X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Wiem, że już był poruszany ten temat, ale nie mogę odnaleźć tych wpisów. Czy któraś z Was używa olejku bio-oil? A może polecacie coś innego? Muszę zacząć się smarowac, więc zaczęłam szukać polecajek ☺️

Ja używam bio oil, rano i wieczorem, skórę mam miękką i sprężystą, ale czy uchroni przed rozstępami to się okaże..

Nattttal lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że rozstępy w dużej mierze (jak nie całkowicie) są raczej uwarunkowane genetycznie. Ale na pewno dobrze jest nawilżać skórę, żeby przynajmniej była mniej napięta i nie swędziała ☺️
    Chyba też sobie kupię ten bio-oil.

Dudka1997, e_mil_ka, SamiDe lubią tę wiadomość

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze krem z musteli maternité, na rozstępy, ale konsystencja wydaje się bardzo wodnista, słabo nawilżająca. Używam jak szybko się muszę ubrać, bo szybko się wchłania.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Wiem, że już był poruszany ten temat, ale nie mogę odnaleźć tych wpisów. Czy któraś z Was używa olejku bio-oil? A może polecacie coś innego? Muszę zacząć się smarowac, więc zaczęłam szukać polecajek ☺️
    Ja używam już ponad miesiąc bio-oil i polecam ;)

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam cephatilu teraz używać będę musteli ma najlepsze opinie wiec spróbuje

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Was zapytam czy macie te wersję olejek pielęgnacyjny do twarzy i ciała czy skincare oil specjalistyczna pielęgnacja blizn i rozstępów? ☺️

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja Was podziwiam ją tam nie mam czasu szukać co tam najlepsze 😅 dziś niedziela a ja dopiero usiadłam z kawą. Obiad pranie, porządki w butach,porządki w szafach, wyrzucone wody ubrań butów i karton ubrać z których wyrosła córka. Odkurzalam na koniec i dopiero odpoczywam 😅. Jeszcze nie mam żadnego kremu 😀

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cieszy mnie ten brzusio 😍 moja jedyna oznaka że jestem w ciąży + ogromny apetyt haha

U nas weekendy zawsze są tak zabiegane, nigdy nie siedzimy w domu i nie ma czasu nawet na telefon często.

1bba62a99140.jpg

alex0806, SamiDe, Dudka1997, e_mil_ka, Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Palmersa, pięknie pachnie i mam miękka skórę po nim. W ciąży z córką używałam oliwki z Rossmana na rozstępy ale już wam pisałam, po kilku praniach ubrania z tej oliwki dziwnie śmierdzą i były do wyrzucenia
    Ja też już mam brzuszek. Nie musiałam dzisiaj mówić przyjacielowi, zobaczył od razu 🤣 no a jestem raczej szczupła i widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 17:51

Madeline lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek, cudny brzuszek 😍 u mnie jeszcze tak się nie rzuca w oczy, ale znajoma poznała dzisiaj, że jestem w ciąży, ale mówiła, że ogólnie na buzi się zmieniłam 😆 i tak z tekstem do mnie "a ty nie jestes w ciazy??" 🙈
    Rano mam w miarę płaski brzuch, wieczorem bardziej wystaje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 18:22

alex0806 lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    A jeszcze Was zapytam czy macie te wersję olejek pielęgnacyjny do twarzy i ciała czy skincare oil specjalistyczna pielęgnacja blizn i rozstępów? ☺️
    Ja mam ten drugi, na blizny i rozstępy, klasyczny.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już brzuszek jest zarysowany, nie mogłam się tego już doczekać 🥰

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ma brzuchal i już się martwię jak będę wyglądać w 9 miesiącu. U mnie to nawet się nie da ukryć w luźnych ubraniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 20:39

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sukienkę z HM, dosyć luźna, a brzuszek się odznacza ;) ale ponoć drugi wychodzi szybciej

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja miałam sukienkę z HM, dosyć luźna, a brzuszek się odznacza ;) ale ponoć drugi wychodzi szybciej

No o wiele szybciej u mnie 🤦

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu - budzę się wielokrotnie w ciągu nocy, idę na siku i zasypiam, ale od 5/6 już na nogach. Ale ja nie lubię spać i nigdy nie potrzebowałam dużo snu, więc nie przeszkadza mi to.

Używam balsamu Palmersa na rozstępy, gęsty, odżywczy - wydaje się bardzo ok.

U mnie brzuch widać, mimo że to 1. ciąża. Jestem szczupła, ale mięśni brzucha to nigdy nie miałam, więc może dlatego szybko wyszedł ;)
    Ja nadal mam nawracające, lekkie bóle a la menstruacyjne, ale ładuje w siebie mnóstwo magnezu i wody, i wydaje się, że odczuwam je trochę rzadziej i mniej.

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dziewczyny widać brzuszek niestety jeansy tylko jedne są takie ze nosze ale ciasno mi, inne moje „rurki” są tak obcisłe jak by nagle się skurczyły o 2 rozmiary 😂 jak nosze sukienki to w tych krótszych przed kolano widać a w luznjeszych tez się odznacza waga tez postępuje mimo wymiotów i małego jedzenia zawsze ważyłam koło 60kg przed ciąża sama nie wiem ale teraz już 69 tylko jestem wysoka , ale naszczescie nie widze po sobie tylko brzuch 😂

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam tak że późno zasypiam a rano śpię długo 😆 dzisiaj wstałam o 9:30 😂

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• Kataja Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,u mnie już duży brzusio,i tak miałam bo szczupła nie jestem a teraz to mi się wydaje że urósł bardzo ,wszystko mnie ciasno,już sobie specjalne spodnie i majtki ciążowe zamówiłam,ważę się często ,wychodzi na to że przez 1 semestr od początku ciąży przytyłam 2 kg,niby nie dużo a ja czuję się jakby miała z 10 więcej 😅
    W sobotę zaczęliśmy robić nasz ogródek,przekopany jest cały,chcemy doprowadzić do ładu,trochę się poschylalam,wyrwałam chwasty a potem bolał mnie brzuch,musiałam leżeć wyprostowana,więc już lekko nie jest,mi już brzuch przeszkadza
    Widziałam że była dyskusja o tym kiedy się zaczyna 2 trymestr,ja poprostu biorę to na logikę,ciąża trwa 9 miesięcy,każdy trymestr na 3 miesiące,więc jeśli no mi ciąża zaczęła się od dnia ostatniej miesiączki 21 marca to 1 trymestr trwa u mnie do 21 czerwca ,będzie to u mnie pojutrze czyli 13 +0 ,chyba by się zgadzało,12 tygodni się skończyło,nie wiem czy mam dobre myślenie ale tak wzięłam na logikę ,albo 40 tygodni podzielić na 3 trymestry też wychodzi mniej więcej 13 tygodni 😏
    Jeśli chodzi o spanie to mnie też nie za bardzo,budzę się,wierce się, śnią mi się koszmary potem w dzień jestem śpiąca i często robię sobie drzemke bo nie wyrabiam
    SemiDe piszesz że twoje dziecko nie jest zadowolone z twojej ciąży,mogę wiedzieć w jakim jest wieku? Mój 11 latek i 7 latka jeszcze nie wiedzą,ale poorostu syt nas to tego zmusza,bardzo bym chciała żeby już wiedzieli,było by łatwiej 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 10:15

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jecie jako przekąski między posiłkami?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ