Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Hmm ok
Myślałam, że chcesz razem z nami przeżywać wizyty,a później wypatrywać tp
Ja tu wchodzę i was podczytuje i cieszę się razem z wami, ale ogólnie nie mam aż tyle czasu
Wiec będę tak z boku, czesem z doskoku jak będę potrafiła w czymś pomoc to oczywiście się odezwę itp i będę czasem liczyć na waszą pomoc w razie WMadeline , Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Madeline podobno lepiej to przodozgiecie ale noe wiem ale wkurzyło mnie to ze każdy mówi co innego , jestem ciekawa czy poznam kobietę w ciąży co aż tak źle ja przeżywa, codzienne mdłości, wymioty, obrzydzenie do wszystkiego dosłownie, ciężko mi cokolwiek jeść, jestem ospała i mam wszystkiego dość ten szpital mnie dobił jeszcze ehh ;(mam wrażenie ze wszystkoe ciężarne czuja się dobrze lub chociaż nie maja wymiotów
-
Dzella19 wrote:Madeline podobno lepiej to przodozgiecie ale noe wiem ale wkurzyło mnie to ze każdy mówi co innego , jestem ciekawa czy poznam kobietę w ciąży co aż tak źle ja przeżywa, codzienne mdłości, wymioty, obrzydzenie do wszystkiego dosłownie, ciężko mi cokolwiek jeść, jestem ospała i mam wszystkiego dość ten szpital mnie dobił jeszcze ehh ;(mam wrażenie ze wszystkoe ciężarne czuja się dobrze lub chociaż nie maja wymiotów
Nie wszystkie. Ja mam mdłości 24 godziny na dobę. Wymiotuje rano i wieczorem. Zmuszam się do jedzenia za każdym razem. Do pracy ciągle się spóźniam bo rano na widok chleba lecę do toalety i zrobienia śniadania jest dla mnie ydreką tylko poprostu nie pisze o tym i staram się nie narzekac bo co to zmieni? No nic muszę to przetrwać i tyle -
Ja w nocy często się budzę bo jest mi gorąco, przytyka mi się nos i nie mogę ponownie zasnąć. Często idę wtedy też siku. Albo córka mnie budzi i idę spać do niej, bo ma duże i wygodne łóżko 🤣 ale tak to zwykle wstajemy i tak o 6, nawet jak mąż nie idzie do pracy to ona tak się budzi.
Idziemy dziś na festyn fundacji, będą atrakcje dla dzieci i mój przyjaciel tam pracuje więc muszę z nim pogadać, powiedzieć o ciąży bo jeszcze nie wie a za tydzień bierze ślub i idziemy ale tylko do urzędu, wesela nie robią tylko małe przyjęcie, jednak sobie odpuszczę. Chce mu dlatego powiedziećLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Mi też się przytyka nos w nocy, a przed zaśnięciem mam przeważnie suchą śluzówkę. Kilka dni temu przy smarkaniu zaczęła mi lecieć krew, lało się ze 20 minut, już myślałam w pewnym momencie, że będę jechać na sor 😆
Powodzenia w rozmowie z przyjacielem 😊 -
Morelka456 wrote:Dziewczyny,które mają detektory. Czy dziennie sprawdzacie tętno dzidziusia? 😉
Ja mam dopiero od wczoraj ale myślę że codziennie będę patrzeć z ciekawości co u maluszka bo to taki fajny dźwięk słyszeć serduszko 👌😚Morelka456 lubi tę wiadomość
-
A z tymi objawami ciążowymi to faktycznie jest różnie...co organizm to inaczej. Ja np 1 trymestr dobrze się czułam może kilka dni było takich że musiałam leżeć i odpoczywać bo mi było niedobrze albo wymiotowałam. A teraz w drugim np więcej wymiotuje i więcej takich kryzysów mam także nie ma jakiejś reguły co do ciazy 😅
-
Mi też krew leci z nosa. Ogólnie to codziennie rano muszę wydmuchać i leci mi krew, zwykle to był taki mój objaw po owulacji, że śluzówka się tak zachowywała. Teraz niedosc że przytkany wiecznie to w nocy najgorzej właśnie.
Ja odkąd mam detektor to sprawdzam codziennie. Uspokaja mnie to jutro na 14 wizyta i nie stresuje się dzięki temu aż tak mocnoMorelka456 lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
SamiDe wrote:Mi też się przytyka nos w nocy, a przed zaśnięciem mam przeważnie suchą śluzówkę. Kilka dni temu przy smarkaniu zaczęła mi lecieć krew, lało się ze 20 minut, już myślałam w pewnym momencie, że będę jechać na sor 😆
Powodzenia w rozmowie z przyjacielem 😊SamiDe lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:To ja nie wiem dlaczego i jednych trwa tylko tyle a u innych więcej.
e_mil_ka, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
SamiDe wrote:Mi też się przytyka nos w nocy, a przed zaśnięciem mam przeważnie suchą śluzówkę. Kilka dni temu przy smarkaniu zaczęła mi lecieć krew, lało się ze 20 minut, już myślałam w pewnym momencie, że będę jechać na sor 😆
Powodzenia w rozmowie z przyjacielem 😊
Polecam kupić nawilżacz powietrza. W domu poprostu macie suche powietrze. U nas nawilżacz chodzi cały czas a nie ma okresu grzewczego a jednak się włącza sam. -
Morelka456 wrote:Dziewczyny,które mają detektory. Czy dziennie sprawdzacie tętno dzidziusia? 😉
Morelka456 lubi tę wiadomość
-
SamiDe wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie problem ze snem? Wieczorem nie mogę się uspać czasami nawet do 1h00, a rano godzina 6h00-6h30 już oczy jak 5 złoty, później chodzę zmęczona już po południu..
W pierwszej ciąży miałam problemy ze snem. W nocy nie spałam po kilka godzin. Teraz jestem tak zmęczona że nawet jak wstaje na siku lub do córki to ponownie zasypiam w minutę. Ja obecnie jeszcze pracuje a po południu jeszcze zajmuje się córką. Nie mam czasu na odpoczynek. A kładę się spać o 23 i wstaje o 4.30. -
Ja też pracuję, jestem całymi dniami na nogach, córka na szczęście duża, ale i z nią muszę czas spędzać. Niestety źle przyjęła wiadomość o ciąży z racji wieku, przyznała, że boi sie, że jak urodzi się jej brat/siostra, to ja przestanę się nią interesować. Muszę poświęcać jej jak najwięcej czasu i zapewniać, że się myli 😉