Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nattttal wrote:Wiem, że już był poruszany ten temat, ale nie mogę odnaleźć tych wpisów. Czy któraś z Was używa olejku bio-oil? A może polecacie coś innego? Muszę zacząć się smarowac, więc zaczęłam szukać polecajek ☺️
Ja używam bio oil, rano i wieczorem, skórę mam miękką i sprężystą, ale czy uchroni przed rozstępami to się okaże..Nattttal lubi tę wiadomość
-
Myślę, że rozstępy w dużej mierze (jak nie całkowicie) są raczej uwarunkowane genetycznie. Ale na pewno dobrze jest nawilżać skórę, żeby przynajmniej była mniej napięta i nie swędziała ☺️
Chyba też sobie kupię ten bio-oil.Dudka1997, e_mil_ka, SamiDe lubią tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Wiem, że już był poruszany ten temat, ale nie mogę odnaleźć tych wpisów. Czy któraś z Was używa olejku bio-oil? A może polecacie coś innego? Muszę zacząć się smarowac, więc zaczęłam szukać polecajek ☺️
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Jeju ja Was podziwiam ją tam nie mam czasu szukać co tam najlepsze 😅 dziś niedziela a ja dopiero usiadłam z kawą. Obiad pranie, porządki w butach,porządki w szafach, wyrzucone wody ubrań butów i karton ubrać z których wyrosła córka. Odkurzalam na koniec i dopiero odpoczywam 😅. Jeszcze nie mam żadnego kremu 😀
-
Ale cieszy mnie ten brzusio 😍 moja jedyna oznaka że jestem w ciąży + ogromny apetyt haha
U nas weekendy zawsze są tak zabiegane, nigdy nie siedzimy w domu i nie ma czasu nawet na telefon często.
alex0806, SamiDe, Dudka1997, e_mil_ka, Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja mam Palmersa, pięknie pachnie i mam miękka skórę po nim. W ciąży z córką używałam oliwki z Rossmana na rozstępy ale już wam pisałam, po kilku praniach ubrania z tej oliwki dziwnie śmierdzą i były do wyrzucenia
Ja też już mam brzuszek. Nie musiałam dzisiaj mówić przyjacielowi, zobaczył od razu 🤣 no a jestem raczej szczupła i widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 17:51
Madeline lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kropeczek, cudny brzuszek 😍 u mnie jeszcze tak się nie rzuca w oczy, ale znajoma poznała dzisiaj, że jestem w ciąży, ale mówiła, że ogólnie na buzi się zmieniłam 😆 i tak z tekstem do mnie "a ty nie jestes w ciazy??" 🙈
Rano mam w miarę płaski brzuch, wieczorem bardziej wystajeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 18:22
alex0806 lubi tę wiadomość
-
Nattttal wrote:A jeszcze Was zapytam czy macie te wersję olejek pielęgnacyjny do twarzy i ciała czy skincare oil specjalistyczna pielęgnacja blizn i rozstępów? ☺️
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Ja to ma brzuchal i już się martwię jak będę wyglądać w 9 miesiącu. U mnie to nawet się nie da ukryć w luźnych ubraniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 20:39
-
Co do snu - budzę się wielokrotnie w ciągu nocy, idę na siku i zasypiam, ale od 5/6 już na nogach. Ale ja nie lubię spać i nigdy nie potrzebowałam dużo snu, więc nie przeszkadza mi to.
Używam balsamu Palmersa na rozstępy, gęsty, odżywczy - wydaje się bardzo ok.
U mnie brzuch widać, mimo że to 1. ciąża. Jestem szczupła, ale mięśni brzucha to nigdy nie miałam, więc może dlatego szybko wyszedł
Ja nadal mam nawracające, lekkie bóle a la menstruacyjne, ale ładuje w siebie mnóstwo magnezu i wody, i wydaje się, że odczuwam je trochę rzadziej i mniej.Madeline lubi tę wiadomość
-
U mnie tez dziewczyny widać brzuszek niestety jeansy tylko jedne są takie ze nosze ale ciasno mi, inne moje „rurki” są tak obcisłe jak by nagle się skurczyły o 2 rozmiary 😂 jak nosze sukienki to w tych krótszych przed kolano widać a w luznjeszych tez się odznacza waga tez postępuje mimo wymiotów i małego jedzenia zawsze ważyłam koło 60kg przed ciąża sama nie wiem ale teraz już 69 tylko jestem wysoka , ale naszczescie nie widze po sobie tylko brzuch 😂
-
Hejka,u mnie już duży brzusio,i tak miałam bo szczupła nie jestem a teraz to mi się wydaje że urósł bardzo ,wszystko mnie ciasno,już sobie specjalne spodnie i majtki ciążowe zamówiłam,ważę się często ,wychodzi na to że przez 1 semestr od początku ciąży przytyłam 2 kg,niby nie dużo a ja czuję się jakby miała z 10 więcej 😅
W sobotę zaczęliśmy robić nasz ogródek,przekopany jest cały,chcemy doprowadzić do ładu,trochę się poschylalam,wyrwałam chwasty a potem bolał mnie brzuch,musiałam leżeć wyprostowana,więc już lekko nie jest,mi już brzuch przeszkadza
Widziałam że była dyskusja o tym kiedy się zaczyna 2 trymestr,ja poprostu biorę to na logikę,ciąża trwa 9 miesięcy,każdy trymestr na 3 miesiące,więc jeśli no mi ciąża zaczęła się od dnia ostatniej miesiączki 21 marca to 1 trymestr trwa u mnie do 21 czerwca ,będzie to u mnie pojutrze czyli 13 +0 ,chyba by się zgadzało,12 tygodni się skończyło,nie wiem czy mam dobre myślenie ale tak wzięłam na logikę ,albo 40 tygodni podzielić na 3 trymestry też wychodzi mniej więcej 13 tygodni 😏
Jeśli chodzi o spanie to mnie też nie za bardzo,budzę się,wierce się, śnią mi się koszmary potem w dzień jestem śpiąca i często robię sobie drzemke bo nie wyrabiam
SemiDe piszesz że twoje dziecko nie jest zadowolone z twojej ciąży,mogę wiedzieć w jakim jest wieku? Mój 11 latek i 7 latka jeszcze nie wiedzą,ale poorostu syt nas to tego zmusza,bardzo bym chciała żeby już wiedzieli,było by łatwiej 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 10:15