę wiadomość