Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Madeline wrote:Dziewczyny,mam pytanko odnośnie badań prenatalnych:
Rozumiem, że skoro będę mieć badanie w 12/13 tc, to będzie przez powłoki brzuszne? Czy w związku z tym powinnam przyjść z pełnym pęcherzem? Nie dostałam żadnych takich wytycznych, ale w internecie coś takiego znalazłam.
Dajcie znać,bo Wy najlepiej wiecie,jak to wygląda ☺️
Ja teraz na prenatalnych miałam i tak i tak robione. Dopochwowo nie mógł dokońca złapać malucha który mocno się ruszał i uciekał
Dziewczyny nagle dopadł mnie dziwny ból w pochwie takie kłucie, szczypanie, jakby parcie na pęcherz. Już sama nie wiedziałam co mnie boli/kłuje, ale normalnie miałam wrażenie ze wszystko tam nadole zaraz mi wypadnie 🤔 trochę się zmartwiłam, pierwszy raz tak miałam, a to moja druga ciąża. Spotkaliście się z takim uczuciem ?
Na szczęście w miarę szybko minęło, ale musiałam poleżeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2023, 12:28
Madeline lubi tę wiadomość
-
Rozumiem, że skoro będę mieć badanie w 12/13 tc, to będzie przez powłoki brzuszne? Czy w związku z tym powinnam przyjść z pełnym pęcherzem? Nie dostałam żadnych takich wytycznych, ale w internecie coś takiego znalazłam.
U mnie usg było 2w1 i przez powłoki brzuszne i dopochwowo. Przed wizytą nie dostałam żadnych wytycznych, co do przygotowania.
-
Dajcie znać,bo Wy najlepiej wiecie,jak to wygląda ☺️Madeline lubi tę wiadomość
-
U mnie badanie w 80% było przez pochwę, bo przez powłoki niewiele było widać z uwagi na ułożenie maluszka. Ja nie miałam pełnego pęcherza i momentami trochę to przeszkadzało lekarzowi, więc może lepiej poczekać co powie przed badaniem ☺️
-
U mnie dokładnie było tak jak u nattttal , przez brzuch nie koniecznie można było wszystko zobaczyc 😅
Dziewczyny ja też zakupiłam sobie detektor i jestem super zadowolona mogę słuchać cały czas bicia serduszka 👌😁😁alex0806 lubi tę wiadomość
-
Z tego co ja wiem do 1 badania prenatalnego pusty pęcherz, a połówkowe z pełnymMadeline lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja robiłam z pustym pęcherzem, sikałam tuż przed wejściem do gabinetu, a że badanie trwało z 40 minut, to jeszcze pod koniec chodziłam siku, bo bebe nie chciało się przewrócić na odpowiednią stronę, no i jak wróciłam było juz odwrócone wszystko przez powłoki brzuszne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2023, 15:50
-
U mnie też nie było problemu z pustym pęcherzem zrobić badanie, wszystko się udało od razu pomierzyć. W gabinecie byłam tylko 15 minut 😛
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Dzięki dziewczyny! Widać odnośnie pęcherza to kwestia podzielona. To skoro mi nic nie powiedziano, przyjdę z takim jaki będzie;) optymalnie pewnie na pół, bo zawsze można poczekać i dopełnić albo wysikać i opróżnić
I poczekać na instrukcje lekarza, czy i jak bardzo się rozbierac (bo nie chciałam wyjść na idiotkę 😅
Xoxo - ja nie miałam taki kłuć, jakby coś miało wypaść. Jedynie czasami lekkie kłucie w pochwie, ale takie kilkusekundowe, jakby skurcz. Teraz już bardziej mam różne doznania w podbrzuszu niż w pochwie.SamiDe lubi tę wiadomość
-
Samide dziekuje za odp z pokrzywka 😃 ja dziś praktycznie cały dzień przespałam xd i pokrzywka się nie pojawiła narazie naszczescie, wgl usg z papa mam za 2 tyg w szpitalu lekarz powiedział do mnie takie że co tak pozno.? A ja takie yhym No przecież kuzwa się nie znam będzie to jakoś 23 tydzien plus robiąc usg drugi gin mówi czy widać coś tam a on ze nie bo pani ma bardzo mocno tylozgiecie macicy! Uwaga byłam w szokują gin od początku mówi ze mam przodo drugi gin i którego byłam tez powiedział ze mam przodo ( lekarze prywatni ) a ten ze tylo, zatkało mnie…. Plus jedna lekarka wystawiła mi na lek w czopkach dobrze ze po kryjomu napisał do mojej gin i ona mówi do mnie ze dawno wycofali ten lek w czopkach wiec powiedziałam do tej w szpitalu czy może to sprawdzić ona zapierała się ze to nie możliwe ale sprawdziła i przyznała mi z bólem serca racje 😂 ze No wycofali ale oczywiście musieli to zrobić teraz 😂 No cóż u mnie wyglądało tak ze co lekarz to inne zdanie 🙄🙄
SamiDe lubi tę wiadomość
-
kropeczek wrote:U mnie też nie było problemu z pustym pęcherzem zrobić badanie, wszystko się udało od razu pomierzyć. W gabinecie byłam tylko 15 minut 😛
-
Dzella19 wrote:Samide dziekuje za odp z pokrzywka 😃 ja dziś praktycznie cały dzień przespałam xd i pokrzywka się nie pojawiła narazie naszczescie, wgl usg z papa mam za 2 tyg w szpitalu lekarz powiedział do mnie takie że co tak pozno.? A ja takie yhym No przecież kuzwa się nie znam będzie to jakoś 23 tydzien plus robiąc usg drugi gin mówi czy widać coś tam a on ze nie bo pani ma bardzo mocno tylozgiecie macicy! Uwaga byłam w szokują gin od początku mówi ze mam przodo drugi gin i którego byłam tez powiedział ze mam przodo ( lekarze prywatni ) a ten ze tylo, zatkało mnie…. Plus jedna lekarka wystawiła mi na lek w czopkach dobrze ze po kryjomu napisał do mojej gin i ona mówi do mnie ze dawno wycofali ten lek w czopkach wiec powiedziałam do tej w szpitalu czy może to sprawdzić ona zapierała się ze to nie możliwe ale sprawdziła i przyznała mi z bólem serca racje 😂 ze No wycofali ale oczywiście musieli to zrobić teraz 😂 No cóż u mnie wyglądało tak ze co lekarz to inne zdanie 🙄🙄
Jak masz miednicę pochyloną tak,jakbyś kuper robiła,to masz przodopochylenie, a jak "podwijasz ogonek" to tyłopochylenie. Jeśli wiesz,jak masz,to by było najistotniejsze. Przeważnie u kobiet jest nadmierne przodopochylenie, np. od chodzenia w szpilkach i wypinania tyłka -
e_mil_ka wrote:W 15 minut? Prenatalne? No to jakiś ekspres. Mi lekarz powiedział że takie badanie 45 minut do godziny. I tak też to trwało w poprzedniej ciąży.
-
U mnie USG prenatalne lekarz wykonał i przez brzuch i dopochwowo, bo maluszek bardzo się ruszał i trudno było zmierzyć wszystko. Do badania lekarz kazał mi opróżnić pęcherz. U mnie badanie trwało około 40 minut.
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Madeline wrote:Mi powiedziano, że potrwa ok 15min.tez.
U mnie badanie usg trwało może 20 min, bobo ładnie leżało, więc wszystko udało się pomierzyć.
Później jeszcze pielęgniarka pobrała krew i zmierzyła mi ciśnienieSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87