X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Wiem, że już był poruszany ten temat, ale nie mogę odnaleźć tych wpisów. Czy któraś z Was używa olejku bio-oil? A może polecacie coś innego? Muszę zacząć się smarowac, więc zaczęłam szukać polecajek ☺️

Ja używam bio oil, rano i wieczorem, skórę mam miękką i sprężystą, ale czy uchroni przed rozstępami to się okaże..

Nattttal lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że rozstępy w dużej mierze (jak nie całkowicie) są raczej uwarunkowane genetycznie. Ale na pewno dobrze jest nawilżać skórę, żeby przynajmniej była mniej napięta i nie swędziała ☺️
    Chyba też sobie kupię ten bio-oil.

Dudka1997, e_mil_ka, SamiDe lubią tę wiadomość

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze krem z musteli maternité, na rozstępy, ale konsystencja wydaje się bardzo wodnista, słabo nawilżająca. Używam jak szybko się muszę ubrać, bo szybko się wchłania.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Wiem, że już był poruszany ten temat, ale nie mogę odnaleźć tych wpisów. Czy któraś z Was używa olejku bio-oil? A może polecacie coś innego? Muszę zacząć się smarowac, więc zaczęłam szukać polecajek ☺️
    Ja używam już ponad miesiąc bio-oil i polecam ;)

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam cephatilu teraz używać będę musteli ma najlepsze opinie wiec spróbuje

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze Was zapytam czy macie te wersję olejek pielęgnacyjny do twarzy i ciała czy skincare oil specjalistyczna pielęgnacja blizn i rozstępów? ☺️

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja Was podziwiam ją tam nie mam czasu szukać co tam najlepsze 😅 dziś niedziela a ja dopiero usiadłam z kawą. Obiad pranie, porządki w butach,porządki w szafach, wyrzucone wody ubrań butów i karton ubrać z których wyrosła córka. Odkurzalam na koniec i dopiero odpoczywam 😅. Jeszcze nie mam żadnego kremu 😀

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cieszy mnie ten brzusio 😍 moja jedyna oznaka że jestem w ciąży + ogromny apetyt haha

U nas weekendy zawsze są tak zabiegane, nigdy nie siedzimy w domu i nie ma czasu nawet na telefon często.

1bba62a99140.jpg

alex0806, SamiDe, Dudka1997, e_mil_ka, Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Palmersa, pięknie pachnie i mam miękka skórę po nim. W ciąży z córką używałam oliwki z Rossmana na rozstępy ale już wam pisałam, po kilku praniach ubrania z tej oliwki dziwnie śmierdzą i były do wyrzucenia
    Ja też już mam brzuszek. Nie musiałam dzisiaj mówić przyjacielowi, zobaczył od razu 🤣 no a jestem raczej szczupła i widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 17:51

Madeline lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek, cudny brzuszek 😍 u mnie jeszcze tak się nie rzuca w oczy, ale znajoma poznała dzisiaj, że jestem w ciąży, ale mówiła, że ogólnie na buzi się zmieniłam 😆 i tak z tekstem do mnie "a ty nie jestes w ciazy??" 🙈
    Rano mam w miarę płaski brzuch, wieczorem bardziej wystaje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 18:22

alex0806 lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    A jeszcze Was zapytam czy macie te wersję olejek pielęgnacyjny do twarzy i ciała czy skincare oil specjalistyczna pielęgnacja blizn i rozstępów? ☺️
    Ja mam ten drugi, na blizny i rozstępy, klasyczny.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też już brzuszek jest zarysowany, nie mogłam się tego już doczekać 🥰

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ma brzuchal i już się martwię jak będę wyglądać w 9 miesiącu. U mnie to nawet się nie da ukryć w luźnych ubraniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 20:39

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sukienkę z HM, dosyć luźna, a brzuszek się odznacza ;) ale ponoć drugi wychodzi szybciej

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja miałam sukienkę z HM, dosyć luźna, a brzuszek się odznacza ;) ale ponoć drugi wychodzi szybciej

No o wiele szybciej u mnie 🤦

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do snu - budzę się wielokrotnie w ciągu nocy, idę na siku i zasypiam, ale od 5/6 już na nogach. Ale ja nie lubię spać i nigdy nie potrzebowałam dużo snu, więc nie przeszkadza mi to.

Używam balsamu Palmersa na rozstępy, gęsty, odżywczy - wydaje się bardzo ok.

U mnie brzuch widać, mimo że to 1. ciąża. Jestem szczupła, ale mięśni brzucha to nigdy nie miałam, więc może dlatego szybko wyszedł ;)
    Ja nadal mam nawracające, lekkie bóle a la menstruacyjne, ale ładuje w siebie mnóstwo magnezu i wody, i wydaje się, że odczuwam je trochę rzadziej i mniej.

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez dziewczyny widać brzuszek niestety jeansy tylko jedne są takie ze nosze ale ciasno mi, inne moje „rurki” są tak obcisłe jak by nagle się skurczyły o 2 rozmiary 😂 jak nosze sukienki to w tych krótszych przed kolano widać a w luznjeszych tez się odznacza waga tez postępuje mimo wymiotów i małego jedzenia zawsze ważyłam koło 60kg przed ciąża sama nie wiem ale teraz już 69 tylko jestem wysoka , ale naszczescie nie widze po sobie tylko brzuch 😂

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam tak że późno zasypiam a rano śpię długo 😆 dzisiaj wstałam o 9:30 😂

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• Kataja Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,u mnie już duży brzusio,i tak miałam bo szczupła nie jestem a teraz to mi się wydaje że urósł bardzo ,wszystko mnie ciasno,już sobie specjalne spodnie i majtki ciążowe zamówiłam,ważę się często ,wychodzi na to że przez 1 semestr od początku ciąży przytyłam 2 kg,niby nie dużo a ja czuję się jakby miała z 10 więcej 😅
    W sobotę zaczęliśmy robić nasz ogródek,przekopany jest cały,chcemy doprowadzić do ładu,trochę się poschylalam,wyrwałam chwasty a potem bolał mnie brzuch,musiałam leżeć wyprostowana,więc już lekko nie jest,mi już brzuch przeszkadza
    Widziałam że była dyskusja o tym kiedy się zaczyna 2 trymestr,ja poprostu biorę to na logikę,ciąża trwa 9 miesięcy,każdy trymestr na 3 miesiące,więc jeśli no mi ciąża zaczęła się od dnia ostatniej miesiączki 21 marca to 1 trymestr trwa u mnie do 21 czerwca ,będzie to u mnie pojutrze czyli 13 +0 ,chyba by się zgadzało,12 tygodni się skończyło,nie wiem czy mam dobre myślenie ale tak wzięłam na logikę ,albo 40 tygodni podzielić na 3 trymestry też wychodzi mniej więcej 13 tygodni 😏
    Jeśli chodzi o spanie to mnie też nie za bardzo,budzę się,wierce się, śnią mi się koszmary potem w dzień jestem śpiąca i często robię sobie drzemke bo nie wyrabiam
    SemiDe piszesz że twoje dziecko nie jest zadowolone z twojej ciąży,mogę wiedzieć w jakim jest wieku? Mój 11 latek i 7 latka jeszcze nie wiedzą,ale poorostu syt nas to tego zmusza,bardzo bym chciała żeby już wiedzieli,było by łatwiej 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2023, 10:15

preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co jecie jako przekąski między posiłkami?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ